Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no faktycznie, wyglądało to jak stary śluz.Jestem dobrej myśli.Sobotnie badania dodały mi skrzydeł i bardzo uspokoiły, więc mam nadzieję, ze dalej jest wszystko w porządku.Ginka przyjmuje jutro, więc może jak już się skontaktuję z nią, to będzie chciała mnie zobaczyć.
-
no właśnie, mnie to kichnięcie tak zaskoczyło, że nie zdążyłam się skulić, ale właśnie tak robię, a kiedy leżę akurat to podkurczam nogi i wtedy jest ok.
Katerineczka, czujesz już ruchy?Widzę, że już 17 tydzień.Ja w pierwszej ciąży delikatne muskanie czułam właśnie na tym etapie.To jest niesamowite uczucie, czekam na to z niecierpliwością.
-
Czuje juz ale dość nieregularnie, np zdarza się że cały dxien nic i tylko wieczorem kilka ruchów. A np wczoraj ruszał się duxo więcej. Bardxo delikatne to jest podejrzewam ze gdybym byla w pierwszej ciąży to mogłabym nie wiedzieć cxy to to. Ja mam łożysko na przedniej ścianie wiec bedxie amortyxowalo ruchy, mam nadzieje jednak ze nie na tyle żebym tylko czuła delikatnie. Ruchy Dzidzi to najpiękniejsze odczucie ciążowe. I czekam na pierwszą wyczuwalna czkawke hehe
-
Dziewczyny odebrałam dziś wyniki morfologii i moczu i trochę się przestraszyłam. Jak krew jest w porządku tak w moczu są jakieś nieprawidłowości
Wizyta dopiero za tydzień, więc może któraś z was miała podobnie i napisze mi co oznaczają takie odchylenia? Najbardziej niepokojące:
Białko - 10 mg/dL - norma niby do 12,0 ale gdzieś w necie czytałam, że białko to w ogóle najlepiej żeby nie występowało
pH - 8,5 - norma 5,0 - 7,5
klarowność - bardzo mętny
fosforany bezpostaciowe - liczne
nie wiem, czy to nie oznacza jakichś problemów z nerkamimoże ktoś się zna lepiej na interpretacji wyników ode mnie i pomoże rozwiać moje wątpliwości
Ruzia
-
Połówkowe USG mam umówione na 21 tydzień 5 dzień.Powinno być od 19-20 tyg do 23 z tego co wiem.
Ruzia mi się wydaje,że z nerkami nie jest źle u Ciebie nie masz w moczu leukocytów ani bakterii,a fosforany w moczu i podwyższone pH może wynikać z diety. Ja ostatnio też miałam takie białko w moczu jeszcze w normie i pH 8,5 i gin powiedział,że jest ok. -
Witam, ja tez już czuje delikatne ruchy maluszka, ale też nieregularnie, no i łożysko tez mam na przedniej ścianie więc podejrzewam ze mogę czuć je mniej intensywnie. Ja wizytuję za tydzień i czekam z niecierpliwością bo chciałabym już bardzo poznać płeć dzidziusia. W poprzedniej ciąży w 17 tyg. dowiedziałam się o synku.
A co do kichnięć, niestety też coś się przeziębiłam i jak kichnę niespodziewanie to jakby mnie w środku rozrywało, więc lepiej się przygotować na kichnięcia i tak jak piszecie skulić się choć trochę, żeby nie szarpać brzuszkiem;)
-
Hej dziewczyny. U nas kolejne usg dopiero 7-go czerwca, nie mogę się już doczekać bo od kwietnia nie widziałam mojego małego cuda.. to będzie usg połòwkowe i liczę że poznamy nareszcie płeć... Od kilku dni nie mam żadnych objawòw ciążowych, żadnych mdłości ani skurczòw ktòre miałam do tej pory, czuję się wręcz za dobrze i boję się... mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko dobrze. Czasami mam wrażenie, że czuję jego ruchy w brzuszku, takie delikatne łaskotanie i bąbelki... Brzuszek wygląda jak piłeczka, taki mały, wystający i okrąglutki.. z tyłu i z przodu nie widać że jestem w ciąży, dopiero jak bokiem stanę to widać że nareszcie trochę uròsł
)
-
Witam wszystkie mamusie listopadowe ja termin mam na 18/20 listopad. U mnie to już druga ciąża, ale jestem chyba bardziej przewrażliwiona niż w poprzedniej. U mnie brzusio już sporawy, przytyłam ok 3 kg i podejrzewam, że sporadycznie czuję ruchy maleństwa. Jutro wybieram się na usg, może już będzie widać płeć
Córeczka Igunia;)
-
U nas na 90% syn
tak wyszło na prenatalnych 2tyg.temu
Mały jest tydzień do przodu. Mam nadzieję że wszystko ok,bo oprócz brzuszka objawów brak.tomania2806 lubi tę wiadomość
-
No to świetnie a miałaś tylko usg prenatalne, czy dokładniejsze badania. Nie martw się brakiem objawów, u mnie tylko pod koniec drugiego miesiąca trochę mnie mdliło ale woda pomagała a od tamtej pory, nic żadnych zachcianek, humorów, jedynie brzuszek spory i 3kg do przodu a tak po za tym, po poludniu delikatnie mnie bierze na drzemkę. I też byłaam na USG prenatalnym w 12 t 3 d, i było ok tylko o płeć nie bytałam bo miałam inne zmartwienie a później już nie było takie ważne, a teraz trochę żałuje bo mogłam zapytać. Może jutro coś sę pokaże. Mam już córeczkę wiec jak byłby chłopiec to wiadomo, ale z dziewczynki też będzie radość oby zdrowe.
Córeczka Igunia;)