Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, przepraszam za smam ale moze ktorąś z Was zainteresuje moja aukcja - 5 par jeansów chłopięcych i dwie pary jeansowych ogrodniczek, stan bardzo dobry, niektóre ubrane raz/dwa razy
zachęcam i życze szczęśliwego rozwiązania
http://allegro.pl/show_item.php?item=6262994353 -
kas50 wrote:Kto wizytuje w nast.tyg.?
Ja mam wizytę w środę rano.
Jeszcze tylko badania muszę zrobić swieze na wizytę.
Dziś mnie lekkie bóle podbrzusza zlapaly,ale jak polezalam to przeszło.
Ja wizytyje w czwartek 16.06 i też w tygodniu muszę porobić badania. Im bliżej do wizyty tym bardziej się stresuje
Mnie też czasami boli podbrzusze albo zakłuje coś z lewej lub z prawej strony, ale to są chyba takie uroki ciążybyle do czwartku...
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna -
Hejka
Widzę, że coraz więcej dziewczynek na przybywa:)
Ja od pobytu w szpitalu czuję się już lepiej, ale pobolewał mnie wczoraj brzuch tak jak na okres trochę i czasem mnie coś kluje na dole , też macie jakieś podobne odczucia? Nie wiem jak dotrwam do 29, jak juz jestem jakaś zaniepokojona:(
-
A teraz mam gorsze zmartwienie, bo po stosunku odczuwam pieczenie i obrzmienie miejsc intymnych, ale przy samym ujściu pochwy, może nie miło, jak tak dosadnie opisuje moje dolegliwości, ale nie wiem co mogę na to poradzić po za umyciem sie żelem do higieny intymnej. Niby to trochę pomaga, ale nie tak całkiem. Kiedyś już tak miałam przed ciążą używałam lubrykanty, z resztą tak jak dzis a dolegliwość i tak są. Więc to chyba nie przyczyna suchości pochwy, pewnie jakaś infekcja. Ma tak któraś, albo miała, moze wiecie co zaradzić?? Czy tylko ratuje mnie wizyta u gina??
-
Ja ostatnio tak mialam a tak to zero obhawow innych. Podczas ostatniej wizyty lekarzowi nie spodobal sie moj sluz jak pobieral mi cytologie wiec przypisal mi globulki.
Mnir za to martwi to ze od wczoraj twardnieje mi brzuch. Dzisiaj zaobserwowalam to 3 razy. Na tym etapie to chyba za wczesnie. Wzielam dodatkowo magnez a jutro pewnie zadzwonie do lekarza. -
Ja też tak miałam. Po stosunku bardzo mnie piekło w środku i na zewnątrz. Mało komfortowe uczucie. Na badaniu mojemu gin też się mój śluz nie spodobał i dostałam jednorazowy krem dopochwowy gynazol + probiotyk lactovaginal. Póki co zero współżycia, zobaczymy co powie na następnej wizycie.
Co do twardnienia to podobno magnez+ no spa i odpoczynek, ale lepiej skonsultuj się z lekarzem dla swojego spokoju.
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna -
Dziewczyny ja tez odczuwam po stosunku obrzmienie i takie dziwne uczucie ale watpie aby to byla ifekcja lub cos w tym stylu tylko zwykle obrzmienie spowodowanr ciaza i wiekszym ukrwieniem imoze dojdc do lekkiego obtarcia i stad te pieczenie.
MajaRyt lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Podczytuję Was od początku mojej ciąży ale nie udzielałam się do tej pory. To moja druga ciąża. Pierwsza niestety zakończyła się w 9 tygodniu.
Mój termin to 11.11 (Synek)
Powoli kompletuję już wyprawkę i dziś natknęłam się na fajną promocję w Empiku - kolekcja Motherhood. Osobiście korzystam z poduszki do spania tej firmy i jestem zadowolona a widziałam we wcześniejszych wpisach, że zastanawiałyście się nad kupnem.
demi_01, małamama lubią tę wiadomość
-
Super umówiłam się własnie na połówkowe;D 30 czerwca dowiemy się czy mój brzuszek obkopuje Michaś czy Hania
Scorpiolenka lubi tę wiadomość
-
Mi twardnienia zdarzały się już w 15 tygodniu i wtedy ginka obowiązkowo musiała mi sprawdzić szyjkę na USG, i miałam brać codziennie nospę i więcej magnezu, ale nospę biorę tylko jak mi twardnieje a magnez zmieniłam na magnelle i te twardnienia chyba przez ostatni miesiąc zdarzyły mi się ze 3 razy. Zauważyłam, że u mnie wpływa na to zmęczenie i stres, więc może o ten magnez chodzi...
-
maggda wrote:Dziewczyny ja tez odczuwam po stosunku obrzmienie i takie dziwne uczucie ale watpie aby to byla ifekcja lub cos w tym stylu tylko zwykle obrzmienie spowodowanr ciaza i wiekszym ukrwieniem imoze dojdc do lekkiego obtarcia i stad te pieczenie.
Aniołki [*[[*]maggda lubi tę wiadomość
-
Ja dostalam opieprz od meza ze bealam na rece corke. Potem ze pomgalam nosic jedzenie na imprezie. Jakos w tej ciazy mniej na siebie uwazam. Ja chyba zadzwonie do mojego ginekologa popytam. A na nastepnej wizycie nie odpuszcze az mi szyjke sprawdzi.
Zauwazylam ze z hak bylam w ciazy z corka to moj lekarz sorawdzal dokladnie wszystko. A teraz nie mialam w ogole mierzonej szyjki no moze na samym poczatku. -
W dniu dzisiejszym stałam się szczęśliwą posiadaczką wspominanej tu wielokrotnie poduszki motherhood i polecam, od rana się do niej przytulam
Ja od ponad dwóch tygodni mam ciągłe twardnienie brzucha, lekarce się to bardzo nie spodobało, kazała zwiększyć magnez do 4 tabl. dziennie, dużo odpoczywać i się nie przemęczać. Powiedziała również, że bóle które czasami towarzyszą twardnieniu brzucha mogą być związane z jelitami i zaparciami, jeżeli będzie się zachowywać odpowiednią dietę i zwalczać zaparcia to rzadziej będą występować skurcze związane z twardnieniem brzucha.