X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi też się podoba ;) Ale boje sie pojechać do sklepu bo jak zobaczę wybór to będę miesiąc kupować ;/ najlepiej kupiła bym przez internet i po sprawie.

Czyli foteliki mocuje sie w aucie za pomocą izofix lub na pasy?

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti dokładnie tak jest.

Ale wózek warto na żywo zobaczyć i dotknaćmi wizualnie podobała sie mima i byłam zdecydowana na 100%, a jak go dotknęłam na żywo to w życiu dziecka bym nie woziła .

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozsądek też mi to podpowiada ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koledzy f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:58

• kas50 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wózek 2w1 + fotelik osobno.
    Rzadko chodzilismy z dzieckiem po sklepach,więc wersja 3w1 byla dla nas zbedna tym bardziej w zimie :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, a macie już jakieś swoje typy pojazdów? :) Kilka propozycji już padło, ja najbardziej skłaniam się do x-landera model x-cite, bo szukam czegoś kompaktowego i chyba nic lepszego nie uda mi się znaleźć...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wizualnie podobają się Bebetto :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakres wagowy fotelików jest chyba do 9 i od 9 kg. Wiec tak na prawdę ten pierwszy fotelik starczy max na rok. Akurat żeby dziecko zawieść do rodziny czy na badania. Można łatwo fotelik wpiąć w stelaż i jazda bez potrzeby przekładania do wózka. Po sklepach raczej z takim maluchem nie będę jeździć. Wiadomo też że dzidzia za długo nie może być w pozycji pół siedzącej.

ZXC a dlaczego odradzali 3w1 w sensie jakie argumenty?

Ja zastanawiam się nad Evado Wiejar 3w1, chociaż nie oglądałam jeszcze innych. W sumie to jeszcze niczego nie oglądałam dla dzidzi. Nawet nie wiem co będzie mi potrzebne do wyprawki itd ;) Nie ogarniam wymiarów i nie rozróżniam śpiochów od pajacyka :D Mam jeszcze czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 15:13

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 w 1 sa ciężkie, nawet włożenie do samochodu. Opinia osoby mieszkającej na 4 piętrze bez windy.

A foteliki samochodowe ( nosidelka) to takie sztuki.

Z doświadczenia znajomych lepiej kupić 2 w 1, adaptery do zamocowania fotelika np. Maxi cosi.

Sama nie miałam okazji próbować zakładać i przymierzać sie do wózka. Bazuje na opinii znajomych. Mam zamiar kupić właśnie 2 w 1, adapetry, a fotelik może lepszy używany po jednym dziecku.

Po 24 tygodniu bede juz się solidnie rozglądać i śledzić olx, moze akurat trafi sie okazja. ;)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:40

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie wszystkie 3w1 są ciężkie bo wyjmujesz np gondole i wpinasz spacerówe.
    Ale się nie znam ;)

Co do adapterów bała bym się ze nie będą pasować lub ciężko będzie znaleźć ze względu na szeeeeeeroką ofertę wózków.

Chyba wyśle męża po jakikolwiek wózek w 8mc i już ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Posti77 tak by było najłatwiej :P

Co do zestawów 3w1 to wszystko zależy od specyfikacji wózka, bo jak sama rama jest ciężka i do tego fotelik to rzeczywiście robi się spora masa. Z tego co sobie mniej więcej porównywałam to same ramy wózków (bez gondoli i spacerówki) mogą się różnić między sobą 4 kg.

A co do tych wszystkich ubrankowych nazw, też jeszcze nie wszystkie obczajam, no ale tak to jest, jak to pierwsze dziecie i człowiek zielony, bo nawet w mojej rodzinie najbliższej nie miałam nigdy do czynienia z małymi dziećmi.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wozek mamy po corce 2w1 Tutek tambero. Fotelika nie bralismy bo raz ze sa bexnadziejne chyba ze daja maxi cosi, a dwa mielismy pozyczony od kuzyna meza graco z baza. Baza wygodna nie trzeba przypinac.
    Teraz tez bedziemy miec fotelik pizyczony maxi cosi.

Nie raz widze jak ludzie chodza na spacerki z dzieckiem w foteliku. Przeciez to nie jest zdrowe dla dzieviatka. Rozumiem szybkie zakupy ale dlugie spacery.
    Bujaczki bardzo przydatma rzecz przynajmniej u nas sie sprawdzily np do usypiania ale tez nie mozna przesadzac.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam ale tylko 4 mc, ale u mnie to skomplikowana sytuacja byla i musialam sciagac laktatorem a to nie jest to samo jak dziecko ssie. Takze pokarmu przez to wszystko mialam malo. Jesli laczy sie karmienie to dobrze zainwestowac w butelki ze smoczkiem z ktorych pokarm latwo nie leci np. Avent natural. U mnie sie sprawdzilo. Dziecko sie nie rozleniwia i odruch mocnego ssania jest zachowany.
    Corka nie wiele skorzystala z mojego mleka sle tez nie choruje. Takze ta teoria moim zdaniem sie nie sprawdza. Ja w ogole nie bylam piersia karmiona i tez malo chorowalam. Ale wiadomo ze mleko matki najlepsze no i to bardziej ekonomiczne rozwiazanie. W naszym przypadku ok 300 zl miesiecznie szly na mleko.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas faworytem jest narazie wózek Navington corvet .Ja patrzę głównie na zawieszenie i pompowane koła na szprychach bo potrzebuję takiego do jazdy w każdym terenie.Nie przemawiają do mnie trójkołowce bo wydają się takie niestabilne.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już oglądałam wózki, i Navington jest fajny na żywo i lekki, ale cena 3w1 prawie 3tys u nas w sklepie. A mam czwórkę dzieci mojego rodzeństwa, mieszkamy na wsi, więc z doświadczenia wiem, żeby sie nie sprawdził za dobrze. Jak ktoś funduje to sie nie ma co zastanawiać, byle były pompowane koła, dobre zawieszenie i mała waga to główne rzeczy jakimi się będe kierować. I na pewno kupie przez internet bo u nas ceny są kosmiczne.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozkow to ja nie bede kupowac bo mam po synu i wygląda jak nowka ( 3 w 1) ale gdybym miala teraz kupic to nie kupilabym ani 3 w 1 ani 2 w 1 tylko sam wozek z gondola a potem lekka spacerowke. Mieszkam na 2 pietrze i po 6 miesiacach wnoszenia wozka przy synku powiedzialam dosyc i kupulam lekka spacerowke i tak praktycznie z wozka 3 w 1 uzywalismy tylko gondole bo fotelik tez okazal sie do niczego i kupiliśmy nowy także szkoda tylko kasy na te 3 w 1. Teraz też bede uzywac gleboki wozek a potem kupie cos lekkiego...

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma któraś z Was problem z bakteriami w moczu? Mi w ostatnim badaniu wyszły bakterie ale leukocyty były w normie więc ginka nic nie mówiła, a teraz bakterie liczne i za dużo leukocytów zarówno w moczu jak i we krwi :( boję się że to zaszkodzi maluszkowi, jutro jadę na posiew..macie jakieś doświadczenia?

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi, całe szczęście, że tylko się strachu najadłaś :).
    Posti77 wrote:
    Dziewczyny czy Wam też puchną nogi na wysokości kostek i ręce?
    Ja wczoraj wieczorem się przeraziłam jak nie znalazłam kostek :P pierścionki też ledwo zeszły. Z jednej strony pogoda i ciąża to niby normalne ale czy nie za wcześnie?

Wujek Google oczywiście już mi wywróżył stan przedrzucawkowy :P

Apropo jak często mierzycie sobie ciśnienie? Ja mam nadwagę ale mimo to ciśnienie do tej pory w normie 110/70 rzadko sprawdzam bo raz na miesiąc może półtora czyli tak jak mam wizyty...

Nogi trochę tak, ręce - nie. Raczej bolą stawy od tej pogody... A ciśnienie, odkąd przytyłam jakiś rok temu kilka kilo, trochę mi się unormowało (zawsze miałam zbyt niskie). Ale w te upały miałam wyniki rzędu 87/43... Jak to moja mama skwitowała: muchy mają wyższe :P. Czułam się fatalnie, nawet kawa nie chciała pomóc :/. Ale wczoraj mi się poprawiło 115/59 - tylko głowa prawie eksplodowała. Dopiero dzisiaj czuję się ok, ale ciśnienie mam 93/63. Strasznie skacze. Muszę się chyba do gina umówić, I tak chciałam się z nim zobaczyć, bo muszę skierowanie na CC załatwić.

A co do wagi, to przybrałam na razie ok. 2,5kg i chyba większość w brzuch mi poszła, bo mam taki balonik, że hej :).

Za to moje małe Szczęście nie chciało specjalnie współpracować na wczorajszym USG, więc na razie mamy "chyba dziewczynkę" :P. Tak się bałam, że coś będzie nie tak, bo mnie rano jeszcze sąsiad z równowagi wyprowadził wydzierając się na mnie, że roweru nie może wyjąć, bo nasze go blokują (ciekawe, jak mają nie blokować, skoro gość zajmuje 4 stojaki, a my nie mamy żadnego... ). Tak się rozryczałam po tym, że przez dobre kilkanaście minut nie mogłam tchu złapać :/. Pierwszy raz mi się taki atak histerii przytrafił i mam nadzieję, że ostatni. Także potwierdzam, ludzie nie mają empatii ani odrobinę - pierwszy raz z gościem w ogóle gadam, widzi, że w ciąży jestem i drze się, jakbym mu matkę pobiła... Uch... jeszcze mnie trzęsie, jak o tym pomyślę.

Scorpiolenka, mój małż jest trójkołowcami zachwycony, mówi, że nie są niestabilne (pracuje jako serwisant walizek i wózków, więc się trochę naoglądał tego wszystkiego :P). Sami się jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale możliwe, że odkupimy coś od znajomych, zobaczymy, jak to wyjdzie - obyśmy zdążyli, bo się zabieramy do tego jak pies do jeża :).

AKUxp2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szukam raczej używanego wózka 2 w 1 w dobrym stanie.Jak nie zdążę przed porodem to kupimy już jak maluszek będzie na świecie.Przy pierwszym synku wózek kupiliśmy jakiś tydzień po wyjściu ze szpitala i było OK.Ważniejsze żeby z wyprawką zdążyć w sensie ubranka,pościel idt.Ja już dużo mam nawet łóżeczko przywiozłam już od siostry ( nie kupuję nowego bo to jest w bardzo dobrym stanie i z pewnego źródła).Narazie stoi rozkręcone ale jest i czeka.Wiem,że jest jeszcze dużo czasu ale po połówkowych mam zamiar wziąć się na serio za zakupy. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ