Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Aphrodita u nas też Nikoś!
na początku mi się to imię nie podobało ale męzowi za to bardzo i jak straciłam pierwszą ciążę to powiedziałam mu że jak się uda znowu i będzie syn to będzie Nikodem
a teraz bardzo mi się podoba to imię
kas50, małamama lubią tę wiadomość
-
Hej.
Ja nie miałam nigdy sprawdzanej długości szyjki macicy..... Jak to się bada? Usg przez powłoki brzuszne czy dowcipnie?
Drugie pytanie : kiedy zaczniecie kupować pierwsze rzeczy dla Maluszków? Ja niczego jeszcze nie mam. Planuje pierwsze zakupy po wakacjach.
pzdr -
Posti77 wrote:Hej.
Ja nie miałam nigdy sprawdzanej długości szyjki macicy..... Jak to się bada? Usg przez powłoki brzuszne czy dowcipnie?
Drugie pytanie : kiedy zaczniecie kupować pierwsze rzeczy dla Maluszków? Ja niczego jeszcze nie mam. Planuje pierwsze zakupy po wakacjach.
pzdr
Ja do tej pory miałam dowcipnie i w sumie nie wiem czy da się przez powłoki brzuszne
Ja się przyznam, że kupiłam pierwsze ubranko i czapeczki - były takie słodkie, że nie mogłam się oprzećno i mam też parę rzeczy od babć - w sumie nawet całkiem sporo jak na ten moment, czasami się zastanawiam czy dane nam będzie coś samym kupić. No i jedziemy w weekend na targi zobaczyć wózki, ale na kupowanie za wcześnie.
W ogóle jak czytam o wyprawkach to głowa mnie zaczyna boleć - ile tego jest i jak to rozplanować tak, żeby połowa rzeczy nie okazała się zbędna
-
Ja też pod koniec lata, wcześniej nie ma sensu bo miałabym tego cały dom:D Zresztą póki płeć na 100% nie jest potwierdzona to się wstrzymuje. W ogóle unikam chodzenia po sklepach. Tylko czeka mnie za jakiś czas wymiana mojej garderoby... to chyba nie uniknę
Aniołki [*][*] -
A to dobrze wiedzieć..... Gorzej jak gin nie ma w gabinecie usg jak to jest w przypadku mojego lekarza
(luxmed)
w 23 tygodniu będę miała połówkowe, zapytam na usg. Chyba do tego czasu nic się nie stanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:31
-
Ja miałam badaną szyjkę, ale tylko podczas badania ginekologicznego, dowcipnie w ogóle nie miałam badanej
muszę się o takie badanie upomnieć na kolejnej wizycie...
Ja sobie postanowiłam, że zacznę powoli kompletować wyprawke po badaniu połówkowym
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna -
Na fotelu gin mnie tylko raz zbadał w 10 tygodniu a ostatnio na leżąco sprawdził wysokość dna macicy. Wiec o pomiarze szyjki nie było mowy
A to już 20 tydzień... usg dopiero za 3 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:39
-
Kas wyniki masz dobre. Sluz w moczu to normalne bo ujscie cewki blisko pochwy. Bakterie nieliczne tez ok. Moj lekarz mi tak powiedzial jak mialam. Co do ph to tez ok. W normie. Aby uniknac infekcji uklafu moczowego to trzeba przede wszystkim pic duzo wody. Dobrze tez sok zurawinowy.
U nas tez maz przede wszystkim wybral imie. Wydrukowalam ranking imion z 2015 roku. Ponad 200 pozycji i wykreslilam te co odpadaly. Potem maz. Zostal Nikodem Tymon Bruno Patryk. No i maz uparl sie na Nikodema. Ja zawsze chcialam miec Dawidka ale to juz dawno temu sie dowiedzialam ze nie ma takiej opcji. Takze bedzie Nikos.anian90, małamama, kas50 lubią tę wiadomość
-
Bylam u lekarza i wszystko ok. Szyjke mi zbadal najpierw recznie dodal ze to nic jeszcze nie oznacza i zrobil usg dowcipne. Mam szyjke 44 mm. Takze ok. Przypisal mi luteine. I mam l4. Kazal duzo lezec ale na zwolnieniu mam ze moge chodzic. Powiedzial ze jakby sie cos dzialo to mam dzwonic.
Dziewczyny pilnujcie sobie szyjki przy wizytach. Mi w tej ciazy w ogole nie badal. Z corka sprawfzal. Mialam 38 a potem 32. Pozniej juz bylo ok.kas50 lubi tę wiadomość
-
Kas50 czytalam na forum o szyjce ze oddawalas mocz na posiew. Powiedz mi czy trzeba na to spevjalne pojemniczki czy tak jak zwykle do kubeczka. Pytam bo mam plan sobie zrobic o tak kontrolnie i do diagnostyki zaniesc. Jak bylam corka na patologi to trzeba bylo nasikac do probowki. To byl niezly wyczyn. Male szpitalne wc, wadka probowka i trzeba bylo pobrac mocz ze srodkowego strumienia i oczywiscie koreczka nie dotykac i nigdzie nieodkladac. Masakra.
-
kas50 wrote:Odebralam wyniki moczu-ph 6,5, nieliczne bakterie,za to dość liczne pasma śluzu,reszta ok. Nie wiecie czy to groźne?
Wyniki ok. Ja ostatnio miałam ph 7.0 i było ok. teraz ph spadło od 6.0 i też mam nieliczne bakterie
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna -
Hej!
A mnie dziś dopadł mały krwotoczek z nosa, ale szybko przeszedł, wyczytałam, ze tak sie może zdarzyć w ciąży, ale oczywiście jutro sie wypytam gina.
Rzeczy dla córci już zaczynam kompletować, powoli bo powoli ale po swojemu, nigdy nie wiadomo jak się będę czuła za kilka tygodni. Tak więc zakupiłam czapeczkę, smoczek, nożyczki i kilka innych akcesoriów. Zawsze to coś mniej będzie.
A co do wyników moczu to nieliczne bakterie występują ponoć zawsze i to nic groźnego, tak mi powiedziała położna.
Stan szyjki macicy mam sprawdzany co wizytę ale tylko na oko, ze sie tak wyrażę przy normalnym badaniu nie usg dopochwowym. Nie wiem czy ono jest w ogóle wiarygodne, mam sie domagać usg? nie orientuje się za bardzo -
aphrodita wrote:Kas50 czytalam na forum o szyjce ze oddawalas mocz na posiew. Powiedz mi czy trzeba na to spevjalne pojemniczki czy tak jak zwykle do kubeczka. Pytam bo mam plan sobie zrobic o tak kontrolnie i do diagnostyki zaniesc. Jak bylam corka na patologi to trzeba bylo nasikac do probowki. To byl niezly wyczyn. Male szpitalne wc, wadka probowka i trzeba bylo pobrac mocz ze srodkowego strumienia i oczywiscie koreczka nie dotykac i nigdzie nieodkladac. Masakra.
Ja właśnie piję sok zurawinowy i wodę z cytryną głównie.
Jak Wasza morfologia w ciąży?
Mi wyszły wysokie leukocyty aż 11,7, pozatym podwyzszone neutrofile i monocyty,a za niskie limfocyty i hemoglobins 11,4. Nie znam się,ale chyba za dobrze to nie wygląda. -
Lekocytoza w ciąży może być podwyższona to normalny,fizjologiczny objaw.Ja mam cały czas ponad 10 i jest ok.Najważniejsze w ciąży to hematokryt,erytrocyty i hemoglobina bo dużo poniżej normy świadczą o możliwej anemii.Ja mam wszystkie w dolnej granicy normy, jak narazie staram się uzupełnic dietą ,jak to nic nie pomoże to wtedy żelazo.
Mam pytanie ,czy bierzecie nadal kwas foliowy ? Mi lekarz na ostatniej wizycie kazał dokończyć opakowanie i przestać brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 22:25