X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:36

xMadzik lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 to był posiew moczu czy z pochwy..?

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na hodowle beztlenowe, tlenowe i grzyby drożdżopodobne. Pewnie jak coś wyjdzie to oni odpowiednio to różnicują. Ureaplasma to chyba badanie z moczu, a to co opisałam wcześniej to po wymazie z szyjki macicy. :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Kas50 to był posiew moczu czy z pochwy..?
    Z pochwy.
    Na chlamydie,ureaplasme i mycoplasme nigdy nie robilam,to też wymaz z szyjki macicy.
    Teraz gin pobiera mi posiew co miesiąc i mimo objawów zawsze coś wychodzi:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj się, wszystkie pewnie mamy takie czy podobne cholerstwo tylko nie wykryte.
    Popatrz na nasze babki one nie robiły takich badań nawet usg i jakoś gatunek przetrwał. Głowa do góry ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wczoraj miałam już trzecie usg!
    Jak na 17 tydzień wszystkie pomiary w normie, wody, łożysko ekstra. Serduszko też książkowe ;) a tak się martwiłam!

Prawdopodobnie będzie dziewczynka ale to nic pewnego, raczej teoria wynikająca z braku widoczności siusiora.
    Dzidzia na początku leżała do góry nogami w dodatku tyłem <3 potem trochę zmieniła pozycję.
    Płeć potwierdzimy pewnie na połówkowym które zrobię prawdopodobnie za miesiąc ;)

Niesamowita ulga wiedząc, że dzidzia żyje i rośnie <3

xMadzik, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • xMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już piąty miesiąc leci a ja wciąż mam infekcje i nie mogę ich doleczyć, najpierw Pimafucin potem Macmiror a teraz znowu dwa razy kuracja Pimafucinem. Dwa, trzy dni mam spokój i zaraz znowu wraca mimo, że używam specjalnych chusteczek do higieny intymnej, płynu Lactacyd o ph 3,5 odpowiednim dla kobiet w ciąży... brałam nawet iladian direct profilaktycznie i cały czas piję actimele na poprawę flory bakteryjnej. Żadnych słodyczy nie jem, bo i tak nie mam na nie ochoty a dodam, że przed ciążą nie miałam żadnych problemów z infekcjami.
    Moja ginekolog mówi, że niektóre kobiety mają już taką urodę w ciąży, że całe 9 miesięcy potrafią mieć infekcje i dziecku to nie szkodzi więc nie przejmujcie się za bardzo jeśli też tak macie. Trzeba się stosować do zaleceń lekarza i nie martwić na zapas:)

dxomhdgeh1tuwx9o.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik masz typowe objawy infekcji czy gin robi Ci posiew?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Pytająca Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Polecam tez szpinak ma duzo zelaza. Ostatnio robie sobie koktaile ze szpinakiem bananem i kiwi.

Ponoć to, że szpinak ma dużo żelaza to mit. Polecam natkę pietruszki ułatwiającą przyswajanie żelaza i oczywiście mięso (najlepiej wołowe). Jak suplementujecie żelazo to dobrze dostarczyć równocześnie witaminę C (np. popić sokiem pomarańczowym)

dqprj44jms8c8veb.png
  • Mithelin Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Brzuszki rosną? ;) Powiedzcie proszę jak jest u Was z apetytem? U mnie masakra, prawie nic przez gardło nie przechodzi, 16 tydzień a mdłości i wymioty nie ustępują :/ Waga stoi w miejscu i boję się, że za mało składników dostarczam dziecku, które mam nadzieję rośnie, bo brzuszek się ładnie zaokrąglił i już prawie można powiedzieć, że ciążowy ;)

8une3e3kjaw4upow.png
    vpjwegz28gwc2okl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dziś kiepsko się czuję trochę brzuch mnie pobolewa z głodu a do tego śnił mi się tak głupi sen że poronilam..;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 14:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nic nie jest ;) tylko brzuch rośnie. Za to mój facet sie czepia, ze na kolacje jem zielenine z jogurtem, a na obiad jajko, zamiast mięsa. Mówi głuptasek, ze jak mięsa nie będę jadła to chore dziecko będzie. Tylko, ze jem mięso, mielona łopatkę i filety z kurczaka. Nie musze kości obgryzać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 15:06

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam problem z jedzeniem mięsa najbardziej,jakoś żadne mi nie smakuje,jem głównie nabiał,warzywa i słodkie no i widać to w morfologii bo kiepska.Waga też nic nie rośnie nawet lekko w dół,tylko brzuch coraz większy ale czuję się dobrze i myślę,że maleństwo też ma się dobrze. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Mithelin Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że inne przyszłe mamy lepiej znoszą ciążę ;) U mnie też dieta niemal wegetariańska, ostatnia morfologia była OK, niedługo idę na następną i zobaczymy jak to będzie. Dobrze, że w suplemencie, który biorę jest żelazo.

8une3e3kjaw4upow.png
    vpjwegz28gwc2okl.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, a ja to bym tylko mieso jadła:) najlepiej pieczone:)

a na infekcje polecam odstawic chusteczki i płyny, ponoc olej sezamowy do mycia dobry...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 17:30

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Asiątko Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej A ja wogole nie jem mięsa bo od dawna jestem wegetarianka i wyniki morfologii mam idealne reszte te ok więc mięso niczego do mojej diety nie wnosi jem za to jarmuż i szpinak dużo pietruszki i papryki.

Wikusia -24.04.2006(10lat)
    Ignacy-15.11.2010( 6lat)
    Aniłek*-16.06.2015(12tyd)
    Nowe szczęście-27.11.2016( 13t04d)
  • małamama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U mnie dzis cos gorsze samopoczucie, kuje mnie podbrzusze po lewej stronie, nie wiem czy sie mam martwić. Na szczęście mam jutro wizytę to może sie uspokoję. Mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku z moją dzidzią.
    Co do jedzenia, to mięso jem ale w niewielkich ilościach, zajadam się truskawkami jak na razie, ogólnie nie mam za bardzo apetytu, nie jem jakichś mega odżywczych rzeczy. Za to mam nastawieni,że wszystko jest i będzie dobrze :)
    Gratuluje dziewczyny dobrych wyników i wiesci na temat płci waszych pociech:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u ginki,dostalam globulki z erytromecyna i nystatyna,za 2tyg.kontrolny posiew.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Dada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita a koktajle robisz w sokowirówce czy jak?

Dziewczyny niech grzybki uciekają jak najdalej.

Mi gin robił cytologię ostatnio ale chyba powiem
    Mu,zeby zrobił tez posiew bo ja cały czas mam jakies dziwne sluzy ale gin zawsze mowi ,ze nic nie widzi...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam w domu sokowirowki. Koktaile i smoothie robie blenderem. Nic sie nie zmarnuje. Szpinak zawsze blenduje na samym poczatku z woda a potem dodaje owoce. Sa naprawde pycha.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ