X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • agata.gie Koleżanka

Wysłany: 5 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Bio Oil od początku drugiego trymestru i polecam :) Nie wiem, czy to dzięki temu specyfikowi, ale na razie rozstępów brak. Skóra jest fajnie nawilżona i wygląda zdrowo.

relg2n0apzfk2ghe.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam oliwki Bambino....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslicie ze np. Bio oil moze pomoc na rozstepy ktore juz sa ? Je lekko rozlasnic czy cos ? Mi na piersiach wyszly doslownie w przeciagu paru dni i nawet zareagowac nie zdazylam :(
    Zapach to cudo ma ? Wchlania sie czy pozostawia skore tlusta ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak głupia wcierałam w siebie różne rzeczy a i tak popękała mi skóra. Do tego to tak boli ciągle. Spróbuję chociaż... Może uda się je szybciej rozjaśnić.

Mysza z tego co wiem to może mieć działanie które rozjaśnia te już powstałe. Właśnie mam nadzieję że da to jakieś efekty ale na nic się nie nastawiam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 16:35

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • agata.gie Koleżanka

Wysłany: 5 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tak - może rozjaśnić już istniejące rozstępy. Poleciłam go dwóm ciężarnym i jednej z nich właśnie nieco zbledly rozstępy na piersiach nabyte podczas pierwszego trymestru. Wchłania się super i jest to duża zaleta nad zwykłymi oliwkami. Zapach ma delikatny, taki oliwkowy ;) Ale wiadomo, że nie każdej będzie pasować.

relg2n0apzfk2ghe.png
  • agata.gie Koleżanka

Wysłany: 5 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, polecam kupić przez internet, bo wychodzi duuużo taniej, niż w aptece stacjonarnej czy Rossmannie. Chyba ze traficie na jakieś promo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 16:38

relg2n0apzfk2ghe.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że rozstępów nie da się już zlikwidować ale one jaśnieją z czasem. Jak byłam nastolatką to mi się zaczęły robić, ale szybko się rozjasniły. Jeśli to cudo może ten proces trochę przyspieszyć to spokojnie. Ale ja sprawdzałam cenę Bio Oil w Rossmannie i pupy nie urywa... Pewnie bym nie kupiła ;-) ale skoro już mam to po prostu spróbuję.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam na początku ciąży i nie polecam, nie jestem zadowolona, nic mi nie pomógł. Cena też duża, a zapach rumiankowy ma. Mi rozstępy na piersiach się zrobiły mega i nic mi po tym nie zjasnialo. A polecam perfecta na rozstępy i liren będę mamą, używam na zmianę od połowy ciąży gdzieś i rozstępy mam dużo jaśniejsze.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam balsamu z rossmana. Zapach mi nie odpowiada ale uzywalam go w poprzedniej ciazy jak i teraz. Na razie rozstepow nie mam. Czasem posmaruje olejkiem arganowym lub migdalowym.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam BioOil bo dostałam w prezencie od siostry, ale w ogóle mi nie pomógł. Zrobiły mi sie rozstępy praktycznie wszędzie, poza piersiami. Brzuch mam pocięty caly ;//
    Potem w ogóle przestałam czymkolwiek smarować bo sie okazało, że robi mi się uczulenie na brzuchu i swędząca wysypka nie bylo do końca wiadomo dlaczego wiec od 2 miesięcy nie smaruje praktycznie niczym, a myje sie mydlem bambino.

Dziewczyny a mierzycie sobie brzuszki? Czy tylko ja mam takie dziwne pomysły? :D

• picollina Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciazach smarowalam sie od 4 m-ca specyfikiem Ziaji dla mam i nie mialam ani jednego na brzuszku. O piersiach zapominalam i w efekcie pojawily sie rozstępy. Teraz smaruje maslem do ciala "stara mydlarnia" i jest rewelacyjny. Nawet na drugi dzien czuje nawilżona skórę. Uwazam ze nie wazne czym, wazne zeby regularnie nawilzac

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • agata.gie Koleżanka

Wysłany: 5 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle, to podobno rozstępy są uwarunkowane genetycznie. Chyba nie ma mądrych na to ;)

Lanay, tak - mierzę sobie, a wpadłam na to przez kuzynkę, która jest w tym samym okresie ciąży ;p Teraz mam 91 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 17:53

relg2n0apzfk2ghe.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale produkujecie! Miałam sobie kolację zrobić (pierwszą bo będzie pewnie jeszcze jedna) ale nie da rady bo musialam poczytać :D

Lena jesteś świetna z tym obrazkiem! :) Pewnie az tak nie wyglądasz!

Jeśli chodzi o herbatki na laktacje Położna w szkole rodzenia mówiła żeby nie pić przed porodem, dopiero po. Bo jak przyjdzie nawał pokarmu to po takiej herbacie może być 10 razy gorzej.

Witam nowa mamę :)

Ja używałam różnych balsamów i bio oil także, nic nie pomogło, widocznie ciąża musiała dać swoje znaki na skórze :) brzuszek mam gładki, rozstępy zrobiły mi się na udach i pupie. Smaruje cały czas ale na razie nic nie jaśnieje. Uważam bio oil za przereklamowany. Po ciąży zainwestuje w coś zeby rozjaśnić to co mam. A brzuszek mnie ostatnio tak swędzi że smaruje tylko balsamem nawilżającym bo po oliwkach mogłabym rozdrapac do krwi.

W szkole rodzenia miałam dziś pakowanie torby i połóg. Za tydzień pielęgnacja bobaska :)

Lena19938, Paju lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że jak się ma genetyczne skłonności to i tak żadne specyfiki nie zdradza nic.
    Ja raz czy dwa mierzylam ale to głównie dlatego że musiałam kupić sukienkę na wesele:-)

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie też tak uważam jak ma się predyspozycje to się zrobią. Chociaż ja w okresie dojrzewania nie miałam żadnych. Tylko że zawsze szczupła byłam a teraz jednak przyszły te kg. Ale nie przejmuje się bo większość kobiet ma rozstępy :)

Zaczęłam mierzyć brzuszek ale nie jakoś regularnie, jak mi się przypomni :)

A co do obecności Męża przy porodzie, mój chciał być ale z racji cc nie ma takiej opcji.

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki to mam ochotę na frytki :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia ale przynajmniej mąż będzie przy tobie zaraz po i przy corci też:-)

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie dosiadlam do niezdrowych chipsów:-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata.gie wrote:

Lanay, tak - mierzę sobie, a wpadłam na to przez kuzynkę, która jest w tym samym okresie ciąży ;p Teraz mam 91 cm.

91? Kule mój ma 126 cm. To ja to w ogóle jestem dwa snorlaxy :P

Dużo osób mówi, ze rozstępy są uwarunkowane genetycznie, ale u mnie sie to kompletnie nie sprawdziło. Moja mam urodziła 3 dzieci, a babcia 5 i żadna z nich nie ma nawet jednego rozstępu a ja wyglądam jak tygrys :(

Wirginia a to u Was w szpitalu nie ma takiej możliwości? Ja sie właśnie muszę dowiedzieć. U mnie w szpitalu są dwa oddziały ginekologiczno-położnicze i znalazlam w internecie informacje, ze na tym jednym można, a o drugim nie ma nic napisane na ten temat, a ja akurat na tym drugim będę rodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:08

• małamama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też urodziła piątkę i nie miała rozstępów, nie wymiotowala nigdy w ciąży. Ja wymiotować też nie tyle co miałam jelitowke, ale rozstępy mam. A siostra na odwrót. Także różnie bywa.

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ