Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Na tyle co sie juz naczytałam, i w ogóle też myślę, że są ok. A jak ktoś sprawdzi dodatkowo, to już jestem spokojna, dzieki
To musimy trzymać kciuki za nas
Z tym łaskotaniem tak jak przy jeździe samochodem z górki trafiłaś w samo sedno, ja właśnie takie cos odczułam, i też myśle ze jeszcze za wcześnie, zwłaszcza że jestem w pierwszej ciąży -
eunice zgodzę się z Tobą w 100% jeśli chodzi o tarczycę
tsh fizjologicznie spada na początku i u mnie też tak było
ft4 przenika do dzidziusia i tego trzeba pilnować, ja pilnuję żebym miała min.50%. Ale co do innych dziewczyn to aż tak bym nie panikowała bo z tego co widzę te dziewczyny co pilnują tarczycy mają hashimoto (tak jak ja) albo stwierdzoną niedoczynność. Moja siostra w obydwu ciążach nie miała wcale badanej tarczycy i dzieciaczki są zdrowe i w ogóle także nie zamartwiać się!
skonsultować się z endo i się go pilnować a na pewno wszystko będzie dobrze
-
Nie przejmujcie sie na zapasa tak wszystkim.
Ja po tej mojej grypie żołądkowej to w ogóle nie przytyłam, a od samego początku tylko 1 kg. Albo moja waga szwankuje, a to też bardzo prawdopodobne. Wcześniej mi sie wydawało, że bardzo przytyłam, i ubrania wszystkie ciasne, a teraz od zeszłego tygodnia to jakoś tak luźniej po tej chorobie.
A chciałam sie was zapytać, czy jest taka przypadłość, że dziecko przestaje nagle przybierać odpowiednio na wadze? Gdzieś tu na forum mi sie obiło o okoale nie chce mi sie wszystkiego sprawdzać. Zastanawiam sie czy moze u mnie tak nie jest bo jak z ta wagą tak mam.
-
Ja też na razie od początku przytylam 0,5-1kg,brzuszek nawet już spory.
Jeżeli chodzi o krzepliwosc to ki ginka zaraz ja początku kazała zrobić białko s,gdy wyjdzie zanizone podaje się clexane. W szpitalu mialam m.in.Aptt 28,6s.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 17:14
-
nick nieaktualny
-
Co do wagi, ja się warzyłam w środę i wyskoczyło mi na minusie 7 kg
Jem normalnie a nawet wpierniczam jak głupia, słodycze też.
I tak bywa..
W poprzedniej ciązy do 22 tyg też chudłam tylko wtedy bylo -5 a teraz już wiecej.. ale co ja poradzę
Czuje spadek po spodniach, twarzy, ramionach. Tylko wielki cyc (na szczęscie teraz już nie rośnie bo po poprzedniej ciąży i KP przez 13 msc został mega wielki) i brzuch mi zostal -
Ja na plusie tylko 1 kg.
U nas jeszcze nadal zmieniamy imiona.Te które się podobają nam to synowi nie bo np.ma tak na imię jego pani od angielskiego,której nie lubi i tak ciągle komuś coś nie pasuje.Oj będzie ciężko z wyborem imienia,na szczęście jest jeszcze trochę czasu no i nadal nie wiemy jakiej płci lokator mieszka w brzuchu ( na 40% chłopczyk) i bierzemy pod uwagę obie opcje.
Ja też już od jakiegoś czasu czuję delikatne ruchy. -
małamama wrote:A chciałam sie was zapytać, czy jest taka przypadłość, że dziecko przestaje nagle przybierać odpowiednio na wadze? Gdzieś tu na forum mi sie obiło o oko
ale nie chce mi sie wszystkiego sprawdzać. Zastanawiam sie czy moze u mnie tak nie jest bo jak z ta wagą tak mam.
Pewnie chodziło ci o hipotrofię?
Ale ona nie ma związku z tym jak ktoś przybiera na wadze, tylko jakoś z przepływami pod koniec III semestru.
-
Ja miałam w zeszłym tygodniu podwyższone cpr , jak miałam grype jelitową, ale niedużo bo 8 coś. A to im wyższe tym ostrzejszy stan zapalny. Ponoć do 25 to moze być, i nie jest groźne.
Może masz zęby do leczenia, albo jakąś infekcje.
Raczej bym się takim wynikiem nie przejmowała za bardzo.