X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tyle co sie juz naczytałam, i w ogóle też myślę, że są ok. A jak ktoś sprawdzi dodatkowo, to już jestem spokojna, dzieki :)
    To musimy trzymać kciuki za nas :)
    Z tym łaskotaniem tak jak przy jeździe samochodem z górki trafiłaś w samo sedno, ja właśnie takie cos odczułam, i też myśle ze jeszcze za wcześnie, zwłaszcza że jestem w pierwszej ciąży :)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chcecie i już wiecie to mozecie podać propozycję imion :)

tomania2806 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice zgodzę się z Tobą w 100% jeśli chodzi o tarczycę :) tsh fizjologicznie spada na początku i u mnie też tak było :) ft4 przenika do dzidziusia i tego trzeba pilnować, ja pilnuję żebym miała min.50%. Ale co do innych dziewczyn to aż tak bym nie panikowała bo z tego co widzę te dziewczyny co pilnują tarczycy mają hashimoto (tak jak ja) albo stwierdzoną niedoczynność. Moja siostra w obydwu ciążach nie miała wcale badanej tarczycy i dzieciaczki są zdrowe i w ogóle także nie zamartwiać się! :) skonsultować się z endo i się go pilnować a na pewno wszystko będzie dobrze :)

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) ja wizytuję już w poniedziałek, nie mogę się doczekać, bo może będzie już widoczna płeć dzidzi <3 Pozdrawiam wszystkich w ten piękny, słoneczny dzień ;)

małamama, Posti77 lubią tę wiadomość

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak jeszcze z innej beczki, dużo przytyłyście od początku ciąży? Bo ja 4 kg i nie wiem czy to nie za dużo, bo jestem dopiero na początku drugiego trymestru... Aż się boję pomyśleć, co będzie dalej ;)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie sie na zapasa tak wszystkim.
    Ja po tej mojej grypie żołądkowej to w ogóle nie przytyłam, a od samego początku tylko 1 kg. Albo moja waga szwankuje, a to też bardzo prawdopodobne. Wcześniej mi sie wydawało, że bardzo przytyłam, i ubrania wszystkie ciasne, a teraz od zeszłego tygodnia to jakoś tak luźniej po tej chorobie.

A chciałam sie was zapytać, czy jest taka przypadłość, że dziecko przestaje nagle przybierać odpowiednio na wadze? Gdzieś tu na forum mi sie obiło o oko :D ale nie chce mi sie wszystkiego sprawdzać. Zastanawiam sie czy moze u mnie tak nie jest bo jak z ta wagą tak mam.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie od początku przytylam 0,5-1kg,brzuszek nawet już spory.

Jeżeli chodzi o krzepliwosc to ki ginka zaraz ja początku kazała zrobić białko s,gdy wyjdzie zanizone podaje się clexane. W szpitalu mialam m.in.Aptt 28,6s.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 17:14

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Angelika_max Znajoma

Wysłany: 27 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przytyłam 3 kg, z tym, że wogóle nie wymiotowałam, nudności prawie wcale, więc sądzę że nie jest najgorzej

Córeczka Igunia;)
    3jgxw1d3fde922xf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju mozesz wpisac u nas bedzie Franek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 19:02

Paju, małamama lubią tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Paju mozesz wpisac u nas bedzie Franek :)

To jak u nas prawdopodobnie :)
    Chociaż mąż uparł się na Tymka ale będę walczyć :P

tomania2806 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, ja się warzyłam w środę i wyskoczyło mi na minusie 7 kg :O
    Jem normalnie a nawet wpierniczam jak głupia, słodycze też.
    I tak bywa.. :P

W poprzedniej ciązy do 22 tyg też chudłam tylko wtedy bylo -5 a teraz już wiecej.. ale co ja poradzę :P

Czuje spadek po spodniach, twarzy, ramionach. Tylko wielki cyc (na szczęscie teraz już nie rośnie bo po poprzedniej ciąży i KP przez 13 msc został mega wielki) i brzuch mi zostal :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie ładne imiona ja też jak by był chłopiec chciałam Tymka, a tu będzie może Laura , ale to jeszcze nic pewnego:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na plusie tylko 1 kg.
    U nas jeszcze nadal zmieniamy imiona.Te które się podobają nam to synowi nie bo np.ma tak na imię jego pani od angielskiego,której nie lubi i tak ciągle komuś coś nie pasuje.Oj będzie ciężko z wyborem imienia,na szczęście jest jeszcze trochę czasu no i nadal nie wiemy jakiej płci lokator mieszka w brzuchu ( na 40% chłopczyk) i bierzemy pod uwagę obie opcje.
    Ja też już od jakiegoś czasu czuję delikatne ruchy.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    A chciałam sie was zapytać, czy jest taka przypadłość, że dziecko przestaje nagle przybierać odpowiednio na wadze? Gdzieś tu na forum mi sie obiło o oko :D ale nie chce mi sie wszystkiego sprawdzać. Zastanawiam sie czy moze u mnie tak nie jest bo jak z ta wagą tak mam.

Pewnie chodziło ci o hipotrofię?
    Ale ona nie ma związku z tym jak ktoś przybiera na wadze, tylko jakoś z przepływami pod koniec III semestru.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam pomysłu na imię żeńskie.
    Mój mąż raczej zgodny i mu się więcej imion podoba ;)

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi chyba o to mi chodziło, ale poczytam na necie. Na razie sie nie przejmuje wizyta za tydzień to może coś bede nowego wiedzieć :)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Angelika_max Znajoma

Wysłany: 27 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak dziewczynka to będzie Iga, a jak chlopiec to Tymek albo Wiktor

Córeczka Igunia;)
    3jgxw1d3fde922xf.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cxy któraś z was miała w ciaży podwyższone crp? Ja mam 15.01 przy normie do 5...

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w zeszłym tygodniu podwyższone cpr , jak miałam grype jelitową, ale niedużo bo 8 coś. A to im wyższe tym ostrzejszy stan zapalny. Ponoć do 25 to moze być, i nie jest groźne.
    Może masz zęby do leczenia, albo jakąś infekcje.
    Raczej bym się takim wynikiem nie przejmowała za bardzo.

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ