X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka kciuki zeby cisnienie zbili ,wyobrazam sobie co czujesz , bo z synkiem w 36 tyg trafilam wlasnie z naglym skokiem cisnienia I tez po pierwszych dawkach cisnienie nie reagowalo. Pielegniarka 3x przyszla I za trzecim powiedziala ze dobrze ,ze spadlo ,bo byla by cesarka... co ja wtedy przezywalam ehh tak sie balam ale na szczescid spadlo do normalnych wartosci I do konca ciazy dopegyt 3x1 a w razie w dolozyc druga tabletke. Mialam zazwyczaj 130/85 I tak skakalo jak opetane no ale nie przekraczalo 140/90 wiec bylo ok ale ciagle stres w domu mialam ... trzymaj sie bedzie dobrze :*

Aneczka91 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka dużo siły, spokoju i lepszego ciśnienia! Nie denerwuj się :*

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam robic impreze w sobote ale przesune na przyszly tydzien. To i tak rodzinna imprezka a ja chce sie wykurowac porzadnie, tesciowa dzisiaj dzwonila ze zlapal ja jakis wirus a maz probuje skonczyc malowac kuchnie a wlasciwie zaczac bo na razie to zagipsowal pekniecie. Niestety do robienia czegokolwiek bierze sie jak corka spi.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka ja chętnie wyposrodkowalabym Twoje i moje ciśnienie... Ostatnio miewałam spadki do 75/50, na wizytach zawsze tak samo 90-95/60.

Co do wagi- moja znajoma przytyla w ciąży prawie 30kg a niespełna pół roku po porodzie figura modelki;) ja od wagi startowej przytyłam ledwo 3 kg ale na początku 5 schudłam. W ogóle ten mój bąbel wysysa ze mnie tłuszczyk mimo że nigdy za wiele go nie miałam. Wszędzie cm ubywa tylko brzuch rośnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 22:25

Lena19938 lubi tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że tak. Co to za impreza z przeziębieniem... Na przyszły tydzień lepiej. Będziesz miała więcej siły i kuchnia też będzie już skończona (mam nadzieję).
    Ja już z tematu łóżeczka zrezygnowałam. Dla mnie jest teraz bez sensu je malować i jeszcze czekać aż wyschnie. Jest taka pogoda że się nic nie chce. Nagle zmienia się tak drastycznie że to jest niesamowite. Nie wyobrażam sobie żeby to łóżeczko jeszcze stało gdzieś tam w taką pogodę. Już nie wiem co mam zrobić. Chyba po prostu kupię nowe i tyle... Trochę szkoda ale ja prosiłam męża póki była jeszcze pogoda to zawsze było że jest jeszcze czas itp itd. Zawsze było coś ważniejszego... Teraz będzie nowe łóżeczko i chyba już zamknę tą kwestię n dobre

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpiolenka zaciskaj nogi w spokoju niech dzidzia siedzi jeszcze troszkę, i relaksuje się jak możesz. Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze:-)

Lena no niestety pogody na malowanie nie ma, u mnie temperatura 2 stopnie, to co będzie nad ranem. Brrry... zima się zbliża. Najwyżej kup nowe i tyle, chociaż nowe też czuć specyficznym zapachem.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazałam filmik mezowi jak kobietki rodzą na yt, i stwierdził że na żywo będzie stał koło mnie żeby tam nie zaglądać, bo na żywo może tego nie przetrzymać. A pępowiny nie wie czy dał by radę odciąć. Ciekawe, jak to się skończy w rzeczywistości. Myślę że jak już będzie przy mnie to stanie na wysokości zadania. Nie wiem czy tylko mój chłop taki nieogarnięty w takim temacie czy wasi też?
    pokazywalyscie partnerom co ich czeka przynajmniej tak mniej więcej??

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz biolog z wyksztalcenia to sie naogladal takich filmow. Byl przy mnie ale u mnie skonczylo sie cc. Na pewno nie zagladalby mi miedzy nogi, chociaz tak sobie zartowal ze bedzie filmik krecil.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pokazuje jak to wyglada bo calkiem nie bedzie chcial :P. Jak mu powiedzialam, ze zazwyczaj nacinaja krocze to az pobladl. Nie wiedzial ze takie rzeczy maja miejsce. Takze lepiej niech za duzo nie wie :D

kataloza lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu powiedziałam, że jak ma mi tam zadawać durnowate pytania i się cieszyć i mówić że on nie wie i skąd ma wiedzieć takie rzeczy o porodzie i do tego mnie denerwować to lepiej żeby go nie było. To stwierdził że jak go nie chce to nie. Ale jak mu wytłumaczyła o co mi dokładnie chodzi to jednak stwierdził że będzie tylko nie wie czy odetnie pępowinę.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia, Młodadamo ja jestem z Bytomia, kojarzycie? :D

Scorpiolenka trzymaj się dzielnie! Obyś jeszcze wyszła do domu :)

Nigdy sie nie próbowałam zorientować ile ten mój chłop na temat porodu wie. Oczywiście opowiadam mu różne rzeczy, których sie boje i chciałabym uniknąć jak np. nacięcie krocza. Jak go coś zainteresuje to zwykle dopytuje więc może nie jest taki "ciemny" w tych sprawach. Ale filmów mu żadnych nie pokazywałam, bo ja sama takich rzeczy unikam :)

Co do wieku ja tez wyglądam raczej na mlodsza. Choć może teraz jest inaczej bo już nie muszę dowodu w sklepie pokazywać :P. Ale jeszcze rok czy dwa lata temu to bez dowodu nawet nie próbowałam alkoholu kupować bo zawsze mnie kasjerki o niego pytały. I tez mnie dobija nieraz te spojrzenia zwlaszcza starszych kobiet pt. "dziecko a w ciąży" niby nic nie mówią, ale po samym spojrzeniu wiesz o co im chodzi ;/

Wirginia lubi tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stanika jeszcze nie kupuje. Poprzednio też kupiłam po porodzie dopiero bo mi piersi o 2 rozmiaru urosły od tej ilości mleka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 02:17

zxc lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja znowu sufit od godziny 2 w nocy...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis noc do kitu. Spalam od 3 do 5. Juz mam dosyc tych nocnych pobodek. Jak mi dziecko spac nie bedzie chcialo to nocami chociaz zajecie bede miala a tak to leze i mysle.
    No i przy okazji szukalam wozka :P

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu odpocząć przed narodzinami dziecka jak człowiek całymi nocami nie śpi...;/

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie spałam wcale,zgaga tak mi dokuczała,że w końcu zwymiotowałam.Może to też ze stresu z całego wczorajszego dnia.Ciśnienie na szczęście się uspokoiło.Czekam na obchód.Dziś już jestem spokojniejsza to i samopoczucie lepsze.
    Dziękuję wam wszystkim za wsparcie. :)

Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim;)
    Ja dziś w nocy standardowo pobudka co godzinę- pojemność mojego pęcherza to jakiś żart... Wszyscy życzliwi gdy powiem ze jestem niewyspana to zaraz komentują, że po urodzeniu to dopiero będę miała ale choćbym musiała wstawać co dwie godziny to będzie lepiej jak teraz.

Mysza, Lena współczuję nieprzespanej nocki, ale może w dzień nadrobicie?

Co do wieku ja mam 23lata ale w porównaniu do dzisiejszych nastolatek wyglądam jak dziecko z podstawówki. Dobrze ze w małej miescinie teraz mieszkam to nie ma problemu jak dowodu zapomnę - wszyscy już kojarzą.

Jeśli chodzi o filmiki z porodu pokazywane naszym lubym - teściu prowadzi gospodarkę, wiec narzeczony poród przyjmował nie raz;p tyle ze jednak kobieta nie krowa...

Scorpiolenka obchód pewnie już niebawem, jest szansa że dziś Cie wypuszczą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 08:18

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obchodzie jak do jutra ciśnienie będzie w normie to mnie puszczą do domu. :)
    Wyniki badań są dobre,gestozę wykluczono. :) Mam jeszcze te 2 tyg wytrzymać potem mogę rodzić.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpionelka grunt, że wszystko dobrze się skończyło. 3mam kciuki za wyjście :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby wszystko było ok, lepiej czekać na rozwiązanie w domu niż dołować się w szpitalu.Dwa tygodnie szybko zlecą;) teraz zostało nam już tylko dopinać wszystko na ostatni guzik i czekać.

A mój wspaniały narzeczony chyba zapomniał o naszej 4 rocznicy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 09:46

17u920mmbyd1a8aj.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ