X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:40

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice - ja ruchy poczułam w 19 tc. Uczucie jak pojedyncze pęknięcie bąbelka powietrza lub jak jedno mocniejsze uderzenie serca tylko że na dole :) Do tej pory ruchy czuje w podbrzuszu. Ruchy są bardzo nie regularne, ale największa szansa jest po obfitym jedzeniu lub po słodkościach ;)

Apropo podnoszenia ciężarów gdzieś słyszałam ze kobiety w ciaży mogą dźwigać do 5kg ale nie jestem przekonana. Ja unikam podnoszenia ciężkich rzeczy. Zakupy robię małe a po większe wysyłam męża. A i zawsze podnoście z ugiętymi nogami w kolanach! Nigdy na prostych.

My w domu zawsze mamy bałagan nikomu nie chce sie na bieżąco sprzątać ;)
    Sprzątam czasami w weekendy i czasami mąż. Nie za często ;)

Generalne porządki planuje zrobić dopiero przed porodem, tzn mąż zrobi :)
    Wtedy też położymy tapetę w pokoju i złożymy mebelki.
    Jak na razie nie mam zupełnie nic, nawet 1 body :D
    zakupy dopiero po wakacjach, głownie przez neta ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znieść te straszliwe upały....??? Ledwo co żyję dzisiaj, siedzę tylko koło wiatraka i nie mam siły nawet wstać ;(

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam klime w biurze wiec 9 godzin mam chłodek. W samochodzie lub w tramwaju też klima. W domu wiatrak :)

Teraz pogoda jest jeszcze znośna bo jest po prostu ciepło a nie parno.
    Gdy zwiększy się wilgotność to będzie jazda. Obstawiam lipiec ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh szkoda gadać :( ja w domu wiatraczek (właśnie dziś mam wolne), w aucie klima, ale w pracy taki maleńki wiatrak który wystarcza tylko przy temperaturze 20*C hehe. nie wiem jak wytrzymam od poniedziałku :) w dodatku gdzieś czytałam, że w tym roku mają być jeszcze większe upały niż w tamtym :/

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:40

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chlodze się w domu :-) hektolitry wody,jogurty,daję radę,ale na zewnątrz okropnie ciepło:(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• małamama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorąco u mnie dziś 38 stopni w słonku. A w domu same wiatraki w każdym pomieszczeniu to jest znośnie. Sprzątam w koło cały czas, a to myje podłogi, a to kurze i inne pierdoły jak to w domu. A co do podnoszenia to koniecznie trzeba uginać kolana przy schylaniu się, czy podnoszeniu nawet lekkich rzeczy. U mnie mąż ma urlop to on wszystko dźwiga. A normy są takie, że w pracy kobieta w ciąży może ciągle( stale ), przenosić lub podnosić ciężar 3kg, a jednorazowo 5kg, takie są przepisy bhp.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dość zimno w domu. Powiedziałam 15 minut na słonku, zeby się zagrzać troche. Stare budownictwo... Ostatnio bylam w bloku u rodziców w upalny dzień, to tam jest masakra. A tu akurat. Nawet lekko mam stopy przykryte ;) wpuszczam słońca tyle, ile się da, trochę zagrzać pokój. Sa plusy i minusy ;) zimną tez jest zimno. A najgorsza jest pozna wiosna i wczesna jesień, bo nie wiadomo czy palić czy nie.

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc pisalas kiedys ze masz dwuroznosc macicy powiedz mi teraz lekarz jakos szczegolniej zwraca na nia uwage czy powieksza sie prawidlowo??

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) miała któraś potrzebę zażyć antybiotyk? Miałam kleszcza. I jednak lekarzowi nie podoba się to miejsce i przepisał mi kurację antybiotykiem Zinnat. Trochę się obawiam brać,ale doszla gorączka i ból mięśni. A na dodatek silny ból żeber z lewej strony jakby mnie bobas skopał a to raczej jeszcze niemożliwe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 15:55

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy klima i e samochodzie. W domu chodzi wiatrak. Jutro planuje basen na dzialce. A w niedziele idziemy na imieniny. Bedzie ciezko bo mieszkaja w bloku.

Co do antybiotyku to jesli lekarz ci przepisal to lepiej brac. Tym bardziej jak masz takie dolegliwosci.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę od dzisiaj :) nie ma żartów. Bardzo mnie martwi ten ból żeber ale poczekam do wizyty bo już niedługo. może to ucisk na jakiś nerw.
    Rodzice mają basen w ogrodzie a ja nawet nie mogę teraz do niego wejść :(

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam na pięć minut do sklepu i prawie padłam... Zawsze dobrze znosiłam upały, ale teraz jest masakra. Nie wiem jak można twierdzić, że lepiej mieć duży brzuch latem - moje dwie znajome doszły do takich genialnych wniosków... Ciężarne rodzące zimą i wiosną nie wiedzą, co mówią. Nie mam dziś siły na porządki - za dużo rzeczy do przenoszenia przy sprzątaniu, jutro mi mąż pomoże. Sam obiecał, jak mnie wczoraj po dłuższych zakupach z mamą zobaczył - taka byłam piękna i wypoczęta :P.

A co do ruchów, to na razie odczuwam je jak takie łaskotanie od środka. Bardzo dziwne uczucie, ale przyjemne :).

AKUxp2.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się za bardzo nie jeździć komunikacja miejska ale nie zawsze mąż może mnie wozić. No masakra tłok, duszno i było mi bardzo przykro stać z brzuchem nad siedzącymi chłopami. Wydaje mi się ze kiedyś było inaczej, ludzie byli bardziej empatyczni co za czasy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 18:41

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nawet starsza babka z dwoma kulami stała :/ a wszyscy się na nią gapili jak wysiada z tramwaju.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:58

klauuudia lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia mnie dzis tez tak cos gniecie czasem w żebrach ale z prawej strony, ze aż sie siedzieć nie da. Ale myśle, że w moim wypadku to od braku ruchu dziś bo nawet na spacer przez ten upał sie nie wybieram nie mówiąc o ćwiczeniach.

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez straszyli, ze bede miec problemy z donoszeniem i ze moze przestac sie rozciagac , ale jak narazie tez nic na to nie wskazuje. Jednak te slowa lekarzy na samym poczatku pozostaly i jakies obawy sa , dlatego pytam , ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ta pogoda jest naprawde strasznie, czuje sie taka zmeczona zawsze po pracy jeszcze ogarnialam dom gotowalam obiad , bylo pieknie i czysciutko a teraz juz na nic nie mam sily.
    Wczoraj zasnelam o 19 i wstalam przed chwila :P masakra

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ