Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było! My rosniemy już 6.5kg do przodu ale i tak jest nieźle w poprzednich ciazach tylam szybciej i mocniej na finiszu miałam po 35 kg więcej. Lato daje się we znaki jesc się nie chce. My badania teraz mamy 05.07 to polowkowe. Chloptas nasz na już wybrane imię Antoś będzie a kopie dziennie jak szalony. Kocham ten stan!!Wikusia -24.04.2006(10lat)
Ignacy-15.11.2010( 6lat)
Aniłek*-16.06.2015(12tyd)
Nowe szczęście-27.11.2016( 13t04d) -
A ja mam połówkowe we środe, też już sie nie mogę doczekać. Mam nadzieje, że wszystko jest w porządku. Ja mam wizyty co miesiąc bo tak mam L4 wystawiane, ale jak cos się dzieje czy mnie coś niepokoi to dzwonie i jade. Więc czasem co 2 tyg.
A pytacie o coś konkretnego lekarza, po za płcią dziecka ? czy on wam wszystko mówi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 18:49
-
Ja mialam we wtorek zwykla wizyte u ginki z malenstwem wsio okej rosnie zdrowo z wymiarow wyszlo 235gram szczescia
. Polowkowe mam w czwartek I juz sie nie moge doczekac licze na poznanie plci
-
Ja wizyty miałam do tej pory co miesiąc - teraz mam mieć mniej więcej co 3 tyg, ale to prawie to samo
Co do ginekologa, ja o nic w sumie nie pytam, bo ona wszystko mówi - tutaj mierzę i widzę, że nie ma wodogłowia albo rozszczepu warg, tutaj rączki, nóżki, żołądek, pęcherz, sprzęcik
-
Wizyty u gina co miesiąc lub miesiąc + 1 tydzień.
A na usg poproszę teraz o zmierzenie szyjki bo nigdy nie miałam.
P.s mój mąż smaży najlepsze naleśniki! Z domowym dżemem borówkowym smakuje jak 8 cud świata! Właśnie wcinam. A może to tylko ciąża poprawia smak?
Boje się ważenia u gina ... -
Ja o dziwo nie boje się połówkowego. Do tej pory panikowałam nonstop. Czy nie ciąża pozamaciczna czy bije serduszko potem czy w ogóle żyję. Dopiero 3 usg mnie uspokoiło w 18 tc. Teraz czyje ruchy czasem i się nie martwię. Ale czytając o waszych nerwach pewnie i mi się udzieli
życie
-
Posti ja trochę się denerwuje,ponieważ tą ciążę mam na lekach,tj.biorę Euthyrox,Duphaston do 19tc i Acard. Poprzednia ciąże mialam totalnie bezlekowa. Pozatym teraz biorę też antybiotyk i zawsze są obawy jak to wpłynie na dziecko.
Dada dużo:/ ja płacę 150zl.z posiewem miesiac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 06:52
-
Ja chodze dokladnie co 4 tyg jak narazie
Przed kazdym USG tak sie denerwuje, ze szok cisnienie mi skaczy co normalnie jak mierze w domu to zawsze mam niskie, ale nic nie poradze to jakos silniejsze ode mnie.
Dopiero jak zobacze maluszka to cisnienie Spada hihiale to chyba normalne
-
Ja wczoraj poślizgnęłam się w domu i upadłam. Na szczęście lekko, na bok, uchroniłam brzuch, boli mnie tylko noga.
Pojechałam na IP i sprawdzili wszystko czy ok z dzidziusiem, szyjką i łożyskiem. Także wylane łzy i strach był
W czwartek jeszcze przyjdę na kontrolę. A i pierwszy raz w życiu miałam ktg.
Położna mi powiedziała, że ruchy zaczynamy liczyć od 28 tygodnia ciąży -
nick nieaktualny
-
O to ja na czasie z fotelikami, ale niedoświadczona
Właśnie już kilka godzin czytam o wyborze fotelika (jest taki fajny blog - http://osiemgwiazdek.blogspot.com) i osiwieć można od różnych opinii.
Co do bazy isofix, bo chyba o to Ci chodzi - podobno te popularne foteliki (maxi-cosi, besafe), które mają dobre wyniki testów powinny mieć te bazy, bo wtedy bezpieczeństwo dzieciątka jest jednak większe. Mój mąż jednak mówi, że jak na razie bazę sobie darujemy bo bardziej przydatna jest przy większych fotelikach.
Może jest ktoś bardziej doświadczony w temacie...
Jedyne co wiem, to że mojemu dziecku fotelik będzie służył tylko do przewożenia i nie będę dziecka do niego przyzwyczajać, bo często się teraz widzi dzieci w fotelikach wszędzie - na zakupach, na spacerach, a to jednak pozycja nienaturalna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 10:13
-
Ja karmilam 16ms
Córka wogole nie chciala mleka modyfikowanego,uparta była.
Ale teraz za to mało choruje
Co do fotelika my mieliśmy bez tej bazy,normalny zapinany pasami,teraz będziemy kupować nowy. -
_polin a nie myślałaś o wózku 3 w 1? Ja nawet nie czytałam o fotelikach wiec jestem zielona. Jak na razie wpadł mi w oko wózek : https://www.youtube.com/watch?v=_8o6babA-Fo
nie wiem tylko jak z atestami fotelika.
Z Bobasem będziemy poruszać się samochodem tylko po mieście.. nie wiem co wybrać wózek 2 w 1 i osobno fotelik ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 10:35
-
Ja KP do 7 miesiąca, i moje zdanie jest taki,ze jeśli kobieta chce karmić to nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu.
Co do fotelika nasze auto nie mogło mieć izofix ale jakby mogło to bym sie nie zastanawiała.
My wózek mieliśmy 3w1 joolz day i opcja 3w1 dla mnie idealna bo jak tylko musiałam wejść do 1 sklepu a dziecko spał o to fotelik na stelaż i tyle ..,nie trzeba było przekładać -to dobre rozwiązanie
-
Posti77 fajny wózio i wydaje mi się, że jednak 3w1 czasem się przyda więc chyba lepiej sprawić sobie coś takiego
Ja też chcę 3w1 - tylko po prostu będę starała się ograniczać dłuższe przebywanie juniora w foteliku. A jak nie 3w1 to też można dopasować niektóre foteliki do wózków.
W ogóle temat wózków i fotelików obszerny i dużo można się nasłuchać i naczytać, ale trzeba samemu zdecydować co jest dla nas ważne, samemu pojechać i pomacać i zdecydować. Mi chyba najbardziej zależy, żeby wózek był lekki