Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Radiszka kochana już druga ciąża? Coś ty! Jak ten czas leci! Gratuluję :)

Ja jeszcze do was nie dołączam :) za dużo przeszłam zeby po dwóch betach tu oficjalnie dołączyć :). Jeśli jutrzejsza da ładny przyrost to po cichu się przywitam:)

No tak wyszlo :) ale chcialam bobasy z mala roznica wieku :)

Super ze juz 2 bety. Teraz napewno sie uda i bedziemy tu razem! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:03

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    Ale dużo dziś napisałyście!
    Zaczynam czytać i nadrabiać zaległości :) ale łatwo dziś nie będzie bo jestem po 10 godzinach pracy i jednak zmęczenie robi swoje.

Ja dziś miałam chyba pierwsze mdłości :/ Nie wiem czy to możliwe, bo wg. kalendarza jestem w 5 tygodniu ciąży (4 tyg. i 6 dni)? Ale od godziny 8:30 do ok. 11:30 było mi strasznie niedobrze i miałam okropny ślinotok :(

Mam nadzieję że jutro będzie lepiej :)

Czy Wy też nie macie apetytu? Ja nie mogę patrzeć na jedzenie, nie mam na nic ochoty, nic mi nie smakuje- jem z rozsądku.

• Paju Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:
    Paju bierzesz coś, może byłaby potrzeba luteline albo duphaston, plamienia to często nic groźnego ale zdarzają się przy spadku Progesteronu i wtedy wystarczy go uzupełnić. Połóż się i odpoczywaj i może przyspieszyć wizytę u gina.

Nic nie biore, zobaczę może uda się przyspieszyć... ale on przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu...
    Ciężko leżeć i odpoczywać jak miedzy nogami biega roczniak ale jakoś damy radę :)
    Zobaczymy czy się powtórzy w poprzedniej ciąży też miała jednorazowy "wybryk"

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja apetyt mam....niestety....;)

Ellasi lubi tę wiadomość

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano nie mogę jeść,a potem apetyt wraca a wieczorem zgaga :( ale taka do zniesienia byleby gorzej nie było.

Ellasi lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na mdłosci pomoga plasterek sera żółtego takiego ciepłego;)

witamy nowe mamusie przyszłe;))

Ellasi lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:
    Ja apetyt mam....niestety....;)

Ja też :( i nawet mdłości przeszły..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości mogą być tak wcześnie, ja też je mam nieestety. W pierwszej ciązy wymiotowalam aż do 16 tygodnia. Plus taki, że zleciałam z wagi sporo. Teraz też widok surowego mięsa i innych zwala mnie z nóg i najlepiej wchodzą mi chrupki kukurydziane. W tamtym tygodniu jeszcze miałam momenty wilczego głodu, ale z dnia na dzień jest coraz gorzej pod tym względem.

Ból głowy w końcu minął, teraz relaksik przed tv :)

Ellasi lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Ccontent://media/external/file/9563zy Wy też nie macie apetytu? Ja nie mogę patrzeć na jedzenie, nie mam na nic ochoty, nic mi nie smakuje- jem z rozsądku.
    Ja wrecz sie zmuszam do jedzenia.
    Ok godziny 17 chce mi sie strasznie spac. Jak pospie godzine to wstaje juz mdlosciami, ktore trwaja do wieczora :-(

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia,
    Ja mam to samo z jedzeniem. Jem z rozsądku ale ile mnie to kosztuje!
    Senność i zmęczenie mi nie dokuczają. Mdłości pojawiły sie wczoraj. Mam nadzieje że dzis ich nie doświadczę.
    Mam tez ślinotok- to tez męczące.

Miłego dnia Dziewczyny!

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;) Noc przespana cała trójka przespała całą noc.Rano mdłości mnie męczyły ale popiłam i zjadłam biszkopta i mineły;))jestem strasznie zmęczona i śpiąca...

A ja znów muszę jeść mało ale czesto inaczej mam takie mdłości że szok;/

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ja dziś ujrzałam dwie grube krechy na teście, jutro potwierdzę betą. Jestem w totalnym szoku, bo pozwolilam sobie trochę na samowolkę, wziełam clo, okazało się, że moj lekarz na urlopie, poszłam do innego sprawdzić czy coś pękło i jedyne co widział, to to, że w prawym jajniku niepękniete jajo bez szans na peknięcie, zapadające się. Mija 2 tyg, zaczełam źle się czuć, ból piersi jak nigdy, brzuch typowo na okres, wieczorne mdłości i mega sennosc od 18. Musiałobyć jeszcze jedno jajeczko:)))) z tych emocji az mi niedobrze jest i nie wiem czy to podswiadomosc tak działa czy co;/
    SZOK!!!

pabelka88, nick nieaktualny, cortezia, nick nieaktualny, radiszka, nick nieaktualny, Bianka4 lubią tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • cortezia Znajoma

Wysłany: 11 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg no to wielkie GRATULACJE!

megimeg lubi tę wiadomość

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "
    X9r3p1.png
    I3pzp1.png
    jnFbp1.png
  • Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg super gratuluję;))

megimeg lubi tę wiadomość

w57v9n739l65d4jw.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Wam, choc czekam na potwierdzenie takie 100%, że jest zarodek i się rozwija:)

oar83e3k7nkpecth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja dzis bylam powtorzyc bete oraz prolaktyne progesteron i ft3 :) wyniki jutro ok.13stej

• katerineczka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w południe :) megimeg robiłaś bete? Tomania czekamy na wyniki. Jest nas coraz więcej ale fajnie :))

• katerineczka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcxyny tego jedzenia na przymus to współczuję to nie jest fajne uczucie

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasi - jesteśmy na bardzo podobnym etapie ciąży.
    Ja w sumie w ostatnim czasie schudłam prawie 2 kilo - mały apetyt, mdłości na razie brak, a jedzenie staram się tez jeść z rozsądku. O ile wcześniej uwielbiałam słodycze to na razie nie chce mi się na nie patrzeć.

Megimeg - kciuki za ładną bete :)

Tomania konieczne napisz jak Twoje wyniki, jak już je będziesz miała. Kciuki za ładne wyniki :)

Ja dzisiaj jednak jeszcze powtórzyłam bete, chyba bardziej się denerwuje jej wynikiem niż ostatnio, ale wierzę że będzie dobrze :)

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• aher Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Jak z tą naszą listą? Jest nas tu trochę i już nie ogarniam co, kto i kiedy :) Przydałaby się lista dla uporządkowania.

Mdłości mega męczą, ale w zasadzie przynajmniej mnie też uspokajają... dobrze mieć jakieś objawy ciąży ;) Nie mogę doczekać się już wizyty, którą mam 22.03, a najchętniej to już bym chciała być w drugim trymestrze, zawsze to spokojniej.

Podziwiam Was za to bieganie na bety, dla mnie to za bardzo stresujące.

Ellasi lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
‹‹ ‹ 32 33 34 35 36 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ