Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A myslicie ze np. Bio oil moze pomoc na rozstepy ktore juz sa ? Je lekko rozlasnic czy cos ? Mi na piersiach wyszly doslownie w przeciagu paru dni i nawet zareagowac nie zdazylam
Zapach to cudo ma ? Wchlania sie czy pozostawia skore tlusta ? -
Ja jak głupia wcierałam w siebie różne rzeczy a i tak popękała mi skóra. Do tego to tak boli ciągle. Spróbuję chociaż... Może uda się je szybciej rozjaśnić.
Mysza z tego co wiem to może mieć działanie które rozjaśnia te już powstałe. Właśnie mam nadzieję że da to jakieś efekty ale na nic się nie nastawiam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 16:35
-
Myślę, że tak - może rozjaśnić już istniejące rozstępy. Poleciłam go dwóm ciężarnym i jednej z nich właśnie nieco zbledly rozstępy na piersiach nabyte podczas pierwszego trymestru. Wchłania się super i jest to duża zaleta nad zwykłymi oliwkami. Zapach ma delikatny, taki oliwkowy
Ale wiadomo, że nie każdej będzie pasować.
-
Wiem że rozstępów nie da się już zlikwidować ale one jaśnieją z czasem. Jak byłam nastolatką to mi się zaczęły robić, ale szybko się rozjasniły. Jeśli to cudo może ten proces trochę przyspieszyć to spokojnie. Ale ja sprawdzałam cenę Bio Oil w Rossmannie i pupy nie urywa... Pewnie bym nie kupiła
ale skoro już mam to po prostu spróbuję.
-
Ja używałam na początku ciąży i nie polecam, nie jestem zadowolona, nic mi nie pomógł. Cena też duża, a zapach rumiankowy ma. Mi rozstępy na piersiach się zrobiły mega i nic mi po tym nie zjasnialo. A polecam perfecta na rozstępy i liren będę mamą, używam na zmianę od połowy ciąży gdzieś i rozstępy mam dużo jaśniejsze.
-
nick nieaktualnyJa używałam BioOil bo dostałam w prezencie od siostry, ale w ogóle mi nie pomógł. Zrobiły mi sie rozstępy praktycznie wszędzie, poza piersiami. Brzuch mam pocięty caly ;//
Potem w ogóle przestałam czymkolwiek smarować bo sie okazało, że robi mi się uczulenie na brzuchu i swędząca wysypka nie bylo do końca wiadomo dlaczego wiec od 2 miesięcy nie smaruje praktycznie niczym, a myje sie mydlem bambino.
Dziewczyny a mierzycie sobie brzuszki? Czy tylko ja mam takie dziwne pomysły? -
Ja w poprzednich ciazach smarowalam sie od 4 m-ca specyfikiem Ziaji dla mam i nie mialam ani jednego na brzuszku. O piersiach zapominalam i w efekcie pojawily sie rozstępy. Teraz smaruje maslem do ciala "stara mydlarnia" i jest rewelacyjny. Nawet na drugi dzien czuje nawilżona skórę. Uwazam ze nie wazne czym, wazne zeby regularnie nawilzac
-
Tak w ogóle, to podobno rozstępy są uwarunkowane genetycznie. Chyba nie ma mądrych na to
Lanay, tak - mierzę sobie, a wpadłam na to przez kuzynkę, która jest w tym samym okresie ciąży ;p Teraz mam 91 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 17:53
-
Jejku ale produkujecie! Miałam sobie kolację zrobić (pierwszą bo będzie pewnie jeszcze jedna) ale nie da rady bo musialam poczytać
Lena jesteś świetna z tym obrazkiem!Pewnie az tak nie wyglądasz!
Jeśli chodzi o herbatki na laktacje Położna w szkole rodzenia mówiła żeby nie pić przed porodem, dopiero po. Bo jak przyjdzie nawał pokarmu to po takiej herbacie może być 10 razy gorzej.
Witam nowa mamę
Ja używałam różnych balsamów i bio oil także, nic nie pomogło, widocznie ciąża musiała dać swoje znaki na skórzebrzuszek mam gładki, rozstępy zrobiły mi się na udach i pupie. Smaruje cały czas ale na razie nic nie jaśnieje. Uważam bio oil za przereklamowany. Po ciąży zainwestuje w coś zeby rozjaśnić to co mam. A brzuszek mnie ostatnio tak swędzi że smaruje tylko balsamem nawilżającym bo po oliwkach mogłabym rozdrapac do krwi.
W szkole rodzenia miałam dziś pakowanie torby i połóg. Za tydzień pielęgnacja bobaskaLena19938, Paju lubią tę wiadomość
-
Dokładnie też tak uważam jak ma się predyspozycje to się zrobią. Chociaż ja w okresie dojrzewania nie miałam żadnych. Tylko że zawsze szczupła byłam a teraz jednak przyszły te kg. Ale nie przejmuje się bo większość kobiet ma rozstępy
Zaczęłam mierzyć brzuszek ale nie jakoś regularnie, jak mi się przypomni
A co do obecności Męża przy porodzie, mój chciał być ale z racji cc nie ma takiej opcji.
-
nick nieaktualnyagata.gie wrote:
Lanay, tak - mierzę sobie, a wpadłam na to przez kuzynkę, która jest w tym samym okresie ciąży ;p Teraz mam 91 cm.
91? Kule mój ma 126 cm. To ja to w ogóle jestem dwa snorlaxy
Dużo osób mówi, ze rozstępy są uwarunkowane genetycznie, ale u mnie sie to kompletnie nie sprawdziło. Moja mam urodziła 3 dzieci, a babcia 5 i żadna z nich nie ma nawet jednego rozstępu a ja wyglądam jak tygrys
Wirginia a to u Was w szpitalu nie ma takiej możliwości? Ja sie właśnie muszę dowiedzieć. U mnie w szpitalu są dwa oddziały ginekologiczno-położnicze i znalazlam w internecie informacje, ze na tym jednym można, a o drugim nie ma nic napisane na ten temat, a ja akurat na tym drugim będę rodzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:08
Lena19938 lubi tę wiadomość