X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym czasie miałam 3x usg i to jest niesamowite, jak te nasze perełki rosną z dnia na dzień!! Lekarze nie znaleźli przyczyny krwawienia, ale dzidziuś ok, kosmowka nie odkleja się. Powiedzieli, że czasami tak jest. 1,5 roku temu przeżyliśmy poronienie, więc stres mega.

aphrodita lubi tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg i Karola tulę mocno...

Meg0809 lubi tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • katuni Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg ogromne wyrazy wspolczcia ! :(

Moj Aniolek <3 10 TC - 03.12.2015 (*)

xnw4ugpjzpag9yqj.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja współczuję Meg . Dużo siły i wiary !

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Meg :-(

7u22s65gmika7d3f.png
  • MamyNadzieje Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było tylu złych wiadomości - u mnie wszystko ok :) W środę na USG - ponad 6 cm Maleństwa :) Teraz czekam do kolejnej środy na prenatalne. Troszkę się uspokoiłam po tym USG. Zauważyłam też, ze nie mogę czytać negatywnych wiadomości, bo naprawdę mnie to przygnębia... Bardzo współczuję dziewczynom, których Maluszki odeszły, trzymajcie się Kochane :*

magdaa, Karolka14, megimeg, _polin, klauuudia, Scorpiolenka, Meg0809 lubią tę wiadomość

0d1ys65gzlujssio.png

Czekamy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam życzę szczęścia z całego serducha, choć dziś mi ciężko i serce pęka ale za jakiś czas wstanie nowy dzień i wyjdzie słońce, wtedy będę walczyć o swoje największe szczęście.

Karolka14, Ellasi, rudi lubią tę wiadomość

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po kąpieli zaaplikowalam sobie luteine i na aplikatorze zobaczyłam śluz z krwią! Przerazilam się i od razu z mężem pojechaliśmy na ip. Na szczęście z maluchem wszystko ok. Pierwszy raz usłyszeliśmy serducho bo mój gin nigdy nie pokazywał. I pierwsze zdjęcie z widocznymi rączkami i nóżkami. Coś pięknego :) plamienie mogło być przez ten aplikator. Prawdopodobnie jakieś naczynko mogło pęknąć. Ale jest ok.Maluch ma 2.34 cm :)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasze szczęście :) https://zapodaj.net/f4a68140e0738.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 08:13

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Ja wczoraj po kąpieli zaaplikowalam sobie luteine i na aplikatorze zobaczyłam śluz z krwią! Przerazilam się i od razu z mężem pojechaliśmy na ip. Na szczęście z maluchem wszystko ok. Pierwszy raz usłyszeliśmy serducho bo mój gin nigdy nie pokazywał. I pierwsze zdjęcie z widocznymi rączkami i nóżkami. Coś pięknego :) plamienie mogło być przez ten aplikator. Prawdopodobnie jakieś naczynko mogło pęknąć. Ale jest ok.Maluch ma 2.34 cm :)

Bierzesz luteinę 100? Ja tez mam ja przepisana i jest do niej aplikator, ale w ulotce jest wyraźnie napisane, ze w ciąży nie powinno sie używać aplikatora tylko aplikować tabletki palcem wskazującym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 08:11

tomania2806 lubi tę wiadomość

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 100. Kurczę wstyd się przyznać ale nie wyczytałam tego.. lekarka na ip powiedziała ze lepiej palcem. Wydawało mi się że aplikator bardziej higieniczny. Nigdy go nie pchalam do oporu tylko lekkowprowadzalam ale dzięki za uświadomienie. :)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka nie mogę foci otworzyc:( ja też aplikuje lutke100 i tylko palcem bo wyczytałam w ulotce zresztą tak nawet jest wygodniej. Najważniejsze że maluch bezpieczny:)
    ja jutro wizytuje. Stres jest bo ostatnio taka wizyta zakończyła się definitywnie.
    Ktoś jeszcze jutro wizytuje?

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie wiem czemu nie da się otworzyc. Dodałam na zdj profilowe :) będzie dobrze nie martw się na zapas :) i koniecznie daj znać co tam u malucha słychać :)

magdaa lubi tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka ale cudenko:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej i spokojnej niedzieli :)

• Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam luteine dopochwowo, bo pod język mam mega mdłości ale w szpitalu kazali brac tą podjezykową bo przy plamieniach nie można dowciapnie. Też aplukowalam sobie paluchem. A na mdłości przy podjezykowej luteinie pomaga landrynka. Nie wiem czy można ale inaczej nie da rady.

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z ciśnieniem??? U mnie w ciąży niziutkie 90/60. Nic tylko przysypiam.
    Miłej niedzielki wszystkim ciezarnym:))

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie choc nigdy bym sie nie spodziewala problemy. Wrocilismy z mszy rocznej naszego synka ,cala msze musialam go trzymac... wrocilismy a na bieliznie sluz zabrudzony cos ala krew cos brazowego na papierze. Nigdy nie wierzylam ze moze mnie to spotkac... nie wiem co bedzie dalej. Zalozylam wkladke I czekam co bedzie dalej. Jak zle to ip. Trzymajcie sie ... chcialabym zeby moje dziecko zylo. Nie przezyje tej straty

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDama Jedz na ip, sprawdzą co i jak i się uspokoisz. Ja w 7 tyg miałam brązowe plamienia, a w tym tyg krwawilam. Mega stres a z dzidzia wszystko ok. Ja jechałam o 2 w nocy. Lekkie plamienia zaczęły się o 22 wieczorem. Babka która mnie przyjmowała pytała czemu nie przyjechałam od razu wieczorem. A ja czekałam, że może przejdzie a w nocy to się jednak rozkrecilo. Jedź, sprawdzą i się uspokoisz.

Dada lubi tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, witam się niedzielnie.Powiem wam, że wczoraj już miałam taki przebłysk, ze lepiej się czuję,ale dzisiaj to masakra. W dodatku w nocy obudziłam się z biegunką,w jelitach mi bulgocze,ale myślę, ze to przez to, ze wczoraj dałam się skusić na odrobinę gotowanej kapusty kiszonej(chociaż wiedziałąm, ze nie powinnam, w pierwszej ciąży po kapustnych posiłkach też źle się czułam). Powiedzcie mi, bolą was ciągle piersi?

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ