X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, przepraszam za smam ale moze ktorąś z Was zainteresuje moja aukcja - 5 par jeansów chłopięcych i dwie pary jeansowych ogrodniczek, stan bardzo dobry, niektóre ubrane raz/dwa razy :) zachęcam i życze szczęśliwego rozwiązania ;)

http://allegro.pl/show_item.php?item=6262994353

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:38

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Kto wizytuje w nast.tyg.? :-)
    Ja mam wizytę w środę rano.
    Jeszcze tylko badania muszę zrobić swieze na wizytę.
    Dziś mnie lekkie bóle podbrzusza zlapaly,ale jak polezalam to przeszło.

Ja wizytyje w czwartek 16.06 i też w tygodniu muszę porobić badania. Im bliżej do wizyty tym bardziej się stresuje :-P
    Mnie też czasami boli podbrzusze albo zakłuje coś z lewej lub z prawej strony, ale to są chyba takie uroki ciąży ;-) byle do czwartku...

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • małamama Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Widzę, że coraz więcej dziewczynek na przybywa:)
    Ja od pobytu w szpitalu czuję się już lepiej, ale pobolewał mnie wczoraj brzuch tak jak na okres trochę i czasem mnie coś kluje na dole , też macie jakieś podobne odczucia? Nie wiem jak dotrwam do 29, jak juz jestem jakaś zaniepokojona:(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kilka razy ból z lewej strony brzucha.Na ostatniej wizycie we wtorek pytałam o to Gina,sprawdził i wszystko ok.Powiedział,że to normalne a ból to więzadła albo powiększająca się macica.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mam gorsze zmartwienie, bo po stosunku odczuwam pieczenie i obrzmienie miejsc intymnych, ale przy samym ujściu pochwy, może nie miło, jak tak dosadnie opisuje moje dolegliwości, ale nie wiem co mogę na to poradzić po za umyciem sie żelem do higieny intymnej. Niby to trochę pomaga, ale nie tak całkiem. Kiedyś już tak miałam przed ciążą używałam lubrykanty, z resztą tak jak dzis a dolegliwość i tak są. Więc to chyba nie przyczyna suchości pochwy, pewnie jakaś infekcja. Ma tak któraś, albo miała, moze wiecie co zaradzić?? Czy tylko ratuje mnie wizyta u gina??

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tak mialam a tak to zero obhawow innych. Podczas ostatniej wizyty lekarzowi nie spodobal sie moj sluz jak pobieral mi cytologie wiec przypisal mi globulki.

Mnir za to martwi to ze od wczoraj twardnieje mi brzuch. Dzisiaj zaobserwowalam to 3 razy. Na tym etapie to chyba za wczesnie. Wzielam dodatkowo magnez a jutro pewnie zadzwonie do lekarza.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam. Po stosunku bardzo mnie piekło w środku i na zewnątrz. Mało komfortowe uczucie. Na badaniu mojemu gin też się mój śluz nie spodobał i dostałam jednorazowy krem dopochwowy gynazol + probiotyk lactovaginal. Póki co zero współżycia, zobaczymy co powie na następnej wizycie.

Co do twardnienia to podobno magnez+ no spa i odpoczynek, ale lepiej skonsultuj się z lekarzem dla swojego spokoju.

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • maggda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez odczuwam po stosunku obrzmienie i takie dziwne uczucie ale watpie aby to byla ifekcja lub cos w tym stylu tylko zwykle obrzmienie spowodowanr ciaza i wiekszym ukrwieniem imoze dojdc do lekkiego obtarcia i stad te pieczenie.

MajaRyt lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje wtedy pimafucinem, u mnie też ciągle coś, globulki tez dostałam.

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bolacy kark może amolem posmarować i szaliczkiem owinąć

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Ignaszkowa Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Podczytuję Was od początku mojej ciąży ale nie udzielałam się do tej pory. To moja druga ciąża. Pierwsza niestety zakończyła się w 9 tygodniu.

Mój termin to 11.11 (Synek)

Powoli kompletuję już wyprawkę i dziś natknęłam się na fajną promocję w Empiku - kolekcja Motherhood. Osobiście korzystam z poduszki do spania tej firmy i jestem zadowolona a widziałam we wcześniejszych wpisach, że zastanawiałyście się nad kupnem.

demi_01, małamama lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super umówiłam się własnie na połówkowe;D 30 czerwca dowiemy się czy mój brzuszek obkopuje Michaś czy Hania :)

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:38

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Dada Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki twardnienie moze teraz występować to nic złego.

Moje dziecko dzis spało do 8 ;) nie ma nic piękniejszego niż wypita w spokoju kawka o :D

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi twardnienia zdarzały się już w 15 tygodniu i wtedy ginka obowiązkowo musiała mi sprawdzić szyjkę na USG, i miałam brać codziennie nospę i więcej magnezu, ale nospę biorę tylko jak mi twardnieje a magnez zmieniłam na magnelle i te twardnienia chyba przez ostatni miesiąc zdarzyły mi się ze 3 razy. Zauważyłam, że u mnie wpływa na to zmęczenie i stres, więc może o ten magnez chodzi...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Dziewczyny ja tez odczuwam po stosunku obrzmienie i takie dziwne uczucie ale watpie aby to byla ifekcja lub cos w tym stylu tylko zwykle obrzmienie spowodowanr ciaza i wiekszym ukrwieniem imoze dojdc do lekkiego obtarcia i stad te pieczenie.
    Dokładnie. Ja mam czasem podobnie.I nie mam żadnej infekcji;)

3jgx3e3kfo3bhsuf.png

Aniołki [*[[*]

maggda lubi tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam opieprz od meza ze bealam na rece corke. Potem ze pomgalam nosic jedzenie na imprezie. Jakos w tej ciazy mniej na siebie uwazam. Ja chyba zadzwonie do mojego ginekologa popytam. A na nastepnej wizycie nie odpuszcze az mi szyjke sprawdzi.
    Zauwazylam ze z hak bylam w ciazy z corka to moj lekarz sorawdzal dokladnie wszystko. A teraz nie mialam w ogole mierzonej szyjki no moze na samym poczatku.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • xMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu dzisiejszym stałam się szczęśliwą posiadaczką wspominanej tu wielokrotnie poduszki motherhood i polecam, od rana się do niej przytulam :)

Ja od ponad dwóch tygodni mam ciągłe twardnienie brzucha, lekarce się to bardzo nie spodobało, kazała zwiększyć magnez do 4 tabl. dziennie, dużo odpoczywać i się nie przemęczać. Powiedziała również, że bóle które czasami towarzyszą twardnieniu brzucha mogą być związane z jelitami i zaparciami, jeżeli będzie się zachowywać odpowiednią dietę i zwalczać zaparcia to rzadziej będą występować skurcze związane z twardnieniem brzucha.

dxomhdgeh1tuwx9o.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zaparc. Zwalam to na przeciazenie. Musze bardziej sie pilnowac.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ