WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, założyły jakąś grupę na FB i teraz tam siedzą, ale też nie wiem które :) mi tutaj dobrze :D

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia właśnie nie rozumiem lekarzy, dlaczego po prostu nie mogą czasem zrobić tego cc. Masz problemy i powinni to jakoś uwzględnić. Ostatnio wielki pan dr w szpitalu sie poważnie obraził że spytałam się czy będę miała chociaż usg zrobione. Do szpitala zglosilam się z bólem brzucha. Bolało tak bardzo że chodziłam zagięta wpół. Lekarz sie zapytał czy jeszcze rentgena nie chce a ja mu pogratulowalam pomysłu ;-) a, dowiedziałam się jeszcze że usg nie jest najważniejszym badaniem w ciąży!!! Szkoda gadać.
    Tak czy inaczej masz prawo zadbać o swoje zdrowie i zdrowie swojego dziecka. Mam nadzieję że uda się przekonać lekarza do wpisania zaświadczenia tym bardziej że nie jest to kręcenie tylko rzeczywiste wskazanie do cc.
    Trzymam kciuki!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia.. jak oni traktują ludzi a tyle kasy za nas dostają.. jak miałam kleszcza w nodze to wyciągała go pielęgniarka i lekarz nawet nie widział tego miejsca. To sama mi powiedziała gdzie mam jechać jeszcze to sprawdzić. I tak dlugo zwlekali z antybiotykiem aż dostałam gorączki i pojawil się rumień. Więc czeka mnie jeszcze badanie na boreliozę zanim zacznę karmić. Ale jestem dobrej myśli :)

Tez mam nadzieję ze mnie normalnie potraktuje. Pani w rejestracji mówiła że dr miał przypadki i wypisywal takie zaświadczenia więc liczę że tym razem się uda :)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dziękuję za informację!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dawno miałaś kleszcza? Zrób przeciwciała. I ewentualnie awidność IgG. Nie trzeba być na czczo. Możesz o której chcesz zrobić to badanie. Pewnie trochę kosztują ale zrób gdzieś w dużym laboratorium to wyniki będą w tym samym dniu. Potem do gina z wynikami. Trzymam kciuki za zaświadczenie

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie zmierzyłam ciśnienie... Jest w porządku tylko tętno 112. Trochę wysokie. Ide się dotlenić trochę. Dziś czuję się taka zmarnowana właśnie. Czy to aby trochę nie za wysokie tętno?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja jestem tu chyba od początku i nie kojarzy mi się taki nick, może usunela konto albo dołączyła na fb.

Shantelle lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja mam zawsze bardzo niskie ciśnienie a tętno ok 100. Usłyszałam od kardiologa że taka moja uroda. Nie mogę brać leków na obniżenie tetna bo one obniżają też ciśnienie. Czasem serce mi dudni aż na poduszce a pierś widać jak skacze. Ale przywykłam do tego :)
    Nie tak dawno miałam tego kleszcza i już wszystko wiem. Pod koniec ciąży będę robić badania :) zawsze robię w diagnostyce i wyniki są w ten sam dzień :)
    Dzięki, oby dobrze poszło, w NFZ już zwątpiłam dlatego Idę prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Witam Mamusie :)
    Mam pytanie, kiedyś tu na forum udzielała się Sskorka.
    Sskorka jesteś? Odezwij się do nas bo jesteśmy ciekawe co u Ciebie :).
    A może wy dziewczyny wiecie.
    Pozdrawiam serdecznie :)

. sskorka24<3 TP. 25.11.2016<3 Amelia <- podejrzewam, ze facebook

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama patrzyłam że tu się udzielała od kwietnia, była też czasami u nas na grudniówkach i chciałam zapytać jak się czuje, ale cisza... No nic, szkoda.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troszkę się zmartwiłam tym tętnem bo nigdy tak wysokie nie było.
    Diagnostyka to jednak dobre laboratorium. Ostatnio robiłam awidność na toksoplazmoze i zdziwiłam się że w ten sam dzień jest wynik. Jak byłam w innym to musiałabym czekać ok 2 tyg. A tutaj liczy się czas. Nie wytrzymalabym tak długo.

Ja wolę prywatnie chodzić bo z NFZ zawsze problemy. Przy moich przygodach w ciąży dostałabym prędzej zapaści. Do gin idziesz tylko na badanie palpacyjne a na usg czekasz miesiąc ;-) nigdy w życiu :-D

Moja pani dr zasługuje na każde pieniądze a kobieta jest kochana i cieszę się że do niej trafiłam :-)

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Przepraszam, tokofobia nie musi być wskazaniem do cc. Ale myślę że kiedy lekarze widzą takie zaświadczenie to raczej nie robią problemów bo to jednak poważne zaburzenie.

Ja boję się depresji poporodowej dlatego gin mówiła mojemu mężowi że będę potrzebowała dużo wsparcia po porodzie. Mąż już przygotowany na taką ewentualność. Jeszcze też umowie się do swojego psychiatry.
    Niestety w szpitalu spotkałam wiele kobiet z nie tylko z depresją poporodową ale też z psychozą po porodzie. Sama się boję bo mogę mieć ten sam problem. Ale może tak źle nie będzie...

Odnośnie tokofobii - namm wczoraj lekarka na szkole rodzenia mówiła, że zna w Polsce przypadki, że matce zabrali dziecko skoro ma problemy psychiczne a dziewczyny tylko bardzo bały się porodu.
    No ale takie papiery zostają i ciągną się za pacjentką,więc radziła dobrze się zastanowić czy to warte...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 20:22

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tętnem bym sie nie martwiła bo to w ciazy normalne.ja często mam 100/58 a pul ponad 100.lekarz mowil ,ze im starsza ciąża tym czesciej wysoki puls moze sie zdążać bo serce musi 2razy wiecej krwi pompować .

Ja jutro wizytuje.przyjezdza moja mama ,zeby M mógł ze mna jechać i zobaczyć pierwszy raz swoją córę :D

Wirginia, Kagura lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po USG i jestem trochę zmartwiona... Dziwne wyszły wymiary, może podam, mój wiek ciąży 30t1d a wg wymiarów:

BPD - 8,51 cm - 34t2d !!!
    HC - 29,43 cm - 32t3d
    OFD - 10,19 cm
    AC - 26,86 cm - 31t0d
    FL - 5,43 cm - 28t5d !!!

najbardziej niepokoi mnie BPD i FL... lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić bo takie rozbieżności są możliwe i że on nie widzi powodu do niepokoju, a ja dopiero w domu przeczytałam że to są aż tak duże rozbieżności w tym pierwszym przypadku to 4 tyg! nie wiem co robić, strasznie się martwię, nie wiem czy nie zapisać się na jeszcze jedno USG do innego lekarza...? :(

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi dziękujemy za ostrzeżenie :-) rozmawiałyśmy tylko teoretycznie odnośnie innej sytuacji. Żadna z nas nie zamierza takiego papierki sobie załatwiać. Myślę że nie tak łatwo na tej podstawie zabrać matce dziecko ale to już zdanie laika :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia chuba gdzieś na Belly widziałam taki wątek. Jak sprawdzę to podam linka do wątku. Kochana wszystko będzie ok!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia wrote:
    Dziewczyny jestem po USG i jestem trochę zmartwiona... Dziwne wyszły wymiary, może podam, mój wiek ciąży 30t1d a wg wymiarów:

BPD - 8,51 cm - 34t2d !!!
    HC - 29,43 cm - 32t3d
    OFD - 10,19 cm
    AC - 26,86 cm - 31t0d
    FL - 5,43 cm - 28t5d !!!

najbardziej niepokoi mnie BPD i FL... lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić bo takie rozbieżności są możliwe i że on nie widzi powodu do niepokoju, a ja dopiero w domu przeczytałam że to są aż tak duże rozbieżności w tym pierwszym przypadku to 4 tyg! nie wiem co robić, strasznie się martwię, nie wiem czy nie zapisać się na jeszcze jedno USG do innego lekarza...? :(

Spokojnie - a dostałaś siatkę centylową? Jeśli się mieści w centylach to nie ma powodu do niepokoju - zresztą nawet jak się nie mieści to dzieci są indywidualistami - nie zawsze mieszczą się w ryzach :P
    A jak tam waga?
    U mnie trochę bardziej proporcjonalnie, ale było tak w 29t0d
    BPD - 33t
    HC - 32t2d
    AC - 32t1d
    FL 32t

więc jak widzisz też wyprzedza, ale w siatkach się mieści. Jeśli ma Cię to uspokoić to zapisz się do innego lekarza i porównasz.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam to nie z Belly ale wklejam http://f.kafeteria.pl/temat/f10/za-duza-glowka-plodu-p_4759584

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Małamama patrzyłam że tu się udzielała od kwietnia, była też czasami u nas na grudniówkach i chciałam zapytać jak się czuje, ale cisza... No nic, szkoda.

Faktycznie poszukalam i była ale nie udziela się. Nic nie wiem co u Niej. Może spróbuj na fb się skontaktować, dziewczyny mają swoją stronę link też gdzieś się podziewa na forum. A może ktos poda Ci jak się z nimi skontaktować bo grupę mają zastrzeżona.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia na pewno wszystko w porządku, ja swoich danych nie mam z ostatniego USG a następne dopiero 3 trymestru mam 21 września to wtedy będę wiedzieć co i jak. Wiem tyle że u mnie było na odwrót, mała główka a bardzo długie rączki i nóżki, tzn. Kość udowa i przedramienna. Oczywiscie ja już jako panikara czy wszystko w porządku robiłam wywiad lekarzowi ale on stwierdził że tak się zdarza i że mieści się w normie na siatce centylowej i nie ma powodu do zmartwien. Teraz oczywiście już za każdym razem się dodopatre co z tą główka czy wszystko ok. Czy nie ma takich dużych różnic. Dla pewności możesz iść do innego lekarza ale na pewno ci powie że wszystko dobrze, trzymaj się i nie stresuj na zapas:-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ