X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Kobietki a co sadzicie o takiej kawie nie typowej kupuje ja w Kauflandzie jest kokosowa ice latte zalewa sie ja mlekiem lubie ja pic ale kurde jestem zagrozona nadcisnieniem i sie waham do tego ciaza. Ale przed pilam ja czesto i nic mi nie bylo.

Musisz skonsultować to ze swoim lekarzem.
    Mój pozwolił mi jedną pić codziennie oraz herbaty.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadciśnienie, biorę leki,kawy mi zabroniono ale i tak ciągle ciśnienie na górnej granicy,chyba że nic nie robię to jest ok.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 16:34

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tu cicho dziewczęta. ...... Czyżby wszystkie na fb się przeprowadzily? Tak wogole to się jeszcze nie wstałam w II trymestrze! !!
    Asher właśnie wysłałam prośbę na fb. Asia R........a
    Dzieki

aher, magdaa lubią tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zapraszamy na fb:))

tomania2806 lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) jakoś tu spokojnie i cicho:)
    Dziewczyny co do mdłości to one już zaczną wszystkim powoli ustępować na dobre, tak jak mi i nawet apetyt powoli wraca :) trzeba korzystać. Z racji tego dzis postanowiłam zacząć ćwiczenia dla kobiet w ciąży oprócz spacerów.

A wy coś ćwiczycie??? Albo macie zamiar?
    Ja sie tak powoli zbieram z większym dbaniem o ciało, balsamy i te sprawy, bo zaraz 2 trymestr sie zacznie.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwiczyłam przed ciążą, a teraz sobie odpuściłam bo po poronieniu to się bałam że sobie zaszkodzę :/ ale spacery długie zacznę, nie zaszkodzą :) ja poczytam jeszcze o tych balsamach i może sobie jakiś zakupię :) trzeba dbać o siebie, a co! :D

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja używam emolium, bo mam bardzo suchą skórę, nie jest tani, a myśle nad bio oil-em teraz. Dziewczyny tu polecały. Jestem w pierwszej ciąży, wiec nie wiem czy mam skłonności do rozstępów, ale pewnie mam.
    Po poronieniu też bym pewnie bardziej uważała na siebie, wiadomo , że nikt nie chce sobie zarzucić potem, ze może to przez to czy tamto. Jak to mówią trzeba dmuchać na zimne:) ale bez przesady. Tym razem będzie dobrze:)
    Boje się tylko tych ćwiczeń, które są na rozciąganie i tak dalej, bo wyczytałam , że niektórych nie można stosować już od 4 miesiąca. Nawet w książce M. S." W oczekiwaniu na dziecko", są wzmianki o odpowiednich pozycjach do ćwiczeń.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do emolium to w superpharm nieraz są promocje i ostatnio -50% było i kupowalam :) bio oil mam, kiedyś zakupilam sobie a myślę nad tym balsamem z palmers, podobno tez dobry :) widzę że jesteśmy na tym samym etapie ciąży :)

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy tez stosowalam, oliwki, balsamy ale niestety mnieto nie ochronilo przed rozstepami,mam malo elastyczna skore i niestety tak sie dzieje. Ostatnio zakupilam balsam Ziaja przeciw rozstepom a zamierzam tez kupic Palmers lub Bio oil. Ciekawa jestem czy mi cos pomoga

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w drugim trymestrze ;)

Od trzech dni u nas ładna pogoda, więc wykorzystujemy to i całymi dniami jesteśmy na dworze. Jest co robić, posadzić warzywa na ogródku, podcinać tuje, wysypać nawóz, plewić. W najbliższą niedzielę mój syn ma komunię, od tygodni co drugie popołudnie spędzamy w kościele a od jutro codziennie. Masakra, dobrze, że jeszcze parę dni i wracamy do codzienności.
    A mnie jakoś nie ciągnie na FB. Mało wpisów tu, ale jestem za to na bieżąco z waszymi wpisami, bo przedtem to nie byłam w stanie Was nadrobić.

Jak wieczorem wypiję herbatę, to także wstanę na sikańca i potem mam problemy z zaśnięciem.

Uciekam na podwórko. Pa.

2nn3rjjgoahsqho3.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremow to jak bylam w ciazy z corka to uzywalam balsamu Bede Mama jestem zadowolona bo mam tylko pare rozstepow ;) a teraz mysle nad bio oilem.

No malo tu pisania ostatnio ale ja wole zostac tutaj niz na fb.

Jutro mam wizyte od 13 pewnie zalozy karte ciazy ;) musze poprosic lekarza o usg i zmiany luteiny bo mam straszne wymioty po niej momentalnie.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:
    a ja nie wstaję w nocy na siku, w ogóle to chyba za mało piję.Dzisiaj leżę, zaraziłam się od córki i jestem przeziębiona, gardło mnie boli okropnie.Prócz tego mam wrazenie, ze przeszły mi zupełnie mdłości, tylko trochę piersi bolą,ale minimalnie. Jestem cała w stresie.Ale apetytu jak nie miałam, tak nie mam i chyba już ze 3 kilo mam na minusie.Po weekendzie chyba umówię się na wizytę, chociaż już sama nie wiem.Strasznie sie boję.
    Kochana ja od ok 1.5 tygodnia nie mam zadnych objawów... zreszta od poczatku mialam ich mało, a teraz nie mam nic, cycki tez nie bolą

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • maggda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rowniez objawy zlekko ustapily ale po luteinie mam odrazu wycieczke do wc :( no i z rana czuje obzmiale gorace cycki z czego zadowolony jest maz ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pojawiaja sie juz przeblyski dobrych dni bo poki co raz dziennie rzyg musial byc i mdlosci cale dnie ze hoho :P jedyne co mnie wkurza to czeste sikanie. Siuram odkad test zrbilam jak opetana. W nich wstaje min 3x i to z tak bolacym pecherzem ze olaboga :P

Nie moge sie wizyty doczekac. Bede miala gdzies dopiero po 16 maja buuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 20:17

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje 13 maja wiec juz nie tak dlugo.

Ja tez nie chce przechodzic na fb wiec zostaje tutaj. W poprzedniej ciazy tez grupa nam sie podzielila na fb i belly i tez zostalam tu. Nie lubie fb.

Nie przejmujcie sie tak brakiem objawow bo nadchodzi 2 trymestr czyli najlepszy pod wzgledem samopoczucia. Ja w poprzedniej ciazy tak mialam- samopoczucie super i malutko objawow. Za to teraz jest zupelnie inaczej i w sumie wolalam ta poprzednia sytuacje :P

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też objawów brak, więc chyba cos w tym jest, ze drugi trymestr jest jak to mowia "miesiącem miodowym" ciąży :-) ja wizytę mam 12.05 więc już pomału odliczam dni ;-)

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytę mam jutro! Może uda się coś podejrzeć? Choć to chyba jednak za wcześnie na poznanie płci?

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam już żadnych uciążliwych objawów jedynie raz na jakiś czas zgaga ale do wytrzymania,poza tym czuję się dobrze.
    Co do FB to też zostaje tutaj jakoś tak mnie tam nie ciągnie.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją wolę pozostać anonimowa, dlatego pozostaję tu. Nie przeszkadza mi to, że ktoś może podczytywać moje wpisy, nie wstawiam zdjęć prywatnych moich dzieci i swoich.

Spojrzałam w zakończony kalendarz ciąży z 2014 r. z pierwszego trymestru. Najbardziej bolały mnie wtedy piersi, były wrażliwe, byłam senna, zmęczona, miałam mdłości, ciągnęło mnie do słodyczy.
    Obecnie najczęściej zaznaczyłam na wykresie ból brzucha, ból miesiączkowy, mdłości, trądzik. W tej ciąży włosy wychodzą mi garściami, paznokcie fatalne, gorzej jak po zdjęciu żelu, cera bardziej wrażliwa, bardziej widoczne mam naczynka, plamy, krosty. Nie mam ciągot do słodkiego i wydaje mi się, że miałam więcej energii niż w poprzedniej ciąży.

2nn3rjjgoahsqho3.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ