X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:40

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice - ja ruchy poczułam w 19 tc. Uczucie jak pojedyncze pęknięcie bąbelka powietrza lub jak jedno mocniejsze uderzenie serca tylko że na dole :) Do tej pory ruchy czuje w podbrzuszu. Ruchy są bardzo nie regularne, ale największa szansa jest po obfitym jedzeniu lub po słodkościach ;)

Apropo podnoszenia ciężarów gdzieś słyszałam ze kobiety w ciaży mogą dźwigać do 5kg ale nie jestem przekonana. Ja unikam podnoszenia ciężkich rzeczy. Zakupy robię małe a po większe wysyłam męża. A i zawsze podnoście z ugiętymi nogami w kolanach! Nigdy na prostych.

My w domu zawsze mamy bałagan nikomu nie chce sie na bieżąco sprzątać ;)
    Sprzątam czasami w weekendy i czasami mąż. Nie za często ;)

Generalne porządki planuje zrobić dopiero przed porodem, tzn mąż zrobi :)
    Wtedy też położymy tapetę w pokoju i złożymy mebelki.
    Jak na razie nie mam zupełnie nic, nawet 1 body :D
    zakupy dopiero po wakacjach, głownie przez neta ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znieść te straszliwe upały....??? Ledwo co żyję dzisiaj, siedzę tylko koło wiatraka i nie mam siły nawet wstać ;(

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam klime w biurze wiec 9 godzin mam chłodek. W samochodzie lub w tramwaju też klima. W domu wiatrak :)

Teraz pogoda jest jeszcze znośna bo jest po prostu ciepło a nie parno.
    Gdy zwiększy się wilgotność to będzie jazda. Obstawiam lipiec ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh szkoda gadać :( ja w domu wiatraczek (właśnie dziś mam wolne), w aucie klima, ale w pracy taki maleńki wiatrak który wystarcza tylko przy temperaturze 20*C hehe. nie wiem jak wytrzymam od poniedziałku :) w dodatku gdzieś czytałam, że w tym roku mają być jeszcze większe upały niż w tamtym :/

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:40

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chlodze się w domu :-) hektolitry wody,jogurty,daję radę,ale na zewnątrz okropnie ciepło:(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• małamama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorąco u mnie dziś 38 stopni w słonku. A w domu same wiatraki w każdym pomieszczeniu to jest znośnie. Sprzątam w koło cały czas, a to myje podłogi, a to kurze i inne pierdoły jak to w domu. A co do podnoszenia to koniecznie trzeba uginać kolana przy schylaniu się, czy podnoszeniu nawet lekkich rzeczy. U mnie mąż ma urlop to on wszystko dźwiga. A normy są takie, że w pracy kobieta w ciąży może ciągle( stale ), przenosić lub podnosić ciężar 3kg, a jednorazowo 5kg, takie są przepisy bhp.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dość zimno w domu. Powiedziałam 15 minut na słonku, zeby się zagrzać troche. Stare budownictwo... Ostatnio bylam w bloku u rodziców w upalny dzień, to tam jest masakra. A tu akurat. Nawet lekko mam stopy przykryte ;) wpuszczam słońca tyle, ile się da, trochę zagrzać pokój. Sa plusy i minusy ;) zimną tez jest zimno. A najgorsza jest pozna wiosna i wczesna jesień, bo nie wiadomo czy palić czy nie.

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc pisalas kiedys ze masz dwuroznosc macicy powiedz mi teraz lekarz jakos szczegolniej zwraca na nia uwage czy powieksza sie prawidlowo??

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) miała któraś potrzebę zażyć antybiotyk? Miałam kleszcza. I jednak lekarzowi nie podoba się to miejsce i przepisał mi kurację antybiotykiem Zinnat. Trochę się obawiam brać,ale doszla gorączka i ból mięśni. A na dodatek silny ból żeber z lewej strony jakby mnie bobas skopał a to raczej jeszcze niemożliwe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 15:55

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy klima i e samochodzie. W domu chodzi wiatrak. Jutro planuje basen na dzialce. A w niedziele idziemy na imieniny. Bedzie ciezko bo mieszkaja w bloku.

Co do antybiotyku to jesli lekarz ci przepisal to lepiej brac. Tym bardziej jak masz takie dolegliwosci.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę od dzisiaj :) nie ma żartów. Bardzo mnie martwi ten ból żeber ale poczekam do wizyty bo już niedługo. może to ucisk na jakiś nerw.
    Rodzice mają basen w ogrodzie a ja nawet nie mogę teraz do niego wejść :(

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam na pięć minut do sklepu i prawie padłam... Zawsze dobrze znosiłam upały, ale teraz jest masakra. Nie wiem jak można twierdzić, że lepiej mieć duży brzuch latem - moje dwie znajome doszły do takich genialnych wniosków... Ciężarne rodzące zimą i wiosną nie wiedzą, co mówią. Nie mam dziś siły na porządki - za dużo rzeczy do przenoszenia przy sprzątaniu, jutro mi mąż pomoże. Sam obiecał, jak mnie wczoraj po dłuższych zakupach z mamą zobaczył - taka byłam piękna i wypoczęta :P.

A co do ruchów, to na razie odczuwam je jak takie łaskotanie od środka. Bardzo dziwne uczucie, ale przyjemne :).

AKUxp2.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się za bardzo nie jeździć komunikacja miejska ale nie zawsze mąż może mnie wozić. No masakra tłok, duszno i było mi bardzo przykro stać z brzuchem nad siedzącymi chłopami. Wydaje mi się ze kiedyś było inaczej, ludzie byli bardziej empatyczni co za czasy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 18:41

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nawet starsza babka z dwoma kulami stała :/ a wszyscy się na nią gapili jak wysiada z tramwaju.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:58

klauuudia lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia mnie dzis tez tak cos gniecie czasem w żebrach ale z prawej strony, ze aż sie siedzieć nie da. Ale myśle, że w moim wypadku to od braku ruchu dziś bo nawet na spacer przez ten upał sie nie wybieram nie mówiąc o ćwiczeniach.

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez straszyli, ze bede miec problemy z donoszeniem i ze moze przestac sie rozciagac , ale jak narazie tez nic na to nie wskazuje. Jednak te slowa lekarzy na samym poczatku pozostaly i jakies obawy sa , dlatego pytam , ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ta pogoda jest naprawde strasznie, czuje sie taka zmeczona zawsze po pracy jeszcze ogarnialam dom gotowalam obiad , bylo pieknie i czysciutko a teraz juz na nic nie mam sily.
    Wczoraj zasnelam o 19 i wstalam przed chwila :P masakra

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ