Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MłodaDama wrote:Kobietki a co sadzicie o takiej kawie nie typowej kupuje ja w Kauflandzie jest kokosowa ice latte zalewa sie ja mlekiem lubie ja pic ale kurde jestem zagrozona nadcisnieniem i sie waham do tego ciaza. Ale przed pilam ja czesto i nic mi nie bylo.
Musisz skonsultować to ze swoim lekarzem.
Mój pozwolił mi jedną pić codziennie oraz herbaty. -
nick nieaktualny
-
Hejka:) jakoś tu spokojnie i cicho:)
Dziewczyny co do mdłości to one już zaczną wszystkim powoli ustępować na dobre, tak jak mi i nawet apetyt powoli wracatrzeba korzystać. Z racji tego dzis postanowiłam zacząć ćwiczenia dla kobiet w ciąży oprócz spacerów.
A wy coś ćwiczycie??? Albo macie zamiar?
Ja sie tak powoli zbieram z większym dbaniem o ciało, balsamy i te sprawy, bo zaraz 2 trymestr sie zacznie.
-
No właśnie ja używam emolium, bo mam bardzo suchą skórę, nie jest tani, a myśle nad bio oil-em teraz. Dziewczyny tu polecały. Jestem w pierwszej ciąży, wiec nie wiem czy mam skłonności do rozstępów, ale pewnie mam.
Po poronieniu też bym pewnie bardziej uważała na siebie, wiadomo , że nikt nie chce sobie zarzucić potem, ze może to przez to czy tamto. Jak to mówią trzeba dmuchać na zimne:) ale bez przesady. Tym razem będzie dobrze:)
Boje się tylko tych ćwiczeń, które są na rozciąganie i tak dalej, bo wyczytałam , że niektórych nie można stosować już od 4 miesiąca. Nawet w książce M. S." W oczekiwaniu na dziecko", są wzmianki o odpowiednich pozycjach do ćwiczeń.
-
Ja w poprzedniej ciazy tez stosowalam, oliwki, balsamy ale niestety mnieto nie ochronilo przed rozstepami,mam malo elastyczna skore i niestety tak sie dzieje. Ostatnio zakupilam balsam Ziaja przeciw rozstepom a zamierzam tez kupic Palmers lub Bio oil. Ciekawa jestem czy mi cos pomoga
-
Witajcie w drugim trymestrze
Od trzech dni u nas ładna pogoda, więc wykorzystujemy to i całymi dniami jesteśmy na dworze. Jest co robić, posadzić warzywa na ogródku, podcinać tuje, wysypać nawóz, plewić. W najbliższą niedzielę mój syn ma komunię, od tygodni co drugie popołudnie spędzamy w kościele a od jutro codziennie. Masakra, dobrze, że jeszcze parę dni i wracamy do codzienności.
A mnie jakoś nie ciągnie na FB. Mało wpisów tu, ale jestem za to na bieżąco z waszymi wpisami, bo przedtem to nie byłam w stanie Was nadrobić.
Jak wieczorem wypiję herbatę, to także wstanę na sikańca i potem mam problemy z zaśnięciem.
Uciekam na podwórko. Pa. -
Co do kremow to jak bylam w ciazy z corka to uzywalam balsamu Bede Mama jestem zadowolona bo mam tylko pare rozstepow
a teraz mysle nad bio oilem.
No malo tu pisania ostatnio ale ja wole zostac tutaj niz na fb.
Jutro mam wizyte od 13 pewnie zalozy karte ciazymusze poprosic lekarza o usg i zmiany luteiny bo mam straszne wymioty po niej momentalnie.
-
ania15 wrote:a ja nie wstaję w nocy na siku, w ogóle to chyba za mało piję.Dzisiaj leżę, zaraziłam się od córki i jestem przeziębiona, gardło mnie boli okropnie.Prócz tego mam wrazenie, ze przeszły mi zupełnie mdłości, tylko trochę piersi bolą,ale minimalnie. Jestem cała w stresie.Ale apetytu jak nie miałam, tak nie mam i chyba już ze 3 kilo mam na minusie.Po weekendzie chyba umówię się na wizytę, chociaż już sama nie wiem.Strasznie sie boję.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
U mnie tez pojawiaja sie juz przeblyski dobrych dni bo poki co raz dziennie rzyg musial byc i mdlosci cale dnie ze hoho
jedyne co mnie wkurza to czeste sikanie. Siuram odkad test zrbilam jak opetana. W nich wstaje min 3x i to z tak bolacym pecherzem ze olaboga
Nie moge sie wizyty doczekac. Bede miala gdzies dopiero po 16 maja buuuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 20:17
-
Ja wizytuje 13 maja wiec juz nie tak dlugo.
Ja tez nie chce przechodzic na fb wiec zostaje tutaj. W poprzedniej ciazy tez grupa nam sie podzielila na fb i belly i tez zostalam tu. Nie lubie fb.
Nie przejmujcie sie tak brakiem objawow bo nadchodzi 2 trymestr czyli najlepszy pod wzgledem samopoczucia. Ja w poprzedniej ciazy tak mialam- samopoczucie super i malutko objawow. Za to teraz jest zupelnie inaczej i w sumie wolalam ta poprzednia sytuacje -
Ją wolę pozostać anonimowa, dlatego pozostaję tu. Nie przeszkadza mi to, że ktoś może podczytywać moje wpisy, nie wstawiam zdjęć prywatnych moich dzieci i swoich.
Spojrzałam w zakończony kalendarz ciąży z 2014 r. z pierwszego trymestru. Najbardziej bolały mnie wtedy piersi, były wrażliwe, byłam senna, zmęczona, miałam mdłości, ciągnęło mnie do słodyczy.
Obecnie najczęściej zaznaczyłam na wykresie ból brzucha, ból miesiączkowy, mdłości, trądzik. W tej ciąży włosy wychodzą mi garściami, paznokcie fatalne, gorzej jak po zdjęciu żelu, cera bardziej wrażliwa, bardziej widoczne mam naczynka, plamy, krosty. Nie mam ciągot do słodkiego i wydaje mi się, że miałam więcej energii niż w poprzedniej ciąży.