X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picollina wrote:
    A ja wizytę mam jutro! Może uda się coś podejrzeć? Choć to chyba jednak za wcześnie na poznanie płci?

Jeżeli dziecko będzie dobrze ułożone a twój lekarz pracuje na dobrym sprzęcie, to na tym etapie ciąży, będzie w stanie ocenić płeć z 90% dokładnością ;)
    A masz jakieś przeczucie co do płci?

eunice. lubi tę wiadomość

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczy.
    Fajnie,ze mdłości odchodzą :)
    Piccolina ja w 13 tyg ostatnio na prenatalnych sie dowiedziałam ,ze syn wiec wszystko mozliwe,zależy od lekarza i sprzętu .noektorzy nie chcą tak szybko mowić.

Ja czekam do 13 wtedy ewentualnie na fb moge sie zapisać ale i tak głownie bede tu.

Miłego dnia.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Dziewczyny nie ma co się martwić tym czy objawy są czy znikają, każda z nas jest inna i każda inaczej przechodzi ciąże. U mnie np. jak były objawy to były raczej słabe i w kratkę tzn miałam dni złe ale dużo też tych dobrych dni :-), były mdłości ale ani razu nie wymiotowałam, cycki już od dawna nie bolą ale są zdecydowanie większe, ogólnie czuje się mało ciążowo ale maluch sobie spokojnie rośnie w brzuszku :-). Zresztą jesteśmy już na takim etapie ciąży, że objawy mają prawo zelżeć lub zniknąć :-). Także dziewczyny, brzuszki do przodu, tyłki do tyłu a na twarzy uśmiech :-).

My powoli odliczamy już do badań prenatalnych, będą dokładnie za tydzień 11.05. Też jestem ciekawa czy poznam płeć, mąż na razie nie chce wiedzieć.

Co do fb, jestem tam, jest bardzo sympatycznie :-) i nikt ze znajomych nie zauważył że dołączyłam dotakiej grupy :-). Na bieżąco też zaglądam do Was :-) tylko się mniej udzielam.

tomania2806, jusst lubią tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picollina wrote:
    A ja wizytę mam jutro! Może uda się coś podejrzeć? Choć to chyba jednak za wcześnie na poznanie płci?

Picolina jeśli lekarz będzie odwazny to pawnie że można zobaczyć. Ja tydz wcześniej się dowiedziałam. Chociaż lekarz się wyraził "wygląda mi to na ..."

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze wymioty w tej ciąży zaliczone.

Miłego dnia.

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) ja też odliczam już do prenatalnych 6maja :-) wczoraj cały dzień mnie mdlilo:/
    Za chwilę idę do rodzinnego po receptę na euthyrox,przy okazji może uda mi się wydebic skierowanie na tsh i ft4.hm

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Paju Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy wczoraj z majowki od teściowej.

Później was nadrobie i zaktualizuje listę :)

Aher wysłałam priv :)

Wydaje mi się, że czuję od soboty ruchy jak leżę. Z Sz. Też szybko czułam ale się dowiedziałam że to to dopiero później, a teraz już wiem o co chodzi.. Więc tak myślę. Nieregularne motyle <3

Szymek chory więc zaliczymy dziś lekarza i zakupy bo po "wakacjach" lodówka pusta :P

0lgam, magdaa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 ja też prenatalne mam na 11.05, godz.8:30. Także odliczamy razem!!! Boję się jak cholera! Dobrze, że badanie z rana.
    Mnie dziewczyny nie ma na fb, więc oczywiste, że zostaję tutaj:).
    Mam nadzieję, że nie uciekniecie wszystkie na fb???
    Ktoś zostanie?

0lgam lubi tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że za równe pół roku już nie jedna z nas będzie miała swoje maleństwo przy sobie? :)

Karolka14 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po pięknym i cieplutkim weekendzie pogoda fatalna!!! Zimno i pada:(((. Przez to moja głowa zaraz pęknie. Moje ciśnienie zawsze niziutkie dzisiaj osiąga chyba minimum. A w robocie jakoś trzeba wytrwać do końca. Zazdraszczam dzisiaj wszystkim słoneczka!!!!!!!!!

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju jakoś ciężko w to uwiezyc. Ja jeszcze nie wierzę, że jestem w ciąży;))
    Po prenatalnych może wreszcie uwierzę!

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja też tutaj na pewno zostanę :) ciśnienie też u mnie niskie no ale cóż zrobić, lepiej chyba że nie za wysokie :) :P

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też już czuję Leciutko późnym wieczorem juz kilka dni w sumie jak się kładę na boku. To czuje ze coś się kotluje identycznie jak z Niko :)

Ja zaglądam i tu i tu.

Ja juz się nie mogę doczekac, ale też wiem ze to teraz zleci zobaczycie. W poprzedniej ciąży tez mi się dluzyly najbardziej te pierwsze miesiące a to już za nami. Dziś u mnie 14 t 0 d. Bardxo się cieszę

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anian90 to może troszku się nas tu nazbiera:))))))))

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, jak już czuć te motylki w brzuszku:))))). Nie mogę się doczekać.
    W sumie to nie powinnam długo czekać, bo to 3 ciąża!

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :) u mnie objawy ciążowe w większości ustąpiły, a na pewno te najbardziej uciążliwe czyli mdłości. I zmęczenie też mi już o wiele mniej dokucza. Jedynie sikanie w nocy jest uporczywe - 2-3 razy zawsze wstaję i co najgorsze później ciężko mi się zasypia :( Ogólnie mam problemy ze snem, bo przed ciążą często brałam tabletki uspokajające, takie silniejsze, przepisane przez lekarza. A teraz pozostaje mi tylko melisa - mało mi jednak ona pomaga i przeważnie tłukę się 1-2 godz zanim zasnę :/ i w dodatku częściej po niej sikam hehe. Macie jakieś domowe sposoby na lepszy sen? Bo ja nawet mimo ogromnego zmęczenia we wcześniejszych tygodniach nie potrafiłam zasnąć nawet na chwilę w dzień a i w nocy niespokojnie spałam :( ehhh chyba już do końca ciąży pozostaje mi się z tym męczyć...

Z nowości u mnie to jeszcze fakt, że zmieniam lekarza prowadzącego:) Nie żebym miała coś do poprzedniego, był w porządku, ale ma dużo pacjentek i umawiać się trzeba min. 2 tyg wcześniej a i przyjmuje tylko 2 dni w tyg popołudniu. Także w razie by się coś działo to nawet nie mogłabym umówić wizyty na już. A teraz prowadził mnie będzie kuzynki mąż, ale dojeżdżać niestety będzie trochę dalej bo aż 50km ale myślę, że po rodzinie to i opieka będzie lepsza :)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia! :*

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ciekawa jestem jakie to uczucie czuć ruchy maluszka :D nie mogę się doczekać :D

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z was ćwiczy w ciąży? Ja przed ciążą często ćwiczyłam, co prawda sama w domu, ale uważałam się raczej za wysportowaną i ciało też miałam smukłe. Teraz w ciąży mam ogromny apetyt i już przybyło mi tu i ówdzie... Nie mam co prawda nadwagi, ale jak tak dalej pójdzie to będę się źle czuła w swoim ciele. Wiem, że ludzie mają większe problemy i że powinnam się cieszyć, że ciąża przebiega prawidłowo, a nie martwić się wagą, ale lepiej bym się czuła gdybym mogła chociaż raz w tyg poćwiczyć :) Macie jakieś sprawdzone zestawy ćwiczeń dla ciężarnych? Które są w 100% bezpieczne i które polecacie? Będę bardzo wdzięczna za linki :)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!Ja zostaję tutaj, nie wybieram się na fb.Dzisiaj bardzo źle się czuję, mdłości mam, w dodatku przeziębienie mnie trzyma, chociaż z tym już może trochę lepiej.Wczoraj i dziś na śniadanie jadłam pomidory i chyba mój bzuszkowy lokator ich nie znosi bo paskudnie się po nich czuję.Jednak objawy nie przeszły zupełnie, piersi nie tyle bolą, co czuję w nich takie kłucia jakby igłą i to tylko kiedy leżę na wznak.
    Wizytę mam dopiero 17.05 a prenatalne 21.05.
    Co do balsamów na rozstępy, w pierwszej ciąży używałam balsamu Perfecta Mama z Dax Cosmetics (intensywny preparat przeciw rozstępom), polecam, nie mam rozstępów,a brzuch miałam przeogromny (niektórzy wróżyli mi bliźniaki),a jestem szczupła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:18

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia, ja przy trójce dzieciakach nie ćwiczę. Wieczorami, bo tylko wtedy mam czas dla siebie jestem już za bardzo zmęczona. W ciągu dnia dużo nabiegam się za najmłodszym synkiem, dużo także spacerujemy.

Jeździcie na rowerach ? Wczoraj mąż przygotował rower dla siebie, młodego wziął na fotelik i w długą. Tak mu zazdrościłam... Też poproszę o odświeżenie roweru dla mnie i mam nadziejé, że jeszcze trochę z nimi pojeżdżę, póki brzuch nie jest duży.

Już parokrotnie zauważyłam, że twardnieje mi macica. Trwa to kilkanaście sekund a potem odpuszcza. Brzuch w tym czasie robi mi się twardy jak kamień.

2nn3rjjgoahsqho3.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ