X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba będę zmuszona czekać do 12 tyg;)

w57v9n739l65d4jw.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska nie jest jeszcze tak ciemna jak testowa, dziś dopiero mam 28 dc.

Ze zwolnieniem to zależy jaką masz umowę. Jeśli jest terminowa i wygasa przed 3 miesiącem ciąży to nie muszą przedłużyć Ci umowy. Jeśli jednak jest dłuższa lub na czas nieokreślony to nie mogą Cię zwolnić jeśli jesteś w ciąży, nawet jeśli poinformujesz ich o tym w tym momencie i będziesz pracować. Umowa terminowa, która ma wygasnąć po 3 miesiącu ciąży zostaje przedłużona do dnia porodu. Jeśli nawet dostałaś wypowiedzenie - po pokazaniu im zaświadczenia o ciąży muszą je wycofać, a jeśli okres wypowiedzenia minął a zaszłaś w ciążę będąc na wypowiedzeniu to muszą przywrócić Cię na miejsce pracy. Kobiety w ciąży są super chronione przez cały okres ciąży, już od pierwszego jej dnia. Jestem tego pewna :) Ja w poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie już na samym początku ciąży, ponieważ przez moje silne wymioty nie byłam w stanie pracować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 12:34

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam.Test dziś rano pokazał dwie kreski,termin z ovu to 4 listopad.Mąż jeszcze nie wie,dowie się za jakieś 2 godz.Jestem szczęśliwa i przerażona. Jutro beta i prędko do lekarza ( muszę bo od 1,5 roku żyję bez tarczycy). To moja druga ciąża,mam już 12 letniego syna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:41

Angelina90, Lena19938 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Ika21 Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka witamy :)

Co do l4 u mnie ciążę traktują dopiero od 12 tygodnia. Tak czy tak jeszcze pracować musze:( chyba że rodzinnego by sie troszke pokrecilo

aphrodita lubi tę wiadomość

7u22skjojvi41rkj.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś był taki szczęśliwy dzień,ale już nie jest. Właśnie znalazłam się w szpitalu z mega wysokim ciśnieniem 170/100. Zrobili mi USG,ale jeszcze nic nie widać.Nie wiem co jest,nic mnie nie boli na szczęście nie krwawię ale nie wiem co dalej.Rozpoznanie:poronienie zagrażające. Mam dość. Za bardzo się cieszyłam.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey Dziewczyny! Beta wczoraj 70! a we wtorek jeszcze mniej niż 1,2 :) wizyta u lekarza w czwartek. Wiem, ze to wczesnie, ale w listopadzie poroniłam w 8 tygodniu mimo, że dzieciątko rozwijało sie prawidlowo. Trzymajcie kciuki!

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami.i ja dzisiaj przeszczesliwa

Dwie kreseczki na teście jedna bladziutka ale jest. Trzymam kciuki za was wszystkie byle by do listopada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:23

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Dziś był taki szczęśliwy dzień,ale już nie jest. Właśnie znalazłam się w szpitalu z mega wysokim ciśnieniem 170/100. Zrobili mi USG,ale jeszcze nic nie widać.Nie wiem co jest,nic mnie nie boli na szczęście nie krwawię ale nie wiem co dalej.Rozpoznanie:poronienie zagrażające. Mam dość. Za bardzo się cieszyłam.
    Ojej przykro mi!! Trzymaj sie;* współczuję Ci bardzo

w57v9n739l65d4jw.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak byleby do listopada. U mnie już lepiej,ciśnienie opanowane,będę brać Dopegyt 3 razy dziennie.Lekarz powiedział,że na tym etapie ciąży podwyższone ciśnienie nie zagraża dziecku ale zostawili mnie w szpitalu żeby poobserwować jak zareaguję na lek.Oby było ok.

aher, BISCA lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Angelina90 Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Oj tak byleby do listopada. U mnie już lepiej,ciśnienie opanowane,będę brać Dopegyt 3 razy dziennie.Lekarz powiedział,że na tym etapie ciąży podwyższone ciśnienie nie zagraża dziecku ale zostawili mnie w szpitalu żeby poobserwować jak zareaguję na lek.Oby było ok.

Trzymam kciuki! Ja w pierwszej ciąży bylam na dopegycie od 6 miesiąca, w szpitalu od 8...

• Angelina90 Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:

Dwie kreseczki na teście jedna bladziutka ale jest. Trzymam kciuki za was wszystkie byle by do listopada

Witam i gratuluje :) a tez widziałam druga bladziutką,ale ważne ze jest! :) a jutro jeszcze sine zareaguje, pewnie będzie mocniejsza krechą i zostawie tescik na pamiątkę :)

• BiB Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:

Całe szczęście, że wszystko już ok!

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:

Ja robiłam test, to wyszedł mi cień cienia i w tym samym dniu beta 100, więc te testy jakieś lewe są :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie. Ciesze się ze jestem tu z Wami i będę zaglądać tu codziennie. Scorpiolenka teraz już będzie wszystko ok.

Test miałam czulosc do 100 hcg ale robiłam dziś w południe. Jutro też zatestuje z rana i dam znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:23

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak dobrze, ze sytuacja opanowana ;** musisz być z Nami;))
    Nawiasem mówiąc fantastycznie, ze jest Nas coraz więcej;))

w57v9n739l65d4jw.png

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Kreska nie jest jeszcze tak ciemna jak testowa, dziś dopiero mam 28 dc.

Ze zwolnieniem to zależy jaką masz umowę. Jeśli jest terminowa i wygasa przed 3 miesiącem ciąży to nie muszą przedłużyć Ci umowy. Jeśli jednak jest dłuższa lub na czas nieokreślony to nie mogą Cię zwolnić jeśli jesteś w ciąży, nawet jeśli poinformujesz ich o tym w tym momencie i będziesz pracować. Umowa terminowa, która ma wygasnąć po 3 miesiącu ciąży zostaje przedłużona do dnia porodu. Jeśli nawet dostałaś wypowiedzenie - po pokazaniu im zaświadczenia o ciąży muszą je wycofać, a jeśli okres wypowiedzenia minął a zaszłaś w ciążę będąc na wypowiedzeniu to muszą przywrócić Cię na miejsce pracy. Kobiety w ciąży są super chronione przez cały okres ciąży, już od pierwszego jej dnia. Jestem tego pewna :) Ja w poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie już na samym początku ciąży, ponieważ przez moje silne wymioty nie byłam w stanie pracować.

Dziękuję bardzo za informację;)) Bardzo się przyda, bo pracuje przy olejach,rdzy, smarach itd i nie wiem czy to jest szkodliwe dla ciazy jak myślicie??

w57v9n739l65d4jw.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena7772 wrote:
    Hej dziewczyny;)) fajnie, ze jest co czytać;)) te które pracują to kiedy macie zamiar dac L4 w którym tygodniu?? To prawda, że trzeba czekać do 12 tygodnia żeby podlegać ochronie?? Z góry dziękuję za odpowiedz;))
    hej jestem tu nowa pisałam na pażdziernikowych ale tam już same zżyte babki sa znając życie przenisze ciaze i bedzie listopadowe hehe ;)
    a co do twojego pytanie z tego co ja sie orietuje to kobieta w ciązy jest już pod ochrona od 1 dnia ciazy czyli od mometu jak tylko sie o niej dowiedziała moja klezanki mając muowe która kończyła by im sie np za 3 miesiące dowiedzialay sie że sia w ciązy poszły na l4 i maja przedłuzona automatycznie umowe do dnia porody ja w tej chwili jestem bez pracy boa jak pech to pech zwolniłam sie w styczniu ;( bo nie miałam co zrobić z 4 letnia córką a jak odpuscilismy starania to nam się udało ale najwazniejsze by maluszek był zdowy

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kobietki.Ciśnienie już 130/80.Jak wyniki będą ok to jutro wychodzę i Dopegyt będę brać pewnie całą ciążę.Robili mi też betę ale jeszcze nie wiem jaki wynik.Dobranoc.

ewa84 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że się już unormowalo i fajnie ze wychodzisz. Dobrej nocy!

Wysłany: 29 lutego 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    hej jestem tu nowa pisałam na pażdziernikowych ale tam już same zżyte babki sa znając życie przenisze ciaze i bedzie listopadowe hehe ;)
    a co do twojego pytanie z tego co ja sie orietuje to kobieta w ciązy jest już pod ochrona od 1 dnia ciazy czyli od mometu jak tylko sie o niej dowiedziała moja klezanki mając muowe która kończyła by im sie np za 3 miesiące dowiedzialay sie że sia w ciązy poszły na l4 i maja przedłuzona automatycznie umowe do dnia porody ja w tej chwili jestem bez pracy boa jak pech to pech zwolniłam sie w styczniu ;( bo nie miałam co zrobić z 4 letnia córką a jak odpuscilismy starania to nam się udało ale najwazniejsze by maluszek był zdowy
    O dziękuję bardzo za informację;)))
    No faktycznie szkoda, ze tak wyszło z Twoją pracą ale masz rację najważniejszy jest dzidziuś;)
    W ogóle to super, ze do Nas dolaczylas;)

w57v9n739l65d4jw.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ