X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasi ginowie robią na wizycie posiew pochwy? I czy robilyscie kiedyś wymaz w kierunku chlamydii,ureaplasmy i mycoplasmy?
    Zastanawiam się właśnie czy tego nie zrobić ze względu na częste infekcje:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 jedyny wymaz jaki miałam to przed porodem i to tyle. Bo ja nie miałam jeszcze nigdy problemów. Żadnych infekcji

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też nie mialam żadnych objawów a w posiewie wyszła e coli:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm gin bada mnie w zasadzie co 2tyg i nie zaobserwowala nic..także myślę że by mi zrobiła w razie wątpliwości.

• monikamina Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin jeszcze nie robil. Mowil tylko ze posiew zrobimy ok 20tyg tak profilaktycznie a poki sie na nic nie skarze i nie mam zadnych objawow a i on niczego niepokojacego nie widzi to nie ma potrzeby. W poprzedniej ciazy tez mialam tylko posiew w polowie ciazy.

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z was ma moze tylozgiecie macicy?

tomania2806 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikamina wrote:
    A czy ktoras z was ma moze tylozgiecie macicy?
    Ja mam.

tomania2806 lubi tę wiadomość

• monikamina Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa a czy lekarz tez zalecal ci spac na brzuchu jak najwiecej? Nie ukrywam ze stresuje mnie ten fakt ale staram sie sluchac jego zalecen choc ciagle mysle podswiadomie ze moge zrobic dzidzi krzywde...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani w 1 ciąży ani teraz takich zaleceń nie miałam. Pierwsze słyszę:) śpię jak mi wygodnie:)

• monikamina Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bole podbrzusza i krzyza i mowil ze to od tej macicy i spanie na brzuchu zmniejsza te dolegliwosci. Czytalam tez w necie o tym. Troche poleze na brzuchu ale jakos szybko sie zaraz przekrecam...tylko zeby mnie bol kosci ogonowej nie dopadł jak w poprzedniej ciazy to będzie ok

• Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tyłozgięcie ale niestety nabyte po ostatniej cesarce. Dwa tyg po porodzie przeprowadzalismy się do nowego domu i przeforsowalam się. Oprócz tego mam dyskopatię i cały czas boli mnie w krzyżu, promieniuje aż na prawe biodro. Boję się co będzie dalej...
    Stara babka inwalidka;))) ciąży się zachciało, zamiast wnuki bawić,;)))))(

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Mysza76 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim paniom!!

3jgxw1d3gk45f0jf.png
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 1 maja 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyłozgięcie macicy. Ale co do spania na brzuchu, to zdarza mi się to bardzo często, co bardzo mojego męża stresuje, bo boi się o Dzidziora. Ja uwielbiam spać na brzuchu i korzystam póki mogę :-)
    Dada - u mnie zaraz przy rozszerzaniu diety wróciły miesiączki. Także nie miałam tego problemu. Raczej w drugą stronę, bo trzeba się było zabezpieczać, jako że lekarz po cc pozwolił na ciążę najszybciej po półtora roku.
    Co do witamin, to ja z racji karmienia cały czas brałam feminovit+dha i jeszcze dodatkowo dha. Jak zaczęliśmy się starać o dzidziusia, to prócz tego jeszcze doszedł mi kwas foliowy. I taki zestaw biorę.

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnych zaleceń nie mam bo też szału z dolegliwościami nie ma. Podbrzusze czuje ale to czasem.TTeż lubię spać na brzuchu ale teraz śpię na wznak lub ba lewym boku.

• maggda Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez mam tylozgiecie ale nie spie na brzuchu jakos sie boje ;)

Dziewczyny wy tez sie tak budzicie w nocy? Bo ja sie budze codziennie po 1na siku i wtedy nie moge zasnac do 3 albo musze cos zjesc ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje minimum raz na siku. Ale zasypiam od razu:))

• kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wstaję raz :-) i śpię jak zabita potem :-)

magdaa lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wstaję w nocy na siku, w ogóle to chyba za mało piję.Dzisiaj leżę, zaraziłam się od córki i jestem przeziębiona, gardło mnie boli okropnie.Prócz tego mam wrazenie, ze przeszły mi zupełnie mdłości, tylko trochę piersi bolą,ale minimalnie. Jestem cała w stresie.Ale apetytu jak nie miałam, tak nie mam i chyba już ze 3 kilo mam na minusie.Po weekendzie chyba umówię się na wizytę, chociaż już sama nie wiem.Strasznie sie boję.

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też czuję się zupełnie nieciazowo:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 15 ale czemu się stresujesz. Mi też objawy zmalały ale ciąża rozwija się prawidłowo. Nie możesz się nakręcac. Lez odpoczywaj kuruj się i nie martw się na zapas. Nie jesteśmy w stanie na nic wpłynąć. Co ma być to będzie. A nerwy tylko szkodzą.

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ