X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt, u mnie też dziś ponuro, ale jak wyszliśmy na spacer to nawet nie było tak źle.
    Nakupiłam młodej majtek przy okazji i chce ją nauczyć na nocnik, ale póki co się upiera, że na niego nie będzie robić. Macie jakieś sposoby jak ją zachęcić? W grudniu kończyła dwa lata i generalnie jest dość dużym dzieckiem, wszystkie pampersy już na nią za małe.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! a myślałyście czym smarować biust? moje piersi są mega nabrzmiałe i dość bolące. Nie chce mieć rozstępów. Może doświadczone mamy coś polecą?

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o bio oil.. ze ponoć lepsze od palmers i na biust również można aplikować.
    Co do przekonania dwulatka na nocnik.. może postrasz robaczkami ze będą w łupież jak nie zacznie robić do nocniczka. Może wymyśl jakieś nagrody za zrobienie na nocnik.. No ma dwa lata więc pewnie dużo już rozumi ;) na noc wiadomo jeszcze trzeba ale jak już ja wdrozysz w robienie na nocnik w ciągu dnia to w nocy na spiocha próbuj ja sama wysadzac;) no tak bynajmniej moja siostra uczyła dwójkę swoich dzieci już od 10 msca;)) więc gorzej bo aż tak te dzieci nie rozumieją jak dwulatka;))
    W każdym bądź razie daj znać jak Ci idzie;) trzymam kciuki

w57v9n739l65d4jw.png

Wysłany: 6 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będą w pupie A nie łupież boziu ten słownik no wybacz!!

w57v9n739l65d4jw.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bilismy brawo jak nawet niko usiadł na sek. Potem sobie sam bil tez. Ogólnie tak bardzo łagodnie to się udało.

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że u nas będzie ciężko. Młoda sama sobie zakłada pampersa i getry a majtkami rzuca w dal ;)

Jak tam dziewczyny czujecie się w ten ponury poniedziałek?

Katerineczka wybierasz się dziś do labo czy odpuszczasz sobie ten stres?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe i "stare" mamusie :)

Mnie czasami jajnik ćmi, nie nazwałabym tego bólem, nic na to nie biorę.

Aher, jak znajdziesz sposób na nocnik to się podziel, bo to jeszcze przede mną. Mnie wszyscy radzą czekać do lata i puścić wolno bez pampersa.

Ja czuję się ostatnio słabo, strasznie jestem zmęczona, niewyspane i nie mogę się na niczym skoncentrować. Dobrze, że tak tylko przez 1 trymestr, a potem będzie luuuzik :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jakoś średnio, jak chodzę to brzuch mnie pobolewa, a tak jest w miarę ok, obudziłam się o 4, a jak przyszło do wstania to byłam trochę skacowana (oczywiście nie pije). Dwa razy szyjka macicy mnie zabolała, ale chyba już jest dobrze. Staram się nic nie nosić cięższego, tylko laptopa :) no i pustego palciaka trochę dziś w pracy pociągnęłam może z 10m. A teraz do końca dnia praca siedząca ;) Jak odbiorę wynik i umówię do ginekologa to się odezwę

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

dziewczęta trzymajcie kciuki ide na 10,40 do rodzinnego bo kołatania stają się nieznośne ale co n mi ciekawego powie...
    miłego dnia
    odezwę się pózniej

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielę się, jak mi się uda ;) latem na pewno byłoby łatwiej, to fakt.

Córa obudziła mnie przed 7 a ja ledwo żyję. Najlepiej poszłabym spać i chyba tak zrobię jak położę ją na popołudniową drzemkę. Energii mi brak na cokolwiek

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuś koniecznie daj znać co Ci powiedział, z takimi kołataniami to nie ma żartów.
    Zrób sobie morfologię, kołatania są często przy niedokrwistości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 09:40

m3sx3e3ksd1nt9wx.png

Wysłany: 7 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam! ja dziś w końcu się wyspałam :) i czuje się nienajgorzej! miłego tygodnia dziewczyny!

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

A ja z rana byłam spuścił trochę krwi ;-) Grupa krwi, morfologia, tsh i glukoza. No i mocz do badania. Ruszyło wszystko z grubej rury :-)

Staram się pracować ale mam podobnie jak Wy, nie mogę się skupić i do tego nie wiem za co się zabrać tyle tego.

Miłego i spokojnego dnia :-) Trzymam kciuki za wszystkie Dziewczyny i czekamy na jakieś dobre wieści :-)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher juz byłam w labo, wyniki wieczorem, napisze jak dostane. U mnie dzis piękne słońce. Ja mam też kołatania ale przy tarczycy, lekarz na pewno zleci badania Tobie. Ja smarowalam brzuch i piersi mustella. Ale i tak mam mnóstwo rozstepow szczególnie na brzuchu. To trochę niestety nasza genetyka za to odpowiada. Są takie dziewczyny które nie smaruja się wcale i nie mają ani jednego a są takie jak ja które smaruja się przez całą ciążę i maja mnóstwo. Zapytajcie mamę, babcię jak było u nich u was może być podobnie. Ważne żeby skóra nie była sucha bo wówczas łatwiej o jej uszkodzenie.

Wysłany: 7 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wyprobuje olejek do masażu dla mam z Rossmana. Ma dobry skład. Zobaczymy :)

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Paju Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do żywych, miałam w weekend mega jelitówkę, dobrze ze mężowski był w domu to się dzieckiem zajął... maaasakra..

Co do odpieluchowania, ja mojego puszczam nieraz bez pieluchy i pytam co chwile czy chce. Wie gdzie się robi bo nieraz mimo, ze ma pampersa przynosi nocnik zeby go posadzić.. tylko no wlasnie.. nie zawsze (glownie!) nie potrafi sygnalizować i sobie zazwyczaj przypomina "po fakcie" a wtedy przybiega z uśmiechem i mówi "sii" i zaprowadza gdzie się zsikał :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • aher Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z katerineczką, duże znaczenie ma tu genetyka. Ja nie jestem systematyczna w takich zabiegach więc smarowałam brzuch i piersi raz na jakiś czas a rozstępów nie mam wcale, ani jednego a i skóra nie straciła elastyczności. W poprzedniej ciąży zakupiłam rossmanowski balsam babydream z polecenia, słyszałam, że bardzo dobry. Generalnie ja lubię wszystkie rossmanowkie produkty, zarówno dla mam jak i dla dzieci.

Sówka kiedy masz wizytę, że już takie badania? Ja będę je robić po 15.03. Wizytę mam 22.03. Wiem, że gdzieś tu była tabelka ze wszystkimi terminami, ale linku sobie nie zapisałam.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wspolczuje grypy..Myślę że to znaczy ze synek jeszcze nie jest gotowy, ale nie martw się już niedlugo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 10:32

Wysłany: 7 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) ja też dziś byłam na igielce ;) Robiłam tsh, ft4, bhcg ;) wyniki dopiero jutro po 9;)

w57v9n739l65d4jw.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:

Sówka kiedy masz wizytę, że już takie badania? Ja będę je robić po 15.03. Wizytę mam 22.03. Wiem, że gdzieś tu była tabelka ze wszystkimi terminami, ale linku sobie nie zapisałam.

Właśnie dlatego mówię, że u mnie to wszystko szybko leci. Sporo wymaganych badań mam już zrobione przy okazji iui. Podejrzewam, że lekarz jest bardzo pewny tej mojej ciąży i zleca wszystko od razu. Wizytę mam 17 marca :-) W tabelce muszę poprawić bo chyba wpisałam ja na 16.

Paju zdrówka życzę :-)

Dziewczyny trzymam kciuki za wyniki i wizyty ;-)

Ja o rozstepach jeszcze nie zdążyłam pomyśleć :-)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ