Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anian90 widze ze tez Synek u Ciebie bedzie ;) u mnie to juz drugi, choc ten potwierdzony na 75% narazie ;P

uczucie ruchow super ;) poczatek takie delikatne łaskotanie jakby motylek w brzuchu skrzydełkami trzepotał... no pozniej to juz troche gorzej, bo ruchy coraz wyrazniejsze i mocniejsze :P jak dziecko było wieksze to juz okropnie to odczuwalam :P bo ja b.szczupła wiec jak zaczął Młody w brzuchu "pływać" to myślałam, że odlecę :O cały brzuch falował na boki....

u mnie w okolicy jest H&M mama ale bardzo skąpą kolekcję mają :/ wiec chyba bede musiała zamowic internetowo... i wlasnie jak mierzyłam wiekszy rozmiar to był sporo za duży...wybiore wiec chyba obecny rozmiar bo tam i tak sporo miejsca na brzuszek było ;) a do wrzesnia chyba obejde kolekcje :) moze nie bede wielorybem jeszcze :P

anian90 lubi tę wiadomość

nzjds65g957f1nq9.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z h&m biorę rozmiar który noszę aktualnie. Ostatnio zamowilam spodnie ciazowe,super są :-) dzisiaj skusilam się na sukienki dresowe z butiku :-)

czarująca lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• czarująca Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 z tego rozowego butiku czy jakiegos innego?

no to tym bardziej jestem nakrecona na H&M teraz :D pewnie po ciazy tez sie wykorzysta tą odzież (tak myślę) moze spodnie nie, ale bluzki, tuniki i sukienki....

nzjds65g957f1nq9.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z tego rozowego :-) takie dresowe luzne do chodzenia na codzień.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• rudi Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w H&M są duże te rozmiary, trochę zawyżone.
    Przed ciążą nosiłam M a tutaj kupuję S.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez l4 musze wstrzymać się z zakupami... Tez choruje na sukienkę w paski i spodnie z hm. U mnie wyplata 1-ego, a zus placi okolo 20. Czyli do wypłaty mam prawie 2 miesiące. Pod koniec czerwca cos sobie dopiero kupię ;)

• czarująca Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na 10-tego- wypłata u mnie...ale świerzbi mnie rączka, żeby kliknąć "dodaj do koszyka" :P

nzjds65g957f1nq9.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wynik posiewu: paciorkowiec,gardnella i candida:( jestem załamana:(
    Posiew z zeszłego poniedzialku,infekcja zupełnie bezobjawowa:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca tak u mnie synuś :D na usg nie było pewne ale robiłam nifty (bo podwyższone nt) i tam się potwierdziła płeć :)
    oj ja bym tyle ciuchów chciała kupić bo się nie dopinam w spodnie ale kasy by na to wszystko brakło :P

kas50 i co Ci gin zalecił?

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę po jakieś globulki ręcznie robione. Plakac mi się chce:( boję się że nie donoszę tej ciąży i poronie przez te wszystkie grzyby i bakterie:(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet tak nie myśl bo Ci zaraz nakopię! Musi być dobrze, mały jest silny jak to na chłopa przystało i żadne grzyby mu nie straszne! Głowa do góry :*

kas50 lubi tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas- Glowa do góry. Oszczędzaj się, leki pomogą. Dobrze, ze wykryte i leczone będzie.

kas50 lubi tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas bedzie dobrze. Bedziesz teraz brala leki i sie pozbedziesz tego wszystkiego. Ja tez musze sobie posiew zrobic zeby wiedziec czy wszystko ok.

kas50 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj na wizycie, z maluszkiem wszystko ok, tylko nadal nie chce się ujawnić lokator, nawet nóżki skrzyżował, żeby się nie ujawnić ;) I znowu muszę czekać 3 tygodnie, ale wtedy już połówkowe, dokładniejsze, więc może wtedy się dowiem? Jednak cierpliwość w ciąży to podstawa!

Scorpiolenka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja tez mam problem, wieczorem zauwazylam zolty sluz, oprocz tego zadnych innych objawow infekcji brak. Mam nadzieje, ze uda mi sie jutro dostac do ginekologa

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam początki anemii,morfologia poszła znacznie w dół.Na szczęście za tydzień wizyta.Pewnie będę musiała zacząć brać żelazo.Myślę ,że to może być przez to,że jem bardzo mało mięsa. Spróbuję najpierw dietę: więcej mięsa,brokuły,buraki i wyczytałam,że podobno sok z czarnej porzeczki na lepszą morfologię pomaga.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam tez szpinak ma duzo zelaza. Ostatnio robie sobie koktaile ze szpinakiem bananem i kiwi.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:36

kas50 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:36

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin pobiera na wizycie,zanosi do szpitala i dzwoni jak jest wynik. Infekcje mam bezobjawowe a zawsze coś wychodzi:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ