Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
picollina wrote:A ja wizytę mam jutro! Może uda się coś podejrzeć? Choć to chyba jednak za wcześnie na poznanie płci?
Jeżeli dziecko będzie dobrze ułożone a twój lekarz pracuje na dobrym sprzęcie, to na tym etapie ciąży, będzie w stanie ocenić płeć z 90% dokładnością
A masz jakieś przeczucie co do płci?eunice. lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczy.
Fajnie,ze mdłości odchodzą
Piccolina ja w 13 tyg ostatnio na prenatalnych sie dowiedziałam ,ze syn wiec wszystko mozliwe,zależy od lekarza i sprzętu .noektorzy nie chcą tak szybko mowić.
Ja czekam do 13 wtedy ewentualnie na fb moge sie zapisać ale i tak głownie bede tu.
Miłego dnia.
-
Dzień dobry
Dziewczyny nie ma co się martwić tym czy objawy są czy znikają, każda z nas jest inna i każda inaczej przechodzi ciąże. U mnie np. jak były objawy to były raczej słabe i w kratkę tzn miałam dni złe ale dużo też tych dobrych dni, były mdłości ale ani razu nie wymiotowałam, cycki już od dawna nie bolą ale są zdecydowanie większe, ogólnie czuje się mało ciążowo ale maluch sobie spokojnie rośnie w brzuszku
. Zresztą jesteśmy już na takim etapie ciąży, że objawy mają prawo zelżeć lub zniknąć
. Także dziewczyny, brzuszki do przodu, tyłki do tyłu a na twarzy uśmiech
.
My powoli odliczamy już do badań prenatalnych, będą dokładnie za tydzień 11.05. Też jestem ciekawa czy poznam płeć, mąż na razie nie chce wiedzieć.
Co do fb, jestem tam, jest bardzo sympatyczniei nikt ze znajomych nie zauważył że dołączyłam dotakiej grupy
. Na bieżąco też zaglądam do Was
tylko się mniej udzielam.
tomania2806, jusst lubią tę wiadomość
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
picollina wrote:A ja wizytę mam jutro! Może uda się coś podejrzeć? Choć to chyba jednak za wcześnie na poznanie płci?
Picolina jeśli lekarz będzie odwazny to pawnie że można zobaczyć. Ja tydz wcześniej się dowiedziałam. Chociaż lekarz się wyraził "wygląda mi to na ..." -
Witam
ja też odliczam już do prenatalnych 6maja
wczoraj cały dzień mnie mdlilo:/
Za chwilę idę do rodzinnego po receptę na euthyrox,przy okazji może uda mi się wydebic skierowanie na tsh i ft4.hm -
Wróciliśmy wczoraj z majowki od teściowej.
Później was nadrobie i zaktualizuje listę
Aher wysłałam priv
Wydaje mi się, że czuję od soboty ruchy jak leżę. Z Sz. Też szybko czułam ale się dowiedziałam że to to dopiero później, a teraz już wiem o co chodzi.. Więc tak myślę. Nieregularne motyle
Szymek chory więc zaliczymy dziś lekarza i zakupy bo po "wakacjach" lodówka pusta0lgam, magdaa lubią tę wiadomość
-
Jolcia1985 ja też prenatalne mam na 11.05, godz.8:30. Także odliczamy razem!!! Boję się jak cholera! Dobrze, że badanie z rana.
Mnie dziewczyny nie ma na fb, więc oczywiste, że zostaję tutaj:).
Mam nadzieję, że nie uciekniecie wszystkie na fb???
Ktoś zostanie?0lgam lubi tę wiadomość
-
U mnie po pięknym i cieplutkim weekendzie pogoda fatalna!!! Zimno i pada:(((. Przez to moja głowa zaraz pęknie. Moje ciśnienie zawsze niziutkie dzisiaj osiąga chyba minimum. A w robocie jakoś trzeba wytrwać do końca. Zazdraszczam dzisiaj wszystkim słoneczka!!!!!!!!!
-
A ja też już czuję Leciutko późnym wieczorem juz kilka dni w sumie jak się kładę na boku. To czuje ze coś się kotluje identycznie jak z Niko
Ja zaglądam i tu i tu.
Ja juz się nie mogę doczekac, ale też wiem ze to teraz zleci zobaczycie. W poprzedniej ciąży tez mi się dluzyly najbardziej te pierwsze miesiące a to już za nami. Dziś u mnie 14 t 0 d. Bardxo się cieszę
-
Witam Was dziewczyny
u mnie objawy ciążowe w większości ustąpiły, a na pewno te najbardziej uciążliwe czyli mdłości. I zmęczenie też mi już o wiele mniej dokucza. Jedynie sikanie w nocy jest uporczywe - 2-3 razy zawsze wstaję i co najgorsze później ciężko mi się zasypia
Ogólnie mam problemy ze snem, bo przed ciążą często brałam tabletki uspokajające, takie silniejsze, przepisane przez lekarza. A teraz pozostaje mi tylko melisa - mało mi jednak ona pomaga i przeważnie tłukę się 1-2 godz zanim zasnę
i w dodatku częściej po niej sikam hehe. Macie jakieś domowe sposoby na lepszy sen? Bo ja nawet mimo ogromnego zmęczenia we wcześniejszych tygodniach nie potrafiłam zasnąć nawet na chwilę w dzień a i w nocy niespokojnie spałam
ehhh chyba już do końca ciąży pozostaje mi się z tym męczyć...
Z nowości u mnie to jeszcze fakt, że zmieniam lekarza prowadzącego:) Nie żebym miała coś do poprzedniego, był w porządku, ale ma dużo pacjentek i umawiać się trzeba min. 2 tyg wcześniej a i przyjmuje tylko 2 dni w tyg popołudniu. Także w razie by się coś działo to nawet nie mogłabym umówić wizyty na już. A teraz prowadził mnie będzie kuzynki mąż, ale dojeżdżać niestety będzie trochę dalej bo aż 50km ale myślę, że po rodzinie to i opieka będzie lepsza
Pozdrawiam i życzę miłego dnia! :*Ruzia
-
Dziewczyny, a czy któraś z was ćwiczy w ciąży? Ja przed ciążą często ćwiczyłam, co prawda sama w domu, ale uważałam się raczej za wysportowaną i ciało też miałam smukłe. Teraz w ciąży mam ogromny apetyt i już przybyło mi tu i ówdzie... Nie mam co prawda nadwagi, ale jak tak dalej pójdzie to będę się źle czuła w swoim ciele. Wiem, że ludzie mają większe problemy i że powinnam się cieszyć, że ciąża przebiega prawidłowo, a nie martwić się wagą, ale lepiej bym się czuła gdybym mogła chociaż raz w tyg poćwiczyć
Macie jakieś sprawdzone zestawy ćwiczeń dla ciężarnych? Które są w 100% bezpieczne i które polecacie? Będę bardzo wdzięczna za linki
Ruzia
-
Hej Dziewczyny!Ja zostaję tutaj, nie wybieram się na fb.Dzisiaj bardzo źle się czuję, mdłości mam, w dodatku przeziębienie mnie trzyma, chociaż z tym już może trochę lepiej.Wczoraj i dziś na śniadanie jadłam pomidory i chyba mój bzuszkowy lokator ich nie znosi bo paskudnie się po nich czuję.Jednak objawy nie przeszły zupełnie, piersi nie tyle bolą, co czuję w nich takie kłucia jakby igłą i to tylko kiedy leżę na wznak.
Wizytę mam dopiero 17.05 a prenatalne 21.05.
Co do balsamów na rozstępy, w pierwszej ciąży używałam balsamu Perfecta Mama z Dax Cosmetics (intensywny preparat przeciw rozstępom), polecam, nie mam rozstępów,a brzuch miałam przeogromny (niektórzy wróżyli mi bliźniaki),a jestem szczupła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:18
-
Ruzia, ja przy trójce dzieciakach nie ćwiczę. Wieczorami, bo tylko wtedy mam czas dla siebie jestem już za bardzo zmęczona. W ciągu dnia dużo nabiegam się za najmłodszym synkiem, dużo także spacerujemy.
Jeździcie na rowerach ? Wczoraj mąż przygotował rower dla siebie, młodego wziął na fotelik i w długą. Tak mu zazdrościłam... Też poproszę o odświeżenie roweru dla mnie i mam nadziejé, że jeszcze trochę z nimi pojeżdżę, póki brzuch nie jest duży.
Już parokrotnie zauważyłam, że twardnieje mi macica. Trwa to kilkanaście sekund a potem odpuszcza. Brzuch w tym czasie robi mi się twardy jak kamień.