X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Mnie tez pobolewa od czasu do czasu jajnik. Macie jakieś zachcianki juz?
    Ja dziś mam smaka na kwaśne- kapusta kiszona i ogóry konserwowe :)

Na zakupach nie zauważyłam jakiś specjalnych akcji, ale reklamy w tv zaczynają na mnie działać ;)

Co do bóli brzuch... Ja się dziś wzięłam za wiosenne porządki, wywaliłam ciuchy z szafy i zaczęłam przeglądać, wyrzucać i na nowo układać. Tak się namachałam rękoma że aż dół brzucha mnie rozbolał. Chyba jednak nie powinnam przeginać :/
    Trzeba się oszczędzać.

A ok południa miałam znowu mdłości :/ to było coś okropnego. Połoźyłam się i przespałam najgorszy czas, tj ok 1,5 godziny. Zastanawiam się jK ja będę funkcjonować jak te mdłości zaczną się rozkręcać. Planowałam do sierpnia- września pracować, dokończyć projekt który realizuję- nie chciŁam nikogo zostawiać z rozgrzebaną pracą, ale teraz zaczynam się zastanawiam czy dam radę :(

A Wy pracujecie? Jakie macie plany dotyczące L4?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:09

• małamama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar chorować całą ciaże. Umowa mi się kończy i tak w październiku a mam ciężką prace więc pani doktor rodzinna powiedziała, żebym sie do pracy nie pchała za bardzo:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja tez mam mdłości dziś już myslałam że mi przeszło ale nie nadal są do tego mam ochotę na coś ostrego zupki chińskie sa ok :) wiem że to nie zdrowe ale z julka tez je jadłam na potęgę i cos czuje że bedzie 2 dziewczynka :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie gotuje rosolek :D

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania,
    Przeczytałam o Twoim rosołku i dostałam ślinotoku ;)
    Zdecydowanie dobry pomysł ja chyba jutro ugotuję duży gar rosołu :)

tomania2806 lubi tę wiadomość

• pati85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zauważyłam brazowawy sluz, myslicie, ze to cos zlego?

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,
    Może to plamienie w terminie @ ?
    A badałaś progesteron? Bo to może być jego niedobór.

• pati85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron mam ok, bardzo się martwie

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• katerineczka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brązowe plamienia się zdarzaja, ale jak coś bedzie ciebie niepokoilo to udaj się do lekarza. A boli brzuch?

Spójrz co masz w suwaczku napisane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 00:24

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie lewy jajnik ale nie jakos tak.mocno

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Pati85 jesli plamienie jest brazowe to raczej nie powinno dziace się nic złego. A masz może zaparcia? Bo ja kilka lat temu bylam przekonana,że boli mnie lewy jajnik i pobieglam na usg do gina i okazało ,ze ten ból to nie jajnik a raczej jelito bo bylo "zapchane". A jakis czas temu zaczal mnie bolec zaś prawy jajnik i gin powiedział,że kobiety czesto nie rozrozniaja bolu jajnika od bolu w jelitach. Może i u Ciebie tak jest?? Plamisz dalej?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, dzisiaj przy podcieraniu czysto, przy myciu tez, wiec ustapilo. Dzisiaj caly dzien sobie poleze i poodpoczywam. Mam nadzieje, ze ten incydent sie nie powtorzy

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,
    Cieszę się że już nie ma plamień.
    Ale tak jak napisałaś odpocznij dziś sobie.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    Czesc, dzisiaj przy podcieraniu czysto, przy myciu tez, wiec ustapilo. Dzisiaj caly dzien sobie poleze i poodpoczywam. Mam nadzieje, ze ten incydent sie nie powtorzy
    Super,w takim razie to na pewno jednorazowy incydent... :-)

Czy Wy też tak źle śpicie? Mnie szybko muli wieczorem,ale staram sie nie kłaść wcześnie,a w nocy ciagle się budze i mam takie chore sny. Wrr...

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Super,w takim razie to na pewno jednorazowy incydent... :-)

Czy Wy też tak źle śpicie? Mnie szybko muli wieczorem,ale staram sie nie kłaść wcześnie,a w nocy ciagle się budze i mam takie chore sny. Wrr...

Ja zauważyłam pewną zmianę w spaniu.
    Wieczorem znacznie wcześniej jestem śpiąca, zasypiam natychmiast i bez problemów, a rożnie z tym u mnie bywało.
    Za to rano libiłam zawsze dłużej pospać (w weekend) i miałam problemy żeby wstać, a od kilku dni wstaje bez problemów :)

To akurat mi odpowiada :)

• megimeg Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się po jednodniowej przerwie w nadawaniu ;) u mnie że spaniem ok, tzn. Się już od 19 heh;) jutro rano robię drugą bete, progesteron i TSH, zobaczymy. Martwia mnie te skurcze macicy, dość silne są niestety :(

oar83e3k7nkpecth.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży to potrafiłam spać po 3 godz w dzień a mimo to wieczorem zasypialam bardzo szybko. Może teraz wynika to z tego,że ja strasznie sama spać nie lubię,a niestety póki co muszę,bomęża nie ma. Za tydzień się okaże czy jakość snu mojego się poprawi ;) ;)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Hej hej witam się po jednodniowej przerwie w nadawaniu ;) u mnie że spaniem ok, tzn. Się już od 19 heh;) jutro rano robię drugą bete, progesteron i TSH, zobaczymy. Martwia mnie te skurcze macicy, dość silne są niestety :(
    Będziesz powtarzała betę jak miałaś taką piękną??? :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Wczoraj poruszyłam temat pracy i L4... Ja planowałam pracować do sierpnia- września ale mam takie chwile że wątpię że mi się to uda :/ Czasem czuję się fatalnie- szczególnie chodzi tu o mdłości. Obawiam się że życie zweryfikuje moje plany.
    Czy Wy pracujecie? Kiedy planujecie iść na L4?

• megimeg Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 no tak chciałam machnac zobaczyć jak przyrasta choć fakt jest wysoką aż jestem zdziwiona ;) mi mdłości też dokuczaja najbardziej w okolicach obiadu i kolacji. Ja się strasznie boje wymiotowac i mam mega stres z tym związany :( co do l4 to pójdę jak najszybciej, nie chce się denerwowac praca, za dlugo się staralismy, uważam że to jest czas na wyciszenie spokój i odpoczynek :)

oar83e3k7nkpecth.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ