Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi ginka na krzepliwosc kazała zrobić białko S,przeciwciala antykardiolipinowe igg i igm i przeciwciala beta. W szpitalu robili mi też odczyny i inne na krzepliwosc. Nic nie wyszlo,ale profilaktycznie biorę acard.
Tez mam Hashimoto. Dziś oddalam krew na tsh,ft4,hcv i odczyn coombsa. -
Eunice, ja kiedyś wszystkie te badania zrobiłam i u mnie wyszły ujemne.
Najlepiej zrobić wszystkie badania, żeby nic nie umknęło i w razie czego włączyć lek.
Po stratach często lekarze heparynę czy aspirynę włączają profilaktycznie.
Gdyby mi wyszły badania dodatnie za lek 10szt nie płaciłabym 156 zł a kilkanaście złotych, miałabym refundację.
-
hej
jestem ubiegłoroczną listopadówką. Mam do sprzedania ubrania ciążowe w rozmiarch Xl 42,44,46 i ubranka po moim synku który obecnie ma juz pol roczku
Ubranka w rozmiarach 50-68
jesli któraś z mam jest zainteresowana prosze o wiadomość @ [email protected]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 12:33
-
Angelika_max wrote:Dziewczyny czy po badniu ginekologicznym miałyście zmieniony śluz na tak beżowy? Bo ja wczoraj miałam badanie a dziś rano zauważyłam taki właśnie.
Ja kolor śluzu sprawdzam w świetle dziennym. W łazience wydaje się beżowo żółty a w świetle dziennym jest mleczny. Myślę, że jeżeli nie plamisz i nic cie nie swędzi to nie ma powodu do niepokoju. U mnie np.raz śluz jest wodnisty a raz lepki i kremowy i też nie wiem od czego to zależy.
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna -
nick nieaktualny
-
zxc wrote:Kiedy w pierwszej ciąży zaczęłyście szykować wyprawkę
?
Mam juz pare rzeczy na oku, wózek, łóżeczko.
Mysle zeby we wrześniu dopiero kupować, chociaz korcilozeczko,wozek ok.3ms przed rozwiazaniem. Teraz zabiorę się za to po 30tc
zxc lubi tę wiadomość
-
Ja też w pierwszej ciąży wszystko kupowałam systematycznie zaczęłam od ubranek kończąc na wózku i łóżeczku, do września miałam wszystko a rodziłam w październiku. A w tej ciąży gdzieś się nie spieszę, może dlatego, że to druga ciąża i sądzę że mam czas. W pierwszj nie mogłam się doczekać zakupów tak w tej jakoś jestem ostrożna, poczekam do połowy ciąży to może zacznę coś nie co kompletować.Córeczka Igunia;)
-
Kurcze tyle sie spisalam i wszystko szlag trafil. Ja na pewno nie bede zwlekac z zakupami. Z doswiadczenia wiem ze roznie sie dzieje i nie ma co zostawiac na sam koniec. Z corka w 34 tc wyladowalam na patologi a w 36 urodzilam corke. Na szczescie wszystko juz praktycznie mialam. Duzo rzeczy mam jednak muszr kupic drugie lozeczko tym razem mniejsze. Nosidelko no i drobne rzeczy. Ubranka jesli okaze sie ze chlopak faktycznie. Jesli dziewczynka to mniej ale cos kupic trzrba. Tym bardziej ze sezonowo sie nie zgraja.
Planuje zaczac jak pojde na l4 czyli w lipcu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:55
-
A ja ponieważ mam i chłopca i dziewczynkę i wielu rzeczy się nie pozbywałam to wogóle nie myslę o zakupach dla maleństwa. Bardziej dla starszaków myślę kupić łóżko piętrowe, ale nie wiem czy uda mi się przyuczyć dwulatka do spania w takim dorosłym łóżku??? Czy któraś mama w tym wieku uczyła malucha spać w swoim łóżku?
-
Shaili wrote:Ja kolor śluzu sprawdzam w świetle dziennym. W łazience wydaje się beżowo żółty a w świetle dziennym jest mleczny. Myślę, że jeżeli nie plamisz i nic cie nie swędzi to nie ma powodu do niepokoju. U mnie np.raz śluz jest wodnisty a raz lepki i kremowy i też nie wiem od czego to zależy.
Ja po badaniu na fotelu miałam lekki brązowy śluz, ale to było 3 godziny po badaniu i potem już się nie pojawił. Podobno czasami tak się zdarza, wszystko bardziej ukrwione i łatwo podraznic.
Czekamy! -
cześć Dziewczyny. Wczoraj robiłam badanie krwi na tsh i wyszło:
tsh 0,382 uIU/mL przy normach 0,350-4,940
FT4 0,76 ng/dL (0,70-1,48)
FT3 2,62 pg/mL (1,71-3,71)
przeciwciała 1,91 IU/mL (< 5,61),
ostatnio 11.05 badałam tylko TSH i było 0,025.
Myślicie, ze jest ok? Wizytę mam dopiero 7.06.
-
ania15 wrote:cześć Dziewczyny. Wczoraj robiłam badanie krwi na tsh i wyszło:
tsh 0,382 uIU/mL przy normach 0,350-4,940
FT4 0,76 ng/dL (0,70-1,48)
FT3 2,62 pg/mL (1,71-3,71)
przeciwciała 1,91 IU/mL (< 5,61),
ostatnio 11.05 badałam tylko TSH i było 0,025.
Myślicie, ze jest ok? Wizytę mam dopiero 7.06. -
kas50 wrote:Tsh masz ładne ale ft4 tragiczne:/ a hormony w ciąży są najważniejsze,najlepiej żeby były ok.50%,bo to one odpowiadaja za przebieg ciąży. Bierzesz euthyrox?
-
Hej dziewczyny jak samopoczucie? Czy im dalej w las tym emocje są spokojniejsze. Ja mam teraz wizytę 02.06 i zabieram ze sobą córkę by mogła zobaczyć swojego brata:)Wikusia -24.04.2006(10lat)
Ignacy-15.11.2010( 6lat)
Aniłek*-16.06.2015(12tyd)
Nowe szczęście-27.11.2016( 13t04d)