Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My po zakupach małych. Kupiliśmy kołderkę, poduszkę klin, ochraniacze, prześcieradło i pościel
mogłabym cały dzień kupować te cuda ale zaraz musiałam skończyć bo mąż do pracy a ja musiałam odebrać auto
W efekcie wyszło tak że pojechaliśmy razem do Miedzyzdroitrochę jodu i świeżego powietrza zawsze się przyda
Wirginia, kataloza, małamama, Scorpiolenka, zxc, _polin lubią tę wiadomość
-
Ja mam jeszcze tak. Do zaliczenia apteke ostatnio robilam sobie liste na gemini I wyszlo mnie to 400zl
Potem tak. Fotelik zamowic ,lozeczko I materac zamowic I dokupic przescieradlo , stojak na wanienke , kombinezon I torbe wozkowa jakas ,bo nie mam tez. A do tego jeszcze troszke ciuszkow sklompletowac . M in jakies welurkowe cieple pajace ,jakies rajtuzki czy polspiochy musze poczaic czego mi brak.
Takze troche tego jest ale musze czekac na pazdziernikowa wyplate. Tzn lozeczko I materac razem z fotelikiem zamowie w nastepnym tygodniu ,bo nie wiadomo ile potrwa dotarcie tego do odbioru.
Cos łupie mnie po lewej pod lopatka po boku ehh masakra dluzy mi sie dluzyyyy ta ciaza jasna anielka. 58 dni od jutra ehhWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 21:13
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
A mi pokazuje ze zostalo 45 dni, zaczyna sie robic gorąco! Ja na szczęście nic nie musze kupowac bo wszystko juz mam. To chyba jednak prawda z tym stwierdzeniem że 3 dziecko jest najbardziej ekonomiczne w utrzymaniu. Oby! Dokupilam co prawda pare kaftanikow czy pajacykow zeby miec troche frajdy z przygotowań. A tak zostało mi pare drobiazgów jak koszula i biustonosze do karmienia, pantofle cos z kosmetyków i mogę rodzić
Lena19938, Kagura lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie wszystko dobrze tak mówi lekarz, mała jest mała bo wazy 1956g ale wszystko z nami w porządku. Ułożona już glowkowo, nisko ale szyjka zamknięta i trzyma. Nastepna wizyta 21 października dopiero bo ciąża fizjologiczna, przebiega prawidłowo to dopiero później będę czesciej.
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków, opłacało się :-* i czekamy na kolejne wizytyLena19938, Wirginia, _polin, kas50, Kagura lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja jestem tu nowa☺ Małamama moge wiedziec na kiedy masz termin? Bo widze ze w 28 tc twoja kruszynka wazyła tyle samo co i moja a teraz juz dawno nie bylam na USG a wizyte mam dopiero w przyszlym tyg i sie troche martwic zaczynam bo poprzednim razem lekarz stwierdzil ze mala za maly obwod brzuszka ma jak na swoj tc.
Lena19938, kataloza, _polin lubią tę wiadomość
-
Aneczka91 wrote:Hej dziewczyny ja jestem tu nowa☺ Małamama moge wiedziec na kiedy masz termin? Bo widze ze w 28 tc twoja kruszynka wazyła tyle samo co i moja a teraz juz dawno nie bylam na USG a wizyte mam dopiero w przyszlym tyg i sie troche martwic zaczynam bo poprzednim razem lekarz stwierdzil ze mala za maly obwod brzuszka ma jak na swoj tc.
To jakiś dziwny lekarz albo błędnie mierzy albo coś innego. Moja kruszyna w tym czasie miała niecały kg i nie nie mowila mi o małym obwodzie czegokolwiekpo prostu rośnie sobie swoim tempem
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wstałam sobie o 4 i koniec spania - po 7 usnęłam jeszcze na chwilę, ale i tak czuje się jak zombi
Dziewczyny czy Wy też macie jakieś bóle, uciśnięcia i kłucia - głownie w dole brzucha? Nie wiem czy się niepokoić, bo jednak wydaje mi się, że pewnie wszystko już ciśnie bo dzidziol duży.
-
aphrodita wrote:Posti podziwiam. Ja juz bym ie wysiedziala 8 godzin za biurkiem, tym bardziej, ze jak poszłam na zwolnienie to niezły młyn sie zacząl na moim stanowisku i na pewno duzo nerwów by mnie to kosztowało. Koleżanka biedna co mnie zastępuje siedzi po godzinach w pracy. Także poszłam w odpowiednim momencie.
A teraz jak mnie wszytko pobolewa to nawet nie wyobrazam sobie jezdzic do pracy.
Ja też nie lubie prasowac i robie to na raty. Dzisiaj znowu mam lenia. Nic prawie nie zrobiłam, a corka u tesciowej. Znowu nie wykorzystalam calego dnia.
9 godzini co druga sobota
-
Dziewczyny gdzie kupilyscie staniki do karmienia? Oczywiście online
Postanowiłam - 7 padziernika tj w 36tc idę na zwolnienieposiedzę w domu w końcu.
Dziś mam dodatkowe usg po mojej reklamacji w luxmedzie. Stresik jest mimo wszystko. -
Ja mam jeszcze z poprzedniej ciazy 2 z h&m 2 kupilam w sklepie z odzieza ciazowa i dwa mam bezszwowe ktore sa wygodne i po domu w nich smigalam albo w nocy.
Staniki do karmienia kupowac najlepiej pod koniec ciazy. Mysle ze na poczatek 2 szt a potem dokupic bo nie wiadomo jaki rozmiar bedzie. -
Cześć dziewczyny. Witamy Aneczke wśród nas
Aneczko nie martw się, na pewno wszystko jest dobrze, usg podaje orientacyjny wynik. Moja mała ma bardzo małą główkę ale nie martwię się bo wszystko mieści się jeszcze w siatce centylowej w dolnej granicy normy, ale się mieści...
Głowa do góry! Fajnie że do nas dołączyłaś
Kataloza to będzie niespodziankajak już wybiorą wozeczek to napisz jak wrażenie
mój zamówiony już dawno a trzeba jeszcze tyyyyle czekać. Przed samym porodem pewnie przyjdzie...
Polin ja odczuwałam takie bóle jak na miesiączkę a kłucie kiedy mała napierała na szyjke... Kochana Ty już w 34 tygodniu! Boże czas szybko leci...
Aphrodita ja też się naczytałam o cytomegalii i też podpytam lekarza o to. W każdym razie trzymamy mocno kciuki za wizytę... Wiem że się boisz, ale zobaczysz że wszystko będzie dobrze... Daj znać jak będziesz po.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:47
-
http://pieknamama.pl/biustonosz-mitex-lilly-grey-xs.html
Ja się zastanawiam nad czymś w tym stylu, ale cały czas się zastanawiam
Aż z ciekawości zerknęłam w swoje badania i na początku miałam badane HBs, HIV, różyczkę, kiłę, toksoplazmozę i cytomegalię. Różyczka, toksoplazmoza i cytomegalia przechorowane, więc nie wiem czy jest konieczność powtarzania. Szczerze Wam powiem, że już mam powoli dość tego bujania się po lekarzach, a że ja badania od mojego gina przepisuje sobie na lux-med to tego łażenia mam dwa razy tyletylko na USG chodzę z radością
-
Witam w 34 tygodniu - Boże jak ten czas leci
Już coraz bliżej
Z jednej strony chciałabym, żeby już synek był z nami a z drugiej boję się jak to wszystko przebiegnie, czy urodzę w terminie (moja mama wszystkie swoje dzieci rodziła 2-4 tyg przed, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale pewnie tak) i ogólnie jak przebiegnie poród.
Dziewczyny w co planujecie ubrać maluszka na wyjście ze szpitala? Wiadomo listopad to już może być całkiem zimno, a nawet mrozy, szukam w necie ale wszystko wydaje mi się jakieś takie za cienkie... Macie może coś upatrzonego i podeślecie link?Ruzia