X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy normalnie leczylam zeby. Zdrowe zeby to bardzo wazna sprawa w ciazy. Kazdy ubytek w zebie moze byc siedliskiem bakterii a to nie jest zdrowe ani dla nas ani dla dzieciątka. Dziewczyny cieszcie sie ze wasi lekarze zwracaja na to uwage to bardzo dobrze. Ja w pierwszej ciazy mialam kilka malych ubytkow i nawet zab do usuniecia. Wszystko zrobilam i teraz mam spokoj. W ciazy mozna tez miec znieczulenie tylko bez adrenaliny i jest w 100% bezpieczne. Pozdrawiam :)

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu plamienie się pojawiło i wylądowałam na IP. :(
    Znowu krwiaczek mi się zrobił ale z dzieckiem wszystko ok, muszę prowadzić baaardzo oszczędny tryb życia.
    No i przy okazji zrobili mi wczesne echo serca płodu i jak najbardziej wszystko jest prawidłowe, ok :)

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi a Ty wcześniej też mialas krwiaka? Wchlonal się a teraz jest nowy?
    Trzymaj się!

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• demi_01 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    A u mnie znowu plamienie się pojawiło i wylądowałam na IP. :(
    Znowu krwiaczek mi się zrobił ale z dzieckiem wszystko ok, muszę prowadzić baaardzo oszczędny tryb życia.
    No i przy okazji zrobili mi wczesne echo serca płodu i jak najbardziej wszystko jest prawidłowe, ok :)

Ty to masz z tym krwiakiem, ale z tego co naczytałam się "da się przeżyć" i nic się ciąży nie stanie. W końcu czego to my kobiety nie zrobimy dla naszych dzieci - jak mawia mój lekarz.

3maj się!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 17:36

• rudi Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Rudi a Ty wcześniej też mialas krwiaka? Wchlonal się a teraz jest nowy?
    Trzymaj się!
    No miałam ok 2 tygodni temu, po 3 dniach się opróżnił i już go nie było widać na usg.
    Widocznie mam bardzo ukrwioną macicę oraz tendencję do pojawiania się krwiaków.
    Kosmówka na szczęście jest przyklejona, a krwiak jest też w dobrym miejscu, bo przy ujściu szyjki. Mam nadzieję, że się znowu szybko opróżni.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:
    Ty to masz z tym krwiakiem, ale z tego co naczytałam się "da się przeżyć" i nic się ciąży nie stanie. W końcu czego to my kobiety nie zrobimy dla naszych dzieci - jak mawia mój lekarz.

3maj się!!!

Niepotrzebnie wczoraj poszłam na zakupy i za długo łaziłam. No i przyznaję się, że raz dźwigałam zakupy ze sklepu, powinnam więcej polegiwać.
    Na szczęście leżeć nie muszę.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:

3maj się!!!

Niepotrzebnie wczoraj poszłam na zakupy i za długo łaziłam. No i przyznaję się, że raz dźwigałam zakupy ze sklepu, powinnam więcej polegiwać.
    Na szczęście leżeć nie muszę.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:
    Dziewczyny,
    Czy lekarz prowadzący ciążę wysłał Was już do stomatologa? Zastanawiam się na sensem takich wizyt bo i tak pewnie za dużo stomatolog nie może zrobić gdyby się okazało, że coś jest nie tak.
    Ja mam wizytę kontrolna w lipcu,przed ciążą zdazylam wyleczyc 2zęby i na razie jest ok.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy w drugim trymestrze leczylam zeby w tym jeden kanalowo nawet na tym skorzystalam bo zaplacilam tylko za plombe.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ja w poprzedniej ciazy w drugim trymestrze leczylam zeby w tym jeden kanalowo nawet na tym skorzystalam bo zaplacilam tylko za plombe.
    A to są jakieś zniżki dla ciężarnych? :)

• małamama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Dzis juz test genetyczny z krwi za mną, ale na wynik muszę czekać tydzień.
    Powiedzcie mi czy na badaniu prenatalnym usg, lekarz sprawdzał kość nosową maluszka z profilu czy z przodu??? Ja sie tak zastanawiam, bo u mnie tylko tego nie mógł dojrzeć lekarz.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanalowe leczenie jest darmowe na nfz znieczulenie tez. Plomby tylko te ciemne niestety a w ciazy nie powinno sie ich zakladac bo maja rtec. Z reszta maloestetyczne. Ja doplacalam tylko za plomby.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Witam.
    Dzis juz test genetyczny z krwi za mną, ale na wynik muszę czekać tydzień.
    Powiedzcie mi czy na badaniu prenatalnym usg, lekarz sprawdzał kość nosową maluszka z profilu czy z przodu??? Ja sie tak zastanawiam, bo u mnie tylko tego nie mógł dojrzeć lekarz.
    U nas pierwsze co to z profilu rzucila się w oczy kość nosowa właśnie :-)

małamama lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Dada Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziekuje za kciuki :)

Wszystko ok 5,5cm szczęścia ,widziałam nogi ,ręce ,głowę :) jeszcze ma przepuklinę pępkowa ale ma jeszcze tydzień ,zeby sie wciągnęło ,no i wizyta za 2 tyg,bo jeszcze nie widział tej przyziernosci karku .

Jolcia1985, anian90, Scorpiolenka, magdaa, małamama, Mysza76 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytająca wrote:
    A miałaś objawy tej infekcji? Była leczona?

We wtorek coś zaczęło mnie swedziec w czwartek mialam wizytę u lekarza wiec pomyslalam sobie,ze 2 dni poczekam. W środę wieczorem odeszly mi wody :( Teraz bardzo zabezpiecza się na wypadek infekcji, staram się do niej nie dopuszczac

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama u nas kość nosową na pewno sprawdzał z profilu widać nawet na zdjęciu.Nic się nie martw dziecko może mieć po prostu malutki nosek,bo taka jego uroda i na następnym USG za 2-3 tyg będzie widoczny.Jak inne parametry są dobre to według mnie nie ma powodu do obaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 23:28

małamama lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez po prenatalnych, wszystko na swoim miejscu tylko maluszek tak energiczny, wierci sie jak szalony ze moja gin NT nie zmierzyła :/ we wtorek idę ponownie :P
    A powiedzcie mi macie jakieś zmiany skórne? Mi na brodzie dziś wyskoczyło cos, jakieś krostki, grudki i swędzi :/ martwię sie czy to aby nie opryszczka albo cos co by mogło zaszkodzić :(

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też co chwila wyskakuje jakiś pryszcz i to w przeróżnych miejscach, nawet na brzuchu i mam dziwnie suchą skórę mimo nawilżania.
    Anian 90 na brodzie to raczej nie opryszczka to pewnie pryszcz,przez zmiany hormonów tak się dzieje.Jedne kobiety mają w ciąży ładniejszą cerę a inne wręcz przeciwnie.Trzeba to jakoś znieść.

anian90 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ogólnie cera się pogorszyła, na samym początku ciąży nawet na szyi powyłaziły mi krosty..tylko to coś jest jakieś dziwne ale kupiłam w aptece pastę cynkową i może przejdzie :)

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian może córeczka będzie i zabiera Ci urodę :-)

Pati wiekszosc dziewczyn ma grzybice w ciąży,czasem przewlekla,nie wydaje mi się żeby to była przyczyna odejscia wód,predzej jakieś bakterie musiały się namnozyc:/

Shaili lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ