X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba będę zmuszona czekać do 12 tyg;)

w57v9n739l65d4jw.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska nie jest jeszcze tak ciemna jak testowa, dziś dopiero mam 28 dc.

Ze zwolnieniem to zależy jaką masz umowę. Jeśli jest terminowa i wygasa przed 3 miesiącem ciąży to nie muszą przedłużyć Ci umowy. Jeśli jednak jest dłuższa lub na czas nieokreślony to nie mogą Cię zwolnić jeśli jesteś w ciąży, nawet jeśli poinformujesz ich o tym w tym momencie i będziesz pracować. Umowa terminowa, która ma wygasnąć po 3 miesiącu ciąży zostaje przedłużona do dnia porodu. Jeśli nawet dostałaś wypowiedzenie - po pokazaniu im zaświadczenia o ciąży muszą je wycofać, a jeśli okres wypowiedzenia minął a zaszłaś w ciążę będąc na wypowiedzeniu to muszą przywrócić Cię na miejsce pracy. Kobiety w ciąży są super chronione przez cały okres ciąży, już od pierwszego jej dnia. Jestem tego pewna :) Ja w poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie już na samym początku ciąży, ponieważ przez moje silne wymioty nie byłam w stanie pracować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 12:34

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam.Test dziś rano pokazał dwie kreski,termin z ovu to 4 listopad.Mąż jeszcze nie wie,dowie się za jakieś 2 godz.Jestem szczęśliwa i przerażona. Jutro beta i prędko do lekarza ( muszę bo od 1,5 roku żyję bez tarczycy). To moja druga ciąża,mam już 12 letniego syna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:41

Angelina90, Lena19938 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Ika21 Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka witamy :)

Co do l4 u mnie ciążę traktują dopiero od 12 tygodnia. Tak czy tak jeszcze pracować musze:( chyba że rodzinnego by sie troszke pokrecilo

aphrodita lubi tę wiadomość

7u22skjojvi41rkj.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś był taki szczęśliwy dzień,ale już nie jest. Właśnie znalazłam się w szpitalu z mega wysokim ciśnieniem 170/100. Zrobili mi USG,ale jeszcze nic nie widać.Nie wiem co jest,nic mnie nie boli na szczęście nie krwawię ale nie wiem co dalej.Rozpoznanie:poronienie zagrażające. Mam dość. Za bardzo się cieszyłam.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey Dziewczyny! Beta wczoraj 70! a we wtorek jeszcze mniej niż 1,2 :) wizyta u lekarza w czwartek. Wiem, ze to wczesnie, ale w listopadzie poroniłam w 8 tygodniu mimo, że dzieciątko rozwijało sie prawidlowo. Trzymajcie kciuki!

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami.i ja dzisiaj przeszczesliwa

Dwie kreseczki na teście jedna bladziutka ale jest. Trzymam kciuki za was wszystkie byle by do listopada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:23

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Dziś był taki szczęśliwy dzień,ale już nie jest. Właśnie znalazłam się w szpitalu z mega wysokim ciśnieniem 170/100. Zrobili mi USG,ale jeszcze nic nie widać.Nie wiem co jest,nic mnie nie boli na szczęście nie krwawię ale nie wiem co dalej.Rozpoznanie:poronienie zagrażające. Mam dość. Za bardzo się cieszyłam.
    Ojej przykro mi!! Trzymaj sie;* współczuję Ci bardzo

w57v9n739l65d4jw.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak byleby do listopada. U mnie już lepiej,ciśnienie opanowane,będę brać Dopegyt 3 razy dziennie.Lekarz powiedział,że na tym etapie ciąży podwyższone ciśnienie nie zagraża dziecku ale zostawili mnie w szpitalu żeby poobserwować jak zareaguję na lek.Oby było ok.

aher, BISCA lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Angelina90 Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Oj tak byleby do listopada. U mnie już lepiej,ciśnienie opanowane,będę brać Dopegyt 3 razy dziennie.Lekarz powiedział,że na tym etapie ciąży podwyższone ciśnienie nie zagraża dziecku ale zostawili mnie w szpitalu żeby poobserwować jak zareaguję na lek.Oby było ok.

Trzymam kciuki! Ja w pierwszej ciąży bylam na dopegycie od 6 miesiąca, w szpitalu od 8...

• Angelina90 Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:

Dwie kreseczki na teście jedna bladziutka ale jest. Trzymam kciuki za was wszystkie byle by do listopada

Witam i gratuluje :) a tez widziałam druga bladziutką,ale ważne ze jest! :) a jutro jeszcze sine zareaguje, pewnie będzie mocniejsza krechą i zostawie tescik na pamiątkę :)

• BiB Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:

Całe szczęście, że wszystko już ok!

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:

Ja robiłam test, to wyszedł mi cień cienia i w tym samym dniu beta 100, więc te testy jakieś lewe są :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie. Ciesze się ze jestem tu z Wami i będę zaglądać tu codziennie. Scorpiolenka teraz już będzie wszystko ok.

Test miałam czulosc do 100 hcg ale robiłam dziś w południe. Jutro też zatestuje z rana i dam znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:23

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak dobrze, ze sytuacja opanowana ;** musisz być z Nami;))
    Nawiasem mówiąc fantastycznie, ze jest Nas coraz więcej;))

w57v9n739l65d4jw.png

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Kreska nie jest jeszcze tak ciemna jak testowa, dziś dopiero mam 28 dc.

Ze zwolnieniem to zależy jaką masz umowę. Jeśli jest terminowa i wygasa przed 3 miesiącem ciąży to nie muszą przedłużyć Ci umowy. Jeśli jednak jest dłuższa lub na czas nieokreślony to nie mogą Cię zwolnić jeśli jesteś w ciąży, nawet jeśli poinformujesz ich o tym w tym momencie i będziesz pracować. Umowa terminowa, która ma wygasnąć po 3 miesiącu ciąży zostaje przedłużona do dnia porodu. Jeśli nawet dostałaś wypowiedzenie - po pokazaniu im zaświadczenia o ciąży muszą je wycofać, a jeśli okres wypowiedzenia minął a zaszłaś w ciążę będąc na wypowiedzeniu to muszą przywrócić Cię na miejsce pracy. Kobiety w ciąży są super chronione przez cały okres ciąży, już od pierwszego jej dnia. Jestem tego pewna :) Ja w poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie już na samym początku ciąży, ponieważ przez moje silne wymioty nie byłam w stanie pracować.

Dziękuję bardzo za informację;)) Bardzo się przyda, bo pracuje przy olejach,rdzy, smarach itd i nie wiem czy to jest szkodliwe dla ciazy jak myślicie??

w57v9n739l65d4jw.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena7772 wrote:
    Hej dziewczyny;)) fajnie, ze jest co czytać;)) te które pracują to kiedy macie zamiar dac L4 w którym tygodniu?? To prawda, że trzeba czekać do 12 tygodnia żeby podlegać ochronie?? Z góry dziękuję za odpowiedz;))
    hej jestem tu nowa pisałam na pażdziernikowych ale tam już same zżyte babki sa znając życie przenisze ciaze i bedzie listopadowe hehe ;)
    a co do twojego pytanie z tego co ja sie orietuje to kobieta w ciązy jest już pod ochrona od 1 dnia ciazy czyli od mometu jak tylko sie o niej dowiedziała moja klezanki mając muowe która kończyła by im sie np za 3 miesiące dowiedzialay sie że sia w ciązy poszły na l4 i maja przedłuzona automatycznie umowe do dnia porody ja w tej chwili jestem bez pracy boa jak pech to pech zwolniłam sie w styczniu ;( bo nie miałam co zrobić z 4 letnia córką a jak odpuscilismy starania to nam się udało ale najwazniejsze by maluszek był zdowy

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kobietki.Ciśnienie już 130/80.Jak wyniki będą ok to jutro wychodzę i Dopegyt będę brać pewnie całą ciążę.Robili mi też betę ale jeszcze nie wiem jaki wynik.Dobranoc.

ewa84 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że się już unormowalo i fajnie ze wychodzisz. Dobrej nocy!

Wysłany: 29 lutego 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    hej jestem tu nowa pisałam na pażdziernikowych ale tam już same zżyte babki sa znając życie przenisze ciaze i bedzie listopadowe hehe ;)
    a co do twojego pytanie z tego co ja sie orietuje to kobieta w ciązy jest już pod ochrona od 1 dnia ciazy czyli od mometu jak tylko sie o niej dowiedziała moja klezanki mając muowe która kończyła by im sie np za 3 miesiące dowiedzialay sie że sia w ciązy poszły na l4 i maja przedłuzona automatycznie umowe do dnia porody ja w tej chwili jestem bez pracy boa jak pech to pech zwolniłam sie w styczniu ;( bo nie miałam co zrobić z 4 letnia córką a jak odpuscilismy starania to nam się udało ale najwazniejsze by maluszek był zdowy
    O dziękuję bardzo za informację;)))
    No faktycznie szkoda, ze tak wyszło z Twoją pracą ale masz rację najważniejszy jest dzidziuś;)
    W ogóle to super, ze do Nas dolaczylas;)

w57v9n739l65d4jw.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ