Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
aher wrote:Dziewczyny ja w pierwszej ciąży nie moglam z bólu przez pierwsze dni bolał mnie brzuch i plecy. Pognałam prędko do gina, ale sprawdził że wszystko ok i po prostu macica się rozciąga. Obecnie nie mam takich mocnych boleści.
Raz obudziłam się w nocy z bólem i musiała wziąć no-spe.
aher wrote:Ja dziś idę do gina, dość szybko ale zalezy mi na zaświadczeniu. Dam znać po wizycie. -
michasia-K wrote:vysockam masz syna Ignasia?
Tak bardzo lubie to imie
To moja pierwsza ciaza. Wszystko takie nowe i nieznane
Tak mam syna Ignasia i Ksawcia To moja trzecia ciąża ale każda inna choć w drugiej czułam się dobrze jak i w tej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:16
-
Witam się i ja z Listopadówkami
Ja w sobotę zobaczyłam wymarzone dwie kreski na teście, później była beta dla potwierdzenia i wyniosła w 14 dpo 184,2 mlU/ml
Powtórzona po 55h w 16 dpo podskoczyła do 504,1 mlU/ml
Jutro trzecia i już ostatnia powtórka a w czwartek wizyta u lekarza i usg, może coś zobaczymy
Termin porodu na 5.11.
Jest to moja pierwsza ciąża, starania trwały 16 cykli.
Jak na razie nic mi nie dolega, może tylko poza delikatną jakby zgagą i chwilowymi bólami brzucha, jak na okres. Dzisiaj lekarz podniósł mi dawkę dupka na 3 tab. dziennie.
Jestem jakoś mega pozytywnie nastawiona i momentami mnie to przerażą...
-
Wiem, że teraz będzie już nie odłączny lęk przed wszystkim i pewnie jak każda z nas do tego przywyknę
Pisałyście o imionach. Mnie od dawna marzy się syn Leon W rodzinie dzieci sie rodziły i to imię była zakazane, trzymane specjalnie dla mnie A co do dziewczynki to Kinga się nam podoba
-
Michasia to jest nas dwie Ja po cichu liczę na bliźniaki Ciekawe jaka jutro mi wyjdzie, powtarzam ją ostatni raz.
Mój progesteron z kolei wydaje mi się za niski bo ok. 30 ng/ml. Zwiększam dawkę duphaston do 3x1 ale to mi lekarz kazał ze względu na bóle brzucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:09
-
Witaj Sówka.
Dokładnie tak ciążowy lęk to chyba normalna sprawa,ale to tylko świadczy o tym,że nam zależy żeby wszystko było dobrze. Co do bety to ważne ,że przyrasta a nie odwrotnie:)
Co do imion to my chcielibyśmy Lenkę albo Kornelię (bo zdrobnienie Nelka bardzo mi się podoba) a druga wersja to Adam lub Igor.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:16
-
Zaczyna robić się nas coraz więcej wy boicie się o pierwsze ciąże to tak ja kiedyś a teraz zastanawiam się jak to będzie z trójką jak to ogarnąć przy 2 latku i 5 latku tyle będą mieli moi synowie jak będzie maleństwo zaczyna ogarniać mnie strach, a jeszcze dochodzi teściowa która pewnie niezbyt się ucieszy jak się dowie na razie i tak nic nie mówię.
-
vysockam wrote:Zaczyna robić się nas coraz więcej wy boicie się o pierwsze ciąże to tak ja kiedyś a teraz zastanawiam się jak to będzie z trójką jak to ogarnąć przy 2 latku i 5 latku tyle będą mieli moi synowie jak będzie maleństwo zaczyna ogarniać mnie strach, a jeszcze dochodzi teściowa która pewnie niezbyt się ucieszy jak się dowie na razie i tak nic nie mówię.
Ja mam jednego synka i nie wiem jak ogarnę dwójkę dzieci, a co dopiero taka Twoja trójka...