Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy miałyście styczność z wózkiem Bumbleride Indie? Polecany przez blogerki wózkomaniaczki jako świetny wózek terenowy, a własnie szukamy z dobrą amortyzacją i na tereny łąka-las oraz krzywe chodniki.
Co do wyprawki, to my nie mamy absolutnie nic. Jakoś się mi nie spieszy, w pokoju dziecka jest jedna wielka graciarnia i najpierw musimy wyszykować ten pokój, jakieś meble wstawić, bo nawet nie mam gdzie rzeczy dla dziecka trzymać. Z jednej strony zaczynam się już martwić, że nic nie mam, a inni już komplet ubranek mają ale z drugiej strony wydaje mi się, że jest jeszcze za wcześnie i po co ma to wszystko się kurzyć tyle tygodni. -
Ja używam wózek 3 w 1 firmy Bebetto i jestem zadowolona. Posłużył już dwójeczce, i jest w całkiem dobrym stanie więc posłuży jeszcze i trzeciemu. Fotelik w nim jest do 11 kg więc spokojnie do roku czasu wystarcza. Jest dosyć duży, więc maluch spał w nim (oczywiście w wózku) w ciągu dnia spokojnie do roku czasu, bo łóżeczka nie akceptował. Ma duże pompowane koła, dwa z nich skrętne, więc super nadaje się na każdy teren.
Ale uczulam mamy, które będą kupowały jakikolwiek fotelik, jeśli jest z budką sprawdźcie czy ta budka jest odpowiednio wysoka żeby można tam swobodnie włożyć dziecko. Znajomi kupili śliczny fotelik, po czym okazało się ze budka jest (super ochrona przed wiatrem i zimnem przy wyjmowaniu z samochodu i przenoszeniu) ale rączka tak była wyprofilowana, że ten daszek był praktycznie na dziecku położony. I musieli budkę odpiąćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 22:22
-
Na szczęście podreczniki są bezpłatne,najdrozszy chyba tornister,przybory i reszta to potem dużo w lipcu np.w Biedronce niedrogo mają. W tym roku kończy 7lat w listopadzie akurat
duża dziewczyna to fakt,ale teraz przynajmniej cieszy się na rodzeństwo,już dorosla do tego. Mam nadzieję że jakoś pogodzimy szkołę i narodziny.
Na szczęście mam listę rzeczy potrzebnych do szkoły,żeby glupot nie zakupićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 11:05
-
My niestety podręczniki musimy kupić sami do KL.6.SP (ok.300 zł) plus reszta.Niby ostatni rok,ale szykują się zmiany w szkolnictwie więc zobaczymy jak będzie dalej.Dlatego ja muszę powoli kupować i dla starszego syna i dla maleństwa bo wydatki spore.
-
Ja właśnie muszę kupić jakąś komode na ciuszki i inne rzeczy,myślę że pod koniec wakacji bedziemy się rozglądać.
Scorpiolenka w starszych klasach podreczniki to już spory wydatek,Twoje dziecko pójdzie już chyba tym nowym systemem 8klasowym.