Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Posti77 wrote:Tak połówkowe.
Zdania są podzielone, generalnie powinno się zrobić miedzy 19 a 24 tygodniem ciąży.
Natomiast wg Wykazu zalecanych świadczeń profilaktycznych, badań diagnostycznych i konsultacji medycznych wykonywanych w ciąży fizjologicznej określa rozporządzenie, tzw. standard opieki okołoporodowej (Dziennik Ustaw Nr 187 z dn. 7.10.2010 poz. 1259) z dn. 7 kwietnia 2011 połówkowe robi sie między 21 a 26 tc. I tak samo powiedział mi mój gin.
Polecam przeczytać:
http://www.rodzicpoludzku.pl/images/stories/kalendarzbadaniwizytkontrolnych.pdf
Ja będę miala połówkowe 28.06 czyli w 19 tygodniu. Lekarz tak sie zdecydował bo 1 lipca wyjeżdzam na 2 tygodniowy urlop i chce mieć pewność, że wszystko jest Ok i że spokojnie moge jechać w dość daleką trasę. -
Kas ile czekasz na wyniki z posiewu moczu. Musze jutro koniecznie zrobic. Dzisiaj pojawil mi sie lekki bol przy cewce a na dodatek nerki prawej. Wzielam nospe ale pewnie bede to musiala skonsultowac. Tylko wyniki chcialabym miec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 10:46
-
kas50 wrote:To podwyższone było już w ciąży? Dostałaś jakiś antybiotyk?
Antybiotyk jest zbędny, dostaje sie leki przeciwbólowe które łagodzą stan zapalny zbijają gorączkę , coś w tym stylu. Ja miałam dożylnie Paracetamol. -
Ale mnie zlapal bol nerki juz sie zwijalam z bolu. Ale wxielam nospe max potem prysznic i mi przeszlo. Mam teraz brac nospe 3 razy dziennie a jutro badania moczu zrobic. Dzisiaj pije duzo wody z cytryna. Ta ciaze gorzej przechodze. Zdarza mi sie jeszcze wymiotowac a to juz 5 mc.
Mam nadzieje ze nic powaznego sie juz nie bedzie dzialo i dotrwam tym razem chociaz do 38 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 18:50
-
klauuudia wrote:ja bralam duphaston bo mialam ciagly bol miesiaczkowy dosc intensywny, po duphastonie i asparginie bylo juz lepiej.
Właśnie też mam taki ból przy braniu dupka ale nie ciągle. Cały czas to mnie ciągnie strasznie w prawej pachwinie. Już sie oszczędzam, więcej odpoczywam.
Z nerkami to przekichane może trzeba pić herbatę i sok żurawinowy.
Zamówiłam kilkanaście rzeczy dla dziecka już sie nie mogę doczekać aż odbiorę