Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciazy normalnie leczylam zeby. Zdrowe zeby to bardzo wazna sprawa w ciazy. Kazdy ubytek w zebie moze byc siedliskiem bakterii a to nie jest zdrowe ani dla nas ani dla dzieciątka. Dziewczyny cieszcie sie ze wasi lekarze zwracaja na to uwage to bardzo dobrze. Ja w pierwszej ciazy mialam kilka malych ubytkow i nawet zab do usuniecia. Wszystko zrobilam i teraz mam spokoj. W ciazy mozna tez miec znieczulenie tylko bez adrenaliny i jest w 100% bezpieczne. Pozdrawiam
-
A u mnie znowu plamienie się pojawiło i wylądowałam na IP.
Znowu krwiaczek mi się zrobił ale z dzieckiem wszystko ok, muszę prowadzić baaardzo oszczędny tryb życia.
No i przy okazji zrobili mi wczesne echo serca płodu i jak najbardziej wszystko jest prawidłowe, ok -
rudi wrote:A u mnie znowu plamienie się pojawiło i wylądowałam na IP.
Znowu krwiaczek mi się zrobił ale z dzieckiem wszystko ok, muszę prowadzić baaardzo oszczędny tryb życia.
No i przy okazji zrobili mi wczesne echo serca płodu i jak najbardziej wszystko jest prawidłowe, ok
Ty to masz z tym krwiakiem, ale z tego co naczytałam się "da się przeżyć" i nic się ciąży nie stanie. W końcu czego to my kobiety nie zrobimy dla naszych dzieci - jak mawia mój lekarz.
3maj się!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 17:36
-
kas50 wrote:Rudi a Ty wcześniej też mialas krwiaka? Wchlonal się a teraz jest nowy?
Trzymaj się!
Widocznie mam bardzo ukrwioną macicę oraz tendencję do pojawiania się krwiaków.
Kosmówka na szczęście jest przyklejona, a krwiak jest też w dobrym miejscu, bo przy ujściu szyjki. Mam nadzieję, że się znowu szybko opróżni.
-
demi_01 wrote:Ty to masz z tym krwiakiem, ale z tego co naczytałam się "da się przeżyć" i nic się ciąży nie stanie. W końcu czego to my kobiety nie zrobimy dla naszych dzieci - jak mawia mój lekarz.
3maj się!!!
Niepotrzebnie wczoraj poszłam na zakupy i za długo łaziłam. No i przyznaję się, że raz dźwigałam zakupy ze sklepu, powinnam więcej polegiwać.
Na szczęście leżeć nie muszę.
-
demi_01 wrote:Ty to masz z tym krwiakiem, ale z tego co naczytałam się "da się przeżyć" i nic się ciąży nie stanie. W końcu czego to my kobiety nie zrobimy dla naszych dzieci - jak mawia mój lekarz.
3maj się!!!
Niepotrzebnie wczoraj poszłam na zakupy i za długo łaziłam. No i przyznaję się, że raz dźwigałam zakupy ze sklepu, powinnam więcej polegiwać.
Na szczęście leżeć nie muszę.
-
demi_01 wrote:Dziewczyny,
Czy lekarz prowadzący ciążę wysłał Was już do stomatologa? Zastanawiam się na sensem takich wizyt bo i tak pewnie za dużo stomatolog nie może zrobić gdyby się okazało, że coś jest nie tak. -
nick nieaktualny
-
Witam.
Dzis juz test genetyczny z krwi za mną, ale na wynik muszę czekać tydzień.
Powiedzcie mi czy na badaniu prenatalnym usg, lekarz sprawdzał kość nosową maluszka z profilu czy z przodu??? Ja sie tak zastanawiam, bo u mnie tylko tego nie mógł dojrzeć lekarz.
-
małamama wrote:Witam.
Dzis juz test genetyczny z krwi za mną, ale na wynik muszę czekać tydzień.
Powiedzcie mi czy na badaniu prenatalnym usg, lekarz sprawdzał kość nosową maluszka z profilu czy z przodu??? Ja sie tak zastanawiam, bo u mnie tylko tego nie mógł dojrzeć lekarz.małamama lubi tę wiadomość
-
Dziekuje za kciuki
Wszystko ok 5,5cm szczęścia ,widziałam nogi ,ręce ,głowęjeszcze ma przepuklinę pępkowa ale ma jeszcze tydzień ,zeby sie wciągnęło ,no i wizyta za 2 tyg,bo jeszcze nie widział tej przyziernosci karku .
Jolcia1985, anian90, Scorpiolenka, magdaa, małamama, Mysza76 lubią tę wiadomość
-
Pytająca wrote:A miałaś objawy tej infekcji? Była leczona?
We wtorek coś zaczęło mnie swedziec w czwartek mialam wizytę u lekarza wiec pomyslalam sobie,ze 2 dni poczekam. W środę wieczorem odeszly mi wodyTeraz bardzo zabezpiecza się na wypadek infekcji, staram się do niej nie dopuszczac
-
Małamama u nas kość nosową na pewno sprawdzał z profilu widać nawet na zdjęciu.Nic się nie martw dziecko może mieć po prostu malutki nosek,bo taka jego uroda i na następnym USG za 2-3 tyg będzie widoczny.Jak inne parametry są dobre to według mnie nie ma powodu do obaw.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 23:28
małamama lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tez po prenatalnych, wszystko na swoim miejscu tylko maluszek tak energiczny, wierci sie jak szalony ze moja gin NT nie zmierzyła
we wtorek idę ponownie
A powiedzcie mi macie jakieś zmiany skórne? Mi na brodzie dziś wyskoczyło cos, jakieś krostki, grudki i swędzimartwię sie czy to aby nie opryszczka albo cos co by mogło zaszkodzić
Scorpiolenka lubi tę wiadomość
-
Mi też co chwila wyskakuje jakiś pryszcz i to w przeróżnych miejscach, nawet na brzuchu i mam dziwnie suchą skórę mimo nawilżania.
Anian 90 na brodzie to raczej nie opryszczka to pewnie pryszcz,przez zmiany hormonów tak się dzieje.Jedne kobiety mają w ciąży ładniejszą cerę a inne wręcz przeciwnie.Trzeba to jakoś znieść.
anian90 lubi tę wiadomość
-
Anian może córeczka będzie i zabiera Ci urodę
Pati wiekszosc dziewczyn ma grzybice w ciąży,czasem przewlekla,nie wydaje mi się żeby to była przyczyna odejscia wód,predzej jakieś bakterie musiały się namnozyc:/Shaili lubi tę wiadomość