X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Angelina90 Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakies wymarzone imiona dla skarbow? :)

• Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z pracy;) juz nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty!!;))

w57v9n739l65d4jw.png

Wysłany: 1 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki Majka A chłopczyk to Staś, Filip, Kacperek, Igorek i Antoś;)) także wybór jest;))

Angelina90 lubi tę wiadomość

w57v9n739l65d4jw.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka to na pewno Zosia. Mąż marzy o córce. Chłopiec: Antoś albo Feliks, mąż nie chce się dać namowić na Jasia.

guerretenshi lubi tę wiadomość

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • aher Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię nieoklepane imiona ale znów nie dziwaczne. Podoba mi się Filip, ale ich pełno ew Jasiu (pierwsze imię męskie, które wymawia córka :)) Generalnie z chłopcem mam problem, dla dziewczynki podoba mi się bardzo Anastazja, a córkę mam Kornelię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 15:33

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • vysockam Znajoma

Wysłany: 1 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny Tydzień temu testowanie pozytywne wzrost bety i czekamy. Z kalkulatora termin na 3-4 listopad do lekarza 7 marca wiec będę wiedzieć więcej. A jak u was objawy dokuczają czy brak? u mnie brak poza sennością :)

xnw4rjjgd5himn8d.png

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam córke Julkę mąż wybrał mamy od 12 lat wybrane imiona dla synka jak nam sie uda i bedzie teraz synuś bedzie miał na imie Jakub Gwidon :) co do 2 córci jest problem nie mamy kompletnie pomysłu bardzo podobało i chciałam mieć Majke lub Amelkę ale mam jakieś głupie skojarzenia z córka chodza do przedszkola takie dziewczynki i tych imionach i żle mi sie kojarzą ostatnio wymysliłam Natalkę ,Liliankę lub Antosię ale męzowi się nie podobaja więc mam nadzieje że będzie synuś i nie bedzie problemu z imieniem a jak męzuś zmajstrował 2 dziewczynke to niech sam wybiera;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vysockam wrote:
    Cześć dziewczyny Tydzień temu testowanie pozytywne wzrost bety i czekamy. Z kalkulatora termin na 3-4 listopad do lekarza 7 marca wiec będę wiedzieć więcej. A jak u was objawy dokuczają czy brak? u mnie brak poza sennością :)

ja ide do lekarza 8 marca na 1 wizyte i wierzę że zobacze już serduszko mojego orzeszka :) co do objawów to mam wielka ochote na spanie spie wszedzie gdzie popadnie i szybko się męczę mam małą zgagę takie pieczenie w przełyku no i bardzo bola mnie cycki i bardzo urosły co dla mnie to jest nowość bo w ciazy z Julką nic sie cyce nie zmieniły ani nie bolały

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlopczyk- Ignas
    Dziewczynka- Kornelia, Hania

Dziewczyny Was tez boli brzuch i czujecie takie ściągnięcie?
    Tak bardzo boje sie, ze bedzie cos nie tak.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher przepiękne imie wybrałaś dla c óry. Jak dziewczyna to tylko Kornelia wchodzi w grę. Myślałam jeszcze nad Mileną ale za późno już się stało oklepane. Dla chłopca chcę Miłosz ale dla moich chłopaków się nie podoba....
    w takim razie Jaś albo Franek

aher, Madziuuuula lubią tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vysockam to czeka na twoje usg , jak będzie coś widać to może i ja pójdę wcześniej

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to mam w domu Maksymiliana

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • vysockam Znajoma

Wysłany: 1 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę na dziewczynkę bo ma dwóch chłopców. Do lekarza mam straszne kolejki ok 2 miesiące na wizytę wiec udało się wskoczyć na wczesny termin ;) Imiona dla dzieciaczka to
    dziewczynka Tatiana, Laura
    chłopca Nikodem

xnw4rjjgd5himn8d.png
    f2wlqps6gcqqtvvc.png
    17u9iei3yw1s3woe.png

• katerineczka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowo przybyle. Im nas wiecej tym lepiej.

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlo mi cześć postu no nieeeee

• katerineczka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam m innymi do Michasi ze mam to samo i pierwszej ciąży tez. Dlatego badała dzisiaj poziom magnezu i Progesteron, bo za niskie wartości mogą powodować takie bóle brzucha. Ale w poprzedniej ciąży miałam wszystko w normie a i tak bolalo.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vysockam masz syna Ignasia?
    Tak bardzo lubie to imie :-)

To moja pierwsza ciaza. Wszystko takie nowe i nieznane

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

Wysłany: 1 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    vysockam masz syna Ignasia?
    Tak bardzo lubie to imie :-)

To moja pierwsza ciaza. Wszystko takie nowe i nieznane
    Moja też pierwsza.. więc również wszystko nowe;) co do bólu brzucha.. to powiem Wam szczerze, ze niby codziennie nie boli Ale non stop czuję takie jakbyśmy obciążenie w podbrzusze.. I jest to bardziej "czucie" niż ból;)) czasem też pobiła jajniki.. czasami kolo pępka chyba to normalne ;)) wszystko się w środku zmienia.. rozciąga. .. naciąga hehe tak sobie to przynajmniej ja tłumacze.. dla własnego spokoju.. bo gdybanie ze za bardzo boli..itd nic mi nie pomoże wręcz przeciwnie;))

w57v9n739l65d4jw.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:
    Pisałam m innymi do Michasi ze mam to samo i pierwszej ciąży tez. Dlatego badała dzisiaj poziom magnezu i Progesteron, bo za niskie wartości mogą powodować takie bóle brzucha. Ale w poprzedniej ciąży miałam wszystko w normie a i tak bolalo.
    progesteron badałam wczoraj: 58ng/ml
    magnezu nie badałam.

Brzuch boli raz mocniej, raz tylko pobolewa.
    Może to normalne?
    Cały czas mam wrażenie jakbym miała okresu dostać, a zamiast niego wodny śluz.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• aher Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w pierwszej ciąży nie moglam z bólu przez pierwsze dni bolał mnie brzuch i plecy. Pognałam prędko do gina, ale sprawdził że wszystko ok i po prostu macica się rozciąga. Obecnie nie mam takich mocnych boleści.

Asiuś dzięki, teraz fajnie by było jakby też była córa, bo dużo ekonomiczniej, dla chłopaka będę musiała sporo rzeczy kupić. Najważniejsze żeby było zdrowe, resztę się zorganizuje.

Ja dziś idę do gina, dość szybko ale zalezy mi na zaświadczeniu. Dam znać po wizycie.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ