Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już się trochę rozglądam za wyprawką głównie w internecie, ale kupować będę po USG połówkowym. Po synku zostały mi tylko jakieś kocyki i rożek,trochę ubranek dostanę od kuzynki ale tak poza tym to czekają nas niezłe wydatki
już bym chciała robić zakupy dla maleństwa ale wytrzymam jeszcze te kilka tygodni.
Mała ,witamy kolejną listopadową mamę
-
Tez bym juz bardzo chetnie kupoala ubranka. Bylam ostatnio z mezem na zakupach dla mnie , bo w moich spodniach maleństwu nie bedzie wygodnie , czas zainwestowac w leginsy , ale jak wpadlam w dzial dla mam to obok byly ubranka dla niemowlakow, nie chcialam kupic sobie ale cos malenstwu , jednak maz mnie przekonal ze jeszcze nie czas
Moje malenstwo ma sie urodzic 12.11 .2016 r:)
-
My mamy wózek, łóżeczko, przewijaki, karuzelki, elektroniczna nianię, 3 foteliki samochodowe....ale i tak rozgladamy się za wozkami;))). Nasz poprzedni wózek jest jak nowka sztuka, bo nasze dziecię od roku było piechurem, a że mieszkamy na wsi to robiliśmy km po lasach gdzie wózek i tak się nie sprawdzał. Teraz stwierdziliśmy, że chyba kupimy nowy wózek a poprzedni sprzedamy. Fajnie, że resztę gadżetów mamy i możemy poszaleć na inne zachcianki;))))
-
Mała, możesz sobie zrobic sówaczek to wszystkie b.ędziemy wiedzieć na jakim jesteś etapie. Ja mam termin na 14, a belly mi pokazuje 13 listopad. Mówią, że jak sie w niedziele urodzi to będzie leń, więc wole poniedziałek statystycznie, a jak wyjdzie tak będzie i już
Tak, jak my musimy wszystko kupić to wydatek spory nie powiem, bo głupi krem, czy żel, i milion innych drobnych rzeczy kosztują po kilkadziesiąt złoty. Rozglądałam sie na necie, to jeszcze takiej tragedi jak w sklepie nie ma. -
Widzę, że nie tylko ja mam kłopoty ze snem. Jak wstaje w nocy na siusiu to później nie mogę zasnąć, powtarza się to praktycznie co noc... Ja o wyprawce jeszcze nie myślę, nie chce zapeszać... może zacznę pomału myśleć i kompletować po badaniu połówkowym.
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna -
Ja póki co mam kupę ciuszkow od siostry. Dla dziewczynki i chłopca. Też bym już chciała wszystko kupić ale wolę poczekać. Dziś o 15.30 mam wizytę. Strasznie się boję ze coś jest nie tak. Chociaż bolą mnie nadal piersi i pozostałe objawy też są. Jeszcze jakiś katar mnie dopadł. Muszę malucha zobaczyćfikajacego to się uspokoje:)
-
pati85 wrote:Ja mysle, ze zaczne kupowac po 20 tygodniu, choc np moja kuzynka kupila wozek w 17 tc, ja przez ostatnie poronienie w 16 tc nie spieszę sie z zakupami
Ja od wczoraj czuję jakieś dziwne klucia z prawej strony brzucha,ból jajnika,wzielam na noc Nospe. Mam nadzieję że będzie ok. -
nick nieaktualny
-
kas50 wrote:Pati co było przyczyną Twojego poronienia w 16tc?
Ja od wczoraj czuję jakieś dziwne klucia z prawej strony brzucha,ból jajnika,wzielam na noc Nospe. Mam nadzieję że będzie ok.
Odeszły mi wody płodowe, najprawdopodobniej przyczyną tego była infekcja grzybicza
Mnie też co jakiś czas kłuje tak jakby prawy jajnik, wydaje mi się, że to akurat normalne. We wtorek bede u lekarza to go o to zapytam
-
nick nieaktualny
-
Niestety na wizycie nie podejrzałam co za lokator mieszka w brzuszku, miałam tylko krótki podgląd na USG czy wszystko ok, ale lekarz powiedział że na tym etapie nie zaspokoi mojej ciekawości, czyli czekam do końca maja, może wtedy będe miała więcej szczęścia. Póki co cieszę się bo maleństwo rośnie (co widac juz po moim bruszku), serduszko bije, wiec jestem spokojna i cierpliwie rośniemy dalej
-
Mój maluch na ostatnim usg był o tydzień większy,więc to dla mnie prawie ostatni termin
co ma być to będzie. Odebralam dziś wyniki tarczycy tsh 1,060, ft4 66,67%. Idzie ku lepszemu
magdaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Trochę mnie tu nie było, ale nadrobiłam.
Co do objawów to do taj pory nie miałam praktycznie żadnych, a i tak wydaje mi się, że teraz trochę zmalały. Więc wygląda na to, że II trymestr naprawdę się zaczyna.
Udało mi się upolować w Lidlu legginsy ciążowe - wyglądają całkiem przyzwoicie
Kilka z Was pisało o zakupach dla Maluszka. Ja jeszcze nawet o tym nie myślę, podejrzewam, że wcześniej niż w czerwcu nie zacznę. Po pierwsze i tak zawsze wszystko robię na ostatnią chwilę, a po drugie jakoś tak bezpieczniej się czuję jak za bardzo nie planuję.
Jak Wasze brzuszki? Mam wrażenie, że mój jest już naprawdę duży i chyba nie da się go nie zauważyć
Czekamy! -
Hejka
Byłam dzis na usg prenatalnym, mój maluch rośnie prawidłowo, tylko chyba ze stresu macica się skurczyła, i maluszek nie mógł się odwracać bo nie miał miejsca. To też jego twarz była wcisnięta w ściane macicy:(
Niby wszystko ok, po za koscia nosową bo jej nie szło nijak zobaczyć.
Jutro mam badania z krwi, ponoć ostatni moment bo maluch jest dwa dni starszy niż z OM.