Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kreska nie jest jeszcze tak ciemna jak testowa, dziś dopiero mam 28 dc.
Ze zwolnieniem to zależy jaką masz umowę. Jeśli jest terminowa i wygasa przed 3 miesiącem ciąży to nie muszą przedłużyć Ci umowy. Jeśli jednak jest dłuższa lub na czas nieokreślony to nie mogą Cię zwolnić jeśli jesteś w ciąży, nawet jeśli poinformujesz ich o tym w tym momencie i będziesz pracować. Umowa terminowa, która ma wygasnąć po 3 miesiącu ciąży zostaje przedłużona do dnia porodu. Jeśli nawet dostałaś wypowiedzenie - po pokazaniu im zaświadczenia o ciąży muszą je wycofać, a jeśli okres wypowiedzenia minął a zaszłaś w ciążę będąc na wypowiedzeniu to muszą przywrócić Cię na miejsce pracy. Kobiety w ciąży są super chronione przez cały okres ciąży, już od pierwszego jej dnia. Jestem tego pewnaJa w poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie już na samym początku ciąży, ponieważ przez moje silne wymioty nie byłam w stanie pracować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 12:34
-
To i ja się witam.Test dziś rano pokazał dwie kreski,termin z ovu to 4 listopad.Mąż jeszcze nie wie,dowie się za jakieś 2 godz.Jestem szczęśliwa i przerażona. Jutro beta i prędko do lekarza ( muszę bo od 1,5 roku żyję bez tarczycy). To moja druga ciąża,mam już 12 letniego syna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:41
Angelina90, Lena19938 lubią tę wiadomość
-
Dziś był taki szczęśliwy dzień,ale już nie jest. Właśnie znalazłam się w szpitalu z mega wysokim ciśnieniem 170/100. Zrobili mi USG,ale jeszcze nic nie widać.Nie wiem co jest,nic mnie nie boli na szczęście nie krwawię ale nie wiem co dalej.Rozpoznanie:poronienie zagrażające. Mam dość. Za bardzo się cieszyłam.
-
hey Dziewczyny! Beta wczoraj 70! a we wtorek jeszcze mniej niż 1,2
wizyta u lekarza w czwartek. Wiem, ze to wczesnie, ale w listopadzie poroniłam w 8 tygodniu mimo, że dzieciątko rozwijało sie prawidlowo. Trzymajcie kciuki!
Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
Scorpiolenka wrote:Dziś był taki szczęśliwy dzień,ale już nie jest. Właśnie znalazłam się w szpitalu z mega wysokim ciśnieniem 170/100. Zrobili mi USG,ale jeszcze nic nie widać.Nie wiem co jest,nic mnie nie boli na szczęście nie krwawię ale nie wiem co dalej.Rozpoznanie:poronienie zagrażające. Mam dość. Za bardzo się cieszyłam.
-
Oj tak byleby do listopada. U mnie już lepiej,ciśnienie opanowane,będę brać Dopegyt 3 razy dziennie.Lekarz powiedział,że na tym etapie ciąży podwyższone ciśnienie nie zagraża dziecku ale zostawili mnie w szpitalu żeby poobserwować jak zareaguję na lek.Oby było ok.
aher, BISCA lubią tę wiadomość
-
Scorpiolenka wrote:Oj tak byleby do listopada. U mnie już lepiej,ciśnienie opanowane,będę brać Dopegyt 3 razy dziennie.Lekarz powiedział,że na tym etapie ciąży podwyższone ciśnienie nie zagraża dziecku ale zostawili mnie w szpitalu żeby poobserwować jak zareaguję na lek.Oby było ok.
Trzymam kciuki! Ja w pierwszej ciąży bylam na dopegycie od 6 miesiąca, w szpitalu od 8... -
katerineczka wrote:Witam sie z Wami.i ja dzisiaj przeszczesliwa
Dwie kreseczki na teście jedna bladziutka ale jest. Trzymam kciuki za was wszystkie byle by do listopada
Witam i gratulujea tez widziałam druga bladziutką,ale ważne ze jest!
a jutro jeszcze sine zareaguje, pewnie będzie mocniejsza krechą i zostawie tescik na pamiątkę
-
Scorpiolenka wrote:Oj tak byleby do listopada. U mnie już lepiej,ciśnienie opanowane,będę brać Dopegyt 3 razy dziennie.Lekarz powiedział,że na tym etapie ciąży podwyższone ciśnienie nie zagraża dziecku ale zostawili mnie w szpitalu żeby poobserwować jak zareaguję na lek.Oby było ok.
Całe szczęście, że wszystko już ok! -
katerineczka wrote:Witam sie z Wami.i ja dzisiaj przeszczesliwa
Dwie kreseczki na teście jedna bladziutka ale jest. Trzymam kciuki za was wszystkie byle by do listopada
Ja robiłam test, to wyszedł mi cień cienia i w tym samym dniu beta 100, więc te testy jakieś lewe są -
Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie. Ciesze się ze jestem tu z Wami i będę zaglądać tu codziennie. Scorpiolenka teraz już będzie wszystko ok.
Test miałam czulosc do 100 hcg ale robiłam dziś w południe. Jutro też zatestuje z rana i dam znać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:23
-
aher wrote:Kreska nie jest jeszcze tak ciemna jak testowa, dziś dopiero mam 28 dc.
Ze zwolnieniem to zależy jaką masz umowę. Jeśli jest terminowa i wygasa przed 3 miesiącem ciąży to nie muszą przedłużyć Ci umowy. Jeśli jednak jest dłuższa lub na czas nieokreślony to nie mogą Cię zwolnić jeśli jesteś w ciąży, nawet jeśli poinformujesz ich o tym w tym momencie i będziesz pracować. Umowa terminowa, która ma wygasnąć po 3 miesiącu ciąży zostaje przedłużona do dnia porodu. Jeśli nawet dostałaś wypowiedzenie - po pokazaniu im zaświadczenia o ciąży muszą je wycofać, a jeśli okres wypowiedzenia minął a zaszłaś w ciążę będąc na wypowiedzeniu to muszą przywrócić Cię na miejsce pracy. Kobiety w ciąży są super chronione przez cały okres ciąży, już od pierwszego jej dnia. Jestem tego pewnaJa w poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie już na samym początku ciąży, ponieważ przez moje silne wymioty nie byłam w stanie pracować.
Dziękuję bardzo za informację) Bardzo się przyda, bo pracuje przy olejach,rdzy, smarach itd i nie wiem czy to jest szkodliwe dla ciazy jak myślicie??
-
Marzena7772 wrote:Hej dziewczyny;)) fajnie, ze jest co czytać
) te które pracują to kiedy macie zamiar dac L4 w którym tygodniu?? To prawda, że trzeba czekać do 12 tygodnia żeby podlegać ochronie?? Z góry dziękuję za odpowiedz;))
a co do twojego pytanie z tego co ja sie orietuje to kobieta w ciązy jest już pod ochrona od 1 dnia ciazy czyli od mometu jak tylko sie o niej dowiedziała moja klezanki mając muowe która kończyła by im sie np za 3 miesiące dowiedzialay sie że sia w ciązy poszły na l4 i maja przedłuzona automatycznie umowe do dnia porody ja w tej chwili jestem bez pracy boa jak pech to pech zwolniłam sie w styczniu ;( bo nie miałam co zrobić z 4 letnia córką a jak odpuscilismy starania to nam się udało ale najwazniejsze by maluszek był zdowy -
Karola - mama Julci i ... ? wrote:hej jestem tu nowa pisałam na pażdziernikowych ale tam już same zżyte babki sa znając życie przenisze ciaze i bedzie listopadowe hehe
a co do twojego pytanie z tego co ja sie orietuje to kobieta w ciązy jest już pod ochrona od 1 dnia ciazy czyli od mometu jak tylko sie o niej dowiedziała moja klezanki mając muowe która kończyła by im sie np za 3 miesiące dowiedzialay sie że sia w ciązy poszły na l4 i maja przedłuzona automatycznie umowe do dnia porody ja w tej chwili jestem bez pracy boa jak pech to pech zwolniłam sie w styczniu ;( bo nie miałam co zrobić z 4 letnia córką a jak odpuscilismy starania to nam się udało ale najwazniejsze by maluszek był zdowy))
No faktycznie szkoda, ze tak wyszło z Twoją pracą ale masz rację najważniejszy jest dzidziuś
W ogóle to super, ze do Nas dolaczylas;)