X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pomysłu na imię dla mojej córeczki a wszyscy dosłownie wszyscy (a mam już tego dość hehe) się o to mnie pytają.
    Nie chcę imienia oklepanego ani dziwacznego. Może mnie natchniecie :)

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka Kaja Nadia Nina. Teraz bralam pid uwage Nela.

Moze wejdz sobie na strone z rankingiem imion w 2015 roku. Wydrukuj sobie liste lub spisz z niej imiona ktore ci sie podobaja. Tam jest ponad 200 imion. My tak zrobilismy teraz. Najpierw ja skreslalam te co odpadaly z roznych powodow. Pitem maz. Zostalo kilka i sposrod nich wybralismy.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli masz dlugie nazwisko to lepiej skupic sie na krotszych.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie Klara ,Łucja albo Matylda.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Shaili Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Nie mam pomysłu na imię dla mojej córeczki a wszyscy dosłownie wszyscy (a mam już tego dość hehe) się o to mnie pytają.
    Nie chcę imienia oklepanego ani dziwacznego. Może mnie natchniecie :)

Mnie zawsze podobało się imię Iga lub Marcelina :-)
    My czekamy na Leona :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 09:18

p19uugpj2n55j8nz.png

Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz latwiej mi wybrac imie dla dziewczynki a bedziemy miec chlopca. Na razie jest Nikodem.

klauuudia lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:39

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez wlasnie patrzymy na rankingi i czy w rodzinie czy tez najblizszym otoczeniu jest dane imie. Duzo imion odpadlo wlasnie ze wzgledu na ranking. Podoba mi sie Szymon ale ostatnio jest na topie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ciekawy temat poruszacie,my dla córci juz mamy wybrane imię ale moze na razie sie nie będe chwalić. Już tu padło na forum raz:) Dla chłopaka to u nas był by ogromny problem , chociaż mi sie podoba Tymon albo Filip, ale mój brat ma syna Filipka, a Tymon sie nie podoba mężowi. Mam nadzieję że z naszej dziewczynki nie zrobi się juz chłopczyk :)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ;)
    Dzidziuś bardzo spokojny według lekarza, prosił mnie, żebym bardzo o niego dbała ale mam traktować ciążę jako normalną :) Luteinę aplikuję ostatni tydzień ze zmniejszoną dawką i odstawiam. Wszystkie witaminy, które stosowałam wykańczam i przerzucam się na Mama DHA premium.

Przepisano mi nystatynę. Tylko nie zapytałam ile tego stosować do pochwy, mam też to brać po kąpielach w basenie czy jeziorach. Czyli mogę wyjechać na Mazury i pływać :) Mam unikać słońca, bo mi się mogą ciemne plamy porobić ze względu na moją piegowatą cerę ;)

A z tym wydrukiem imion tak zrobię, wykreślę co mi się niepodoba i każę swojemu lubemu :)

Ale jestem dzisiaj szczęśliwa, że wszystko dobrze :) Lekarz potwierdził płeć i śmiał się, że ci....pkę widzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 14:24

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już mamy imię dla synka wybrane takie tradycyjne,którego nie ma w rodzinie.Podoba się nam ale już dalszej rodzinie nie,a konkretnie teściowej i szwagierce ale im akurat nie musi się podobać.To nasz synek. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi imionami to jest tak, że jednym się podoba a inni kręcą nosem. Mi się np. imię Helena podoba a moje koleżanki kręcą nosem, że im się to ze starszą osobą kojarzy a mi właśnie nie.
    Wszyscy mnie o imię pytają a jak coś wymyślę, to zaraz kręcą nosem. Chyba do samego porodu będę wszystkich trzymać w niepewności, bo zwariuję ;)

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja dawno,dawno sie nie odzywalam,ale czytam was na biezaco :-) chociaż widzę,ze większość uciekła na fb :-)
    U nas bedzie synek i córka :-) ja od kilku tygodni mam zalozony szew na szyjce i ogolnie prowadzę leżący tryb życia :(

Widze rozmowy prowadzicie o imionach,no to jest trudny temat,bo jak cos fajnego to bardzo popularnego my juz wybralismy i niestety sa to popularne imiona jednak w mojej okolicy ucichł szał na te ktore wybralismy :-)

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Teraz latwiej mi wybrac imie dla dziewczynki a bedziemy miec chlopca. Na razie jest Nikodem.
    U nas tez najprawdopodobniej Nikodem Albo Niklas w kazdym badz razie maly Niko :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) może głupio to zabrzmi ,ale czy macie obawy jak sobie poradzicie finansowo po przyjsciu na świat dzieciatka?Ja dlugo czekalam na dwie kreseczki ,a teraz zamiast się cieszyć to mam obawy czy sobie poradzimy finansowo.Mój mąż się ze mnie śmieje,może to jest normalne w ciąży?

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie jesteś sama, mnie też co jakiś czas nachodzą takie myśli, że będzie ciężko, zwłaszcza ze teraz nie pracuje i nie zarabiam tyle co kiedyś, tylko tyle co z L4. A do tego mieszkam z teściową, a chce jak najszybciej wybudować dom. Czasami to myśle że mnie jakaś depresja już dopada jak myślę ile trzeba na wszystko kasy.

Sylwia77 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sytuację taką jak małamama. Po macierzyńskim będę musiała dodatkowo szukać nowej pracy. Dom też chcę wybudować jak najszybciej. Obawy są jakieś. Ale ja wiem, że damy sobie radę. :)

3jgxs65g528ndiur.png
    Aniołki[*][*]

małamama, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie sie za duzo na zapas, na pewno damy rade za wszystkim, jak trzeba bedzie przycisnac pasa to przycisniemy i bedzie dobrze ;) trzeba myslec pozytywnie, bo oszalejemy. Najwazniejsze, zeby maluszkom niczego nie brakowalo a z cala reszta sobie poradzimy :D

małamama, Sylwia77 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim duzo OPTYMIZMU :D :D :D

Sylwia77 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    jeśli byłaby któraś zainteresowana to ma na sprzedaż ubranka po mojej listopadowej córeczce, mam też dużo kombinezonów zimowych ale jeszcze ich nie wystawiałam
    Pozdrawiam i życzę wszystkim dużo zdrówka !!

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2573142

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ