X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay kojarze :) koleżanka tam mieszka :)

Scorpiolenka będzie oki i jeszcze doczekasz w domku :)

Ja za to miałam oki noc. Wstałam tylko raz. Wiadomo trochę się krecilam ale jestem wypoczęta. Oby nasza Mała miała takie spanie jak my :D

Rina a może Ci zrobi niespodziankę jakaś? :)

A o filmikach podobno lepiej nie pokazywać a ja sama też bym nie obejrzała :D z żadnego porodu :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:47

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam nadzieję że się odezwiecie bo tak myślałam że sama nie jestem która obserwuje sufit w nocy.
    Śmialiśmy się z mężem że trenuje sobie jeszcze przed porodem. Ale dzięki temu mogę obserwować kiedy mała śpi a kiedy szaleje w ciągu nocy.

Filmiki z porodów również na moim mężu nie zrobiłyby wrażenia bo nie raz przyjmował poród krówki czy świnki. Raz mnie chcieli wykorzystać bo mam drobne ręce i dłonie, ale nie dałam się przekonać właśnie ze względu na to że sprawiłabym ból zwierzęciu.

Scorpiolenka bardzo się cieszę że wszystko ok z ciśnieniem, że wykluczyli preeklepsje i myślę że na pewno wyjdziesz do domku i spokojnie urodzisz w swoim odpowiednim czasie. Tak się cieszę!!!

Rina super że macie rocznicę! Wybacz mu, faceci tak mają czasami. A i pewnie sobie przypomni jeszcze :-)

Eunice spokojnie. Trzymamy kciuki za wizytę i cieszymy się że tokso ujemna :-)

eunice., Scorpiolenka lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpionelka a przy Twoim rozwarciu odchodził Ci czop albo czułaś kłucie w okolicach szyjki?
    Mnie dzisiaj o 5 obudził dość duży kłujący ból, a teraz już jestem pewna, że odszedł mi czop podbarwiony krwią. Już chciałam się na izbę szykować, ale zadzwoniłam do położnej i tak sobie może odchodzić dwa tygodnie. Co nie zmienia faktu, że żołądek mi ściska ze strachu :)

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja preferuje staniki firmy Alles, sa rewelacyjne, nie rozciagaja sie w praniu i nawet po roku karmienia i ciaglego uzywania nie traca fasonu. U mnie wymiar w 9mies wystarcza na czas po ciazy, bo one naprawde super sie poddaja, tak ze nawet wkladki laktacyjne sie mieszcza. Na poczatek kupuje te miekkie zeby nic nie uciskalo bo komfort dla mnie najwazniejszy, teraz na allegro sa w ofercie za 57 zł, a pozniej jak laktacja sie unormuje to kupuje na fiszbinie. Raz kupilam taki tani i po jednym praniu byl do wyrzucenia bo sie zdefasonowal. Wole zainwestowac raz a na dluzej

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin to się już powoli szykujesz do końca! :) Super!

_polin lubi tę wiadomość

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez ten nocny brak snu to widze, ze moje dziecko jest nocnym markiem. Potrafi sie krecic jak szalona do rana, boje sie ze to sie przelozy na czas kiedy juz bedzie z nami i nie da mi pospac :P

Nie wiem jak Wy, ale ja juz jestem zmeczona, marze zeby bylo ze dwa tyg pozniej, zeby urodzic cale i zdrowe malenstwo. Ciezko lezec a siedziec czy chodzic to calkiem. Mam wrazenie ze na moje pluca nie ma miejsca bo czasem powietrza zlapac nie moge, zebra porozpychane i obolale. Ale jednak kobiety to silne stworzenia i musza wszystko przetrwac :)

Polin- teraz to czekaj na symptomy bo moze byc ze lada chwila przytulisz malucha :D.

Troche zaluje ze nie jestem tutaj z Wami od dluzszego czasu, widze ze psychicznie bym miala latwiej a tak to wszystko w sobie trzymalam, nie mialam z kim porozmawiac :)

Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to moja znowu spokojna bardziej, są dni kiedy szaleje ale noce mam długie i przespane. A patrząc na to jak bardzo lubimy z Mężem spać to aż się boję co to będzie nocami :D ciągle się smiejemy że może będzie spała tyle co my xD

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin kochana czekamy... Ale niech sobie posiedzi mały słodziak w brzusiu jeszcze. Będziemy miały trochę tych slodziaków jeszcze w październiku!

Mysza też mam takie chęci żeby było już coraz bliżej. Jestem już zmęczona. No i powiem że ja na to forum trafiłam zupełnie przypadkiem. Nie mam fb, nie kontaktuje się z nikim przez portale, mnie to nie kręci. Ale dzięki temu że kontaktuje się z dziewczynami w takiej samej sytuacji jest mi raźniej. Nie wiem jak bym zniosła samotne dnie tak bez rozmowy z kimkolwiek. A tak to chociaż poczytam, pocieszę czy opowiem coś. Dużo mnie tutaj. Chyba za dużo. Ale to mi trochę ułatwia życie.

Też widziałam te staniki Alles. To jest polska firma i ponoć dobra. Czytałam też opinie na temat tego stanika Mamabel Plain od Triumpha i szczerze powiem że jeden taki bym nabyła... Ponoć to bardzo dobry produkt. Ale to już na spokojnie w swoim czasie. Na pewno nie przed porodem. Natomiast inna polska i moja ukochana marka Dalia nie ma w ofercie nic dla mam a szkoda bo jeśli produkowaliby bieliznę dla mam tak dobrą jak ta którą używałam przed ciążą to bym się nie zastanawiała. Uwielbiam dobrą bieliznę. To muszę mieć w swojej szafie na pewno. Takie moje fanaberie

_polin lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to co ja mam powiedzieć :P o polezeniu w pracy nie ma mowy :) tez jest mi ciężko ale nie narzekam.

Polin co do odejścia czopu i jechaniu do szpitala to najpierw musisz mieć skurcze. Po pierwszych warto poczekać z 2 godziny aż do uzyskania regularnych co 10 minut :) bo albo akcja się rozkręci albo wstrzyma. Lepiej w domu się pomęczyć dłużej niż w szpitalu :)

Boziu Wy juz o porodach myślicie a ja zaraz zacznę 37 tydzień i jeszcze w pracy siedzę i zarazem w lesie jestem prawie nic nie gotowe o.0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:49

Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie i kiedy załatwia się położną aby przychodziła do domu? I jakie oni maja terminy skoro to nfz jak na wszystko trzeba rok czekać? :P

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położną wybierasz sobie sama. Nie ma rejonizacji ale jest z tym problem przynajmniej u mnie. Czy wybierałaś w swojej przychodni położną??
    Ja nie miałam i w lipcu miałam z tym problem. Bo dla tych co chciałam to było za daleko bo w całkiem innej dzielnicy miasta mieszkam niz one maja swoje terytorium. Na szczęście znalazłam. dzisiaj nawet do mnie dzwoniła i chciała przyjechać ale powiedziałam, że jestem chora. No niby jestem, juz mi przechodzi ale tak naprawde z racji małego remontu mam mały burdelik.
    Po porodzie mozesz dac znać swojej połoznej albo spzital daje znać. Do kilku dni po wyjsciu ze szpitala powinna się zjawić.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czopu to mi zaczął odchodzić tydzien przed porodem. Tydzien wcześniej też mialam regularne skurcze ale potem się rozeszły. Róznie może być.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Dziewczyny gdzie i kiedy załatwia się położną aby przychodziła do domu? I jakie oni maja terminy skoro to nfz jak na wszystko trzeba rok czekać? :P
    Najpierw musisz zapisac dziecko do lekarza rodzinnego i tam przydziela Ci polozna. U nas była już na drugi dzień po wyjsciu ze szpitala,w sumie mielismy 5wizyt.

Ja dziś w końcu zabralam się za pranie ciuszkow :-) puscilam jedną pralkę,jutro wyprasuje,w nast.tyg.puszczę drugą i chyba w 3praniach póki co się zmieszcze.
    Od rana mam placzliwy nastrój,coś te hormony mi się chyba udzielaja:/

Wow,dziewczyny niektore za chwilę mogą już rodzić :-) zazdroszczę :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50, położną wybiera się wcześniej. Bo tak naprawde to przychodzą (o ile im zależy) jeszcze przed porodem. Moja córka należy do przychodni na innym osiedlu niz mieszkamy i jak chciałam się tam do położnej zapisać (kiedyś tam mieszkałam i też mam tam lekarza rodzinnego) to spotkałam się z odmową. Bo juz za daleko dla Pani było do mnie przyjechać.
    Lepiej wcześniej popytać.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin,więcej śluzu to ja mam od jakiegoś czasu już ale myślę,że to nie czop bo to takie rozciągliwe dość długie,przezroczyste albo białe pasma bez śladów krwi.
    Co do szyjki to od jakiegoś tygodnia czuję kłucie i ucisk i ból jak dłużej stoje albo przekręcam się na łóżku albo gdy mały wariuje.
    Powiedziałam o tym lekarzowi i zrobił mi kolejne USG,mały jest już bardzo nisko w kanale i wygląda po pomiarach na 38 tydz.Mogę się już teraz spodziewać wszystkiego.
    Na KTG gdy leżę te 45 min na plecach czuję dość wyraźne i bolesne skurcze trwa może że 30 sek coś tam się pisze ale malutkie jeszcze.

_polin lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jeszcze całkiem spokojnie, no ale Wy jesteście dużo dalej. Też bym już chciała :) ale na razie myślę powoli o pakowaniu torby i praniu reszty rzeczy :) ani się obejrzymy i też będziemy w 37 tyg :D

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma problemu z położną bo będę miała tą samą co prowadziła szkołę rodzenia. Cieszę się bo już się znamy i to jest fajna babka. Na pierwszym spotkaniu wypełniłam deklarację że chce właśnie tą położną. W całym zs ponoć po prostu tak jest. Później nie ma już problemu. Ale jeśli chodzi o przychodnie to tam gdzie należycie jeśli wcześniej nie wybralyscie położnej to oni sami robią to za Was. Przynajmniej u mnie tak jest. Nie jestem też pewna i nie chce wprowadzać w błąd.

Posti to że chodzisz do pracy to Twój wybór. Niektóre dziewczyny nie mają tego wyboru. Fajnie że dajesz radę ja też bym chciała pracować ale nie mogę. Jest to zbyt niebezpieczne i dość kłopotliwe po prostu. Zdążysz ze wszystkim na pewno. A potem już będziesz tulić swojego skarba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 13:44

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się zorientować u siebie jak jest z polożną, bo widzę, że u każdego inaczej.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie można przedzwonić do przychodni i zapytać jak jest z wyborem położnej. I chyba nie musi to być w tej samej placówce do której się należy. To samo jest z pediatrą. Też nie musi być z tej samej przychodni.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ