Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny żyjemy. Wychodziłem z samochodu... Nagle dostałam przykurczu w palcach u stóp. Nie mogłam zrobić kroku i się przewróciłam. Ostatnimi sił próbowałam chronić brzuch dlatego najbardziej ucierpiała twarz. Ale upadłam na brzuszek. Potem karetka, IP na ginekologii. Usg w porządku, ktg w porządku. Potem chirurgia i rtg twarzoczaszki. Już nie ma wychodzenia i prowadzenia auta. Najgorzej że nie ma kto mi pomóc. Mąż nie chce brać L4 ani urlopu ma żądanie. Jestem zdania na siebie. Ale dam radę.
Dziękuję Bogu że z Olą wszystko w porządku!!!Posti77, Ruzia, _polin lubią tę wiadomość
-
U mnie w szpitalu nie trzeba mieć kosmetykow dla dziecka. Tylko krem do pupy. Położne biora dzieci do kąpieli jak coś. Ja u córki stosowalam oilatum, potem niczym jej nie smarowalam. Teraz wszędzie czytam że emolientow nie ma sensu stosować jeśli dziecko nie ma alergii. Jeszcze nic nie kupiłam z kosmetyków. Myślę właśnie nad oilatum lub hipp. Przy czy jak kupię hipp go jeszcze balsam muszę kupić. Przemyśle jeszcze temat.
Kiedyś kupowałam też plyn z ziajki med i też nie trzeba było balsamowac córki po kąpieli ale nie wiem teraz jak ze skladem chemicznym.
Co do usg mojego lekarza to widzę co sprawdza. Cały czas przed wizytą pamiętam żeby mi podczas usg sprawdził to i owo aa jak przyjdzie co do czego to zapominam. Bo on zagaduje bardzo. -
A ja musialam zostac w szpitalu. Najpierw lekarz powiedzial ze dzisiaj tniemy po tych moich nocnych bolach. A teraz mu sie odmienilo i obserwacja. A tak nie chcialam trafic na obserwacje i wegetowac tu zostawiajac synka w domu ;(
Na ktg skurcze do 60 sie pisza ale niezbyt regularne to dali kroplowke z Mg na wyciszenie bo nagle im sie wydalo ze to za wczesnie na ciecie. Po usg mala wyszla im jeszcze mniejsza niz jak bylam we wtorek to juz wogole jakies jaja...
Jestem zalamana... .;( -
Ja będę stosowała kosmetyki hipp.Kupię krem do pupy na odparzenia srokao polecała jak juz z cynkiem to własnie ten. Krem na niepogodę jest .No i na początek płyn do kąpieli i w nim będę kąpać a jak trochę podrośnie to jest żel do mycia Hippa .Synka też hippem myje cały czas i jest git.
Emolium płyn do kąpieli przy synku stosowałam gdy położna poradziła,bo miał okropnie suchą schodzącą skórkę no i bardzo pomogło bardziej niż natłuszczanie ciała linomagiem czy innymi kremami. Ale teraz nie kupuje tylko jeśli bedzie znowu potrzeba i położna zaradzi to się zdecyduje. Jak najmniej chemii i będzie dobrze
W szpitalu u nas trzeba mieć jedynie chusteczki,pieluszki i jakis kremik pielęgnacyjny do pupki np linomag czy bephanten.Kąpią położne w tych swoich specjałach
Lena biedna mam nadzieje,że szybko dojdziesz do siebie .Dobrze,że z malutką wszystko okej a i Ty jakoś się trzymasz...straszne ,że mąż nie może Ci jakoś pomóc ,wesprzeć. A ktoś bliski ? ktokolwiek?
Dobranoc uciekam spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 22:36
-
nick nieaktualnyLena bidulko! Dobrze, ze wszystko okej. Szkoda tylko, ze nie ma Ci kto pomoc bo pewnie jesteś poobijana i obolała. Całe szczęście, ze z córcia wszystko dobrze. Teraz musisz leżeć, odpoczywać i sie oszczędzać.
Radziszka współczuje, ze musisz leżeć. Wiadomo każdy wolałaby być w domu zwlaszcza jak w domu male dziecko. Ale może lepiej, ze będziesz pod obserwacja i pod opieka lekarzy. Może sytuacja sie uspokoi i nie będziesz musiała długo leżeć?
radiszka lubi tę wiadomość
-
Lena jak dobrze że wszystko oki i jesteś w domu! Uważaj na siebie :* naprawdę nie może Mąż wziąć chociaż jednego czy dwóch dni wolnego?
Radiszka szkoda że Cię tak trzymają w niepewności.. i głupio że najpierw mówią jedno potem robią co innego.. po prostu im się nie chce wiesz. Ale powodzenia! Musisz być dobrej myśli :*radiszka lubi tę wiadomość
-
Ja kosmetyki jak juz pisalam hipp kupilam. Maja dobre opinie wiec wzielam.
Akurat wrocilam do domu po wizycie. Mala wazy 2800, wymiary ma wszystkie podobno ok. Ilosc wod tez w normie (troche mnie te uplawy martwily). Ogolnie okropnie boli mnie spojenie lonowe, co tez zauwazyla moja lekarka. Jesli do tego czasu nie urodze to 20 pazdziernika ide do szpitala, sciagamy pessar i czekamy. Prawdopodobnie jednak juz sama do domu nie wroce
Jestem mega obolala i zmeczona, dluga droga, bylismy jeszcze kupic farby bo maz jutro zaczyna malowanie.
Przyszedl wozek i fotelik.
Fotelik Maxi Cosi Citi, bordowy, lekki, ladny i material tez ok
Wozek bedziemy zaraz skladac, obym byla zadowolona bo na zywo go jeszcze nie widzialam
Lena, dobrze ze juz wszystko ok -
Posti77 wrote:Jutro zaczynamy 38tc !
Lena,najważniejsze że jesteście całe ty i malutka.Uważaj na siebie.
Radiszka,myślę że nie będą Cię długo trzymać.Wyciszą skurcze i do domu.
Ze mną ostatnio leżała dziewczyna też w takiej samej sytuacji i po 3 dniach podawania kroplówek wyszła do domu a też szykowali ją już na cięcie.No ale każdy przypadek jest inny,ale na tym etapie ciąży dziecko napewno już sobie poradzi jakby co.aphrodita lubi tę wiadomość
-
A ja dalej w kuchni. Co jakiś czas Idę na kanapę odpocząć i dlatego mi tak schodzi. Na szczęście kończę. Jutro tylko ozdobie tort, zrobię jeszcze jedna sałatkę i obiad. Najgorsze że dalej zmywarka popsuta ale jutro po imprezie męża zagonie.
Lena musisz zwolnić. Ja mam nadzieję że Twój mąż też coś zrozumieć i zacznie bardziej się tobą zajmować i wyreczac Cię. -
nick nieaktualny
-
Ja to juz chyba zapomnialam jak to jest spac w nocy
Liczylam na to, ze przez dzisiejszy dzien sie zmecze, mala moze sie troche "wybuja" to bedziemy w nocy spac. Ale gdzie tam, impreza w brzuchu na calego
-
Moja mała wg usg na IP ma jakieś 2000 g. Coś malutko! Na prenatalnych miała 1553 g. To od 19.09 przybrałaby tylko 500 g? Muszę się zobaczyć z moją lekarką.... Cholera co znaczy być matką... Przy upadku odruchowo chronimy twarz. A ja się starałam chronić brzuszek. Już prawie nie mam oka. Obrzęk jest straszny. Ale rtg nie wykazało nieprawidłowości. Dziewczyny trzymajcie żeby to szybko zeszło! Muszę Was nadrobić ale w lepszym momencie... Teraz to jest tragedia. Piszę z jednym okiem. Drugie jest w opłakanym stanie
-
Lena szybko się zagoi
dobrze że z Małą ok
głowa do góry.
Ja kosmetyki też wybralam Hipp,tzn.żel do mycia i oliwke. Krem do twarzy na dwór mam Mustela i Bepanthen do pupy.
Ja w nocy budzę się co 2h na siku i męczy mnie okropny.ból stawow biodrowych:( masakra jakaś.
Po nocy wkładka sucha,nad ranem też,jak zaczynam więcej pić,Mały napiera i już mokre plamy:(
Wow dziewczyny,38tc,już mozecie rodzićciąża donoszona,super,zazdroszczę!!!
-
Myszaaa to mamy ten sam fotelik I nawet kolor
tyle ,ze ja troszke zaluje moglam wziac brazowy do wozka pod kolor ale moje ciazowe zgabczenie za pozno zareagowalo pfff hehehe
No nic czas zaczac kolejny dzien.