Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
zxc wrote:To same duże dzieci, moja 370 g. Nie moge sie jakos pogodzić, ze to będzie dziewczynka. Wszyscy mówili, ze chłopak. A tu psikus, niby na 100% lekarz pewny. Mąż tez juz wierzył, ze będzie syn. Bardzo smutno mi
Dobrze, że wyszło teraz a nie po porodzie co też się czasem zdarza.
Własnie dlatego lekarze popełniają błąd informując przed 20 tyg o płci. Albo przyszłe mamy za bardzo biorą do serca pierwsze sugestie.
Ja od ZAWSZE marzyłam o córeczce, i faktycznie w 18 tc lekarz wstępie powiedział ,że będzie baba ale nie nastawiam się tak na 100%, dopiero po porodzie będę pewna
ZXC głowa do góry, nie długo będziesz się śmiać ze swoich trosk i wątpliwości
Dziewczyny górą! -
Dziewczyny ja po połówkowym
310 g szczęścia
wszystko z synkiem w porządku także pozostaje tylko teraz się cieszyćohh dopiero mogę odetchnąć bo miałam niezły stres zafundowany od początku przez to podwyższone nt
osiwieję chyba z 5 lat wcześniej
heheh trzymam kciuki za kolejne wizytujące!
Posti77, kas50, zxc, Scorpiolenka, Shaili, MajaRyt, rudi, małamama, klauuudia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zxc najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe, ja wiem że nieraz ktoś mówi że chciałby syna czy córkę ale powiem Ci ze po tym stresie który przeszłam w ciąży (nastraszono mnie z racji tego nt) to płeć dla mnie nie ma już większego znaczenia. Sama uwielbiam dziewczynki i powiem szczerze, że chciałam dziewczynkę, (chociaż nie czułam rozczarowania, że będę miała syna) to w tym momencie mówię każdemu, że mogę mieć samych chłopaków byle tylko były ZDROWE, nic poza tym nie jest ważne
Scorpiolenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zxc,ja miałam to samo tylko w drugą stronę.Wszyscy dokoła mówili mi,że będzie dziewczynka bo już jednego synka mam,a więc normą jest,że ma być parka.Nawet usłyszałam,że się jednak nie udało.Ale co mi się nie udało? To,że zaszłam w ciążę mimo wielu przeciwności i że noszę zdrowego synka! A ja się cieszę jak nie wiem co,że jeszcze raz zostanę mamą,bo przecież to mogło się wcale już nie udać i nie ważne czy to będzie syn czy córka.
Tak wiele ludzi marzy o tym żeby wogóle móc mieć dzieci a nam będzie to dane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 09:43
anian90, zxc, MajaRyt, małamama lubią tę wiadomość
-
A dziewczyny jeszcze apropo imion :
Wydaje mi się że warto ściągnąć sobie listę najczęściej nadawanych imion w 2015r. i unikać chociaż pierwszych 10 pozycji żeby dziecko nie było na przykład jednym z 5 w klasie
w 2015 najczęściej nadawane dla dziewczynek - zaczynając od najbardziej popularnych :
1.Zuzanna 2.Lena 3.Julia 4.Maja 5.Zofia 6.Hanna 7.Amelia 8.Aleksandra 9.Alicja 10.Natalia 11.Wiktoria 12.Oliwia 13.Maria 14.Emilia 15.Nikola 16.Liliana 17.Anna! 18.Antonina 19.Nadia 20.Gabriela 21.Laura 22.Milena 23.Iga 24.Martyna 25.Pola 26.Kornelia 27.Magdalena 28.Karolina 29.Michalina 30.Weronika 31.Marcelina 32.Agata 33.Jagoda 34.Helena 35.Nina
chłopcy:
1.Jakub 2.Antoni 3.Szymon 4.Jan 5.Filip 6.Kacper 7.Aleksander 8.Franciszek 9.Mikołaj 10.Wojciech 11.Adam 12.Michał 13.Marcel 14.Wiktor 15.Piotr 16.Igor 17.Mateusz 18.Bartosz 19.Stanisław 20.Alan 21.Nikodem 22.Dawid 23.Miłosz 24.Maksymilian 25.Leon 26.Oliwier 27.Karol 28.Oskar 29.Maciej 30.Tomasz 31.Natan 32.Dominik 33.Krzysztof 34.Tymon 35.Fabian
W poszczególnych regionach kraju kolejność jest inna ale na pewno zbliżona do w/w.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 09:56
zxc, Mithelin lubią tę wiadomość
-
U mnie zarówno córka jak i teraz syn są chyba na końcu tego zestawienia hihi
może gdzieś koło 50.miejsca hmmm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 09:49
-
Scorpiolenka dobrze powiedziane :)ale z tym że ktoś Ci powiedział, ze się nie udało to przesada...najgorzej jak ktoś za bardzo się wtrąca i chciałby żyć cudzym życiem... trzeba się cieszyć z tego, że jesteśmy w ciąży
mi mówili że dziewczynka bo zbrzydłam na początku, cera mi się pogorszyła itp a tu proszę synuś
oo proszę, to nawet popularne imię wybrałam heh
-
Nasz pierwszy synek ma bardzo popularne imię a gdy się urodził nie było modne,ale nie ma z tym problemu,że jest 4 z takim samym imieniem w klasie.
Jak to mówi moja mama każde imię jest ładne gdy się je ładnie wymawia bo np.gdy na Helenę wołać Hela to tak niezbyt fajnie ale Helenka już inaczej. -
nick nieaktualny
-
Mamuśki
Od wczoraj po pare razy dziennie z lewej lub z prawej strony brzuch mi twardnieje i robi mi się taka twarda kulka. To wyglada mniej wiecej tak, ze leze i czuje ze zaraz z boku stwardnieje mi brzuch i zrobi sie kulka i za chwile tak sie dzieje.Trwa to chwilę i puszcza. Najczęściej rano i wieczorem. Nie wiem czy jest to mozliwe że dziecko się tak wypina (20tydz +6) czy to jest skurcz... miała któraś z Was tak??
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna -
Shaili wrote:Mamuśki
Od wczoraj po pare razy dziennie z lewej lub z prawej strony brzuch mi twardnieje i robi mi się taka twarda kulka. To wyglada mniej wiecej tak, ze leze i czuje ze zaraz z boku stwardnieje mi brzuch i zrobi sie kulka i za chwile tak sie dzieje.Trwa to chwilę i puszcza. Najczęściej rano i wieczorem. Nie wiem czy jest to mozliwe że dziecko się tak wypina (20tydz +6) czy to jest skurcz... miała któraś z Was tak??
Ja tak miałam kilka razyTeż najczęściej rano i wieczorem, ale jakoś ostatnio ustąpiło. Myślałam, że to junior się wypina głową albo pupą, ale sama nie wiem.
Shaili lubi tę wiadomość
-
U nas wśród znajomych króluje Leon.
Mój typ jest w siodmej dziesiatce i w okolicy jest tylko jedno dziecko z tym imieniem. Córka na razie niepowtarzalna
Nie wiem czy wam pisalam,ale dalej walczę z e.coli w pochwie od początku ciąży,wczoraj dostalam od gina antybiotyk doustny Hiconcil i globulki na 7dni:/ -
Kas wspolczuje. Ja skonczylam kuracje macmirorem. Na wizycie tj. 30.06 poprosze oposiew. Wczoraj odebralam wyniki z posiewu moczu i eszystko ok. Wynik ujemny. Dzisiaj wrocilam do pracy. Jakos tsl ciezko sie skupic ale jeszcze niecale dwa tygodnie i juz wolne.
-
nick nieaktualny