X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też puchną nogi na wysokości kostek i ręce?
    Ja wczoraj wieczorem się przeraziłam jak nie znalazłam kostek :P pierścionki też ledwo zeszły. Z jednej strony pogoda i ciąża to niby normalne ale czy nie za wcześnie?

Wujek Google oczywiście już mi wywróżył stan przedrzucawkowy :P

Apropo jak często mierzycie sobie ciśnienie? Ja mam nadwagę ale mimo to ciśnienie do tej pory w normie 110/70 rzadko sprawdzam bo raz na miesiąc może półtora czyli tak jak mam wizyty...

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie puchnie na razie,żadnych obrzekow. Jak wystepuja tylko po nocy to jest ok,jak nie to trzeba zglosic ginowi na wizycie.
    Ciśnienie mierzę codziennie lub raz na dwa dni,z reguly ok.125/70,80.
    A dziewczyny dużo już przytylyscie?
    Ja mam prawie 4kg.na plusie ups

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ,że wieczorem mogą występować obrzęki i jeśli nie miną po nocnym odpoczynku to zgłosić ginowi. Z tym ,że w 3 trymestrze raczej.... Wizyta dopiero za 10 dni :/

Ważyłam się 3 tyg temu i miałam ok 2kg na plusie. Nie wiem jak teraz bo wpierdzielam słodycze ;) ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to znowu ja mam od przed wczoraj swedzenie skory. Ogolnie nie panikowalabym ,bo od lat mam jakies uczulenie jak wychodzi pierwsze mocne slonce I upaly tak czerwiec lipiec taka wysypke swedzaca potem schodzi I reszte lata spokoj ale ona zazwyczaj pojawiala sie na rekach do polowy na twarzy po bokach I karkuz tylu I dekolcie I tyle a teteraz o dziwo troche kark swedzi alenza to nogi mnie swedza okropnie I boje sie ze to cholestaza...musze zrobic proby watrobowe bo sie boje jak diabli. W czwartek polowkowe ale na nich nikt mi nic nie powie a wizyta u lekarza hmmm chcialam koniec lipca dopiero. Jak nie urok to....

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti może woda zatrzymuje się w organizmie z tego upału. Przy obrzekach warto zrobić badanie moczu,czasem to normalne :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zatrzymuje bo dużo pije a mało sikam. A raczej sie nie pocę więcej niż zwykle.
    Za tydzień w sobotę robię badania. Zobaczę jeszcze jak dziś i jutro kopytka będą wyglądać ewentualnie dopiero wtedy będę panikować.

MłodaDama - Tobie też radze wstrzymać się 1 czy 2 dni. Też któregoś dnia swędziały mnie nogi ale samo przeszło. Zimne kąpiele i kremy ;)
    Chyba, że nie ustępuje a wręcz się nasila to faktycznie próby wątrobowe dla świętego spokoju ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:10

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem lekkim nadciśnieniowcem i strasznie boję się obrzęków, ale jak na razie tfu tfu ich nie widać :)

Ale obrzęki nie zawsze wiążą się z ciśnieniem - w ciąży to chyba czasem norma przy upałach, bo często się o tym słyszy.
    Jak będą się dłużej utrzymywać to chyba też warto zrobić sobie kwas moczowy z krwi.

Co do wagi ja jeszcze cały czas na minusie, bo trochę mi ubyło w I trymestrze, ale już powoli tyje.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama dzieki za odp. Ból jest okropny. Ale biorę antybiotyk i jakby trochę lepiej, ale wczoraj aż płakałam. Do tego 38,5 gorączki mialam, naprawdę myślałam ze oszaleje. Mam tylko nadzieje ze z bobaskiem wszystko oki. Ale chyba byłoby gorzej chorować niz brac ten antybiotyk. A biore go z powodu kleszcza w nodze. Ach wszystko na raz :(

A nogi mi tez puchna z upału. Chyba taki urok :)

małamama lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj też pierwszy raz w ciąży spuchnęły ale tylko stopy, podejrzewam, że przez ten upał. A siku chodzę często, wody pije dużo więc myślę że to od temperatury.
    Dziś mam tylko tak jak by palce trochę u stup grubsze. Waga na plus jakieś niecałe 3 kg, ciśnienie zawsze mam niskie, chyba że jak poćwiczę albo jakiś wysiłek to wtedy mam wyższe dla mnie czyli idealne 120/80. Usg połówkowe w środę to jakoś mam nadzieję bez problemów dotrwamy:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o dziwo nadciśnieniowiec na lekach a czuję się dobrze w te upały, żadnych obrzęków nie mam.Zobaczymy jak będzie dalej.

Cieszę,że wreszcie wakacje bo co z tego,że ja na wolnym jak trzeba było wstawać bo syn do szkoły.Teraz dwa miesiące spokoju.Do tego syn przyniósł świadectwo z czerwonym paskiem więc duma mnie rozpiera. :) Świętujemy weekendem na Mazurach. :)

małamama, klauuudia lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie nie zatrzymuje wody, ale upaly sa dosc meczace. Dzis w cieniu bylo u nas 35 st.
    Jednak co do wagi to jestem na plusie juz jakies 5 kg

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba najwięcej, bo juz 6 kg przybrałam ;) Ale lekarz powiedział, że w normie, więc się nie przejmuję :P

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może któremuś tatusiowi udało się poczuć Bąbelka? Mój K poczuł pierwszy raz chyba tydzień temu :) i dziś przy drugim podejściu to samo tylko już mocniej bo nawet skóra lekko się podnosi gdy leżę <3 <3

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ja sie pochwale mojemu mężowi sie udało i poczuł wczoraj dwa takie koniaczki. Zadowolony jak małe dziecko:) A dziś dzidzia bardzo mało sie rusza. Za to mnie zakuło raz z lewej raz d prawej strony w brzuchu tak pulsacyjnie, dziwnie jakoś .

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mąż już poczuł,ale on wprawiony po poprzedniej ciązy :-)
    Córka też czuje i coraz częściej mówi do brzuszka. Doczekać sie już nie moze,a to nawet nie półmetek:/ okropnie mi się to ciągnie.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Dada Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę spać....:/

W piątek wizytuje i zobaczymy czy tam nic tej niby dziewczynce nie wyrosło...;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada u mnie tez niby dziewczynka. Ale nawet na polowkowych lekarz nie byl na tyle tego pewny zeby wpisac na karcie tylko wpisal "plec nie do oceny" a najgorsze sa te ciagle pytania "juz wiesz co bedzie" az mi sie cisnie na usta "tak qrrr dziecko" wrrr

Jestem ostatnio w fatalnym humorze. Do srody bylam z synem w szpitalu a zaraz potem zmarla babcia mojego M. I dzis pogrzeb a mnie tak okropnie wszystko wkurza ze mam ochote wyc w nieboglosy. :(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie nie znam płci na 100%. 5 lipca połówkowe :) 8 dni!

Mi ciąża niesamowicie szybko mija. Dopiero co miałam usg miesiąc temu a zaraz będzie następne. Ale to przez pracę. 11 godzin dziennie nie ma mnie w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 11:29

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe 4lipca :-) :-) :-) i już zaczynam się denerwowac:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja połówkowe mam już za 4 dni i chciałabym żeby już było po i żebym usłyszała że maluszek dobrze rośnie.Potem to już czekać tylko na trzeci trymestr. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ