Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Posti77 wrote:Kas50 to był posiew moczu czy z pochwy..?
Na chlamydie,ureaplasme i mycoplasme nigdy nie robilam,to też wymaz z szyjki macicy.
Teraz gin pobiera mi posiew co miesiąc i mimo objawów zawsze coś wychodzi:/ -
Wczoraj miałam już trzecie usg!
Jak na 17 tydzień wszystkie pomiary w normie, wody, łożysko ekstra. Serduszko też książkowea tak się martwiłam!
Prawdopodobnie będzie dziewczynka ale to nic pewnego, raczej teoria wynikająca z braku widoczności siusiora.
Dzidzia na początku leżała do góry nogami w dodatku tyłempotem trochę zmieniła pozycję.
Płeć potwierdzimy pewnie na połówkowym które zrobię prawdopodobnie za miesiąc
Niesamowita ulga wiedząc, że dzidzia żyje i rośnie
xMadzik, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość
-
U mnie już piąty miesiąc leci a ja wciąż mam infekcje i nie mogę ich doleczyć, najpierw Pimafucin potem Macmiror a teraz znowu dwa razy kuracja Pimafucinem. Dwa, trzy dni mam spokój i zaraz znowu wraca mimo, że używam specjalnych chusteczek do higieny intymnej, płynu Lactacyd o ph 3,5 odpowiednim dla kobiet w ciąży... brałam nawet iladian direct profilaktycznie i cały czas piję actimele na poprawę flory bakteryjnej. Żadnych słodyczy nie jem, bo i tak nie mam na nie ochoty a dodam, że przed ciążą nie miałam żadnych problemów z infekcjami.
Moja ginekolog mówi, że niektóre kobiety mają już taką urodę w ciąży, że całe 9 miesięcy potrafią mieć infekcje i dziecku to nie szkodzi więc nie przejmujcie się za bardzo jeśli też tak macie. Trzeba się stosować do zaleceń lekarza i nie martwić na zapas:) -
aphrodita wrote:Polecam tez szpinak ma duzo zelaza. Ostatnio robie sobie koktaile ze szpinakiem bananem i kiwi.
Ponoć to, że szpinak ma dużo żelaza to mit. Polecam natkę pietruszki ułatwiającą przyswajanie żelaza i oczywiście mięso (najlepiej wołowe). Jak suplementujecie żelazo to dobrze dostarczyć równocześnie witaminę C (np. popić sokiem pomarańczowym) -
Dzień dobry dziewczyny
Brzuszki rosną?Powiedzcie proszę jak jest u Was z apetytem? U mnie masakra, prawie nic przez gardło nie przechodzi, 16 tydzień a mdłości i wymioty nie ustępują
Waga stoi w miejscu i boję się, że za mało składników dostarczam dziecku, które mam nadzieję rośnie, bo brzuszek się ładnie zaokrąglił i już prawie można powiedzieć, że ciążowy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mi nic nie jest
tylko brzuch rośnie. Za to mój facet sie czepia, ze na kolacje jem zielenine z jogurtem, a na obiad jajko, zamiast mięsa. Mówi głuptasek, ze jak mięsa nie będę jadła to chore dziecko będzie. Tylko, ze jem mięso, mielona łopatkę i filety z kurczaka. Nie musze kości obgryzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 15:06
-
Ja właśnie mam problem z jedzeniem mięsa najbardziej,jakoś żadne mi nie smakuje,jem głównie nabiał,warzywa i słodkie no i widać to w morfologii bo kiepska.Waga też nic nie rośnie nawet lekko w dół,tylko brzuch coraz większy ale czuję się dobrze i myślę,że maleństwo też ma się dobrze.
-
witajcie, a ja to bym tylko mieso jadła:) najlepiej pieczone:)
a na infekcje polecam odstawic chusteczki i płyny, ponoc olej sezamowy do mycia dobry...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 17:30
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Hej A ja wogole nie jem mięsa bo od dawna jestem wegetarianka i wyniki morfologii mam idealne reszte te ok więc mięso niczego do mojej diety nie wnosi jem za to jarmuż i szpinak dużo pietruszki i papryki.Wikusia -24.04.2006(10lat)
Ignacy-15.11.2010( 6lat)
Aniłek*-16.06.2015(12tyd)
Nowe szczęście-27.11.2016( 13t04d) -
Cześć dziewczyny
U mnie dzis cos gorsze samopoczucie, kuje mnie podbrzusze po lewej stronie, nie wiem czy sie mam martwić. Na szczęście mam jutro wizytę to może sie uspokoję. Mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku z moją dzidzią.
Co do jedzenia, to mięso jem ale w niewielkich ilościach, zajadam się truskawkami jak na razie, ogólnie nie mam za bardzo apetytu, nie jem jakichś mega odżywczych rzeczy. Za to mam nastawieni,że wszystko jest i będzie dobrze
Gratuluje dziewczyny dobrych wyników i wiesci na temat płci waszych pociech:) -
Aphrodita a koktajle robisz w sokowirówce czy jak?
Dziewczyny niech grzybki uciekają jak najdalej.
Mi gin robił cytologię ostatnio ale chyba powiem
Mu,zeby zrobił tez posiew bo ja cały czas mam jakies dziwne sluzy ale gin zawsze mowi ,ze nic nie widzi...