Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy normalnie leczylam zeby. Zdrowe zeby to bardzo wazna sprawa w ciazy. Kazdy ubytek w zebie moze byc siedliskiem bakterii a to nie jest zdrowe ani dla nas ani dla dzieciątka. Dziewczyny cieszcie sie ze wasi lekarze zwracaja na to uwage to bardzo dobrze. Ja w pierwszej ciazy mialam kilka malych ubytkow i nawet zab do usuniecia. Wszystko zrobilam i teraz mam spokoj. W ciazy mozna tez miec znieczulenie tylko bez adrenaliny i jest w 100% bezpieczne. Pozdrawiam :)

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu plamienie się pojawiło i wylądowałam na IP. :(
    Znowu krwiaczek mi się zrobił ale z dzieckiem wszystko ok, muszę prowadzić baaardzo oszczędny tryb życia.
    No i przy okazji zrobili mi wczesne echo serca płodu i jak najbardziej wszystko jest prawidłowe, ok :)

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi a Ty wcześniej też mialas krwiaka? Wchlonal się a teraz jest nowy?
    Trzymaj się!

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• demi_01 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    A u mnie znowu plamienie się pojawiło i wylądowałam na IP. :(
    Znowu krwiaczek mi się zrobił ale z dzieckiem wszystko ok, muszę prowadzić baaardzo oszczędny tryb życia.
    No i przy okazji zrobili mi wczesne echo serca płodu i jak najbardziej wszystko jest prawidłowe, ok :)

Ty to masz z tym krwiakiem, ale z tego co naczytałam się "da się przeżyć" i nic się ciąży nie stanie. W końcu czego to my kobiety nie zrobimy dla naszych dzieci - jak mawia mój lekarz.

3maj się!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 17:36

• rudi Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Rudi a Ty wcześniej też mialas krwiaka? Wchlonal się a teraz jest nowy?
    Trzymaj się!
    No miałam ok 2 tygodni temu, po 3 dniach się opróżnił i już go nie było widać na usg.
    Widocznie mam bardzo ukrwioną macicę oraz tendencję do pojawiania się krwiaków.
    Kosmówka na szczęście jest przyklejona, a krwiak jest też w dobrym miejscu, bo przy ujściu szyjki. Mam nadzieję, że się znowu szybko opróżni.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:
    Ty to masz z tym krwiakiem, ale z tego co naczytałam się "da się przeżyć" i nic się ciąży nie stanie. W końcu czego to my kobiety nie zrobimy dla naszych dzieci - jak mawia mój lekarz.

3maj się!!!

Niepotrzebnie wczoraj poszłam na zakupy i za długo łaziłam. No i przyznaję się, że raz dźwigałam zakupy ze sklepu, powinnam więcej polegiwać.
    Na szczęście leżeć nie muszę.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:

3maj się!!!

Niepotrzebnie wczoraj poszłam na zakupy i za długo łaziłam. No i przyznaję się, że raz dźwigałam zakupy ze sklepu, powinnam więcej polegiwać.
    Na szczęście leżeć nie muszę.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:
    Dziewczyny,
    Czy lekarz prowadzący ciążę wysłał Was już do stomatologa? Zastanawiam się na sensem takich wizyt bo i tak pewnie za dużo stomatolog nie może zrobić gdyby się okazało, że coś jest nie tak.
    Ja mam wizytę kontrolna w lipcu,przed ciążą zdazylam wyleczyc 2zęby i na razie jest ok.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy w drugim trymestrze leczylam zeby w tym jeden kanalowo nawet na tym skorzystalam bo zaplacilam tylko za plombe.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ja w poprzedniej ciazy w drugim trymestrze leczylam zeby w tym jeden kanalowo nawet na tym skorzystalam bo zaplacilam tylko za plombe.
    A to są jakieś zniżki dla ciężarnych? :)

• małamama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Dzis juz test genetyczny z krwi za mną, ale na wynik muszę czekać tydzień.
    Powiedzcie mi czy na badaniu prenatalnym usg, lekarz sprawdzał kość nosową maluszka z profilu czy z przodu??? Ja sie tak zastanawiam, bo u mnie tylko tego nie mógł dojrzeć lekarz.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanalowe leczenie jest darmowe na nfz znieczulenie tez. Plomby tylko te ciemne niestety a w ciazy nie powinno sie ich zakladac bo maja rtec. Z reszta maloestetyczne. Ja doplacalam tylko za plomby.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Witam.
    Dzis juz test genetyczny z krwi za mną, ale na wynik muszę czekać tydzień.
    Powiedzcie mi czy na badaniu prenatalnym usg, lekarz sprawdzał kość nosową maluszka z profilu czy z przodu??? Ja sie tak zastanawiam, bo u mnie tylko tego nie mógł dojrzeć lekarz.
    U nas pierwsze co to z profilu rzucila się w oczy kość nosowa właśnie :-)

małamama lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Dada Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziekuje za kciuki :)

Wszystko ok 5,5cm szczęścia ,widziałam nogi ,ręce ,głowę :) jeszcze ma przepuklinę pępkowa ale ma jeszcze tydzień ,zeby sie wciągnęło ,no i wizyta za 2 tyg,bo jeszcze nie widział tej przyziernosci karku .

Jolcia1985, anian90, Scorpiolenka, magdaa, małamama, Mysza76 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytająca wrote:
    A miałaś objawy tej infekcji? Była leczona?

We wtorek coś zaczęło mnie swedziec w czwartek mialam wizytę u lekarza wiec pomyslalam sobie,ze 2 dni poczekam. W środę wieczorem odeszly mi wody :( Teraz bardzo zabezpiecza się na wypadek infekcji, staram się do niej nie dopuszczac

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama u nas kość nosową na pewno sprawdzał z profilu widać nawet na zdjęciu.Nic się nie martw dziecko może mieć po prostu malutki nosek,bo taka jego uroda i na następnym USG za 2-3 tyg będzie widoczny.Jak inne parametry są dobre to według mnie nie ma powodu do obaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 23:28

małamama lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez po prenatalnych, wszystko na swoim miejscu tylko maluszek tak energiczny, wierci sie jak szalony ze moja gin NT nie zmierzyła :/ we wtorek idę ponownie :P
    A powiedzcie mi macie jakieś zmiany skórne? Mi na brodzie dziś wyskoczyło cos, jakieś krostki, grudki i swędzi :/ martwię sie czy to aby nie opryszczka albo cos co by mogło zaszkodzić :(

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też co chwila wyskakuje jakiś pryszcz i to w przeróżnych miejscach, nawet na brzuchu i mam dziwnie suchą skórę mimo nawilżania.
    Anian 90 na brodzie to raczej nie opryszczka to pewnie pryszcz,przez zmiany hormonów tak się dzieje.Jedne kobiety mają w ciąży ładniejszą cerę a inne wręcz przeciwnie.Trzeba to jakoś znieść.

anian90 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ogólnie cera się pogorszyła, na samym początku ciąży nawet na szyi powyłaziły mi krosty..tylko to coś jest jakieś dziwne ale kupiłam w aptece pastę cynkową i może przejdzie :)

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anian może córeczka będzie i zabiera Ci urodę :-)

Pati wiekszosc dziewczyn ma grzybice w ciąży,czasem przewlekla,nie wydaje mi się żeby to była przyczyna odejscia wód,predzej jakieś bakterie musiały się namnozyc:/

Shaili lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ