X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • gama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, niesmiało dołączam, termin pokazuje na 14 listopada, bety nie robie bonie mam po drodze(jestem ze wsi) a tez nie chce sie stresowac

narazie bedze wiecej podglądać, ze względu na wczesniejsze historie...

pozdrawiam

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam gama!

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • malutka199922 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Ja już oficjalnie w domu :) na razie na opiekuńczym a od środy na l4 :)

wykonałam dzisiaj bete

11 dpo 113
    15 dpo 549

kalkulator belly pokazuje 120 % przyrostu :) więc w środę powinien być widoczny pęcherzyk :) a bety już nie będe robiła :)

ganne6hhb130fhee.png

zpbn8iiks1s4kzhl.png
    zpbn8iikgfn8r0ke.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gama, znow sie spotykamy :-) Beta 85 :-)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• aher Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katerineczka super wynik, bardzo się cieszę :)

gama witamy i zachęcamy do rozmowy, już teraz. DObrze się komuś wygadać, nawet wirtualnie

Michasia kciuki zaciśnięte! Daj znać koniecznie po wizycie, czekamy na wieści

asiuś ze specjalistami to tak jest, trzeba prywatnie bo inaczej czeka się i czeka, a Ty w dwupaku więc trzeba działać szybko.

radiszka to się uśmiałam z tego terminu najbliższej wizyty. Nasza służba zdrowia to totalna porażka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 16:58

radiszka lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja się dziś chciałam zarejestrować do endokrynologa na cito,ze względu na ciążę i powiedziano mi że na czerwiec! To już planową wizytę mam wcześniej o miesiąc.Normalnie masakra jakaś. :(

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpinelka- ja dzis caly dzien do ginekologa dzwonie, nie odbiera... Tak chcialam wiedzieć kiedy na pierwsza wizytę pójść, jakie padania porobić... A tu taki dzień.

Malutka- wysoka masz betę w porównaniu do mojej. W 12- 171, a w 14 -430

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne bety macie :)

Witam nową koleżankę i zapraszamy. Tak jak napisała Aher, w grupie raźniej i łatwiej, możesz liczyć na nasze wsparcie :)

Ja chodzę prywatnie, kontynuuję wizyty u lekarza do którego chodziłam przed ciążą. Na NFZ byłoby ciężko z terminami.

Macie jakieś naturalne sposoby na wyleczenie się z kaszlu? Trzyma mnie cały czas kaszel, już drugi tydzień aż brzuch mam oberwany i trochę się tym stresuję.

Ps. Dzisiaj znów zrobiłam test, chciałam mieć pamiątkę z dwoma tłustymi kreseczkami i ciążowa wyszła ciemniejsza niż testowa :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • vysockam Znajoma

Wysłany: 7 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie i mam pęcherzyk ciążowy i jak na razie za wcześnie by stwierdzić czy ciąża żywa wiec czekamy poza tym wykryto mi polipa i stąd mam te silne bóle. Teraz wizyta pod koniec marca to jednak się wykosztuje prywatnie ale niestety na NFZ wizytę dopiero bym miła na 2 maja to jakieś chore, mówię im że jestem w ciąży a oni ze trzeba czekać. To niestety zdrowie maleństwa ważniejsze i jak trzeba zapłacić to trzeba. Ile u was kosztują wizyty prywatnie? Na razie nie będę dodawać fotki poczekam kiedy zabije serduszko
    xnw4rjjgd5himn8d.png
    f2wlqps6gcqqtvvc.png
    17u9iei3yw1s3woe.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:32

Bianka4 lubi tę wiadomość

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do ginekologa prowadzić ciążę,też będę chodzić prywatnie.U mnie wizyta z USG 120 zł.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka też mi się wydaje, że beta wysoka. Może wyskoczysz nam tu z bliźniakami ;)

Sówka na kaszel to chyba tylko syrop z cebuli. Mnie też męczy, pierwsze dni ciąży przez to ciągle brzuch mnie bolał, teraz już jest lepiej.

vysockam super, że pęcherzyk się pokazał. Ja też chodzę prywatnie i mój lekarz obecnie liczy sobie 150 zł. Trochę podrożał bo poprzednio płaciłam 120 zł. No cóż, ale wizyty prywatne to dla mnie komfort psychiczny. Przynajmniej mam usg na każdej wizycie, a nie tylko trzy w ciągu całej ciąży jak na nfz no i lekarz zawsze pod telefonem, można dzwonić jak coś niepokoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:53

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • malutka199922 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam na NFZ się umówić a tu pielęgniarka wyskakuje z połową maja :) wkurzyłam się i pytam po co ja płacę składki skoro z ciążą się nie mogę dostać do lekarza to ona nagle znalazła termin na 7 kwietnia :) można można :)

w sumie szybko zobaczyłam na teście II kreski bo w 9 dpo :) bardzo bym się zdziwiła jak by tu okazało się że bedą bliżniaki :) na monitoringu była tylko jedna komoreczka :)

na przeziębienie najlepszy jest Prenalen i czosnek i cebule :) polecam herbatę z lipy :)

ganne6hhb130fhee.png

zpbn8iiks1s4kzhl.png
    zpbn8iikgfn8r0ke.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę coś wymyślić bo się wykończę z tym kaszlem.

Ja za ostatnią wizytę zapłaciłam 130 zł. Dzisiaj jeszcze za grupę krwi, morfologię, glukozę, tsh i mocz zapłaciłam 75 zł. Żeby zrobić te badania na NFZ musiałabym wziąć dzień wolny w pracy bo bym się nie wyrobiła. A tak mam wszystko na miejscu.

Tak jak pisałyście zdrowie dziecka przede wszystkim :) No i dla własnego zdrowia psychicznego jakoś wolę chodzić prywatnie ;)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • vysockam Znajoma

Wysłany: 7 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher masz rację komfort psychiczny super bo na początku stycznia byłam na wizytę kontrolą na NFZ z bólami i nawet usg nie miałam i że ból to taki urok a teraz wyszło szydło z worka badanie dokładne a atmosfera nie ma co porównywać dziś zapłaciłam 200zł bo i cytologia i usg ale z tego co lekarz mi mówił to 150 zł wiec chyba tak normalnie. Najważniejsze ze przyjmuje 7 dni w tygodniu o każdej godzinie :)(teoretycznie)
    malutka super że udało ci się przekonać pielęgniarkę niestety ja nie miałam takiego szczęścia bo lekarz ma sporo pacjentów i w tym gabinecie przyjmuje na nfz i państwowo i wiadomo kto ma pierwszeństwo :) pewnie jak bym poszła prywatnie to bym miała miejsce od ręki, i znalazłam lekarza prywatnego bliżej.

xnw4rjjgd5himn8d.png
    f2wlqps6gcqqtvvc.png
    17u9iei3yw1s3woe.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Ja do ginekologa prowadzić ciążę,też będę chodzić prywatnie.U mnie wizyta z USG 120 zł.
    U mnie dokladnie tak samo. 120 zl
    W Klinice wizyta 170 zl. Woec jak jutro okaze sie, ze wszystko ok to przenosze sie.

Ciesze sie, ze u Was juz cos widac.

Ja dzisiaj mam wzdety brzuch. Takie uczucie pelnosci. Myslicie, ze to normalne?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzdęty brzuch też mam od kilku dni,taka dziwnie "napompowana" się czuję.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • vysockam Znajoma

Wysłany: 7 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K Tak to jest normalne ja tez tak mam i miałam w poprzednich ciążach.
    U nas w klinice wizyta kosztuję 170 + 80 za usg
    xnw4rjjgd5himn8d.png
    f2wlqps6gcqqtvvc.png
    17u9iei3yw1s3woe.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak od dzisiaj mam. I czesto chodze robic siusiu :-)

Dziewczyny bety macie b. Ladne. Ja nie robilam bo zbyt bardzo sie tym przejmuje i mnie to stresuje.
    Moze jakby zrobila to bym sie tak ta wizyta jutrzejsza nie stresowala.
    No ale cóż :-)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Ja tak od dzisiaj mam. I czesto chodze robic siusiu :-)

Dziewczyny bety macie b. Ladne. Ja nie robilam bo zbyt bardzo sie tym przejmuje i mnie to stresuje.
    Moze jakby zrobila to bym sie tak ta wizyta jutrzejsza nie stresowala.
    No ale cóż :-)

Ja też czuje się taka napompowana i brzuch wzdęty ale poczytuje to za dobry objaw :) trochę mnie kuje tylko lewy jajnik ciągle :(

Dziewczyny powiem wam, że nie wiem gdzie chodzicie ale ja u dwóch lekarzy na NFZ, którzy przyjmują w gabinetach tylko po 2x w tygodniu i mają dobrą prasę naprawdę mam terminy po 2-3 tygodnie maksymlanie. Fakt, jeden doktor jak przyjmuje to od 16 do 22 :) ale w sumie się cieszę, że są takie godziny na NFZ bo człowiek może normalnie po pracy pójść.

czy macie też tak, że po przyjęciu Duphastonu jest wam jakby lżej przez 1-2 godziny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 18:57

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    Ja też czuje się taka napompowana i brzuch wzdęty ale poczytuje to za dobry objaw :) trochę mnie kuje tylko lewy jajnik ciągle :(

Dziewczyny powiem wam, że nie wiem gdzie chodzicie ale ja u dwóch lekarzy na NFZ, którzy przyjmują w gabinetach tylko po 2x w tygodniu i mają dobrą prasę naprawdę mam terminy po 2-3 tygodnie maksymlanie. Fakt, jeden doktor jak przyjmuje to od 16 do 22 :) ale w sumie się cieszę, że są takie godziny na NFZ bo człowiek może normalnie po pracy pójść.

czy macie też tak, że po przyjęciu Duphastonu jest wam jakby lżej przez 1-2 godziny?

Hej dziewczyny, ale się rozpisalyscie! Masakra hehe ale to super;) Fajnie się czyta;)
    Ja jutro po 9 odbieram wyniki bety itd ;) tak więc bardzo się cieszę ;) co do wzdetego brzucha to mam balon ...przytylam 1kg .. w ogole czuje jakbym juz przytyla conajmniej z 10 kilosow masakra ...
    Gratuluję dziewczyny bety no i pęcherzyka ciazowego..
    U mnie ginekolodzy biorą różnie od 110-160

w57v9n739l65d4jw.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ