X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu nie można ale w zasadzie i tak nie bedzie tam nic do oglądania :)

Małamama dokładnie :) będziemy już później ciągle razem :) to smacznego! Ja mam smaki albo na słodkie albo na czipsy też, mogłabym to wcinac ciągle :D

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się muszę ograniczyć w jedzeniu bo waga skacze jak nie wiem. Różnica 2 kg w ciągu tygodnia mnie przeraża, bo to za dużo. Boję się że jak tak dalej będzie to z 20 kg przygodę do rozwiązania:-(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może rogaliczki Wirginia? ;-)

847d7ab74993120dmed.jpg

_polin, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem teraz mniej niz w 1 trymestrze. Jakos mniej mnie ciagnie mize dlatego ze wtedy musialam jesc aby nie wymiotowac a to i tak nie zawsze pomagalo.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie ma co oglądać, ale niektórzy lekarze dają przy cc przeciąć pępowinę mężowi :)

Za mną znów słodkie dziś chodzi. Ale nie takie jak czekolada czy batonik, ale jakieś dobre ciastko. Torcik beżowy albo szwarcwaldzki ;>

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam taki apetyt a moją przegryzką są najczęściej owoce. Dziś pół melona wchłonęłam i nie wiem jak to zrobiłam. Rogaliki zrobiłam dla męża ale sama zjadłam może ze dwa bo się boję konsekwencji jak by było więcej. Też mnie nie ciągnie tak do jedzenia ale dziś trochę już zjadłam... Wieczorem tylko jogurt naturalny i jabłko i powinno starczyć do rana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:28

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o staniki do karmienia to jesteście skłonne trochę za nie zapłacić czy raczej jak najtaniej kupić? Bo znalazłam cudny który kosztuje ok 80 zł. Wcześniej pytałam co na jego temat sądzicie. Jak to będzie u Was?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja w poprzedniej ciazy miałam
    Jeden z Lidla a drugi super drogi i ten drogi miałam raz ubrany bo mi nie pasował.

Zyc Woooow jaka waga..kiedy następne badanie ?

Tak biegniecie z wpisami ,ze nie moge nadrobić .

Lena19938 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja weszłam
    Na wagę i przez 2 tyg 2,5 kg jak tak dalej pójdzie to bedzie masakra...

U mnie w szpitalu przy Cc maź nie moze byc ani chwili .

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamama to chyba u nas podobnie zacZyna piąć sie w gore ta waga.a ile juz przytyłaś ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale mi ochoty narobiłaś na rogaliki :) mi mąż właśnie usmażył placki ziemniaczane i mimo, że średnio mogę, bo ziemniaki mi cukier podnoszą to za dużą miałam ochotę.

Co do staników to ja na razie kupiłam sobie dwa i dałam za nie 80 zł razem, czyli po 40 zł - takie miękkie bez fiszbin, żeby mi się do rosnącego cyca dopasowały. Dopiero po porodzie mam zamiar wybrać się w zaufane miejsce, żeby mi dziewczyny dobrały to co potrzeba. Ja mam większe wymagania co do staników, bo mam jednak sporego cyca i kupowanie przez internet nigdy się nie sprawdza :( no i już za taki pewny stanik jestem w stanie dobrze zapłacić.

Ciekawe jak tam Scorpionelka...

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Lena ja w poprzedniej ciazy miałam
    Jeden z Lidla a drugi super drogi i ten drogi miałam raz ubrany bo mi nie pasował.

Zyc Woooow jaka waga..kiedy następne badanie ?

Tak biegniecie z wpisami ,ze nie moge nadrobić .
    To chyba do mnie o wage ;) w poniedzialek ktg, a w nastepny 17.10 wizyta. Przez 3 tygodnie +1Kg. Już nawet drugi raz nie sprawdzała, bo ciało jest proporcjonane.

Postaram się rodzić 24.10 ;) marzę o skorpionie. Ale zobaczyny co z tego wyjdzie. Szyjka miękka, skrócona. Już oszczędzać się nie muszę. Także latam i nadrabiam, co straciłam.
    Torba spakowana. Ciuszki przyszykowane. Odebrać fotelik i nauczyc się go instalować w aucie zostało. Muszę jeszcze na uczelni poprosić każdego wykładowcę o tok indywidualny. Przynajmniej 2 zjazdy opuszczę, jak nie 3. Az się boję wysiedziec od 11 Do 20.30 przerwy po 10 minut.... Ale dziekanki nie mogę wziąć. Muszę dac radę.

A waga to się nie przejmuje, wieksza nie jestem i to najważniejsze.

Podejrzewam, że większość z Was ma czym oddychać. Teraz nawet nie umiała bym dobrać rozmiaru. Mój biust przed ciąża To 75c z pepco. Teraz jest tak z 1,5 rozmiaru więcej.
    Zwykly miękki stanik wystarczy? Czy moze specialny do karmienia? Słyszałam, że straszne są pierwsze dni po porodzie, bardzo bolą piersi. A co sądzicie o stanikach z h&m ?

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maż CHYBA nie będzie przy porodzie. Przynajmniej jeszcze się nie określił. Ja wolała bym żeby go nie było. Kilku moich znajomych było i powiedzieli ze pierwszy i ostatni raz :P

Ja bio Oil zużylam 1 opakowanie, konstytucja mi nie podeszła. Teraz tylko hipp i krem ziaji.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja msm staniki z h&m bez fiszbinow. Sa ok. Dodatkowo mam takie sportowe bezszwowe, wygodne szczegolnie na noc. Taki drozszy lepiej kupic pozniej bo nie wiadomo jakie beda piersi.

zxc lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale bym zjadła takiego :D chyba będę musiała napiec znowu bo marmolade jeszcze mam :)

Co do staników dziś właśnie Położna mówiła żeby kupić na początek najtańsze bawełniane dobrze dopasowane bo takie pomagają też w laktacji. A dopiero później jak już laktacja się unormuje zainwestować w jakiś droższy ewentualnie :)

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam z hm ale jeszcze z początku ciąży później były za małe, może jeszcze będą pasowały jak skończę karmić :)

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biustonosza do karmienia nie mam ani jednego :/. Jedynie przez internet moge kupic a to tez ciezko bo piersi pomimo ze troszke urosly to i tak sa malenkie.

W pierwszym trymestrze wcale jesc nie moglam, potem bylo srednio a teraz pochlaniam wszystko. Doslownie. Przez to ze leze to z nudow ciagle jem. Od poczatku ciazy mam + 11 kg tak mniej wiecej. Wszystko poszlo w brzuch, reszta raczej nietknieta.
    Pomimo tych + 11, waze teraz 52 kg wiec nadal malo i wszyscy sie pytaja gdzie ja tego malucha mieszcze.

Chipsow, frytek, pizzy i innych cudow sobie nie odmawiam. Jesli mam ogromna ochote to jem, slodycze tez bardzo lubie haha :D

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ale szczupła Byłaś i dalej jesteś! :D kurcze jak można tak mało ważyć też bym chciała :D

• kataloza Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie:-) Młody waży 2500:-) i narazie jest ok:-)

_polin, Lena19938, małamama, Wirginia lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc tak do Ciebie wybacz pomyliłam
    ;)
    Chodziło mi o Wagę córeczki :)rośnie jak na drożdżach ,ja mam wizyte za 1,5tygodnia ciekawe co tam lekarz wymierzy.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ