X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice super :-) kiedy masz polowkowe?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodzilam w 36tc.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice to wczesniej byl chlopak? U mnie juz na 3 usg mowil lekarz ze chlopczyk to chyba juz sie nie zmieni.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:39

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice mi gin w 13tc powiedzial że na 90% chłopczyk,teraz ginka potwierdzila,na tym etapie bardzo dobrze wszystko widać jak jest dobry sprzęt,nietrudno o pomyłki. U nas będzie parka :-)
    Mi ginka co wizytę bada szyjke na fotelu a potem przez usg,ostatnio miala 42mm bez rozwarcia zewn.i wewn.
    Szyjka powinna mieć ok.3cm,poniżej 2,5cm trzeba obserwowac czy się nie skraca.
    Macie dziewczyny konsultacje internistyczna i stomatologiczna w ciąży?
    Mi ginka kazala iść ok.20tc.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Macie dziewczyny konsultacje internistyczna i stomatologiczna w ciąży?
    Mi ginka kazala iść ok.20tc.

Ja nawet nie miałam szyjki badanej a co dopiero takie zalecenia :P

U mnie ustalenie płci w 13tc to abstrakcja, w 18tc wstępnie dziewczynka ale tylko dlatego ,że nie widział sisiora.
    Może w lipcu na połówkowym się czegoś dowiem ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nie zlecal sama w pierwszej ciazy chodzilsm i leczylam zeby. Mialam nawet jedno leczenie kanalowe bo die okazalo po ukruszeniu zeba ze niestety trzeba truc zeba. Skorzystalam na tym bo placilam tylko za plombe a tak to ponad 300 zl za samo leczenie bym musiala zaplacic.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz wyniki moczu. Wszystko wyszlo w normie. Baktetie nieliczne. Dzisiaj tez juz mnie nic nie boli a wczoraj zwijalam sie z bolu. Nie kumam. Na tym etapie uvisk na nerke to chyba za wczesnie. Czekam jeszcze na posiew.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • dzastmi Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mithelin wrote:
    dzastmi w jak daleką podróż jedziesz? Samochodem czy innym środkiem transportu? Mi ginekolog nie pozwoliła na długą trasę samochodem :(
    Jadę samochodem do Albanii i Czarnogóry 1 lipca na 2 tygodnie. Czuje się super, żadnych dolegliwości nie mam, wyniki OK, więc lekarz powiedział, że jak będę dbała o siebie, robiła częste przystanki i unikała opalania to moge spokojnie jechać i wypoczywać.

Rok temu byłamteż samochodem na wakacjach w Chorwacji z koleżanką która była w 5 miesiacu ciązy i też wszytsko było z nia OK, wypoczęła, czuła się cały czas dobrze.

Jak wszystko jest w porządku i sie wszystko dobrze zaplanuje to nie ma obaw przed urlopem.

0d1ydqk318xlcxjl.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka kazala iść do internisty osluchac serce i na ekg.

Mam wynik posiewu moczu:
    Bakteriuria: 10^4 CFU/ml.
    Wyhodowano: 2 rodzaje pałeczek Gram (-) i ziarenkowce Gram(+).
    Wyhodowano więcej niż jeden rodzaj drobnoustrojów, co wskazuje na prawdopodobne zanieczyszczenie.

Objawow nie mam,więc chyba nie będę powtarzac badania. W ogolnym moczu wyszły mi tylko nieliczne bakterie i liczne pasma śluzu. Pozatym ok.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice a czym leczylas grzybka i jak długo ? Ja też się z nim zmagań. Natamecyne czy jakoś tak dostalam. 20 tabletek więc trochę ta kuracja potrwa :(

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was na grzybka dostała krem Gynazol? Ja właśnie dostałam niby ma działać przez 5 dni, a on po jednym dniu od zaaplikowania wypłynął chyba całkiem. Nie wiem czy tylko ja tak miałam czy zawsze sie tak robi.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • MamyNadzieje Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Poczytuję Was w miarę regularnie jeszcze i mam nadzieję, że tak zostanie :)

W poniedziałek idę na połówkowe i mam nadzieję, że w końcu Małe się pokaże i dowiemy się czy będzie On czy Ona :)

Co do ruchów to już czuję, 16-18 tydzień były wyraźniejsze, teraz wydają mi się, że są troszeczkę mniej wyraźne, ale jednocześnie już 2 razy widziałam małe wybrzuszenie na macicy w miejscu gdzie Małe kopało :) Super uczucie :)
    dzastmi wrote:
    Jadę samochodem do Albanii i Czarnogóry 1 lipca na 2 tygodnie. Czuje się super, żadnych dolegliwości nie mam, wyniki OK, więc lekarz powiedział, że jak będę dbała o siebie, robiła częste przystanki i unikała opalania to moge spokojnie jechać i wypoczywać.

Rok temu byłamteż samochodem na wakacjach w Chorwacji z koleżanką która była w 5 miesiacu ciązy i też wszytsko było z nia OK, wypoczęła, czuła się cały czas dobrze.

Jak wszystko jest w porządku i sie wszystko dobrze zaplanuje to nie ma obaw przed urlopem.

Dwa tygodnie temu byliśmy samochodem w Chorwacji. Podróż przebiegła bez problemu, nie miałam przeciwwskazań od gina i cieszę się, że wykorzystaliśmy ostatni moment na samotny wyjazd. Cały czas czułam się naprawdę dobrze, więc myślę, że jeżeli ktoś jest na siłach to nie będzie problemu :)

0d1ys65gzlujssio.png

Czekamy!
  • Mithelin Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny zazdroszczę Wam tych wyjazdów. Pod koniec II trymetru byście się zdecydowały?

W ogóle muszę zmienić moją ginekolog, bo nie jestem zadowolona :/ Wizyty trwają 5 minut, szybkie ważenie, badanie ginekologiczne, w gabinecie nie ma USG, wyniki tylko oddaje bez komentarza, o wszystko się muszę sama dopytywać, dopraszać o badania. Moja karta ciąży prawie pusta... Szkoda gadać

8une3e3kjaw4upow.png
    vpjwegz28gwc2okl.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamyNadzieje hej ;)
    Jesteśmy na tym samym etapie ;) termin masz pewnie 1-2 tydzień listopada?
    Ja połówkowe za 2 tygodnie :(

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mithelin chodzisz na nfz czy prywatnie? Mysle ze w tamiej sytuacji lepiej zmienic. Nie ma sie co zastanawiac. Poszukaj sobie kogos polecanego.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Mithelin Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę na nfz. Przed ciążą chodziłam do innej ginekolog, również na nfz i byłam z niej zadowolona, niestety nie prowadzi ciąż, ale byłam po jej opieką do 7 tygodnia i bardziej się ciążą i moim stanem przejmowała, niż ta obecna. Nawet, gdy poszłam tylko po receptę, to zdążyła się wypytać o samopoczucie i zanotować w karcie, a ta obecna zupełnie nic.
    Żadna moja znajoma nie prowadziła ciąży w Warszawie, więc tak szukam trochę w ciemno. Na dodatek wolę na nfz i koniecznie kobietę.

8une3e3kjaw4upow.png
    vpjwegz28gwc2okl.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakims forum? Nawet tu jest duzo dziewczyn z warszawy. Zawsze mozesz zapytac czy zalozyc taki watek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 19:09

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mithelin podpytaj w recepcji na inflandzkiej, tam podobno fajne są lekarki a w recepcji Ci podpowiedzą.
    Ja nie pomogę, bo chodzę prywatnie ale moje koleżanki zachwalają inflandzką.

A propo lekarzy z nfz, to moja przyjaciółka chodziła do "przemiłej" starszej pani po 70-ce (do przychodni na ul. Żeromskiego), która jej powiedziała, że ona jak była w ciąży, to pracowała na pogotowiu i do samego rozwiązania pracowała, więc inne też mogą (ona nie uznawała L4). Mało tego zlekceważyła infekcję mojej koleżanki ale na szczęście
    poszła na urlop i w zastępstwie inna lekarka wychwyciła, że dawno ta infekcja powinna być leczona, tym bardziej że poród blisko. Także naprawdę ważne jest na kogo się trafi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 20:30

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam z corka myslalam chodzic do dwoch lekarzy na nfz i prywatnie. Na nfz ze wzgledu na badania darmowe ale zrezygnowalam z tego pomyslu. Zaufalam jednemu i chidzilam prywatnie. Teeraz tez. Wazne zeby miec zaufanie do lekarza.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ