X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 też zaczynasz? Spokój mi tu...

kas50, Karolka14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie że nie jesteśmy książkami i każdy organizm jest inny. Jeśli czujecie się lepiej to korzystajcie a nie narzekajcie że wam brak mdłości.

• picollina Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikamina wrote:
    magdaa a czy lekarz tez zalecal ci spac na brzuchu jak najwiecej? Nie ukrywam ze stresuje mnie ten fakt ale staram sie sluchac jego zalecen choc ciagle mysle podswiadomie ze moge zrobic dzidzi krzywde...
    Ja też mam tyłozgięcie i lekarz wytłumaczył to tak, że jak macica jest pusta to jak flaczek odgina się w prawo, lewo lub do tyłu, ale jak się wypełnia dzieckiem to i tak się wyprostuje, w końcu to mięsień - właśnie mięsień więc jest na tyle mocny, że utrzyma dziecko, wody płodowe, łożysko, wiec jakim cudem możecie zrobić krzywdę dziecku śpiąc na brzuchu? Ono jest narazie maleńkie, i nic mu się tam nie stanie. Ja uwielbiam spać na brzuchu i póki brzuch mi na to pozwala to korzystam! Nie stresujcie się i więcej wsłuchujcie się w siebie, swoje potrzeby i odczucia a nie czytajcie tyle na necie. Pozytywnych myśli na majówkę!

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Kas50 też zaczynasz? Spokój mi tu...
    Hihi bez bicia tylko proszę :-) :-) :-)

magdaa, żabka04 lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picollina wrote:
    Ja też mam tyłozgięcie i lekarz wytłumaczył to tak, że jak macica jest pusta to jak flaczek odgina się w prawo, lewo lub do tyłu, ale jak się wypełnia dzieckiem to i tak się wyprostuje, w końcu to mięsień - właśnie mięsień więc jest na tyle mocny, że utrzyma dziecko, wody płodowe, łożysko, wiec jakim cudem możecie zrobić krzywdę dziecku śpiąc na brzuchu? Ono jest narazie maleńkie, i nic mu się tam nie stanie. Ja uwielbiam spać na brzuchu i póki brzuch mi na to pozwala to korzystam! Nie stresujcie się i więcej wsłuchujcie się w siebie, swoje potrzeby i odczucia a nie czytajcie tyle na necie. Pozytywnych myśli na majówkę!
    Ja śpię tak jak mi wygodnie. Nie zamierzam panikować bo od 4tyg to robiłam i bez sensu. Co ma być to będzie. Nie będę doszukiwać się.

• Asia-HA Znajoma

Wysłany: 1 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa fajne podejście. Ja też staram się jak mogę myśleć pozytywnie. Chociaż też objawów brak aa następne usg dopiero 11.05. A poprzednie miesiąc temu. W końcu brzuch rośnie, więc musi być dobrze. Ostatnio coraz częściej mi się nawet wydaje, że jednak będzie dziewczynka :-)

magdaa lubi tę wiadomość

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydz usg a potem 19prenatalne. Od 3dni nie męczą mnie mdłości i mogę zacząć jeść. Także korzystam z uroków majówki i dziś był grill i pieczona papryka:) odbija się ale co tam:) może po prostu mdłości juz poszły sobie.

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba jakas infekcja mi się przyplatala. Piecze trochę, uplawow jako tako nie ma. Myślicie ze powinnam iść jutro do swojego lekarza? Wizytę kontrolną mam na czwartek. Czekać?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej iść wcześniej,jak dasz radę i działać od razu. Możesz póki co poratowac się jakimś żelem lagodzacym np.Provag, Trivagin i zacznij brać probiotyk. A śluz masz jaki?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem za bardzo co mogę zrobić ciąży brać. Biały, specyficznego zapachu nie ma. Myślę że to luteina jakąś może nie rotopiona nie wiem. Nie wiem czy iść jutro czy mnie przyjmie skoro mam wizytę w czwartek

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam dziewczyny ze tylko raz wstajecie w nocy na siku. U mnie sa przynajmniej 3 pobudki w nocy...

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was brała probiotyk dopochwowy i podczas kuracji ilość śluzu zwiększyła się?? Ja obecnie biorę Medivag i za przeproszeniem śluzu jest na prawdę sporo... raz jest biały przeźroczysty a raz kremowy. Głupia ja naczytałam się o tych sączących się wodach płodowych i teraz się nakręcam że może to wody a nie śluz... :-/

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytalam że ok.12tc zwiększa się ilość sluzu z racji hormonow. Ja mam śluz tylko przy podcieraniu,bielizna sucha.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Shaili Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 dzieki. U mnie jest ich trochę wiecej z racji tych probiotyków dopochwowych muszę zmieniać wkładkę 2-3 razy dziennie. Myślałam, ze ktos jeszcze ma taki sam problem.Póki co oprócz zwiększonych upławow nic więcej się nie dzieje. Chyba muszę skończyć z czytaniem na forach internetowych bo się tylko niepotrzebne stresuje. Spokojnej nocy wszystkim.

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaili wrote:
    Kas50 dzieki. U mnie jest ich trochę wiecej z racji tych probiotyków dopochwowych muszę zmieniać wkładkę 2-3 razy dziennie. Myślałam, ze ktos jeszcze ma taki sam problem.Póki co oprócz zwiększonych upławow nic więcej się nie dzieje. Chyba muszę skończyć z czytaniem na forach internetowych bo się tylko niepotrzebne stresuje. Spokojnej nocy wszystkim.
    Oh Sahili śluz to śluz wody to wody ,nie da się tego pomylić wiem z własnego doświadczenia ;-) mi wody uciekały i odrazu wiedziałam, że to nie jest żaden śluz itp głowa di góry hormony szaleją to i śluzu jest więcej:-)

Shaili lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Przecież okres mdłości powoli mija wiec nie dziwcie sie ,ze jest lepiej tylko korzystajcie !!!

Z sikaniem to dopiero bedzie po 35 tyg jak juz dzidzia bedzie uciskać na pęcherz teraz to jest luz,ja wstaje 2 razy ale miałam tak zawsze.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Mamaporazdrugi Nowa

Wysłany: 2 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam można do Was dołączyć ? :)

gannyx8dx9g0qz4h.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaporazdrugi Witamy :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Mamaporazdrugi Nowa

Wysłany: 2 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po usg prenatalnym wszystko oki :) Dzidzius w czwartek mierzył 6,18 cm i mlodszy jest o kilka dni :)termin z Om 1 listopad a z usg 6.11 :) Mam juz w domu 3 letnia Coreczke która mowi wszystkim dookola że bedzie miała brata,choc my jeszcze nie wiemy tego :)

magdaa, Jolcia1985, małamama lubią tę wiadomość

gannyx8dx9g0qz4h.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a co sadzicie o takiej kawie nie typowej kupuje ja w Kauflandzie jest kokosowa ice latte zalewa sie ja mlekiem lubie ja pic ale kurde jestem zagrozona nadcisnieniem i sie waham do tego ciaza. Ale przed pilam ja czesto i nic mi nie bylo.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ