X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Malamama to chyba u nas podobnie zacZyna piąć sie w gore ta waga.a ile juz przytyłaś ?
    No u mnie się pnie od początku, ja już dobijam do 16 kg w zeszłym tygodniu do 14 ale takie wahania wagi mam ze już sama nie wiem czy to wiarygodny wynik. Może też wody mniej pije i przez to się na zapas zatrzymuje nadmiar. Stopy mi trochę znów puchną ale to może od całodziennego chodzenia od kilku dni.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie to żadna nie pobije ja od początku ciąży mam 19 kg na plusie :P choć dużo osób mówi, ze glownie brzuch mi rośnie, a reszta bez zmian pozostaje, ale bez przesady przecież 19 kg brzuch nie wazy :P
    Teraz i tak waga trochę zwolnila bo wcześniej mi sie przybieralo 1kg na tydzień, a teraz nawet 1kg na 2 tygodnie. Podejrzewam, ze to trochę przez zgagę, bo dużo rzeczy ja u mnie wywoluje np. chipsy, frytki, pizza wiec tych rzeczy unikam i w ogóle tlustych i smażonych.
    Ze slodyczami tez różnie, muszę mieć dzień na slodkie. Pije tez tylko wodę bo slodkie napoje nawet herbata z cukrem tez mi potęgują zgagę...wiec w sumie coś jej tam zawdzięczam o ironio :D

• małamama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biustonosz też na początku kupię jakiś tańszy bo nie wiadomo jak będzie z karmieniem. Jak się unormuje i wszystko pójdzie po mojej myśli to zainwestuje w droższe.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza super! :)
    Ciekawe co tam u Scorpiolenki nic sie nie odzywa...

kataloza lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow kataloza ale duzy :) moja 2kg :) synek w 34 tyg mial 2160g :) maluszki rodze hihi

Ja mam 10kg na plusie ale nie smuce sie :) przybieram tak samo jak z synkiem wiec do konca obstawiam tak samo 15kg ; P

Rozstepy z synkie m zrobily mi sie na piersiach I na boczkach tygryzie kreski a zas teraz wyskoczyli mi dwie kreseczki wokol pepka I na razie tyle. Nie rozpaczam. Wezme sie za siebie jak dojde do siebie a dzieciaki podrosna hehe choc rozstepow nie usune ale bede walczyc by jak najlepiej wygladac po tych ciazach. Mloda jestem 21 lat mam heh cale zycie przede mna hehehe

Ale sie objadlam mezowej wodzionki zupki mmmm na przeziebienie idealna dwa talerze zjadlam. Duzo czosnku mmm. Dzis chyba zaaplikuje nasivin soft ,bo chcialabym pospac a z tym zatkanym nosem ciezko juz glowa boli slaba jak mucha jestem. Jeszcze gardlo ehh.

Stanik do karmienia jak sie nie myle miala z canpola takie tam zwykle I sprawdzily sie kto co woli no :P ja tam pieknego koronkowego nie wiadomo jakiego nie musze miec. Byle wygodny no

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 20:42

Lena19938, zxc lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama cz ty ze Śląska jesteś, ze wodzionke Ci mąż zrobil? :D

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo skąd jesteś? :D bo u nas też się jadalo wodzionke w domu :D Mąż by nie tknal bo nie je czosnku ale aż mi smaka zrobiłaś :D

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam na początek taki za 10 zł kupić w textilu. Potem coś lepszego. Ten z triumpha mi się spodobał. Strasznie lubię dobrą bieliznę i lubię w nią inwestować bo się człowiek nie zawiedzie raczej.

Ja już dawno na wagę nie wchodzę. Ale od ostatniej wizyty przybrałam ok 1 kg. Teraz znowu straszne zaparcia i wzdęcia mam. Waga przez nie się waha. Jest 13 kg czyli trochę. I przez te problemy z trawieniem właśnie czuję się jak ten snorlax.

Myślę że jestem tu jedna z najstarszych dziewczyn ;-) jak czytam Wasz wiek to czuje się jak staruszka. Ale wciąż jeszcze nie widać tego po mnie ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay a Ty też śląsk? :D

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyglądam młodziej niż moja siostra, która ma 18 lat. Pójdę z wózkiem to będą pytać czy siostrę wioze haha :) taka urode mam, wyglądam jak Małolata jakaś. Ale przecież nie będę się malować jakoś czy coś...

Lena19938 lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak dziewczyny ja dziewucha ze śląska hehe :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Tak tak dziewczyny ja dziewucha ze śląska hehe :)

A skąd dokładniej jeśli możesz powiedzieć? :)

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze tak dokladnie to nie ale okolice Rybnika :) :P

Wirginia lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to bardzo blisko :D

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to w genach. Wszystkie kobiety w mojej rodzinie wyglądają dużo młodziej i mają ładne nogi. Ah i wszystkie mamy po 18 lat tylko trochę VAT-u się nazbierało. Jeszcze mam 2 z przodu i chciałabym ją zatrzymać ale czas raczej się nie cofa. A szkoda.
    Co do siwych włosów to moja mama nie miała ani jednego i ja też nie mam. Nie maluje się za bardzo. Raczej podkreślam urodę. Włosy ciemny blond, niebieskie oczy. Mój mąż jest szatynem i też ma piękne niebieskie oczy. Swoją drogą to zawsze chciałam mieć faceta z ciemnymi włosami i niebieskimi oczami.
    Nasza córka będzie raczej blondyneczką z niebieskimi oczami.

Cały czas myślę o naszej Scorpiolence....

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena przypomnialas mi piszac o oczach co moja corka dzisiaj wymyslila. Powiedziala ze mama ma oczy piwne jak piwo, tata niebieskie jak woda a Emilka brazowe jak..... Bloto!!!
    Mielismy ubaw.

To raczej wychodzi na to ze ja jestem najstarsza. W sobote stuknie mi 33. Czas szybko leci.

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jestem w szpitalu.Na wizycie ciśnienie 170/100.
    Leżę pod KTG.Mam mieć zwiększaną dawkę Dopegytu i zobaczymy.Jak zareaguje dobrze i ciśnienie spadnie to puszczą mnie jeszcze domu przed porodem.Rozwarcie mam na 1 cm.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita wszystkie jesteśmy piękne i młode. Wiek Chrystusowy to piękny wiek. Ja mam 29 i cholerną depresję na koncie. Ale zapominam o tym bo będę miała Olę. Czasami mi się wydaje że nic w życiu nie osiągnęłam przez tą chorobę. Jak dziecko we mgle. Ale lepiej późno niż wcale.

Emilka ma oczy jak błoto ;-) dzieci są takie fajne! A impreza urodzinowa będzie???

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych mlodocianych, jeszcze wygladam na 15 lat. No ale 2 z przodu jest. Sa osoby co glosno komentuja moj wiek, ze gowniara, jeszcze w ciazy ... W zasadzie to sie nie przejmuje ale przykre to jest. Fakt, ze wygladam mlodo, mam drobna sylwetke ale tak juz mam i tego nie zmienie. Osobiscie w zyciu bym nie skomentowala kogos bedac obok zeby sprawic mu przykrosc. Ale jak widac sa ludzie co oporu nie maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 21:49

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka cały dzień o Tobie myślałam... Kochanie będzie dobrze! Wierzę w to. Ściskam mocno. Wszystko będzie dobrze!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ