Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Scorpiolenka kciuki zeby cisnienie zbili ,wyobrazam sobie co czujesz , bo z synkiem w 36 tyg trafilam wlasnie z naglym skokiem cisnienia I tez po pierwszych dawkach cisnienie nie reagowalo. Pielegniarka 3x przyszla I za trzecim powiedziala ze dobrze ,ze spadlo ,bo byla by cesarka... co ja wtedy przezywalam ehh tak sie balam ale na szczescid spadlo do normalnych wartosci I do konca ciazy dopegyt 3x1 a w razie w dolozyc druga tabletke. Mialam zazwyczaj 130/85 I tak skakalo jak opetane no ale nie przekraczalo 140/90 wiec bylo ok ale ciagle stres w domu mialam ... trzymaj sie bedzie dobrze :*
Aneczka91 lubi tę wiadomość
-
Mialam robic impreze w sobote ale przesune na przyszly tydzien. To i tak rodzinna imprezka a ja chce sie wykurowac porzadnie, tesciowa dzisiaj dzwonila ze zlapal ja jakis wirus a maz probuje skonczyc malowac kuchnie a wlasciwie zaczac bo na razie to zagipsowal pekniecie. Niestety do robienia czegokolwiek bierze sie jak corka spi.
-
Scorpiolenka ja chętnie wyposrodkowalabym Twoje i moje ciśnienie... Ostatnio miewałam spadki do 75/50, na wizytach zawsze tak samo 90-95/60.
Co do wagi- moja znajoma przytyla w ciąży prawie 30kg a niespełna pół roku po porodzie figura modelki;) ja od wagi startowej przytyłam ledwo 3 kg ale na początku 5 schudłam. W ogóle ten mój bąbel wysysa ze mnie tłuszczyk mimo że nigdy za wiele go nie miałam. Wszędzie cm ubywa tylko brzuch rośnie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 22:25
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Jasne że tak. Co to za impreza z przeziębieniem... Na przyszły tydzień lepiej. Będziesz miała więcej siły i kuchnia też będzie już skończona (mam nadzieję).
Ja już z tematu łóżeczka zrezygnowałam. Dla mnie jest teraz bez sensu je malować i jeszcze czekać aż wyschnie. Jest taka pogoda że się nic nie chce. Nagle zmienia się tak drastycznie że to jest niesamowite. Nie wyobrażam sobie żeby to łóżeczko jeszcze stało gdzieś tam w taką pogodę. Już nie wiem co mam zrobić. Chyba po prostu kupię nowe i tyle... Trochę szkoda ale ja prosiłam męża póki była jeszcze pogoda to zawsze było że jest jeszcze czas itp itd. Zawsze było coś ważniejszego... Teraz będzie nowe łóżeczko i chyba już zamknę tą kwestię n dobre -
Skorpiolenka zaciskaj nogi w spokoju niech dzidzia siedzi jeszcze troszkę, i relaksuje się jak możesz. Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze:-)
Lena no niestety pogody na malowanie nie ma, u mnie temperatura 2 stopnie, to co będzie nad ranem. Brrry... zima się zbliża. Najwyżej kup nowe i tyle, chociaż nowe też czuć specyficznym zapachem. -
Pokazałam filmik mezowi jak kobietki rodzą na yt, i stwierdził że na żywo będzie stał koło mnie żeby tam nie zaglądać, bo na żywo może tego nie przetrzymać. A pępowiny nie wie czy dał by radę odciąć. Ciekawe, jak to się skończy w rzeczywistości. Myślę że jak już będzie przy mnie to stanie na wysokości zadania. Nie wiem czy tylko mój chłop taki nieogarnięty w takim temacie czy wasi też?
pokazywalyscie partnerom co ich czeka przynajmniej tak mniej więcej?? -
Ja nie pokazuje jak to wyglada bo calkiem nie bedzie chcial
. Jak mu powiedzialam, ze zazwyczaj nacinaja krocze to az pobladl. Nie wiedzial ze takie rzeczy maja miejsce. Takze lepiej niech za duzo nie wie
kataloza lubi tę wiadomość
-
Ja mojemu powiedziałam, że jak ma mi tam zadawać durnowate pytania i się cieszyć i mówić że on nie wie i skąd ma wiedzieć takie rzeczy o porodzie i do tego mnie denerwować to lepiej żeby go nie było. To stwierdził że jak go nie chce to nie. Ale jak mu wytłumaczyła o co mi dokładnie chodzi to jednak stwierdził że będzie tylko nie wie czy odetnie pępowinę.
-
nick nieaktualnyWirginia, Młodadamo ja jestem z Bytomia, kojarzycie?
Scorpiolenka trzymaj się dzielnie! Obyś jeszcze wyszła do domu
Nigdy sie nie próbowałam zorientować ile ten mój chłop na temat porodu wie. Oczywiście opowiadam mu różne rzeczy, których sie boje i chciałabym uniknąć jak np. nacięcie krocza. Jak go coś zainteresuje to zwykle dopytuje więc może nie jest taki "ciemny" w tych sprawach. Ale filmów mu żadnych nie pokazywałam, bo ja sama takich rzeczy unikam
Co do wieku ja tez wyglądam raczej na mlodsza. Choć może teraz jest inaczej bo już nie muszę dowodu w sklepie pokazywać. Ale jeszcze rok czy dwa lata temu to bez dowodu nawet nie próbowałam alkoholu kupować bo zawsze mnie kasjerki o niego pytały. I tez mnie dobija nieraz te spojrzenia zwlaszcza starszych kobiet pt. "dziecko a w ciąży" niby nic nie mówią, ale po samym spojrzeniu wiesz o co im chodzi ;/
Wirginia lubi tę wiadomość
-
Ja stanika jeszcze nie kupuje. Poprzednio też kupiłam po porodzie dopiero bo mi piersi o 2 rozmiaru urosły od tej ilości mleka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 02:17
zxc lubi tę wiadomość
-
U mnie dzis noc do kitu. Spalam od 3 do 5. Juz mam dosyc tych nocnych pobodek. Jak mi dziecko spac nie bedzie chcialo to nocami chociaz zajecie bede miala a tak to leze i mysle.
No i przy okazji szukalam wozka -
nick nieaktualny
-
Ja dziś nie spałam wcale,zgaga tak mi dokuczała,że w końcu zwymiotowałam.Może to też ze stresu z całego wczorajszego dnia.Ciśnienie na szczęście się uspokoiło.Czekam na obchód.Dziś już jestem spokojniejsza to i samopoczucie lepsze.
Dziękuję wam wszystkim za wsparcie.Lena19938, małamama lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim;)
Ja dziś w nocy standardowo pobudka co godzinę- pojemność mojego pęcherza to jakiś żart... Wszyscy życzliwi gdy powiem ze jestem niewyspana to zaraz komentują, że po urodzeniu to dopiero będę miała ale choćbym musiała wstawać co dwie godziny to będzie lepiej jak teraz.
Mysza, Lena współczuję nieprzespanej nocki, ale może w dzień nadrobicie?
Co do wieku ja mam 23lata ale w porównaniu do dzisiejszych nastolatek wyglądam jak dziecko z podstawówki. Dobrze ze w małej miescinie teraz mieszkam to nie ma problemu jak dowodu zapomnę - wszyscy już kojarzą.
Jeśli chodzi o filmiki z porodu pokazywane naszym lubym - teściu prowadzi gospodarkę, wiec narzeczony poród przyjmował nie raz;p tyle ze jednak kobieta nie krowa...
Scorpiolenka obchód pewnie już niebawem, jest szansa że dziś Cie wypuszczą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 08:18
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Oby wszystko było ok, lepiej czekać na rozwiązanie w domu niż dołować się w szpitalu.Dwa tygodnie szybko zlecą
teraz zostało nam już tylko dopinać wszystko na ostatni guzik i czekać.
A mój wspaniały narzeczony chyba zapomniał o naszej 4 rocznicy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 09:46