X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Fiorella23 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja wrote:
    Ja miałam bardzo niskie jakoś 0,2 MoM czy jakoś tak i ryzyko 1:164. Z Nifty ryzyko 1:miliardadwustumilionow i troche.
    To jest wlasnie PAPPA, ktòra tak już ma. Powinnaś się cieszyć zdrowym dzieckoem bo nie doszukasz się powodu nieprawidłowości w biochemii( najprawdopodobniej jej nie ma).

A skomentował chociaż lekarz skąd tak zaniżone białko PAPPA u Ciebie?

Fiorella23
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już napisałam tego nie da się ustalić ;)

y2oqc8n.png
  • Fiorella23 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie.
    Dlatego chyba za bardzo się tym przejmuję a chyba nie ma czym.
    Wyniki wykazały, ze jestem w grupie niskiego ryzyka, a doszukuję się dziury w całym.

Fiorella23
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Ja biorę ze względu na podwyższone ciśnienie i wywiad rodzinny (moja mama ma żylaki), czyli typowo na uniknięcie zatorów. Wiem też, że podwyższone ciśnienie powoduje gorsze przepływy a acard i clexane są właśnie na poprawienie przepływów. Acard zapobiega też stanom przedrzucawkowym.
    Ja na clexane się nie zgodziłam - nie uważam, żebym miała aż takie wskazania do codziennego kłucia się, a po drugie nie chcą tego refundować a to dosyć drogi interes. Zaproponowano mi w zamian acard i jak na razie biorę 1x1.

Polin u mnie też ryzyko nadciśnienia właśnie wyszło w badaniu oraz stanu przedrzucawkowego w III trymestrze.
    Mam nadzieję, że ten acard pomoże

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na jakiej podstawie wychodzi wam ryzyko nadcisnienia czy tez hipotrofii?

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita mi wyszło to na prenatalnych, lekarka obliczyła jakie ryzyko i w których tygodniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 17:33

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:59

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy następna wizyta? I czemu masz leżeć?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi ale po czym to sie stwierdza? Po przeplywach w pepowinie? Pytam bo jestem ciekawa. Jak lezalam na patologii z corka to kolezanka z sali miala wlasnie przypadek hipotrofii. W pewnym momencie dziecko zaczelo bardzo powoli rosnac. Ona wczesniej nie wiedziala ze moze ja to spotkac.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj corka zrobila mi taka histerie ze az mnie strach oblecial na sama mysl jak ja sobie dam rade z dwojka w takim przypadku. To dopiero bunt 2 latka a podobno 3 latka jeszcze gorszy.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:59

• rudi Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Rudi ale po czym to sie stwierdza? Po przeplywach w pepowinie? Pytam bo jestem ciekawa. Jak lezalam na patologii z corka to kolezanka z sali miala wlasnie przypadek hipotrofii. W pewnym momencie dziecko zaczelo bardzo powoli rosnac. Ona wczesniej nie wiedziala ze moze ja to spotkac.

Chyba tak, po przepływach plus wyliczenie ze statystyki

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc na zwolnieniu musi byc adres tam gdzie przebywasz.

Aphtodita nie strasz mnie....

zxc lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Dziewczyny na jakiej podstawie wychodzi wam ryzyko nadcisnienia czy tez hipotrofii?

U mnie sprawa była prosta, bo sama mierzyłam sobie ciśnienie i już w drugim trymestrze miałam skoki do 140/90 czasem i aktualnie biorę leki na nadciśnienie. U mnie co do badań,do tej pory wszystko jest okej i na prenatalnym i ostatnio też miałam dokładne USG z przepływami. Z dokładniejszych badań mam skierowanie na echo serca, ale trzy razy pytałam czy wszystko w porządku w badaniach, bo już się bałam, że coś tam nieprawidłowego zauważyła, ale woli zrobić profilaktycznie :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada nie strasze ale niestety te bunty z wiekiem coraz gorsze. Dzieci sie zmieniaja bardzo.

Ja musze sobie kupic cisnieniomerz. Niby mam cisnienie ok. Ja raczej z niskocisnieniowych. Mierze jak jestem u rodzicow. Dzisiaj po tej akcji calej z corka boli mnie glowa i znowu wymiotowalam.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam stan przedrzucawkowy w poprzedniej ciazy, lekarz sie obawia, ze w tej tez moze mnie to czekac :/ Biore Acard i musze kontrolowac cisnienie. Ja mam wizyte za dwa tygodnie i juz nie moge sie doczekac usg, mam nadzie, ze dowiem sie na 100% plec mojej kruszynki :-)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Zxc na zwolnieniu musi byc adres tam gdzie przebywasz.

.
    Mam na zwolnieniu adres, ale to nie jest adres zamieszkania, ani meldunek. Dlatego musze zmienić i wszędzie podać jako zamieszkania. W skarbówce zgłosić.

• Shaili Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    Jestem po wizycie... Jestem wściekła... Na zwolnieniu mam napisane leżeć. Dziecko 170 g, nawet nie wiem jakie długie, twardo spało, nie dali rady obudzić. Szyjka macicy w normie. A dalej nie wiem co bede miała. Myślałam, ze się ujawni. Ale teraz zaczynam sądzić, ze będzie córka, jak się nie okazuje.

Dziecko mierzy się do 14 tyg.kiedy ma mniej więcej 9 cm od czubka głowy do pupy. Później mierzy się tylko poszczególne części ciała tj.obwód brzuszka, główki itd. Nie mierzy się po 14 tyg.ponieważ dziecko najczęściej jest już zwinięte i na raz na ekranie nie widać całego maluszka.

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • Angelika_max Znajoma

Wysłany: 25 maja 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też po badaniu. Płci nie widział, ale powiedział, że wszystko w porządku tylko się oszczędzać. A dziś rano przy toalecie delikatny beżowy śluz, tak troszeczkę jak myślicie martwić się , bo mi się wydaje, że to po badaniu ginekologicznym.

Córeczka Igunia;)
    3jgxw1d3fde922xf.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:35

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ