Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć. Staram się was czytać nabierać, ale jakoś brakuje mi energii na pisanie ja weekend majowy spędziłam w łóżku, ale niestety szpitalnym, bo wylądowałam na IP z twardnie brzuchs i wczoraj dopiero wyszłam, mam nadzieję, że już nie wróci ta dolegliwość. We wtorek jadę na usg prenatalne moich maluszków
-
nick nieaktualny
-
pati85 wrote:We wtorek coś zaczęło mnie swedziec w czwartek mialam wizytę u lekarza wiec pomyslalam sobie,ze 2 dni poczekam. W środę wieczorem odeszly mi wody
Teraz bardzo zabezpiecza się na wypadek infekcji, staram się do niej nie dopuszczac
Dziękuję za odpowiedź. Przepraszam za wypytywanie. Ale takie informacje też uwrażliwiają nas, by niczego nie lekceważyć, prawda? Pozdrawiam Cię ciepło. -
Ja od ok. 20 tyg. do 37 będę brała luteinę, by nie skracała mi się szyjka, tak miałam w ostatniej ciąży. W ciąży z drugim synem miałam zakładany szew McDonalda,by donosić ciążę.
Rudi, ja tak właśnie miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 17:27
-
0lgam wrote:Ja od ok. 20 tyg. do 37 będę brała luteinę, by nie skracała mi się szyjka, tak miałam w ostatniej ciąży. W ciąży z drugim synem miałam zakładany szew McDonalda,by donosić ciążę.
Rudi, ja tak właśnie miałam.
Ja mam duphaston do konca ciąży brać i niby niektórzy lekarze twierdzą,że to działa tylko na "głowę" a jednak jak zmniejszylismy ostatnio dawke duphka to brzuch twardnial mi. Mój lekarz też twierdzi,że to pomocne w sytuacjach z szyjka. Mi na przełomie półtora tygodnia będą zakładali szew McDonalda
-
nick nieaktualny
-
Scorpiolenka wrote:Małamama u nas kość nosową na pewno sprawdzał z profilu widać nawet na zdjęciu.Nic się nie martw dziecko może mieć po prostu malutki nosek,bo taka jego uroda i na następnym USG za 2-3 tyg będzie widoczny.Jak inne parametry są dobre to według mnie nie ma powodu do obaw.
Cześć dziewczyny:)
No wszystko ok tak mnie zapewnił lekarz, NT 1,8 ,CRL 69,5 mm, BPD 19,6 i serduszko i przepływy ok, tylko tego noska niby nie mógł sprawdzić. I sie martwię trochę tym, ale czekam na wyniki PaPPa. Jak wszystko będzie w normie to sie uspokoje. A jeszcze mi powiedział, żebym przyszła w środe albo czwartek i na szybko sprawdzimy ten nosek.aphrodita lubi tę wiadomość