Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzieki Wirginia to mnie pocieszylas☺ bo ja to sie strasznie martwie a na USG musze poczekac do przyszlego tyg bo dopiero do Pl wracam a w Norwegii jest straszne podejscie do ciazy. Przysluguje jedno polowkowe usg i na tym sie konczy normalnie masakra i jesli sie prywatnie nie pojdzie to szans na dodatkowe nie ma...
A tu juz 34 tc normalnie przeraza mnie jak ten czas szybko leci a ja jeszcze nie skompletowalam calej wyprawki☺ a wy dziewczyny jak tam przygotowania do porodu wszystko zakupione?Wirginia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowiem Ci Ruzia ze podobno jak dzidzia w brzuchu ruchliwa to i po porodzie bardzo prawdopodobne ze jej zostanie☺ No ja sie obawiam ze moja Oliwka bedzie miala tak samo bo jak kopniaka matce zasadzi to az mnie skreca a tu jeszcze ponad miesiac to strach pomyslec co bedzie pozniej☺
-
Ja kupuje materac gryka-pianka-kokos.
Co do wyprawki to w zasadzie nic jeszcze nie kupilam. Mam już koszyk na allegro za ponad 200 zł ale jeszcze się zastanawiam czy kupić u tego sprzedawcy czy te smoczki a nie inne jak typowa Waga wszystko muszę rozważyćJutro wypłata to kupuje łóżeczko z materacem.
Na wyjście mam kombinezon zimowy w razie zimowej pogody ale to rozmiar 62-68 i nie wiem czy nie będzie za duży. Mam też lżejszy kombinezon misia. Myślę kupić coś jeszcze pomiędzy na wszelki wypadek ale to używany na allegro.
Tutaj jest link z podpowedzią jak ubrać noworodka na wyjście ze szpitala.
http://www.mysweetlittleprecious.com/2014/10/w-co-ubrac-noworodka-wychodzac-ze.html
-
Cześć Ruzia! Wiesz że chodziłaś mi po głowie przez jakiś czas? Dawno Ciebie nie było
Co do ubranka dla dziecka po wyjściu ze szpitala to miałam szczęście że koleżanka dała mi taki kombinezon cieplutki praktycznie nieużywany, coś w tym stylu:
http://www.bonprix.pl/style/kombinezon-niemowlecy-2589349/?type=image&return=ref
A z materacem Ci nie pomogę bo mam już taki zwyczajny. Dostaliśmy wraz z łóżeczkiem. Najlepiej żebyś znalazła jakąś hurtownie albo sklep z art dla dzieci i podpytała o materace. Powłokę na materac mam dość fajną, z gryką i czymś tam jeszcze. Oczywiście to wyprałam i nic się z tym nie stało... I nie słuchaj sprzedawców którzy będą chcieli Ci wcisnąć najdroższy, bo uważam że ten tańszy będzie tak samo dobry a wiadomo że w tym pierwszym przypadku płaci się za firmę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 12:09
-
Ruzia wrote:Witam w 34 tygodniu - Boże jak ten czas leci
Już coraz bliżej
Z jednej strony chciałabym, żeby już synek był z nami a z drugiej boję się jak to wszystko przebiegnie, czy urodzę w terminie (moja mama wszystkie swoje dzieci rodziła 2-4 tyg przed, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale pewnie tak) i ogólnie jak przebiegnie poród.
Dziewczyny w co planujecie ubrać maluszka na wyjście ze szpitala? Wiadomo listopad to już może być całkiem zimno, a nawet mrozy, szukam w necie ale wszystko wydaje mi się jakieś takie za cienkie... Macie może coś upatrzonego i podeślecie link?
Ja mam coś takiego od koleżanki: https://pl.coccodrillo.eu/p/przejsciowy,kombinezon,p-77671,v-138141 i coś ala zimowy z pepco i na razie się wstrzymuję z kupnem czegoś nowego - mam plan dokupić po urodzeniu. Do tego planujemy dokupić specjalny śpiworek do fotelika i mam już śpiwór do gondoli no i w sumie wydaje mi się, że powinno wystarczyć.
Materacyk mamy piankowy Fiki miki - dla mnie wydaje się wygodny, nie wiem jak dla dziecka.
Aneczka u nas też miała być Oliwka, ale wyszedł Oliwier
-
Ruzia wrote:Dziewczyny a jaki materac kupujecie? Zastanawiałam się nad lateksowym, bo niby najlepszy, ale cena też dosyć wysoka... Tylko nie wiem, czy na materacu powinno się oszczędzać, chyba nie
Lateksowy niby najlepszy,ale ta cena:/ -
nick nieaktualny
-
Aphrodita jaką wadę lekarz stwierdził??
Ja na wtjscie ze szpitala kupilam kombinezon polarkowy,drugi mam taki cieplejszy,w zależności od pogody w jakiś Małego ubiore.
Dziś w kauflandzie kupilismy 2reczniczki z kapturkami i rajstopki.
Został nam jeszcze przewijak do kupienia,wanienka,fotelik (tesciowie kupią),beciki,materacyk no i z Gemini 500zł.uzbieralam:/
W nocy obudzil mnie silny skurcz gornej części brzucha,chyba żołądek?czasem mi tak mrowieje,może Mały gdzieś naciska:/ -
kas50 wrote:W nocy obudzil mnie silny skurcz gornej części brzucha,chyba żołądek?czasem mi tak mrowieje,może Mały gdzieś naciska:/
A ciśnienie masz w normie?
Ja też tak miałam ale to pewnie od nacisku. Dziecko jest już duże i uciska na żołądek i wątrobę -
Lena podczytuję was codziennie, ale nie zawsze mam czas, żeby napisać
Zresztą nie chcę zaśmiecać forum pierdołami i piszę tylko jak mam coś do powiedzenia w danej sprawie albo chce się czegoś doradzić
Ja niby mam dużo rzeczy już kupionych, ale ciągle wydaje mi się, że jeszcze dużo zostało do końca. Torbę by pasowało spakować w ciągu najbliższych dwóch tyg, dzisiaj dopiero zamówiłam małe pajacyki i body (rozmiar 62 nie 56 bo i ja i mąż mieliśmy pod 60cm jak się urodziliśmy, najwyżej będą trochę większe i rękawki się wywinie:) ) i koszulę dla siebie do porodu, bo w sumie nie mam żadnej takiej, która by się nadawała (albo brzuch mi się nie mieści, albo jest już strasznie zniszczona i wstyd się ludziom w takiej pokazać
) a akurat ten sprzedający miał tanie to przy okazji kliknęłam coś dla siebie
Z takich ważniejszych rzeczy to brakuje mi jeszcze materaca właśnie, wypełnienia do pościeli (tu też mam dylemat jakie kupić, żeby dziecko nie zmarzło ani nie przegrzało się) no i pasowałoby jeszcze drugi komplet pościeli dokupić i drugie prześcieradło, ale z tym się tak nie spinam, bo jedno już mam to drugie mogę w ostatniej chwili w sumie dokupić
Jutro mam wizytę, nie wiem czy będę miała USG bo przy ostatnim lekarz mówił, że kolejne za 6 tygodni, ale może się pomyli i zrobi mi terazTo podejrzę co tam u maluszka, bo w sumie to już chyba duży jest bo jak mnie kopnie to aż mnie zaboli i niekiedy się tak rozpycha na boki, że nijak nie mogę się na żadnym boku położyć, a na plecach jest niewskazane długie leżenie przecież
Ciekawa też jestem jak jest ułożony, na dwóch ostatnich USG był główkowo, ale teraz czuję ruchy w zupełnie innych miejscach i nie wiem czy jest to spowodowane tym, że już jest większy, czy tym że się obrócił
Mam nadzieję, że to pierwsze
Ruzia
-
Lena19938 wrote:A ciśnienie masz w normie?
Ja też tak miałam ale to pewnie od nacisku. Dziecko jest już duże i uciska na żołądek i wątrobę -
Ruzia my wczoraj kupiliśmy kołderkę z poduszeczką w rozmiarze 100 x 135 i 40 x 60 czyli większą niż standardowo dla noworodka. Nie cuduj z cenami bo naprawdę można kupić coś dobrego w niższej cenie. Prześcieradło mamy z froty i kupię jeszcze jakieś bo wiadomo że się przyda. Poduszkę klin mam z Fiki Miki a pościel bawełna MimiNu... Wszystko w rozsądnych cenach i w sumie jestem zadowolona bardzo.
Kas dobrze że ciśnienie w normie, w takim razie brzusio rośnie wraz z dzieckiem a my trochę cierpimy z tego powodu. Jeśli masz jeszcze zgagę to w ogóle masakra. Ja oprócz tego czuję czasem ból w mostku który promieniuje jakby do pleców i serca. Refluks... Ale po ciąży zbadam wątrobę -
Eunice fajnych masz znajomych, nie ma co
nie bój się. On jest ojcem. Jak do niego zadzwonisz to na pewno do Ciebie przyjedzie. Co do obciachu to raczej nic nie będzie dla niego ważniejsze niż ukochana żona która rodzi. Ja już ze swoim rozmawiałam na ten temat, Wy też ze sobą porozmawiajcie!
Poza tym położna mówiła o tym że jak dojdzie do partych to będziesz wiedziała kiedy to będzie. Od pierwszych bóli na pewno się zorientujesz że zaczyna się poród ale nie będzie to tak jak w filmach że dziewczyna łapie się nagle za brzuch i rodzi i niewiadomo czy nie urodzi w samochodzie np i czy zdąży w ogóle do szpitala.
Chyba że odejdą wody to już wtedy trzeba jak najszybciej, ale wtedy dzwonisz do męża i on będzie przy Tobie na pewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 14:21
-
Eunice moim zdaniem kapnąć to się kapniesz napewnobo, skurcze porodowe są takie,że ich się raczej nie da pomylić.Jak wody odejdą też ( mi odchodziły w 3 turach niewielkie ilości ale nie da się nie zauważyć.
Expresowe porody zdażają się ale niezwykle rzadko.Te w 5 minut to według mnie tylko na filmach.
W moim otoczeniu w rodzinie i wśród moich znajomych też zdarzały się szybkie porody,ale te najszybsze i tak trwały ok.2 godzin i to był zawsze drugi albo kolejny poród, nigdy pierwszy.
Myślę,że jeśli się zacznie a twój mąż ma taką pracę to w ciągu godziny zdąży.A jak daleko masz na porodówkę? -
Aneczka91 wrote:Hej dziewczyny ja jestem tu nowa☺ Małamama moge wiedziec na kiedy masz termin? Bo widze ze w 28 tc twoja kruszynka wazyła tyle samo co i moja a teraz juz dawno nie bylam na USG a wizyte mam dopiero w przyszlym tyg i sie troche martwic zaczynam bo poprzednim razem lekarz stwierdzil ze mala za maly obwod brzuszka ma jak na swoj tc.
Witamyv:-) Termin mam na 14 listopada a na belly pokazuje 13 listopad.
U mnie niby wszystkie parametry w normie, a na polowkowym mi się wydawało że ma małą główkę ale lekarz mówi że wszystko było i jest dobrze. Także cierpliwie czekam na wizytę na pewno rośnięcia zdrowo:-)Wirginia lubi tę wiadomość