X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Mnie tez pobolewa od czasu do czasu jajnik. Macie jakieś zachcianki juz?
    Ja dziś mam smaka na kwaśne- kapusta kiszona i ogóry konserwowe :)

Na zakupach nie zauważyłam jakiś specjalnych akcji, ale reklamy w tv zaczynają na mnie działać ;)

Co do bóli brzuch... Ja się dziś wzięłam za wiosenne porządki, wywaliłam ciuchy z szafy i zaczęłam przeglądać, wyrzucać i na nowo układać. Tak się namachałam rękoma że aż dół brzucha mnie rozbolał. Chyba jednak nie powinnam przeginać :/
    Trzeba się oszczędzać.

A ok południa miałam znowu mdłości :/ to było coś okropnego. Połoźyłam się i przespałam najgorszy czas, tj ok 1,5 godziny. Zastanawiam się jK ja będę funkcjonować jak te mdłości zaczną się rozkręcać. Planowałam do sierpnia- września pracować, dokończyć projekt który realizuję- nie chciŁam nikogo zostawiać z rozgrzebaną pracą, ale teraz zaczynam się zastanawiam czy dam radę :(

A Wy pracujecie? Jakie macie plany dotyczące L4?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:09

• małamama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar chorować całą ciaże. Umowa mi się kończy i tak w październiku a mam ciężką prace więc pani doktor rodzinna powiedziała, żebym sie do pracy nie pchała za bardzo:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja tez mam mdłości dziś już myslałam że mi przeszło ale nie nadal są do tego mam ochotę na coś ostrego zupki chińskie sa ok :) wiem że to nie zdrowe ale z julka tez je jadłam na potęgę i cos czuje że bedzie 2 dziewczynka :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie gotuje rosolek :D

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania,
    Przeczytałam o Twoim rosołku i dostałam ślinotoku ;)
    Zdecydowanie dobry pomysł ja chyba jutro ugotuję duży gar rosołu :)

tomania2806 lubi tę wiadomość

• pati85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zauważyłam brazowawy sluz, myslicie, ze to cos zlego?

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,
    Może to plamienie w terminie @ ?
    A badałaś progesteron? Bo to może być jego niedobór.

• pati85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron mam ok, bardzo się martwie

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• katerineczka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brązowe plamienia się zdarzaja, ale jak coś bedzie ciebie niepokoilo to udaj się do lekarza. A boli brzuch?

Spójrz co masz w suwaczku napisane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 00:24

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie lewy jajnik ale nie jakos tak.mocno

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Pati85 jesli plamienie jest brazowe to raczej nie powinno dziace się nic złego. A masz może zaparcia? Bo ja kilka lat temu bylam przekonana,że boli mnie lewy jajnik i pobieglam na usg do gina i okazało ,ze ten ból to nie jajnik a raczej jelito bo bylo "zapchane". A jakis czas temu zaczal mnie bolec zaś prawy jajnik i gin powiedział,że kobiety czesto nie rozrozniaja bolu jajnika od bolu w jelitach. Może i u Ciebie tak jest?? Plamisz dalej?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, dzisiaj przy podcieraniu czysto, przy myciu tez, wiec ustapilo. Dzisiaj caly dzien sobie poleze i poodpoczywam. Mam nadzieje, ze ten incydent sie nie powtorzy

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,
    Cieszę się że już nie ma plamień.
    Ale tak jak napisałaś odpocznij dziś sobie.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    Czesc, dzisiaj przy podcieraniu czysto, przy myciu tez, wiec ustapilo. Dzisiaj caly dzien sobie poleze i poodpoczywam. Mam nadzieje, ze ten incydent sie nie powtorzy
    Super,w takim razie to na pewno jednorazowy incydent... :-)

Czy Wy też tak źle śpicie? Mnie szybko muli wieczorem,ale staram sie nie kłaść wcześnie,a w nocy ciagle się budze i mam takie chore sny. Wrr...

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Super,w takim razie to na pewno jednorazowy incydent... :-)

Czy Wy też tak źle śpicie? Mnie szybko muli wieczorem,ale staram sie nie kłaść wcześnie,a w nocy ciagle się budze i mam takie chore sny. Wrr...

Ja zauważyłam pewną zmianę w spaniu.
    Wieczorem znacznie wcześniej jestem śpiąca, zasypiam natychmiast i bez problemów, a rożnie z tym u mnie bywało.
    Za to rano libiłam zawsze dłużej pospać (w weekend) i miałam problemy żeby wstać, a od kilku dni wstaje bez problemów :)

To akurat mi odpowiada :)

• megimeg Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się po jednodniowej przerwie w nadawaniu ;) u mnie że spaniem ok, tzn. Się już od 19 heh;) jutro rano robię drugą bete, progesteron i TSH, zobaczymy. Martwia mnie te skurcze macicy, dość silne są niestety :(

oar83e3k7nkpecth.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży to potrafiłam spać po 3 godz w dzień a mimo to wieczorem zasypialam bardzo szybko. Może teraz wynika to z tego,że ja strasznie sama spać nie lubię,a niestety póki co muszę,bomęża nie ma. Za tydzień się okaże czy jakość snu mojego się poprawi ;) ;)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Hej hej witam się po jednodniowej przerwie w nadawaniu ;) u mnie że spaniem ok, tzn. Się już od 19 heh;) jutro rano robię drugą bete, progesteron i TSH, zobaczymy. Martwia mnie te skurcze macicy, dość silne są niestety :(
    Będziesz powtarzała betę jak miałaś taką piękną??? :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Wczoraj poruszyłam temat pracy i L4... Ja planowałam pracować do sierpnia- września ale mam takie chwile że wątpię że mi się to uda :/ Czasem czuję się fatalnie- szczególnie chodzi tu o mdłości. Obawiam się że życie zweryfikuje moje plany.
    Czy Wy pracujecie? Kiedy planujecie iść na L4?

• megimeg Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 no tak chciałam machnac zobaczyć jak przyrasta choć fakt jest wysoką aż jestem zdziwiona ;) mi mdłości też dokuczaja najbardziej w okolicach obiadu i kolacji. Ja się strasznie boje wymiotowac i mam mega stres z tym związany :( co do l4 to pójdę jak najszybciej, nie chce się denerwowac praca, za dlugo się staralismy, uważam że to jest czas na wyciszenie spokój i odpoczynek :)

oar83e3k7nkpecth.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ