X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice super :-) kiedy masz polowkowe?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodzilam w 36tc.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice to wczesniej byl chlopak? U mnie juz na 3 usg mowil lekarz ze chlopczyk to chyba juz sie nie zmieni.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:39

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice mi gin w 13tc powiedzial że na 90% chłopczyk,teraz ginka potwierdzila,na tym etapie bardzo dobrze wszystko widać jak jest dobry sprzęt,nietrudno o pomyłki. U nas będzie parka :-)
    Mi ginka co wizytę bada szyjke na fotelu a potem przez usg,ostatnio miala 42mm bez rozwarcia zewn.i wewn.
    Szyjka powinna mieć ok.3cm,poniżej 2,5cm trzeba obserwowac czy się nie skraca.
    Macie dziewczyny konsultacje internistyczna i stomatologiczna w ciąży?
    Mi ginka kazala iść ok.20tc.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Macie dziewczyny konsultacje internistyczna i stomatologiczna w ciąży?
    Mi ginka kazala iść ok.20tc.

Ja nawet nie miałam szyjki badanej a co dopiero takie zalecenia :P

U mnie ustalenie płci w 13tc to abstrakcja, w 18tc wstępnie dziewczynka ale tylko dlatego ,że nie widział sisiora.
    Może w lipcu na połówkowym się czegoś dowiem ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nie zlecal sama w pierwszej ciazy chodzilsm i leczylam zeby. Mialam nawet jedno leczenie kanalowe bo die okazalo po ukruszeniu zeba ze niestety trzeba truc zeba. Skorzystalam na tym bo placilam tylko za plombe a tak to ponad 300 zl za samo leczenie bym musiala zaplacic.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz wyniki moczu. Wszystko wyszlo w normie. Baktetie nieliczne. Dzisiaj tez juz mnie nic nie boli a wczoraj zwijalam sie z bolu. Nie kumam. Na tym etapie uvisk na nerke to chyba za wczesnie. Czekam jeszcze na posiew.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • dzastmi Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mithelin wrote:
    dzastmi w jak daleką podróż jedziesz? Samochodem czy innym środkiem transportu? Mi ginekolog nie pozwoliła na długą trasę samochodem :(
    Jadę samochodem do Albanii i Czarnogóry 1 lipca na 2 tygodnie. Czuje się super, żadnych dolegliwości nie mam, wyniki OK, więc lekarz powiedział, że jak będę dbała o siebie, robiła częste przystanki i unikała opalania to moge spokojnie jechać i wypoczywać.

Rok temu byłamteż samochodem na wakacjach w Chorwacji z koleżanką która była w 5 miesiacu ciązy i też wszytsko było z nia OK, wypoczęła, czuła się cały czas dobrze.

Jak wszystko jest w porządku i sie wszystko dobrze zaplanuje to nie ma obaw przed urlopem.

0d1ydqk318xlcxjl.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka kazala iść do internisty osluchac serce i na ekg.

Mam wynik posiewu moczu:
    Bakteriuria: 10^4 CFU/ml.
    Wyhodowano: 2 rodzaje pałeczek Gram (-) i ziarenkowce Gram(+).
    Wyhodowano więcej niż jeden rodzaj drobnoustrojów, co wskazuje na prawdopodobne zanieczyszczenie.

Objawow nie mam,więc chyba nie będę powtarzac badania. W ogolnym moczu wyszły mi tylko nieliczne bakterie i liczne pasma śluzu. Pozatym ok.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice a czym leczylas grzybka i jak długo ? Ja też się z nim zmagań. Natamecyne czy jakoś tak dostalam. 20 tabletek więc trochę ta kuracja potrwa :(

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was na grzybka dostała krem Gynazol? Ja właśnie dostałam niby ma działać przez 5 dni, a on po jednym dniu od zaaplikowania wypłynął chyba całkiem. Nie wiem czy tylko ja tak miałam czy zawsze sie tak robi.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • MamyNadzieje Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Poczytuję Was w miarę regularnie jeszcze i mam nadzieję, że tak zostanie :)

W poniedziałek idę na połówkowe i mam nadzieję, że w końcu Małe się pokaże i dowiemy się czy będzie On czy Ona :)

Co do ruchów to już czuję, 16-18 tydzień były wyraźniejsze, teraz wydają mi się, że są troszeczkę mniej wyraźne, ale jednocześnie już 2 razy widziałam małe wybrzuszenie na macicy w miejscu gdzie Małe kopało :) Super uczucie :)
    dzastmi wrote:
    Jadę samochodem do Albanii i Czarnogóry 1 lipca na 2 tygodnie. Czuje się super, żadnych dolegliwości nie mam, wyniki OK, więc lekarz powiedział, że jak będę dbała o siebie, robiła częste przystanki i unikała opalania to moge spokojnie jechać i wypoczywać.

Rok temu byłamteż samochodem na wakacjach w Chorwacji z koleżanką która była w 5 miesiacu ciązy i też wszytsko było z nia OK, wypoczęła, czuła się cały czas dobrze.

Jak wszystko jest w porządku i sie wszystko dobrze zaplanuje to nie ma obaw przed urlopem.

Dwa tygodnie temu byliśmy samochodem w Chorwacji. Podróż przebiegła bez problemu, nie miałam przeciwwskazań od gina i cieszę się, że wykorzystaliśmy ostatni moment na samotny wyjazd. Cały czas czułam się naprawdę dobrze, więc myślę, że jeżeli ktoś jest na siłach to nie będzie problemu :)

0d1ys65gzlujssio.png

Czekamy!
  • Mithelin Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny zazdroszczę Wam tych wyjazdów. Pod koniec II trymetru byście się zdecydowały?

W ogóle muszę zmienić moją ginekolog, bo nie jestem zadowolona :/ Wizyty trwają 5 minut, szybkie ważenie, badanie ginekologiczne, w gabinecie nie ma USG, wyniki tylko oddaje bez komentarza, o wszystko się muszę sama dopytywać, dopraszać o badania. Moja karta ciąży prawie pusta... Szkoda gadać

8une3e3kjaw4upow.png
    vpjwegz28gwc2okl.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamyNadzieje hej ;)
    Jesteśmy na tym samym etapie ;) termin masz pewnie 1-2 tydzień listopada?
    Ja połówkowe za 2 tygodnie :(

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mithelin chodzisz na nfz czy prywatnie? Mysle ze w tamiej sytuacji lepiej zmienic. Nie ma sie co zastanawiac. Poszukaj sobie kogos polecanego.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Mithelin Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę na nfz. Przed ciążą chodziłam do innej ginekolog, również na nfz i byłam z niej zadowolona, niestety nie prowadzi ciąż, ale byłam po jej opieką do 7 tygodnia i bardziej się ciążą i moim stanem przejmowała, niż ta obecna. Nawet, gdy poszłam tylko po receptę, to zdążyła się wypytać o samopoczucie i zanotować w karcie, a ta obecna zupełnie nic.
    Żadna moja znajoma nie prowadziła ciąży w Warszawie, więc tak szukam trochę w ciemno. Na dodatek wolę na nfz i koniecznie kobietę.

8une3e3kjaw4upow.png
    vpjwegz28gwc2okl.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakims forum? Nawet tu jest duzo dziewczyn z warszawy. Zawsze mozesz zapytac czy zalozyc taki watek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 19:09

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mithelin podpytaj w recepcji na inflandzkiej, tam podobno fajne są lekarki a w recepcji Ci podpowiedzą.
    Ja nie pomogę, bo chodzę prywatnie ale moje koleżanki zachwalają inflandzką.

A propo lekarzy z nfz, to moja przyjaciółka chodziła do "przemiłej" starszej pani po 70-ce (do przychodni na ul. Żeromskiego), która jej powiedziała, że ona jak była w ciąży, to pracowała na pogotowiu i do samego rozwiązania pracowała, więc inne też mogą (ona nie uznawała L4). Mało tego zlekceważyła infekcję mojej koleżanki ale na szczęście
    poszła na urlop i w zastępstwie inna lekarka wychwyciła, że dawno ta infekcja powinna być leczona, tym bardziej że poród blisko. Także naprawdę ważne jest na kogo się trafi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 20:30

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam z corka myslalam chodzic do dwoch lekarzy na nfz i prywatnie. Na nfz ze wzgledu na badania darmowe ale zrezygnowalam z tego pomyslu. Zaufalam jednemu i chidzilam prywatnie. Teeraz tez. Wazne zeby miec zaufanie do lekarza.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ