X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita u nas też Nikoś! :D na początku mi się to imię nie podobało ale męzowi za to bardzo i jak straciłam pierwszą ciążę to powiedziałam mu że jak się uda znowu i będzie syn to będzie Nikodem :P a teraz bardzo mi się podoba to imię :D

kas50, małamama lubią tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Mithelin Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastmi mnie też skóra na brzuchu swędzi i to od jakiegoś czasu. Nie jest to mega swędzenie, tylko takie uczucie, że coś się z tą skórą dzieje.

8une3e3kjaw4upow.png
    vpjwegz28gwc2okl.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja nie miałam nigdy sprawdzanej długości szyjki macicy..... Jak to się bada? Usg przez powłoki brzuszne czy dowcipnie?

Drugie pytanie : kiedy zaczniecie kupować pierwsze rzeczy dla Maluszków? Ja niczego jeszcze nie mam. Planuje pierwsze zakupy po wakacjach.

pzdr ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Hej.

Ja nie miałam nigdy sprawdzanej długości szyjki macicy..... Jak to się bada? Usg przez powłoki brzuszne czy dowcipnie?

Drugie pytanie : kiedy zaczniecie kupować pierwsze rzeczy dla Maluszków? Ja niczego jeszcze nie mam. Planuje pierwsze zakupy po wakacjach.

pzdr ;)

Ja do tej pory miałam dowcipnie i w sumie nie wiem czy da się przez powłoki brzuszne :)

Ja się przyznam, że kupiłam pierwsze ubranko i czapeczki - były takie słodkie, że nie mogłam się oprzeć :P no i mam też parę rzeczy od babć - w sumie nawet całkiem sporo jak na ten moment, czasami się zastanawiam czy dane nam będzie coś samym kupić. No i jedziemy w weekend na targi zobaczyć wózki, ale na kupowanie za wcześnie. :)
    W ogóle jak czytam o wyprawkach to głowa mnie zaczyna boleć - ile tego jest i jak to rozplanować tak, żeby połowa rzeczy nie okazała się zbędna :P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu imię super :-)

Posti długość szyjki bada się przez usg dopochwowe poczawszy od 15tc co wizytę.

MajaRyt, anian90 lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pod koniec lata, wcześniej nie ma sensu bo miałabym tego cały dom:D Zresztą póki płeć na 100% nie jest potwierdzona to się wstrzymuje. W ogóle unikam chodzenia po sklepach. Tylko czeka mnie za jakiś czas wymiana mojej garderoby... to chyba nie uniknę;)

3jgx3e3kpzchk0ll.png

Aniołki [*][*]

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze wiedzieć..... Gorzej jak gin nie ma w gabinecie usg jak to jest w przypadku mojego lekarza :/ (luxmed)

w 23 tygodniu będę miała połówkowe, zapytam na usg. Chyba do tego czasu nic się nie stanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:31

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Aniu imię super :-)

Posti długość szyjki bada się przez usg dopochwowe poczawszy od 15tc co wizytę.

A ja nie miałam ostatnio na wizycie. Tzn. usg miałam tylko przez brzuch..

3jgx3e3kpzchk0ll.png

Aniołki [*][*]

• Shaili Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badaną szyjkę, ale tylko podczas badania ginekologicznego, dowcipnie w ogóle nie miałam badanej :/ muszę się o takie badanie upomnieć na kolejnej wizycie...

Ja sobie postanowiłam, że zacznę powoli kompletować wyprawke po badaniu połówkowym :-)

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fotelu gin mnie tylko raz zbadał w 10 tygodniu a ostatnio na leżąco sprawdził wysokość dna macicy. Wiec o pomiarze szyjki nie było mowy :(

A to już 20 tydzień... usg dopiero za 3 tyg :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:39

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki moczu-ph 6,5, nieliczne bakterie,za to dość liczne pasma śluzu,reszta ok. Nie wiecie czy to groźne?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas wyniki masz dobre. Sluz w moczu to normalne bo ujscie cewki blisko pochwy. Bakterie nieliczne tez ok. Moj lekarz mi tak powiedzial jak mialam. Co do ph to tez ok. W normie. Aby uniknac infekcji uklafu moczowego to trzeba przede wszystkim pic duzo wody. Dobrze tez sok zurawinowy.

U nas tez maz przede wszystkim wybral imie. Wydrukowalam ranking imion z 2015 roku. Ponad 200 pozycji i wykreslilam te co odpadaly. Potem maz. Zostal Nikodem Tymon Bruno Patryk. No i maz uparl sie na Nikodema. Ja zawsze chcialam miec Dawidka ale to juz dawno temu sie dowiedzialam ze nie ma takiej opcji. Takze bedzie Nikos.

anian90, małamama, kas50 lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarza i wszystko ok. Szyjke mi zbadal najpierw recznie dodal ze to nic jeszcze nie oznacza i zrobil usg dowcipne. Mam szyjke 44 mm. Takze ok. Przypisal mi luteine. I mam l4. Kazal duzo lezec ale na zwolnieniu mam ze moge chodzic. Powiedzial ze jakby sie cos dzialo to mam dzwonic.

Dziewczyny pilnujcie sobie szyjki przy wizytach. Mi w tej ciazy w ogole nie badal. Z corka sprawfzal. Mialam 38 a potem 32. Pozniej juz bylo ok.

kas50 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 czytalam na forum o szyjce ze oddawalas mocz na posiew. Powiedz mi czy trzeba na to spevjalne pojemniczki czy tak jak zwykle do kubeczka. Pytam bo mam plan sobie zrobic o tak kontrolnie i do diagnostyki zaniesc. Jak bylam corka na patologi to trzeba bylo nasikac do probowki. To byl niezly wyczyn. Male szpitalne wc, wadka probowka i trzeba bylo pobrac mocz ze srodkowego strumienia i oczywiscie koreczka nie dotykac i nigdzie nieodkladac. Masakra.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Odebralam wyniki moczu-ph 6,5, nieliczne bakterie,za to dość liczne pasma śluzu,reszta ok. Nie wiecie czy to groźne?

Wyniki ok. Ja ostatnio miałam ph 7.0 i było ok. teraz ph spadło od 6.0 i też mam nieliczne bakterie

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • małamama Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    A mnie dziś dopadł mały krwotoczek z nosa, ale szybko przeszedł, wyczytałam, ze tak sie może zdarzyć w ciąży, ale oczywiście jutro sie wypytam gina.
    Rzeczy dla córci już zaczynam kompletować, powoli bo powoli ale po swojemu, nigdy nie wiadomo jak się będę czuła za kilka tygodni. Tak więc zakupiłam czapeczkę, smoczek, nożyczki i kilka innych akcesoriów. Zawsze to coś mniej będzie.
    A co do wyników moczu to nieliczne bakterie występują ponoć zawsze i to nic groźnego, tak mi powiedziała położna.
    Stan szyjki macicy mam sprawdzany co wizytę ale tylko na oko, ze sie tak wyrażę przy normalnym badaniu nie usg dopochwowym. Nie wiem czy ono jest w ogóle wiarygodne, mam sie domagać usg? nie orientuje się za bardzo :/

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mozna poprosic o kontrole dl szyjki.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Kas50 czytalam na forum o szyjce ze oddawalas mocz na posiew. Powiedz mi czy trzeba na to spevjalne pojemniczki czy tak jak zwykle do kubeczka. Pytam bo mam plan sobie zrobic o tak kontrolnie i do diagnostyki zaniesc. Jak bylam corka na patologi to trzeba bylo nasikac do probowki. To byl niezly wyczyn. Male szpitalne wc, wadka probowka i trzeba bylo pobrac mocz ze srodkowego strumienia i oczywiscie koreczka nie dotykac i nigdzie nieodkladac. Masakra.
    Kupilam pojemniczek jalowy w aptece Dbam o Zdrowie,dość pojemny,bez trudu trafilam hihi
    Ja właśnie piję sok zurawinowy i wodę z cytryną głównie.
    Jak Wasza morfologia w ciąży?
    Mi wyszły wysokie leukocyty aż 11,7, pozatym podwyzszone neutrofile i monocyty,a za niskie limfocyty i hemoglobins 11,4. Nie znam się,ale chyba za dobrze to nie wygląda.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• _polin Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hematokryt poniżej normy (35) a ogólnie reszta przy dolnej granicy (erytrocyty, hemoglobina) i dostałam syrop na przyswajanie żelaza.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekocytoza w ciąży może być podwyższona to normalny,fizjologiczny objaw.Ja mam cały czas ponad 10 i jest ok.Najważniejsze w ciąży to hematokryt,erytrocyty i hemoglobina bo dużo poniżej normy świadczą o możliwej anemii.Ja mam wszystkie w dolnej granicy normy, jak narazie staram się uzupełnic dietą ,jak to nic nie pomoże to wtedy żelazo.

Mam pytanie ,czy bierzecie nadal kwas foliowy ? Mi lekarz na ostatniej wizycie kazał dokończyć opakowanie i przestać brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 22:25

qb3ce6yd4c3es2kf.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ