X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to czuje się rewelacyjnie, oprócz tego kucia w podbrzuszu. Wstaje codziennie bez budzika po 5 lub 6. Mam nadzieję, że to dobry objaw. Oby tak zostało. Ja niestety prowadzę własną firmę więc o L4 nie ma mowy.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • BiB Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mdli, szczególnie wieczorami i to jest straszne!
    I najchętniej spałabym cały czas..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB widzę, że mamy ten sam etap! Fajnie mieć was babeczki! 3maj się!

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak miałam wolne to wstawalam jak Skowronek radosna... pełna energii i taka szczesliwa, ze zrobię obiad pójdę na spacerek itd... A teraz???? Jak wstaje i wiem, ze muszę do pracy na tą zimną halę.. gdzie czuję oleje.. smar.. wilgoc i mega halas maszyn pffff niedobrze mi się robi na sama myśl..

w57v9n739l65d4jw.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    Ja za to czuje się rewelacyjnie, oprócz tego kucia w podbrzuszu. Wstaje codziennie bez budzika po 5 lub 6. Mam nadzieję, że to dobry objaw. Oby tak zostało. Ja niestety prowadzę własną firmę więc o L4 nie ma mowy.
    Współczuję Ci kochana... mam nadzieję, ze nie jesteś z tym sama i na kogoś możesz liczyc;))

w57v9n739l65d4jw.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena7772 wrote:
    Współczuję Ci kochana... mam nadzieję, ze nie jesteś z tym sama i na kogoś możesz liczyc;))

Jeżeli chodzi o firmę to niestety słabo, bo mąż za mnie pracy nie wykona. Plus taki, ze pracuje głównie głową i część mogę robić zza biurka. Dlatego energia mnie bardzo ciszy :) zobaczymy jak będzie dalej.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dziewczyny to jak Wasi partnerzy.. mężowie.. -> ojcowie dzieci ;)) jaka była ich reakcja.
    No i teraz.. wspierają Was??;))
    Mój mąż to się cieszy.. Ale jest kompletnie zielony.. On myśli ze rower to nic złego.. ze mozna skakac na nim bez konsekwencji dla dzidzu..taki trochę glupkowaty jest w tym wszystkim.. No ale rozumiem Go... pierwszy raz jest w takiej sytuacji..;))

w57v9n739l65d4jw.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tyle dobrze;))

w57v9n739l65d4jw.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena7772 wrote:
    A w ogóle dziewczyny to jak Wasi partnerzy.. mężowie.. -> ojcowie dzieci ;)) jaka była ich reakcja.
    Mój mąż to się cieszy.. Ale jest kompletnie zielony.. On myśli ze rower to nic złego.. ze mozna skakac na nim bez konsekwencji dla dzidzu..taki trochę glupkowaty jest w tym wszystkim.. No ale rozumiem Go... pierwszy raz jest w takiej sytuacji..;))

Mój mega przejęty. Cieszy się ale widzę, że wolałby żebym ja mniej się cieszyła i nastawiała. Przeszliśmy swoje w listopadzie, w tym pamiętną wizytę na patologii ciąży. Nikomu nie życzę leżeć z poronieniem zagrażającym wśród ciężarnych z wielkimi brzuchami.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No współczuję... wyobrażam sobie co przezywaliscie.. masakra.. Ale teraz musi być dobrze.. dzidzius w listopadzie Wam to wynagrodzi ;)

Magda-lenka lubi tę wiadomość

w57v9n739l65d4jw.png
  • Ika21 Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jak nigdy dostałam strasznych mdłości, zjadlam tylko jednna kanapke,ledwo żyje i cały dzień leze. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.
    Co do męża to bardzo się ucieszył, no i każe mi leżeć i nic nie robić,bo boi sie że coś może się stać. Jeszcze tylko jutro i wizyta w środę,mam stresa, myślę że będzie dobrze :/

7u22skjojvi41rkj.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika21 wrote:
    Ja dziś jak nigdy dostałam strasznych mdłości, zjadlam tylko jednna kanapke,ledwo żyje i cały dzień leze. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.
    Co do męża to bardzo się ucieszył, no i każe mi leżeć i nic nie robić,bo boi sie że coś może się stać. Jeszcze tylko jutro i wizyta w środę,mam stresa, myślę że będzie dobrze :/

Daj znać jak będize na wizycie :) ja nie mogę się doczekać czwartku.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    Daj znać jak będize na wizycie :) ja nie mogę się doczekać czwartku.
    Ty też masz w czwartek??? Ja tez;))

w57v9n739l65d4jw.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Kochane! Aż się wzruszyłam.
    Życzę Wam wszystkim bezproblemowych ciąż! Dużo zdrowia dla Was i Maluszków!
    Nawet się nie obejrzyjcie, a będziecie tulić swoje Skarby. Dopiero ja dołączyłam do wątku, a Michaś ma już prawie 4 miesiące.

Pozdrawiam i ściskam.
    Listopadówka 2015 :)

Marzena7772, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena7772 wrote:
    Ty też masz w czwartek??? Ja tez;))
    TAK!! i to tylko szczęściem :) bo u mojego gina są dłuugie kolejki ale zadzwoniłam tydzień temu przerażona wynikiem prolaktyny (powyżej 50 w normie do 29) i wyblagałam żeby mnie wcisnęła. Szczęście! Pewnie gdybym dzwoniła dziś byłoby dopiero na za 2 tygodnie :)

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Aaa Kochane! Aż się wzruszyłam.
    Życzę Wam wszystkim bezproblemowych ciąż! Dużo zdrowia dla Was i Maluszków!
    Nawet się nie obejrzyjcie, a będziecie tulić swoje Skarby. Dopiero ja dołączyłam do wątku, a Michaś ma już prawie 4 miesiące.

Pozdrawiam i ściskam.
    Listopadówka 2015 :)
    Bardzo dziękujemy za wsparcie;)) Dużo dają takie słowa otuchy i wsparcia w tych bardzo szczęśliwych, ale jednocześnie stresujacych chwilach.. ;))

w57v9n739l65d4jw.png
  • 0lgam Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dziś miałam zanieść do pracy wniosek o urlop wychowawczy na mojego 13,5 miesięcznego synka, kobieca intuicja kazała mi zrobić test, wyszedł pozytywny. Wniosku nie składam, do 21 marca jestem na urlopie wypoczynkowym. Termin wg belly mam na 8 listopada. Mam trzech synów 14, 10 i rocznego. Jestem przerażona tą ciążą, choć starałam się o nią parę m-cy. Nie wiem jak za reagują dzieci, że znów jestem w ciąży. Gdybym miała dziewczynkę wcześniej, nie pozwoliłaby sobie na czwarte dziecko. Marzę z mężem o córce, wówczas będziemy spełnieni.

2nn3rjjgoahsqho3.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0lgam wrote:
    Witajcie. Dziś miałam zanieść do pracy wniosek o urlop wychowawczy na mojego 13,5 miesięcznego synka, kobieca intuicja kazała mi zrobić test, wyszedł pozytywny. Wniosku nie składam, do 21 marca jestem na urlopie wypoczynkowym. Termin wg belly mam na 8 listopada. Mam trzech synów 14, 10 i rocznego. Jestem przerażona tą ciążą, choć starałam się o nią parę m-cy. Nie wiem jak za reagują dzieci, że znów jestem w ciąży. Gdybym miała dziewczynkę wcześniej, nie pozwoliłaby sobie na czwarte dziecko. Marzę z mężem o córce, wówczas będziemy spełnieni.

Suuuper!!! Gratuluję!!:)

w57v9n739l65d4jw.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena7772 wrote:

Mój jeszcze nie wie :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane my się przyzwyczajamy do mysli o 2 maluszku pomalutku zaczynamy wierzyć że wszystko bedzie ok bo to jest najwazniejsze nikt jeszcze o ciazy nie wie po za wami na forum maz wie i 2 super kumpele jedna to moja sasiadka która bardzo nam kibicuje i wierzy chyba za nas że bedzie wszystko ok :) córcia w maju skończy 4 latka od 2 lat co dziennie mówi nam o braciszku nawet na gwiazdkę jak jej sie pytalismy co by chciała odpowiedziałą brata :) no to jak wszystko bedzie 8 marca ok to dostanie prezent na zająca mam w planach uszykowac 2 koszyczki jeden duzy dla Julki ze słodyczami a 2 malutki z młymi bucikami i jakąś grzechotką bedzie miał niespodziankę :) ja sama urodziłam wie w wielkanoc rodzeństwo dostali zająca ;) więc Julka tez dostanie niezapomniany prezent ;)
    a Mąż hmm martwi się troszkę czy sobie poradzimy ale jak już od parudni niby przypadkiem ale dotyka brzucha wiem że się cieszy i chyba tak na prawde uwierzy jak zobaczy zdjęcie z usg ;)
    a jak się czuje ok ale w dzień to bym najchetniej spała i niby mam wielka ochotena cos a jak już sobie uszykuje zjam 2-3 kesy i mam dosyć nie mam mdłości jako takich za to cycki mi urosły ( nie miałam takich nawet przy porodzie z julką ) do tego takie dziwne uczucie w macicy tez jakby rozpychanie raz na jakiś czas zaboli ale to normalne ogólnie czuje sie OK i oby tak zostało :)
    Trzymajciesie kobetki

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ