X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Staram się was czytać nabierać, ale jakoś brakuje mi energii na pisanie ja weekend majowy spędziłam w łóżku, ale niestety szpitalnym, bo wylądowałam na IP z twardnie brzuchs i wczoraj dopiero wyszłam, mam nadzieję, że już nie wróci ta dolegliwość. We wtorek jadę na usg prenatalne moich maluszków

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • maggda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam was w ten cieply dzien ;)
    Moja cera tez cierpi pelno wypryskow i na klatce piersiowej tez.
    Dzisiaj mam bole jakby jajnikow i troche sie boje czy jest ok.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odkąd nie biorę duphastonu pięknieje ;) tak świetnie sie czuje ;) wszyscy mówią ze będzie chłopak ;)

radiszka lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny czy wy już duphaston macie odstawiony?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Pytająca Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    We wtorek coś zaczęło mnie swedziec w czwartek mialam wizytę u lekarza wiec pomyslalam sobie,ze 2 dni poczekam. W środę wieczorem odeszly mi wody :( Teraz bardzo zabezpiecza się na wypadek infekcji, staram się do niej nie dopuszczac

Dziękuję za odpowiedź. Przepraszam za wypytywanie. Ale takie informacje też uwrażliwiają nas, by niczego nie lekceważyć, prawda? Pozdrawiam Cię ciepło.

dqprj44jms8c8veb.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal biorę duphaston i póki co jeszcze mam brać :)

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Właśnie dziewczyny czy wy już duphaston macie odstawiony?
    Ja biorę nadal dupy aston i z tego co się orientuję będę go brała do końca tak mi gin powiedział

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być duphaston ;) mój tablet trochę zmodyfikować nazwę ;)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytająca, możesz pytać ile chcesz :)

Moja cera także jest okropna, oprócz wyprysków wyszła mi na policzku wielka plama pigmentacyjna.
    Dziś w nocy obudził mnie bol brzucha, mam nadzieje, że z moim okruszkiem wszystko ok. We wtorek wizyta :)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• pati85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biore Luteine i mam zapowiedziane, że będę ją brała do 34 tygodnia ciąży

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    A ja biore Luteine i mam zapowiedziane, że będę ją brała do 34 tygodnia ciąży
    Jaką masz dawkę tej luteiny?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja duphaston mam odstawic. Lekarz mi powiedzial ze to kosmkowka przejmuje utrzymanie ciazy a dawka duphastonu przy niej to raczej na placebo dziala.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę czasami się bierze do końca ciąży, aby nie było wcześniejszego urodzenia :)

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ok. 20 tyg. do 37 będę brała luteinę, by nie skracała mi się szyjka, tak miałam w ostatniej ciąży. W ciąży z drugim synem miałam zakładany szew McDonalda,by donosić ciążę.

Rudi, ja tak właśnie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 17:27

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0lgam wrote:
    Ja od ok. 20 tyg. do 37 będę brała luteinę, by nie skracała mi się szyjka, tak miałam w ostatniej ciąży. W ciąży z drugim synem miałam zakładany szew McDonalda,by donosić ciążę.

Rudi, ja tak właśnie miałam.

Ja mam duphaston do konca ciąży brać i niby niektórzy lekarze twierdzą,że to działa tylko na "głowę" a jednak jak zmniejszylismy ostatnio dawke duphka to brzuch twardnial mi. Mój lekarz też twierdzi,że to pomocne w sytuacjach z szyjka. Mi na przełomie półtora tygodnia będą zakładali szew McDonalda

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:32

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz może być chyba od przezroczystego po jasno żółty. Warto co jakiś czas zrobić posiew pochwy żeby upewnić się że wszystko ok.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy w jakim celu bierzecie ;) ja brałam profilaktycznie- macica dwurozna. Ladnie się macica rozciągnęła, dzidziuś mial dużo miejsca.

• małamama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Małamama u nas kość nosową na pewno sprawdzał z profilu widać nawet na zdjęciu.Nic się nie martw dziecko może mieć po prostu malutki nosek,bo taka jego uroda i na następnym USG za 2-3 tyg będzie widoczny.Jak inne parametry są dobre to według mnie nie ma powodu do obaw.

Cześć dziewczyny:)
    No wszystko ok tak mnie zapewnił lekarz, NT 1,8 ,CRL 69,5 mm, BPD 19,6 i serduszko i przepływy ok, tylko tego noska niby nie mógł sprawdzić. I sie martwię trochę tym, ale czekam na wyniki PaPPa. Jak wszystko będzie w normie to sie uspokoje. A jeszcze mi powiedział, żebym przyszła w środe albo czwartek i na szybko sprawdzimy ten nosek.

aphrodita lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cyba dzisiaj sie przesililam. Corka mi zasnela w samochodzie i musialam ponad 12 kg plus torbe wyniesc na 1 pietro. Mam nadzieje ze nic nie zaszkodzilam.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ