X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgam super! Nam też się marzy dziewczynka,ale drugi chłopak też będzie super byleby wszystko było dobrze.
    Mój R.oswaja się i cieszy i ciągle stara się przypomnieć jak to było z synkiem w ciąży,bo to już prawie 12 lat.Nawet wygrzebał dziś stare nagranie z naszym synem.Obejrzeliśmy i stwierdziliśmy oboje ,że od nowa będziemy się wszystkigo uczyć.

Ika21 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po lekarzu dostałam zwolnienie na tydzień, proponowała dłużej ale nie chce żeby w pracy się kapaneli. Macie rację idę jutro n betę to będę spokojniejsza, dostałam skierowanie na badanie tsh, cukier morfologia mocz, zmierzyla mi ciśnienie no i miałam 160 / 90 no i lipa trochę. Fakt faktem że mnie strasznie jedna laska wkurzyla bo normalnie chciała się wciskać. A ja już miałam dość czekania przed 21 byłam w domu. Mój mąż jest przestraszony nieco, zagaduje trochę ale chyba niedowierza. Zdziwił się ze nie idę jutro do pracy, nie rozumie moich dylematów. Nasz synek za to ogromnie cie cieszy cały czas się pyta o dzidzie. Ciesze się ze tu jestem, jesteście kochane. Calus

Suzanna22 lubi tę wiadomość

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katerineczka ja z ciśnieniem 170/100 trafiłam w niedzielę do szpitala,tylko że u mnie to nie był jednorazowy wyskok,miałam tak nieprzerwanie od poprzedniego dnia dostałam Dopegyt i teraz mierze ćiśnienie kilka razy dziennie i nadal skacze ale już nie przekracza 145/90. Może dobrze żebyś mierzyła co jakiś czas i w razie czego mogła zareagować.
    Ja pracować narazie nie będę,odwołałam wszystkie moje zobowiązania na ten i przyszły miesiąc i odpoczywam.
    U nas dziś śnieg sypie i to jak,normalnie zima wraca(no w sumie to się jeszcze nie skończyła).Wyprawię syna do szkoły i wracam do łóżka.Miłego dnia. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki.....
    rozpisujecie się zawsze jak ja już na drugi bok się przekręcam.
    W dzień nie śpię ale wieczorem padam jak mucha.
    teraz jestem na l4 ale w czwartek wracam do pracy. Boję się co to będzie.... Jeśli miałabym słuchać orgaznizmu to potrzebuję poleżeć chociaż przez chwilę co jakiś czas.
    a tak wogóle jest któraś bez mdłości?

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kobietki ja nie mam mdłości jedyne co to wiecznie bym spała to co mnie męczy wieczorami to takie uczucie pieczenia w gardle ale ogólnie jest ok n i jestem zmeczona szybko sie męcze .
    i jeszcze ta pogoda za oknem juz cce wiosne ciepło anie snieg masakra ;) trzymajcie sie ide po moją Julkę do przedszkola a potem obiadek i spać hehe ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie pamietalam o Tobie, mi też kazała mierzyć i sprawdzać. Zobaczymy co będzie. Dziewczyny byłam na becie zobaczymy co i jak. Zbadalam sobie dodatkowo magnez, kwas foliowy , witaminę D3 i Progesteron. Jak okaże się że Progesterou jest mało pójdę po dupka. Dziewczyny moja ginekolog zalecił a mi przyjmowanie pregna plus no i zażywam to od jakiegoś miesiąca juz. Ale tak się zastanawiam jak choruje n tarczyce to zawsze ki mówili że nie mogę jodu, a tam w składzie jest. No i bądź tu mądry. ..dziewczyny a wy coś przyjmujecie.

• Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki co żadnych mdłości. zmęczenie mnie dziś pierwszy dzień dopadło. Za to sikam non stop :) i to był mój pierwszy objaw po którym stwierdziłam, że coś się dzieje.
    A jak brzuszki? bolą? kują? Mnie trochę tak więc biorę nospę.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siku tez u mnie non stop. Brzuch I kuje i ciągnie i boli. Pocieszam się ze z niko tez tak miałam ☺

Mdłości tez ale bez wymiotów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:01

• asiuś Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a takie sobie teraz zdj wstawiłam a co?
    oglądam teraz w kołko mój ulubiony serial Przyjaciele dla poprawy humoru i tak mi przyszło do głowy.... heheh

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuś, zdj pierwsza klasa.
    Pogoda taka, że chętnie bym się zdrzemnęła, ale jak tu wytłumaczyć 1,5rocznemu dziecku że mama idzie spać? ;)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A brzusio czasem czuję ale nie mocno , nie tak żeby nospę brać.
    Też zaraz idę po swojego pierwszaka do szkoły

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katerineczna jutro nowy opis na belly :) ciekawe ile już będzie mial bombel

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuch też czuję jak się na dole rozciąga,i takie pieczenie w gardle jakby lekka zgaga i do toalety biegam,ale i też dużo pije wody i to pewnie dlatego. Poza tym jest super,ciśnienie dobre a to jak dla mnie najważniejsze.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Mam nadzieje, ze zostane tu na dłużej.
    W sobote zobaczylam dwie kreseczki na tescie.
    Beta hcg 551 ( z wczoraj)
    Progesteron 58
    Myslicie, ze jest ok?

Jutro wizyta w klinice, mam nadzieje, ze ostatnia.
    Bedzie cos juz widać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 13:29

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• BiB Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Hej dziewczyny!
    Mam nadzieje, ze zostane tu na dłużej.
    W sobote zobaczylam dwie kreseczki na tescie.
    Beta hcg 551 ( z wczoraj)
    Progesteron 58
    Myslicie, ze jest ok?

Jutro wizyta w klinice, mam nadzieje, ze ostatnia.
    Bedzie cos juz widać?

Gratuluję i witamy :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Witam się ze wszystkimi 'starymi' i nowymi :)
    Ja dziś odebrałam wyniki HCG 203. Dziś wieczorem idę do gina. Ciekawe czy coś będzie już widać na usg.

Poza tym czuję się kiepsko, katar mam i kaszel. Ta pogoda zdradliwa, raz wiosna za chwilę zima. Jak wczoraj podniosłam rano rolety to zdębiałam, pełno śniegu! Dziś znów wciąż pada. A już bym tak chciała wiosenne spacerki.

Michasia ja kompletnie nie znam się na tych normach i badaniach więc nie pomogę, ale za to witam serdecznie :) U Ciebie myślę, że na tym etapie będzie zagnieżdżony pęcherzyk widoczny, choć też zależy jak długie masz cykle.

Córa śpi więc mam trochę czasu na podczytanie Was. Obiad prawie gotowy, pranie się suszy. Chwili trwaj :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia witam i gratuluję.:)
    Ja USG miałam dwa dni temu i jeszcze nic nie było widać.
    Aher daj znać jak po wizycie.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    cześć dziewczynki.....
    rozpisujecie się zawsze jak ja już na drugi bok się przekręcam.
    W dzień nie śpię ale wieczorem padam jak mucha.
    teraz jestem na l4 ale w czwartek wracam do pracy. Boję się co to będzie.... Jeśli miałabym słuchać orgaznizmu to potrzebuję poleżeć chociaż przez chwilę co jakiś czas.
    a tak wogóle jest któraś bez mdłości?
    Ja jeszcze nie mam aż takich mega mdłości; ))

w57v9n739l65d4jw.png
  • Angelina90 Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Jejku, ja nie mam żadnych objawów. Czasem kluja mnie jajniki, i to tyle. Nie żebym narzekała, ale czasem jeszcze nie wierze :) mój mąż jest przeszczęśliwy, marzy o siostrzyczce dla Frania ;) w ogóle mój mąż jest przecudownym tatą. Ale widzę tez strach w jego oczach.
    Juz macie wizyty? Myślicie ze będzie cos widac? Ja die umowie na za dwa tygodnie. Słonecznego dnia :)

• Angelina90 Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciazy tez w sumie nie miałam jako takich objawów. Wrażliwe piersi i brak apetytu wieczorami... Za to wieczne problemy z nerkami, pozniej z ciśnieniem i od 8mieciaca na patologii.

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ