X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Fiorella23 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja wrote:
    Ja miałam bardzo niskie jakoś 0,2 MoM czy jakoś tak i ryzyko 1:164. Z Nifty ryzyko 1:miliardadwustumilionow i troche.
    To jest wlasnie PAPPA, ktòra tak już ma. Powinnaś się cieszyć zdrowym dzieckoem bo nie doszukasz się powodu nieprawidłowości w biochemii( najprawdopodobniej jej nie ma).

A skomentował chociaż lekarz skąd tak zaniżone białko PAPPA u Ciebie?

Fiorella23
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już napisałam tego nie da się ustalić ;)

y2oqc8n.png
  • Fiorella23 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie.
    Dlatego chyba za bardzo się tym przejmuję a chyba nie ma czym.
    Wyniki wykazały, ze jestem w grupie niskiego ryzyka, a doszukuję się dziury w całym.

Fiorella23
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Ja biorę ze względu na podwyższone ciśnienie i wywiad rodzinny (moja mama ma żylaki), czyli typowo na uniknięcie zatorów. Wiem też, że podwyższone ciśnienie powoduje gorsze przepływy a acard i clexane są właśnie na poprawienie przepływów. Acard zapobiega też stanom przedrzucawkowym.
    Ja na clexane się nie zgodziłam - nie uważam, żebym miała aż takie wskazania do codziennego kłucia się, a po drugie nie chcą tego refundować a to dosyć drogi interes. Zaproponowano mi w zamian acard i jak na razie biorę 1x1.

Polin u mnie też ryzyko nadciśnienia właśnie wyszło w badaniu oraz stanu przedrzucawkowego w III trymestrze.
    Mam nadzieję, że ten acard pomoże

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na jakiej podstawie wychodzi wam ryzyko nadcisnienia czy tez hipotrofii?

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita mi wyszło to na prenatalnych, lekarka obliczyła jakie ryzyko i w których tygodniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 17:33

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:59

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy następna wizyta? I czemu masz leżeć?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi ale po czym to sie stwierdza? Po przeplywach w pepowinie? Pytam bo jestem ciekawa. Jak lezalam na patologii z corka to kolezanka z sali miala wlasnie przypadek hipotrofii. W pewnym momencie dziecko zaczelo bardzo powoli rosnac. Ona wczesniej nie wiedziala ze moze ja to spotkac.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj corka zrobila mi taka histerie ze az mnie strach oblecial na sama mysl jak ja sobie dam rade z dwojka w takim przypadku. To dopiero bunt 2 latka a podobno 3 latka jeszcze gorszy.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:59

• rudi Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Rudi ale po czym to sie stwierdza? Po przeplywach w pepowinie? Pytam bo jestem ciekawa. Jak lezalam na patologii z corka to kolezanka z sali miala wlasnie przypadek hipotrofii. W pewnym momencie dziecko zaczelo bardzo powoli rosnac. Ona wczesniej nie wiedziala ze moze ja to spotkac.

Chyba tak, po przepływach plus wyliczenie ze statystyki

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc na zwolnieniu musi byc adres tam gdzie przebywasz.

Aphtodita nie strasz mnie....

zxc lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Dziewczyny na jakiej podstawie wychodzi wam ryzyko nadcisnienia czy tez hipotrofii?

U mnie sprawa była prosta, bo sama mierzyłam sobie ciśnienie i już w drugim trymestrze miałam skoki do 140/90 czasem i aktualnie biorę leki na nadciśnienie. U mnie co do badań,do tej pory wszystko jest okej i na prenatalnym i ostatnio też miałam dokładne USG z przepływami. Z dokładniejszych badań mam skierowanie na echo serca, ale trzy razy pytałam czy wszystko w porządku w badaniach, bo już się bałam, że coś tam nieprawidłowego zauważyła, ale woli zrobić profilaktycznie :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada nie strasze ale niestety te bunty z wiekiem coraz gorsze. Dzieci sie zmieniaja bardzo.

Ja musze sobie kupic cisnieniomerz. Niby mam cisnienie ok. Ja raczej z niskocisnieniowych. Mierze jak jestem u rodzicow. Dzisiaj po tej akcji calej z corka boli mnie glowa i znowu wymiotowalam.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam stan przedrzucawkowy w poprzedniej ciazy, lekarz sie obawia, ze w tej tez moze mnie to czekac :/ Biore Acard i musze kontrolowac cisnienie. Ja mam wizyte za dwa tygodnie i juz nie moge sie doczekac usg, mam nadzie, ze dowiem sie na 100% plec mojej kruszynki :-)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Zxc na zwolnieniu musi byc adres tam gdzie przebywasz.

.
    Mam na zwolnieniu adres, ale to nie jest adres zamieszkania, ani meldunek. Dlatego musze zmienić i wszędzie podać jako zamieszkania. W skarbówce zgłosić.

• Shaili Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    Jestem po wizycie... Jestem wściekła... Na zwolnieniu mam napisane leżeć. Dziecko 170 g, nawet nie wiem jakie długie, twardo spało, nie dali rady obudzić. Szyjka macicy w normie. A dalej nie wiem co bede miała. Myślałam, ze się ujawni. Ale teraz zaczynam sądzić, ze będzie córka, jak się nie okazuje.

Dziecko mierzy się do 14 tyg.kiedy ma mniej więcej 9 cm od czubka głowy do pupy. Później mierzy się tylko poszczególne części ciała tj.obwód brzuszka, główki itd. Nie mierzy się po 14 tyg.ponieważ dziecko najczęściej jest już zwinięte i na raz na ekranie nie widać całego maluszka.

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • Angelika_max Znajoma

Wysłany: 25 maja 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też po badaniu. Płci nie widział, ale powiedział, że wszystko w porządku tylko się oszczędzać. A dziś rano przy toalecie delikatny beżowy śluz, tak troszeczkę jak myślicie martwić się , bo mi się wydaje, że to po badaniu ginekologicznym.

Córeczka Igunia;)
    3jgxw1d3fde922xf.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ