X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoilyscie :) bo myślałam ze już mi odpala szajba :)

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Cześć dziewczyny
    jeśli byłaby któraś zainteresowana to ma na sprzedaż ubranka po mojej listopadowej córeczce, mam też dużo kombinezonów zimowych ale jeszcze ich nie wystawiałam
    Pozdrawiam i życzę wszystkim dużo zdrówka !!

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2573142

A jaka cena ?

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:
    A jaka cena ?

tak ja na allegro
    chyba że pytasz o kombinezony?

• małamama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziś zaczynamy 20 tydzień :) cieszę sie strasznie, a i mam coraz częściej wrażenie, że odczuwam lekkie ruchy dzidzi, ale nie jestem pewna do końca czy to ona:)

A u Was jakie samopoczucie?

Powiedzcie mi ile macie albo zamierzacie mieć ciuszków dla dziecka i jakich? Typu pajacyki bo wygodne i łatwe w ubieraniu na sam początek czy śpiochy i body? Nie wiem ile wystarczy tak na sam początek??

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie może sa tutaj już doświadczone mamy,które doradza co i ile kupić żeby nie kupić za dużo zbędnych ubranek:)

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    tak ja na allegro
    chyba że pytasz o kombinezony?

Tak pytam o kombinezony :)

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie ,ze zawsze bedzie za dużo .bo nam mam wydaje sie za mało.wasne zeby kupować praktyczne bo te eleganckie najczesciej ktoś nam zaprezentuje .

Ja wczoraj poczułam moje dziecię ,ale magia juz zapomniałam .Obcy wbrzuchu ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem też poczulam pierwsze wyczuwalne kopniaczki :-) wcześniej takie przelewania byly.

Co do ubranek tych najmniejszych nie ma co za dużo kupować,kilka pajacykow,ja akurat wolę body z krotkim rekawkiem,na to bluzeczka i spodenki pajacykowate,latwiejsze przy obsludze przy przewijaniu,pajacyki do mnie nie przemawiaja. Na pewno z racji zimy przyda się konkretny dobry kombinezon i czapeczka oraz ciepłe skarpetki. I faktycznie zazwyczaj znajomi,rodzina kupują ubranka :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak . Pamietam jak z synkiem laski na forum szalaly z ubrankami na te mniejsze rozmiary te pierwsze I sie dziwilam na cholere jak dziecko szybko wyrasta. Pojawil sie synek I zrozumialam. Kilka dni po wyjsciu do domu siostra na szybciora leciala do sklepu po pare sztuk bodow na 56 I na 62 bo ja mialam braki normalnie nie nadazalam z pralka I schnieciem tych ubranek a synek byl przebierany w ciagu dnia z 6x. A to sie osikal a to okupkach a to ulal a to pomoczylam go mlekiem I juz do przebrania ahh . Takze ja teraz przy tym dzidziusiu domupie ciuchow poszaleje moze nie z 30 bodow 56 ale mysle ok 10-12 na jeden rozmiar . Ja mam to ze dam te ciuszki potem mojej kochanej siostrze wiec nie bede zalowac I pokupuje tego zeby sie nie martwic. To samo tyczy sie rajtuzek czy polspiochow albo pajacyki. 3sz to za malo bynajmniej z 6x. To moje zdanie z moich doswiadczen. Jak ktos chce moze kupic 5 bodow na 56 I prac potem dwie pary bodow w pralce hehe z jedna tetra bo moze sie znajdzie jakas do prania jeszcze. :)

Ja juz w koncu po miesiacu oczekiwania jutro wizytuje :) mam na 10 rano :) a za 1,5 tyg polowkowe :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda dama dobrze piszesz z tymi ciuszkami co chwile dzidzia jest przebierana i ciuszkow wole miec duzo tak jak z corka ;)
    Ja wizyte mam w srode i mam nadzieje da skierowanie na usg ;) chcialalbym juz zobaczyc maluszka <3 a jutro mam urodzinki ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imiona wybraliśmy jeszcze przed poczęciem :D

Co do ubranek mnie bardziej niż ilość zastanawia rozmiar...
    Ja urodziłam sie z wagą 4,200 i chyba 62 czy 65 cm. (Też w listopadzie ;) )
    Równie dobrze mogę urodzić małe dziecko tydzień przed czy po terminie..... i jaki wtedy rozmiar? Z każdego 10 par to przesada :D

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:54

Posti77, Shaili lubią tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie skupiam bardziej na rozmiarze 62. Z 56 mam pare po corce a jak cos zawsze mozna wyslac meza czy babcie na szybkie zakupy. Ale zgadzam sie ze pi 5 szt z kazdego rodzaju to za malo. Tu sie osika tu uleje i trzeba przebierac. Tak samo jeden rozek to tez za malo.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ilości ciuszków, to radzę graniczyć rozmiar 56, naprawdę nie ma sensu kupować ich za duzo. Mój syn urodził się z wagą 4170 i 60 cm długi. Juz w szpitalu mieli problem w co go ubrać, bo mieli same r.56. Właściwie od razu poszły w ruch r.62. Ten najmniejszy rozmiar to jest kwestia 2-4 tygodni. A co za problem podwinąć rękawek?

Dla ekonomicznych zaś Mam, też mam poradę: na początku rzeczywiście maleństwo baaaardzo często się przewija bo za każdym praktycznie razem jest kupka. U nas w szpitalu mieli taki patent, że maleństwo miało tylko kaftanik, a nóżki owinięte tetrówką i flanelką. I odpadał problem przebierania śpioszków! Proste, a jak ułatwia życie!

Co do oblewania malucha mlekiem, itd. zaopatrzcie się w tetrówki, zamiast fikuśnych śliniaczków - tetrówka do karmienia, pod szyje i jak sie poleje do prania, a nie trzeba przebierać kaftanik maleństwu które właśnie słodko usnęło przy piersi.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś właśnie miałam połówkowe badanie. Maluszek rośnie zdrowo, ma już 373g. Po protu "ogromny" chłop :) hihi

rudi, klauuudia, Posti77, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka ma ok 350g. ;)

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:54

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wszystkiego najlepszego !!! spelnienia marzen :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc glowa do gory :) to przeciez jeszcze nie koniec swiata , bedziesz miala sliczna mala kochana coreczke :) ciesz sie tym :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wszyscy mowili ze wygladam na dziewczynke,a tu wczoraj lekarz mowi,ze raczej będzie chłopak :) Ja nastawiam się na rozmiar 62 tylko myślę ile tego kupić :)

c55fskjo3pvgdpvd.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ