Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę, że smak zmieni później. Teraz jeszcze pije ze smakiem. Chociaż ograniczyłam mu je do dwóch razy (rano i wieczorem, gdy jestem w pracy) i trzeci przed drzemką w weekendy. Za to ssie długo, co pewnie wynika z tego, że rzadko może to robić.
-
2 usg za mną
Tak się bałam, że zarodek obumarł a jak się okazało - nie potrzebnie.
Słyszałam bicie serca, widziałam jak maleństwo ssie kciuka... wyłam na tym łóżku jak bóbr! Wzruszenie nie do powstrzymania.
NT 1,5
NB +
CRL 63 mm [malutki ale na pewno nadrobi]
Do tej pory czyli do 13 tygodnia nie mam żadnych niemiłych objawów
Jedynie brzuch na wysokości macicy zrobił się wypukły
Co do męża - mój też gotuje. Jesteśmy ze sobą 7 lat z czego 4 lata mieszkamy
razem i od samego początku goniłam go do roboty w domu, teraz wszystko robimy na zmianę łącznie z gotowaniem
To co się zmieniło w ciąży to że lata do sklepu po moje zachcianki już po codziennych zakupach, i robi mi soczki owocowe
Tak wiec chłopak się stara. No dobra może nie chłopak, nie długo bo za rok 30 na karku, staruch
Pozdrawiam Mamusie i spokoju życzę_polin, 0lgam, Shaili, Jolcia1985, magdaa, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość
-
Posti super
Ja prenatalne mam 6maja i panicznie się stresuje:( do tej pory mialam już 4usg,na ostatnim maluch miał 47mm i jest do przodu o 6dni. Boję się okropnie wad i tych wszystkich zespołów:( pierwszą ciążę mialam bezproblemowa,dziecko zdrowe,a teraz panikuje. Może to ze względu na leki,które biorę- euthyrox,siofor i acard. W sumie nic nie zrobię,co ma być to będzie,ale stres jest.
Moje objawy od początku są małe,raz za czas lekkie mdłości,niesmak i ogromna chec snu. -
Dziewczyny mój jak coś upichci to faktycznie super mu wychodzi, ale bajzel w kuchni ogromny. Większość garów jest wtedy w użyciu ;0.
Mnie dzisiaj bardzo kłuje sutek, jakby mi ktoś szpile wbijał!! Do godz 16tej czuję się świetnie, potem dno. Mdłości i spanko.
Jeżeli chodzi o upławy to ja mam nieduże, pomimo luteiny dowciapnej.
Też się mega stresuję czy wsio ok z malenstwem. Dowiem się dopiero na prenatalnym (11.05).
Życzę Nam wszystkim cudownego i spokojnego długiego weekendu:)))).
Odpoczywamy i pasiemy brzuszki;))))) -
Hejka. Tez mam prenatalne 11.05 stres lekki jest ale wierze ze wszystko bedzie ok. Ja uplawow jako tako nie mam tylko sluz dosyc gesty i kremowy ale ponoc normalne na tym etapie. Moj maz tez gotuje i podobnie zostawia ogromny bajzel w kuchni ale wybaczam mu to bo jego egipskie przysmaki mi to wynagradzaja. ( maz jest egipcjaninem) co do jedzenia to sie nie ograniczam i nie jem tylko zieleniny aczkolwiek raczej nie jem fast foodow i staram nie jesc sie duzo slodycxy. W poprzedniej ciazy przytylam prawie 30kg i choc wszystko zrzucilam nie chce byc w takim stanie ponownie.
dziewczyny a jak mdlosci u was? Odpuszczaja? U mnie juz coraz lepiej i licze ze niedlugo juz calkowicie sie ich pozbede. Czy bierzecie jakies witaminy i DHA?
-
Ja nie biorę żadnych witamin pomimo że kiedyś miałam bzika na tym punkcie.
To sama chemia, przyswajalna możne w 5 %.
Nie stresujcie sie badaniem prenatalnym. Wygląda jak zwykle usg. I trwa może 10-15 min.
Serce, ruchy, przezierność karkowa i kość nosowa i do widzenia.
No chyba że ze względu na wiek wymagane są bardziej szczegółowe.
Keep calm and eat żelki -
Ja nie stresuje sie samym badaniem bo juz przez to przechodzilam ale wlasnie prawidlowym rozwojem dziecka. U mojej siostry gdy byla w ciąży bylo podejrzenie zespolu Downa i miala robiona aminopunkcje aby sprawdzić czy sie potwierdzi. Wynik wyszedl prawidlowy a siostra niestety przez aminopunkcje poronila. Boje sie wlasnie dlatego bo nie chce stresu i marze o tym by wszystkie pomiary byly w normie. Ja witamin tez nie biore tylko kwas foliowy i DHA
-
sskorka24 wrote:Ja myslalam że moje mdłości i wymioty odpuscily, a one znów wróciły jakieś 3 dni temu.
ale cóż damy rade
Wspolczuje. W pierwszej ciąży meczylo mnie tak do 14tyg. wiec jest szansa ze niedlugo juz będziesz wolna od tych mdlosci i wymiotow -
Mnie mdłości powoli opuszczaja,męczyly mnie co kilka dni wieczorem. Obecnie biorę jod i kwas foliowy 15mg,a witaminy od II trymestru.
Czy któraś z was bierze Acard profilaktycznie? -
Ja na razie mimo ze kupilam zaraz po wizycie u lekarki vitaminer prenatal to nie biore ,bo przez mdlosci nie bylam w stanie ich lykac wiec biore sam kwas. A od 2 trymestru planuje Prenatal z dha
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny