X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już listopad :)

Dziewczyny życzę Wam spokojnych 9 miesięcy, bez komplikacji,abyście w listopadowym ciepełku domu tuliły swoje maleństwa <3

Sierpnióweczka 2016

aher, Ika21, Marzena7772, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak fajnie że nas przybywa.Witajcie ....zaraz się pogubię
    Skorpiolenka trochę mnie nastraszyłaś...
    W pierwszej ciąży praktycznie cały czas miałam na granicy , może już powinnam mierzyć?
    Co do pracy jakoś wolę o tym nie myśleć narazie. Nie mogę pójść na zwolnienie z dnia na dzień bo sama zostałam postawiona w takiej sytuacji jak koleżanka zaszła i przez miesiąc robiłam za dwie.Mówić wcześniej niż przed 12 tyg też nie chcę bo w razie co .. no wiecie..

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :) Gratuluję serdecznie

Scorpiolenka trzymamy za Was kciuki, najważniejsze że dziecku nic nie zagraża a Ty bierz leki i koniecznie dbaj o siebie :)

Marzena7772 wg mnie Twoja praca to nie są sprzyjające warunki, Ty sama wiesz jak praca wygląda, jakie masz godziny pracy, jakie masz relacje z szefem i czy masz czego tam szukać po macierzyńskim czy rodzicielskim. Ja zamierzam patrzeć tylko i wyłącznie na dobro dziecka, poprzednią ciążę ledwo donosiłam, pomimo ciągłego uważania i dbania o siebie. Praca nie będzie ta to inna, teraz są inne priorytety :)

Fajnie, że tyle nas przebywa, ja z moimi styczniówkami poznanymi tu na ovu mamy stały kontakt do tej pory a minęły już 3 lata łącznie z okresem ciąży. Mamy grupę na fb, tajną więc można piać o wszystkim. Fajnie się tak razem powspierać na każdym etapie rozwoju naszych maluchów. Bez nich nie byłabym taką matką jaką jestem, wiecie ile cennych rzeczy można dowiedzieć się od internetowych przyjaciółek? ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:27

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po obchodzie,dobrze reaguje na Dopegyt więc wychodzę do domu.Beta 290.Lekarz zalecił żeby się nie stresować tyle (łatwo powiedzieć) i cieszyć ciążą.Za parę dni muszę sprawdzić przyrost bety. Do gin kazał mi iść dopiero za 2-3 tygodnie bo to bardzo wczesna ciąża.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka a Ty masz taką tendencję do wysokiego ciśnienia czy to jednorazowy przypadek?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Listopadówki 2016! Życzę bezproblemowych ciąż i szybkich porodów. Ja też jestem listopadówką tyle że 2015r. Moja Basia ma już prawie 4 miesiące. trzymajcie się cieplutko i starajcie się dostrzegać dobre strony ciąży. Trzymam kciuki z Was!!!

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Scorpiolenka a Ty masz taką tendencję do wysokiego ciśnienia czy to jednorazowy przypadek?

1,5 roku temu przeszłam operację usunięcia tarczycy i nadciśnienie miałam wtedy wykryte przed operacją jako powikłanie tarczycowe,po zabiegu wróciło do normy i nie musiałam nic brać.Teraz skoczyło tak nagle w dzień przed tym jak zrobiłam test.Taka reakcja organizmu na ciążę,u mnie ściśle związana z brakiem tarczycy i pewnie stres i emocje też zrobiły swoje.Na szczescie dzisiejszy wynik TSH 1,47 ale muszę być pod ścisłą kontrolą endokrynologa przez całą ciążę.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny! Dzis beta już 270 więc przyrost prawie 300% :) progesteron 33, tydzien temu był 13. Co myslicie? Wg. kalnedarza belly to 5 tydzień (4 tydzień 0 dni). Poprzednią ciążę w listopadzie poroniłam więc boje się. Mam w domu luteinę. Brać? Wizyta dopiero w czwartek.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • BiB Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    Hey Dziewczyny! Dzis beta już 270 więc przyrost prawie 300% :) progesteron 33, tydzien temu był 13. Co myslicie? Wg. kalnedarza belly to 5 tydzień (4 tydzień 0 dni). Poprzednią ciążę w listopadzie poroniłam więc boje się. Mam w domu luteinę. Brać? Wizyta dopiero w czwartek.

Gratuluję super przyrostu :)

Ja nie jestem zwolennikiem brania leków na własną rękę. Ja w razie wątpliwości zadzwoniłabym do gin zapytać co z tą lutką.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam :( mój lekarz przychodzi na 16 a po 16 nie odiberają w rejestracji telefonu. Połozna powiedziała, że nic mi nie powie. Nic. Czekam na czwartku. W czwartek zrobie jeszcze powtorkę: progesteron, luteina i prolaktyna (bo mam ją bardzo wysoką). Dzięki za odpowiedż.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak się czujecie?? Ja po pracy mega wykończona;)) codziennie czuję że coś się dzieje w brzuchu.. chyba macica się rozciąga.. też tak macie??

w57v9n739l65d4jw.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się dzisiaj. Tescik zrobiłam ale nadal taka blada kreseczka, z tymże dziś czulosc do 25. Mam lekkie mdłości bóle głowy i biegam na kabelek, dodatkowo tak jak Marzena pisze ciągle czuje ze coś się w brzuchu dzieje, a to mnie zakuje, a to po bokach boli jak leżę, teraz miałam też trochę takich bólów jak na okres (a tego boje się najbardziej) i serce mi drży ale to z emocji chyba. Ja mam Hasimoto i tez się trochę martwie, pierwsza ciążę poronilam a z drugiej mam 4 letniego synka. Bardzo chciałabym żeby wszystko było dobrze. Dzwoniłam do mojej ginekolog to kazała przyjść za 3 tygodnie bo nic widać nie będzie aż 10 dni zrobić dopiero betahcg. Tak trochę mi się dziwnie zrobiło bo to długotrochę i ewentualne Podtrzymanie ciąży nie wchodzi w grę wtedy. Ja mam problem z praca bo pracuje z malymi dziećmi i boję się zarazic, a chorób różnych jest zawsze mnóstwo. Dzisiaj nie poszłam ale nie wiem co dalej. A jak się nie uda?? Doradźcie coś. Proszę.

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję takie rozciąganie w dole brzucha i to takie całkiem przyjemne jest. Poza tym leżę i odpoczywam i czuję się całkiem dobrze.
    Katerineczka ja na twoim miejscu nie czekałabym 10 dni tylko teraz zrobiła betę a za kilka dni przyrost, choćby tak dla samej siebie.
    Ja jestem w 5 tyg i mi lekarz (jeśli nic się nie będzie działo) też kazał przyjść za 2,3 tyg.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katerineczka, myślę, że wizyta za 2-3 tyg jest ok, natomiast betę zrobiłabym teraz i po 48h, dla swojego wewnętrznego spokoju, że wszystko jest ok

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:
    Hej witam się dzisiaj. Tescik zrobiłam ale nadal taka blada kreseczka, z tymże dziś czulosc do 25. Mam lekkie mdłości bóle głowy i biegam na kabelek, dodatkowo tak jak Marzena pisze ciągle czuje ze coś się w brzuchu dzieje, a to mnie zakuje, a to po bokach boli jak leżę, teraz miałam też trochę takich bólów jak na okres (a tego boje się najbardziej) i serce mi drży ale to z emocji chyba. Ja mam Hasimoto i tez się trochę martwie, pierwsza ciążę poronilam a z drugiej mam 4 letniego synka. Bardzo chciałabym żeby wszystko było dobrze. Dzwoniłam do mojej ginekolog to kazała przyjść za 3 tygodnie bo nic widać nie będzie aż 10 dni zrobić dopiero betahcg. Tak trochę mi się dziwnie zrobiło bo to długotrochę i ewentualne Podtrzymanie ciąży nie wchodzi w grę wtedy. Ja mam problem z praca bo pracuje z malymi dziećmi i boję się zarazic, a chorób różnych jest zawsze mnóstwo. Dzisiaj nie poszłam ale nie wiem co dalej. A jak się nie uda?? Doradźcie coś. Proszę.
    Też mam Hashimoto niestety ale dowiedziałam się o tym miesiąc przed ciążą Anty TPO mam ponad 300 gdzie norma to jakoś do 35;) a Tsh troszkę ponad 2 a miesiąc temu było 14 ... też się boję dlatego zastanawiam się co zrobić z pracą.. zaryzykować i pójść na l4??

w57v9n739l65d4jw.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena sama się z tym gryze. .. umówiłem się do lekarza 1 kontaktu i wezmę na tydzień, zobaczę co się bedxie działo. U mnie w pracy będzie wielki niezadowolenie i juz się tym stresuje. Ja mam tsh 3,15 to jest troszkę za dużo i też się tym martwię.

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie;* możesz mieć do 4 ;) a te anty TPO to ile masz?? Ponoć to nie przenika do fasolki;) a jakie leki bierzesz?? Ja euthyrox 75 +pol tabletki 75..dobrze zrobiłaś z tym l4 ja idę w czwartek do lekarza mam wizytę ;) po 16

w57v9n739l65d4jw.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A praca się nie stresujące! Bo to tylko ludzie prowadzący własną firmę itd.. Oni też przecież mają dzieci.. A Ty się martw sobą i dzieckiem Ich miej w nosie ;)

w57v9n739l65d4jw.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katerineczka skoro masz takie przejścia to ja też bym zrobiła sama dla siebie tą betę. Będziesz spokojniejsza.

Jeśli chodzi o brzuch to ja póki co nic tam nie czuję, jedynie wydaje mi się że przy zagnieżdżaniu kilka dni po owu pobolewało mnie podbrzusze i biodra. Teraz jest ok pod tym względem. Za to mam okropne mdłości!! Prawie nic nie jem, ciągle zbiera mi się na wymioty, nawet mam problem z umyciem zębów. Ach takie uroki, pierwszy trymestr i ostatni najcięższe, latem będziemy w najlepszej formie ;)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo tyle dobrze, ze lato to będzie Nasz czas;))

Scorpiolenka, Magda-lenka lubią tę wiadomość

w57v9n739l65d4jw.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ