Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiatko mam nadzieje i tego Ci zycze by powstrzymali skurcze. Niech dzidzius posiedzi chociaz do 8 msc.
Ja mam taki spiworek z welna do sanek i wozka. Nigdy nie mialam kolderek poduszek. Dziecko ma lezec plasko. A w zimie wlasnie dawalam ten spiworek. Zeby od spodu tez bylo cieplo.
Do lozeczka na sam poczatek rozek, potem taki spiworek co sie zapina na ramionkach. Dziecko sie nie rozkopie i nie zakryje glowy. Kolderke dopiero zaczelam uzywac jak corka zaczela wstawac w lozeczku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 13:28
-
Asiątko trzymam kciuki,żeby maluszek wysiedział w brzuchu jak najdłużej.
Ja do wózka też planuje śpiworek ewentualnie jakiś kocyk.Do łóżeczka na początek rożek i bawełniany kocyk a później śpiworek i kocyk ubrany w pościel.Kołderkę też mam ale u nas w domu zimą jest ciepło więc grubszego przykrycia nie będę potrzebować. -
A ja stanę 'trochę' w obronie przyszłych lekarzy, bo sama uczestniczę w ich edukacji. Na każdych studiach są przedmioty 'zapchaj dziury' i oni też je mają. Każdy student takie miał na studiach. Zaliczenie najważniejszych przedmiotów wymaga od nich niemałego wysiłku i poświęcenia ogromu czasu. Co do ludzi, którzy się tam pojawiają to jest tak jak wszędzie i w każdym zawodzie - nie wszyscy są miłośnikami swojego zawodu, ale uważam że w dobie internetu można znaleźć świetnego lekarza czytając opinie innych pacjentów.
Sama mam ograniczone zaufanie do lekarzy, ale bardziej w kwestii farmacji i leków które przepisują.
Co do oksytocyny - chyba dopytam o to w pracy lub poszukam typowo naukowych artykułów.
Myślę też, że nikt nam nie poda oksytocyny bez potrzeby jeśli jasno wyrazimy swoje zdanie.
Asiatko trzymam mocno kciuki, żeby dzidzia się tak nie spieszyła :*
To jest nas tu trochę'90
-
kas50 wrote:Asiatko miałaś jakieś objawy?
Miałam skorcze z kręgosłupa dość silne i pojawiło się krwawienie ale takie po badaniu i leżę już od czwartku w szpitalu pod kroplowkami.Wikusia -24.04.2006(10lat)
Ignacy-15.11.2010( 6lat)
Aniłek*-16.06.2015(12tyd)
Nowe szczęście-27.11.2016( 13t04d) -
Wlasnie pije sobie piwko bezalkocholowe. Juz zapomnialam jak smakuje. Musze vos zadbac o moje nerki bo sprawdzilam sobie moj opis z tomografii co robilam jesienia i mam zlogi w nerkach. Czyli kamice. Po ciazy pewnie bede musiala sie tym zajac.
Ostatnio junior kopie mnie w dno macicy. Beznadziejne uczucie jakby mnie w szyjke kopal. -
nick nieaktualnyEunice. Gdy bym ufała mojemu ginekologowi to bym nie wierzyła, ze zajdę w ciążę i ja utrzymam. Jako 22- latce powiedzial, ze będę miała problem z zajęciem w ciążę, a co dopiero utrzymaniem. Załamałam się. Minął rok poszłam do obecnego, calkiem inne podejście. Kilka miesięcy zastanawialiśmy się czy sobie poradzimy, a po nowym roku... Zaszłam w ciążę w 2 cyklu i latam jak skowronek do tej pory
-
eunice. to ja Cię mogę zapewnić, że w mojej katedrze tacy ludzie są tępieni do granic możliwości i muszą coś z naszego przedmiotu wynieść
Jedyne co mogę doradzić to unikanie lekarzy zagranicznych kończących medycynę w Polsce. Wiem, że brzmi do dosyć rasistowsko i wkładam wszystkich do jednego wora, czego nie lubię - pewnie jak wszędzie są wyjątki - ale w porównaniu do naszych lekarzy oni mają strasznie okrojony program i im to się dopiero nic nie chce a wszystko należy.
-
Cześć Mysza90! Zaglądaj częściej
Asiątko - trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze !
Ja jestem z rocznika 89, z 4 listopada w dodatku
Mój wynik glukozy :
(mg/dl)
- 70,90
- 96,40
- 85,60
Wydaje mi się dosyć niski, biorąc pod uwagę wieloletnią nadwagę na pograniczu otyłości.