Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzena7772 wrote:Dziękujemy;)) a powiedzcie mi dziewczyny bierzecie jakieś witaminy?? Czy tylko kwas foliowy? Ja tylko kwas ale chyba dziś pójdę do apteki i sobie kupię jakieś fajne witaminki z tymi DHA dla 1 trymestru )
Marzena poczekaj na wskazówki lekarza. W pierwszej mojej ciąży lekarz odradzał mi witaminy w kapsułkach, zalecał tylko te naturalne czyli warzywa i owoce, trzymanie zdrowej diety i wystarczy Jedyne co to dwie tabletki folika łykać i oczywiście żadnych innych leków, szczególnie w tym pierwszym trymestrze (jeśli przyjmujesz jakieś leki stałe uzgodnij ich przyjmowanie z lekarzem prowadzącym)Angelina90 lubi tę wiadomość
-
Marzena7772 wrote:Dziękujemy;)) a powiedzcie mi dziewczyny bierzecie jakieś witaminy?? Czy tylko kwas foliowy? Ja tylko kwas ale chyba dziś pójdę do apteki i sobie kupię jakieś fajne witaminki z tymi DHA dla 1 trymestru )
Ja nie biorę puki co bo po nich strasznie tyję i dziecko też baaardzo rosło. W pierwszym trymestrze wystarczy odpowiednia dietaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 10:33
-
Hejka..Ja padam na nos Miałam urodziny swojego synka i chyba mnie to przerosło. Brzuszek boli teraz.... Co do witamin to oczywiście ze trzeba brać. Juz nie mówiąc o kasę foliowy to np vit D i grupy B nie dostarczysz z pożywienia tyle, o jedzie nie wspomnę.
Ja Tsh mialam niby w widelkach ale obnizalam ze względu na starania a teraz pewnie jeszcze będę musiała zwiększyć dawkę.
Dziewczyny nie bójcie się zapisywać. .... przecież trzeba się cieszyć a razem raźniej będzie się czekało na serduszko. A zresztą nawet wtedy niepokój nie minie -
Dokładnie!!! Asius ma rację razem bedzie Nam raźniej;) ja też myślałam o tych witaminach i kupiłam chwilę temu.. Bo jedzenie mi jakoś nie wchodzi. Ja też pracuje i nie mam możliwości jedzenia w dużych ilościach węglowodanów tłuszczy. .. białka itd.. A gdzie tam Wit D B itd;))
-
Czesc dziewczyny! Wedlug OM jestem w 4t3d ciazy nie wytrzymalam i test zrobilam dwa dni przed terminem @, bety nie robilam. To moja druga ciaza, w pokoju obok spi 26 miesieczny Franek co do objawow, bole podbrzusza, sutkow i lamanie w kosciach. Na wizyte ide na przelomie 7/8 tygodnia witaminki biorę, wybrałam te, które lykalam w poprzedniej ciazy- femibion.
Dużo sil kobietki!Ika21 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś zrobilam kolejny test, ten już wyszedł calkowicie wyraźny. W poniedziałek idę na betę. Mam już dwutelnią córę i przyda jej się towarzystwo, ciekawe tylko czy będzie to brat czy siostra
Z objawów jakie mam od kilku dni to okropne mdłości i nawet wymioty. Przez gardło nic nie chce mi przejść. W poprzedniej ciąży taki stan trwał aż do 16 tygodnia, czuję że tym razwm będzie podobnie.
Ovu wyznaczył mi termin na 7 listopada, ale może załapiemy się jeszcze na październik. Córę urodziłam 3 tyg przed terminem. -
Marzena7772 wrote:Hej dziewczyny;)) fajnie, ze jest co czytać) te które pracują to kiedy macie zamiar dac L4 w którym tygodniu?? To prawda, że trzeba czekać do 12 tygodnia żeby podlegać ochronie?? Z góry dziękuję za odpowiedz;))
Jak pójdziesz na l4 to Cię nie mogą zwolnić, ale jak np w 8tc powiesz, że jesteś w ciąży i dalej będziesz pracować to niestety będą mieli prawo Cię zwolnić (chyba, że coś się zmieniło w tym temacie przez ostatnie 2 lata).
W pierwszej ciąży poszłam na l4 w 9tc. Wszystko zależy od tego jaką masz pracę, jakie szefostwo i czy po macierzyńskim będą Cię chcieli z powrotem.