X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgam ja też już z 4 na przodzie, czytaj:40tka na karku;)). Mam 2 synów i cichutko liczę na dziewczynkę. Ale 3 chlopak też mile widziany;)))).
    Mam cały strych zawalony chłopięcymi ubrankami!!!

0lgam lubi tę wiadomość

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za porade, to już wiem jaki materac kupie :)

Witaj Mała :)
    Ja z zakupami też sie wstrzymam, przynajmniej z tymi wiekszymi, typu wózek, materaz, wanienka i inne rzeczy które zajmują miejsce .

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się trochę rozglądam za wyprawką głównie w internecie, ale kupować będę po USG połówkowym. Po synku zostały mi tylko jakieś kocyki i rożek,trochę ubranek dostanę od kuzynki ale tak poza tym to czekają nas niezłe wydatki :) już bym chciała robić zakupy dla maleństwa ale wytrzymam jeszcze te kilka tygodni.:)

Mała ,witamy kolejną listopadową mamę :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia sie zaoferowała z dziadkiem , że wózek kupi hihi:) chociaż, na zime to nie wiem czy sie przyda bardzo od razu . a i tak kupimy 3 w 1

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Mała :) Nowa

Wysłany: 4 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym juz bardzo chetnie kupoala ubranka. Bylam ostatnio z mezem na zakupach dla mnie , bo w moich spodniach maleństwu nie bedzie wygodnie , czas zainwestowac w leginsy , ale jak wpadlam w dzial dla mam to obok byly ubranka dla niemowlakow, nie chcialam kupic sobie ale cos malenstwu , jednak maz mnie przekonal ze jeszcze nie czas :) Moje malenstwo ma sie urodzic 12.11 .2016 r:)

ckai9n73obnf6jte.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wózek, łóżeczko, przewijaki, karuzelki, elektroniczna nianię, 3 foteliki samochodowe....ale i tak rozgladamy się za wozkami;))). Nasz poprzedni wózek jest jak nowka sztuka, bo nasze dziecię od roku było piechurem, a że mieszkamy na wsi to robiliśmy km po lasach gdzie wózek i tak się nie sprawdzał. Teraz stwierdziliśmy, że chyba kupimy nowy wózek a poprzedni sprzedamy. Fajnie, że resztę gadżetów mamy i możemy poszaleć na inne zachcianki;))))

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tylko wszystko ok było....Ja się tak boję planować:(((.
    Też tak macie ,że ze skrajności w skrajność???? Raz szczęście, raz smutanie. Właśnie mnie takie czarne myśli naszły:((.

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, możesz sobie zrobic sówaczek to wszystkie b.ędziemy wiedzieć na jakim jesteś etapie. Ja mam termin na 14, a belly mi pokazuje 13 listopad. Mówią, że jak sie w niedziele urodzi to będzie leń, więc wole poniedziałek statystycznie, a jak wyjdzie tak będzie i już :)

Tak, jak my musimy wszystko kupić to wydatek spory nie powiem, bo głupi krem, czy żel, i milion innych drobnych rzeczy kosztują po kilkadziesiąt złoty. Rozglądałam sie na necie, to jeszcze takiej tragedi jak w sklepie nie ma.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja mam kłopoty ze snem. Jak wstaje w nocy na siusiu to później nie mogę zasnąć, powtarza się to praktycznie co noc... Ja o wyprawce jeszcze nie myślę, nie chce zapeszać... może zacznę pomału myśleć i kompletować po badaniu połówkowym.

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam kupę ciuszkow od siostry. Dla dziewczynki i chłopca. Też bym już chciała wszystko kupić ale wolę poczekać. Dziś o 15.30 mam wizytę. Strasznie się boję ze coś jest nie tak. Chociaż bolą mnie nadal piersi i pozostałe objawy też są. Jeszcze jakiś katar mnie dopadł. Muszę malucha zobaczyćfikajacego to się uspokoje:)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    Ja mysle, ze zaczne kupowac po 20 tygodniu, choc np moja kuzynka kupila wozek w 17 tc, ja przez ostatnie poronienie w 16 tc nie spieszę sie z zakupami
    Pati co było przyczyną Twojego poronienia w 16tc?

Ja od wczoraj czuję jakieś dziwne klucia z prawej strony brzucha,ból jajnika,wzielam na noc Nospe. Mam nadzieję że będzie ok.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 nie martw się mnie też od wczoraj coś żga ale staram się dużo leżeć.
    Miłego dnia wszystkim:*

kas50 lubi tę wiadomość

• pati85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Pati co było przyczyną Twojego poronienia w 16tc?

Ja od wczoraj czuję jakieś dziwne klucia z prawej strony brzucha,ból jajnika,wzielam na noc Nospe. Mam nadzieję że będzie ok.

Odeszły mi wody płodowe, najprawdopodobniej przyczyną tego była infekcja grzybicza

Mnie też co jakiś czas kłuje tak jakby prawy jajnik, wydaje mi się, że to akurat normalne. We wtorek bede u lekarza to go o to zapytam

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim maluchem wszystko ok . Na 13 maja mam prenatalne dostałam skierowanie

radiszka, magdaa, Scorpiolenka, tomania2806, tomania2806 lubią tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorka super :-) rosnijcie :-)

Ja mam prenatalne jutro i już się stressuje....

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prenatalne za tydzien

• picollina Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na wizycie nie podejrzałam co za lokator mieszka w brzuszku, miałam tylko krótki podgląd na USG czy wszystko ok, ale lekarz powiedział że na tym etapie nie zaspokoi mojej ciekawości, czyli czekam do końca maja, może wtedy będe miała więcej szczęścia. Póki co cieszę się bo maleństwo rośnie (co widac juz po moim bruszku), serduszko bije, wiec jestem spokojna i cierpliwie rośniemy dalej :)

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch na ostatnim usg był o tydzień większy,więc to dla mnie prawie ostatni termin :-) co ma być to będzie. Odebralam dziś wyniki tarczycy tsh 1,060, ft4 66,67%. Idzie ku lepszemu :-)

magdaa lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• MamyNadzieje Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Trochę mnie tu nie było, ale nadrobiłam.

Co do objawów to do taj pory nie miałam praktycznie żadnych, a i tak wydaje mi się, że teraz trochę zmalały. Więc wygląda na to, że II trymestr naprawdę się zaczyna.

Udało mi się upolować w Lidlu legginsy ciążowe - wyglądają całkiem przyzwoicie :)

Kilka z Was pisało o zakupach dla Maluszka. Ja jeszcze nawet o tym nie myślę, podejrzewam, że wcześniej niż w czerwcu nie zacznę. Po pierwsze i tak zawsze wszystko robię na ostatnią chwilę, a po drugie jakoś tak bezpieczniej się czuję jak za bardzo nie planuję.

Jak Wasze brzuszki? Mam wrażenie, że mój jest już naprawdę duży i chyba nie da się go nie zauważyć :)

0d1ys65gzlujssio.png

Czekamy!
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Byłam dzis na usg prenatalnym, mój maluch rośnie prawidłowo, tylko chyba ze stresu macica się skurczyła, i maluszek nie mógł się odwracać bo nie miał miejsca. To też jego twarz była wcisnięta w ściane macicy:(
    Niby wszystko ok, po za koscia nosową bo jej nie szło nijak zobaczyć.
    Jutro mam badania z krwi, ponoć ostatni moment bo maluch jest dwa dni starszy niż z OM.

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ