X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi też się podoba ;) Ale boje sie pojechać do sklepu bo jak zobaczę wybór to będę miesiąc kupować ;/ najlepiej kupiła bym przez internet i po sprawie.

Czyli foteliki mocuje sie w aucie za pomocą izofix lub na pasy?

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti dokładnie tak jest.

Ale wózek warto na żywo zobaczyć i dotknaćmi wizualnie podobała sie mima i byłam zdecydowana na 100%, a jak go dotknęłam na żywo to w życiu dziecka bym nie woziła .

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozsądek też mi to podpowiada ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koledzy f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:58

• kas50 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wózek 2w1 + fotelik osobno.
    Rzadko chodzilismy z dzieckiem po sklepach,więc wersja 3w1 byla dla nas zbedna tym bardziej w zimie :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, a macie już jakieś swoje typy pojazdów? :) Kilka propozycji już padło, ja najbardziej skłaniam się do x-landera model x-cite, bo szukam czegoś kompaktowego i chyba nic lepszego nie uda mi się znaleźć...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wizualnie podobają się Bebetto :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakres wagowy fotelików jest chyba do 9 i od 9 kg. Wiec tak na prawdę ten pierwszy fotelik starczy max na rok. Akurat żeby dziecko zawieść do rodziny czy na badania. Można łatwo fotelik wpiąć w stelaż i jazda bez potrzeby przekładania do wózka. Po sklepach raczej z takim maluchem nie będę jeździć. Wiadomo też że dzidzia za długo nie może być w pozycji pół siedzącej.

ZXC a dlaczego odradzali 3w1 w sensie jakie argumenty?

Ja zastanawiam się nad Evado Wiejar 3w1, chociaż nie oglądałam jeszcze innych. W sumie to jeszcze niczego nie oglądałam dla dzidzi. Nawet nie wiem co będzie mi potrzebne do wyprawki itd ;) Nie ogarniam wymiarów i nie rozróżniam śpiochów od pajacyka :D Mam jeszcze czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 15:13

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 w 1 sa ciężkie, nawet włożenie do samochodu. Opinia osoby mieszkającej na 4 piętrze bez windy.

A foteliki samochodowe ( nosidelka) to takie sztuki.

Z doświadczenia znajomych lepiej kupić 2 w 1, adaptery do zamocowania fotelika np. Maxi cosi.

Sama nie miałam okazji próbować zakładać i przymierzać sie do wózka. Bazuje na opinii znajomych. Mam zamiar kupić właśnie 2 w 1, adapetry, a fotelik może lepszy używany po jednym dziecku.

Po 24 tygodniu bede juz się solidnie rozglądać i śledzić olx, moze akurat trafi sie okazja. ;)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:40

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie wszystkie 3w1 są ciężkie bo wyjmujesz np gondole i wpinasz spacerówe.
    Ale się nie znam ;)

Co do adapterów bała bym się ze nie będą pasować lub ciężko będzie znaleźć ze względu na szeeeeeeroką ofertę wózków.

Chyba wyśle męża po jakikolwiek wózek w 8mc i już ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Posti77 tak by było najłatwiej :P

Co do zestawów 3w1 to wszystko zależy od specyfikacji wózka, bo jak sama rama jest ciężka i do tego fotelik to rzeczywiście robi się spora masa. Z tego co sobie mniej więcej porównywałam to same ramy wózków (bez gondoli i spacerówki) mogą się różnić między sobą 4 kg.

A co do tych wszystkich ubrankowych nazw, też jeszcze nie wszystkie obczajam, no ale tak to jest, jak to pierwsze dziecie i człowiek zielony, bo nawet w mojej rodzinie najbliższej nie miałam nigdy do czynienia z małymi dziećmi.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wozek mamy po corce 2w1 Tutek tambero. Fotelika nie bralismy bo raz ze sa bexnadziejne chyba ze daja maxi cosi, a dwa mielismy pozyczony od kuzyna meza graco z baza. Baza wygodna nie trzeba przypinac.
    Teraz tez bedziemy miec fotelik pizyczony maxi cosi.

Nie raz widze jak ludzie chodza na spacerki z dzieckiem w foteliku. Przeciez to nie jest zdrowe dla dzieviatka. Rozumiem szybkie zakupy ale dlugie spacery.
    Bujaczki bardzo przydatma rzecz przynajmniej u nas sie sprawdzily np do usypiania ale tez nie mozna przesadzac.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam ale tylko 4 mc, ale u mnie to skomplikowana sytuacja byla i musialam sciagac laktatorem a to nie jest to samo jak dziecko ssie. Takze pokarmu przez to wszystko mialam malo. Jesli laczy sie karmienie to dobrze zainwestowac w butelki ze smoczkiem z ktorych pokarm latwo nie leci np. Avent natural. U mnie sie sprawdzilo. Dziecko sie nie rozleniwia i odruch mocnego ssania jest zachowany.
    Corka nie wiele skorzystala z mojego mleka sle tez nie choruje. Takze ta teoria moim zdaniem sie nie sprawdza. Ja w ogole nie bylam piersia karmiona i tez malo chorowalam. Ale wiadomo ze mleko matki najlepsze no i to bardziej ekonomiczne rozwiazanie. W naszym przypadku ok 300 zl miesiecznie szly na mleko.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas faworytem jest narazie wózek Navington corvet .Ja patrzę głównie na zawieszenie i pompowane koła na szprychach bo potrzebuję takiego do jazdy w każdym terenie.Nie przemawiają do mnie trójkołowce bo wydają się takie niestabilne.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już oglądałam wózki, i Navington jest fajny na żywo i lekki, ale cena 3w1 prawie 3tys u nas w sklepie. A mam czwórkę dzieci mojego rodzeństwa, mieszkamy na wsi, więc z doświadczenia wiem, żeby sie nie sprawdził za dobrze. Jak ktoś funduje to sie nie ma co zastanawiać, byle były pompowane koła, dobre zawieszenie i mała waga to główne rzeczy jakimi się będe kierować. I na pewno kupie przez internet bo u nas ceny są kosmiczne.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • monikamina Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozkow to ja nie bede kupowac bo mam po synu i wygląda jak nowka ( 3 w 1) ale gdybym miala teraz kupic to nie kupilabym ani 3 w 1 ani 2 w 1 tylko sam wozek z gondola a potem lekka spacerowke. Mieszkam na 2 pietrze i po 6 miesiacach wnoszenia wozka przy synku powiedzialam dosyc i kupulam lekka spacerowke i tak praktycznie z wozka 3 w 1 uzywalismy tylko gondole bo fotelik tez okazal sie do niczego i kupiliśmy nowy także szkoda tylko kasy na te 3 w 1. Teraz też bede uzywac gleboki wozek a potem kupie cos lekkiego...

2nn3skjov6bvby4s.png zrz63e5ebzu8cjz8.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma któraś z Was problem z bakteriami w moczu? Mi w ostatnim badaniu wyszły bakterie ale leukocyty były w normie więc ginka nic nie mówiła, a teraz bakterie liczne i za dużo leukocytów zarówno w moczu jak i we krwi :( boję się że to zaszkodzi maluszkowi, jutro jadę na posiew..macie jakieś doświadczenia?

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi, całe szczęście, że tylko się strachu najadłaś :).
    Posti77 wrote:
    Dziewczyny czy Wam też puchną nogi na wysokości kostek i ręce?
    Ja wczoraj wieczorem się przeraziłam jak nie znalazłam kostek :P pierścionki też ledwo zeszły. Z jednej strony pogoda i ciąża to niby normalne ale czy nie za wcześnie?

Wujek Google oczywiście już mi wywróżył stan przedrzucawkowy :P

Apropo jak często mierzycie sobie ciśnienie? Ja mam nadwagę ale mimo to ciśnienie do tej pory w normie 110/70 rzadko sprawdzam bo raz na miesiąc może półtora czyli tak jak mam wizyty...

Nogi trochę tak, ręce - nie. Raczej bolą stawy od tej pogody... A ciśnienie, odkąd przytyłam jakiś rok temu kilka kilo, trochę mi się unormowało (zawsze miałam zbyt niskie). Ale w te upały miałam wyniki rzędu 87/43... Jak to moja mama skwitowała: muchy mają wyższe :P. Czułam się fatalnie, nawet kawa nie chciała pomóc :/. Ale wczoraj mi się poprawiło 115/59 - tylko głowa prawie eksplodowała. Dopiero dzisiaj czuję się ok, ale ciśnienie mam 93/63. Strasznie skacze. Muszę się chyba do gina umówić, I tak chciałam się z nim zobaczyć, bo muszę skierowanie na CC załatwić.

A co do wagi, to przybrałam na razie ok. 2,5kg i chyba większość w brzuch mi poszła, bo mam taki balonik, że hej :).

Za to moje małe Szczęście nie chciało specjalnie współpracować na wczorajszym USG, więc na razie mamy "chyba dziewczynkę" :P. Tak się bałam, że coś będzie nie tak, bo mnie rano jeszcze sąsiad z równowagi wyprowadził wydzierając się na mnie, że roweru nie może wyjąć, bo nasze go blokują (ciekawe, jak mają nie blokować, skoro gość zajmuje 4 stojaki, a my nie mamy żadnego... ). Tak się rozryczałam po tym, że przez dobre kilkanaście minut nie mogłam tchu złapać :/. Pierwszy raz mi się taki atak histerii przytrafił i mam nadzieję, że ostatni. Także potwierdzam, ludzie nie mają empatii ani odrobinę - pierwszy raz z gościem w ogóle gadam, widzi, że w ciąży jestem i drze się, jakbym mu matkę pobiła... Uch... jeszcze mnie trzęsie, jak o tym pomyślę.

Scorpiolenka, mój małż jest trójkołowcami zachwycony, mówi, że nie są niestabilne (pracuje jako serwisant walizek i wózków, więc się trochę naoglądał tego wszystkiego :P). Sami się jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale możliwe, że odkupimy coś od znajomych, zobaczymy, jak to wyjdzie - obyśmy zdążyli, bo się zabieramy do tego jak pies do jeża :).

AKUxp2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szukam raczej używanego wózka 2 w 1 w dobrym stanie.Jak nie zdążę przed porodem to kupimy już jak maluszek będzie na świecie.Przy pierwszym synku wózek kupiliśmy jakiś tydzień po wyjściu ze szpitala i było OK.Ważniejsze żeby z wyprawką zdążyć w sensie ubranka,pościel idt.Ja już dużo mam nawet łóżeczko przywiozłam już od siostry ( nie kupuję nowego bo to jest w bardzo dobrym stanie i z pewnego źródła).Narazie stoi rozkręcone ale jest i czeka.Wiem,że jest jeszcze dużo czasu ale po połówkowych mam zamiar wziąć się na serio za zakupy. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ