Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tyle co sie juz naczytałam, i w ogóle też myślę, że są ok. A jak ktoś sprawdzi dodatkowo, to już jestem spokojna, dzieki :)
    To musimy trzymać kciuki za nas :)
    Z tym łaskotaniem tak jak przy jeździe samochodem z górki trafiłaś w samo sedno, ja właśnie takie cos odczułam, i też myśle ze jeszcze za wcześnie, zwłaszcza że jestem w pierwszej ciąży :)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chcecie i już wiecie to mozecie podać propozycję imion :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice zgodzę się z Tobą w 100% jeśli chodzi o tarczycę :) tsh fizjologicznie spada na początku i u mnie też tak było :) ft4 przenika do dzidziusia i tego trzeba pilnować, ja pilnuję żebym miała min.50%. Ale co do innych dziewczyn to aż tak bym nie panikowała bo z tego co widzę te dziewczyny co pilnują tarczycy mają hashimoto (tak jak ja) albo stwierdzoną niedoczynność. Moja siostra w obydwu ciążach nie miała wcale badanej tarczycy i dzieciaczki są zdrowe i w ogóle także nie zamartwiać się! :) skonsultować się z endo i się go pilnować a na pewno wszystko będzie dobrze :)

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) ja wizytuję już w poniedziałek, nie mogę się doczekać, bo może będzie już widoczna płeć dzidzi <3 Pozdrawiam wszystkich w ten piękny, słoneczny dzień ;)

małamama, Posti77 lubią tę wiadomość

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak jeszcze z innej beczki, dużo przytyłyście od początku ciąży? Bo ja 4 kg i nie wiem czy to nie za dużo, bo jestem dopiero na początku drugiego trymestru... Aż się boję pomyśleć, co będzie dalej ;)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie sie na zapasa tak wszystkim.
    Ja po tej mojej grypie żołądkowej to w ogóle nie przytyłam, a od samego początku tylko 1 kg. Albo moja waga szwankuje, a to też bardzo prawdopodobne. Wcześniej mi sie wydawało, że bardzo przytyłam, i ubrania wszystkie ciasne, a teraz od zeszłego tygodnia to jakoś tak luźniej po tej chorobie.

A chciałam sie was zapytać, czy jest taka przypadłość, że dziecko przestaje nagle przybierać odpowiednio na wadze? Gdzieś tu na forum mi sie obiło o oko :D ale nie chce mi sie wszystkiego sprawdzać. Zastanawiam sie czy moze u mnie tak nie jest bo jak z ta wagą tak mam.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie od początku przytylam 0,5-1kg,brzuszek nawet już spory.

Jeżeli chodzi o krzepliwosc to ki ginka zaraz ja początku kazała zrobić białko s,gdy wyjdzie zanizone podaje się clexane. W szpitalu mialam m.in.Aptt 28,6s.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 17:14

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Angelika_max Znajoma

Wysłany: 27 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przytyłam 3 kg, z tym, że wogóle nie wymiotowałam, nudności prawie wcale, więc sądzę że nie jest najgorzej

Córeczka Igunia;)
    3jgxw1d3fde922xf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju mozesz wpisac u nas bedzie Franek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 19:02

Paju, małamama lubią tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Paju mozesz wpisac u nas bedzie Franek :)

To jak u nas prawdopodobnie :)
    Chociaż mąż uparł się na Tymka ale będę walczyć :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, ja się warzyłam w środę i wyskoczyło mi na minusie 7 kg :O
    Jem normalnie a nawet wpierniczam jak głupia, słodycze też.
    I tak bywa.. :P

W poprzedniej ciązy do 22 tyg też chudłam tylko wtedy bylo -5 a teraz już wiecej.. ale co ja poradzę :P

Czuje spadek po spodniach, twarzy, ramionach. Tylko wielki cyc (na szczęscie teraz już nie rośnie bo po poprzedniej ciąży i KP przez 13 msc został mega wielki) i brzuch mi zostal :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie ładne imiona ja też jak by był chłopiec chciałam Tymka, a tu będzie może Laura , ale to jeszcze nic pewnego:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na plusie tylko 1 kg.
    U nas jeszcze nadal zmieniamy imiona.Te które się podobają nam to synowi nie bo np.ma tak na imię jego pani od angielskiego,której nie lubi i tak ciągle komuś coś nie pasuje.Oj będzie ciężko z wyborem imienia,na szczęście jest jeszcze trochę czasu no i nadal nie wiemy jakiej płci lokator mieszka w brzuchu ( na 40% chłopczyk) i bierzemy pod uwagę obie opcje.
    Ja też już od jakiegoś czasu czuję delikatne ruchy.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    A chciałam sie was zapytać, czy jest taka przypadłość, że dziecko przestaje nagle przybierać odpowiednio na wadze? Gdzieś tu na forum mi sie obiło o oko :D ale nie chce mi sie wszystkiego sprawdzać. Zastanawiam sie czy moze u mnie tak nie jest bo jak z ta wagą tak mam.

Pewnie chodziło ci o hipotrofię?
    Ale ona nie ma związku z tym jak ktoś przybiera na wadze, tylko jakoś z przepływami pod koniec III semestru.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam pomysłu na imię żeńskie.
    Mój mąż raczej zgodny i mu się więcej imion podoba ;)

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi chyba o to mi chodziło, ale poczytam na necie. Na razie sie nie przejmuje wizyta za tydzień to może coś bede nowego wiedzieć :)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Angelika_max Znajoma

Wysłany: 27 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak dziewczynka to będzie Iga, a jak chlopiec to Tymek albo Wiktor

Córeczka Igunia;)
    3jgxw1d3fde922xf.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cxy któraś z was miała w ciaży podwyższone crp? Ja mam 15.01 przy normie do 5...

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w zeszłym tygodniu podwyższone cpr , jak miałam grype jelitową, ale niedużo bo 8 coś. A to im wyższe tym ostrzejszy stan zapalny. Ponoć do 25 to moze być, i nie jest groźne.
    Może masz zęby do leczenia, albo jakąś infekcje.
    Raczej bym się takim wynikiem nie przejmowała za bardzo.

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ ‹ 263 264 265 266 267 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ