X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży nic nie robię praktycznie z włosami. Chciałam ufarbować, ale mąż mi nie pozwolił mimo moich tłumaczeń, ze to w ciąży nie szkodzi. Podcinać tez nie podcinam raz mi sie zdarzyło i tym sposobem mam już calkiem dlugie wlosy (przed ciąża nosilam krótka fryzurę) i praktycznie wróciłam do mojego naturalnego koloru :P
    Mimo to wydają mi sie zdrowe. Nie widzę żeby jakoś nadmiernie wypadaly. A co do włosów na nogach to ciężko mi ocenić bo przez brzuch depiluje je tylko przed wizyta u lekarza :P

Lena fajnie, ze mąż troszkę przejrzał na oczy. Zaopiekuje sie Tobą, spędzicie trochę czasu razem i na pewno poczujesz sie lepiej :)

Ja sie w ogóle jakoś nie bawię w takie rzeczy typu proszki do prania tylko dla niemowląt, sterylizacja, prasowanie itp. Ciuszki wyprałam w normalnym proszku tylko z serii sensitive, nie prasowałam ich bo mi sie nie chciało :P miałm plan wszystko prasować, ale jest tego tyle, ze sobie odpuściłam. Mąż mnie w tym poparl wiec nie nalegałam :P Wiadomo, ze jak coś dostałam od kogoś np. wanienkę czy kupiłam używane łóżeczka to już bardziej sie do tego przyłożyłam. Ale staram sie z tym nie przesadzać. Położna tlumaczyła mi, ze jak się dziecko przyzwyczai do takich "sterylnych" to potem ciężko będzie przejść na normalny tryb. A jak sie dziecko przyzwyczai do takich proszków dla niemowląt to potem caly czas będzie trzeba w takich prac

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do proszkow to wszystko zależy od dziecka. Ja używałam dzidziusia lub białego Jelenia a teraz już piore w tych proszkach co my.

Mąż wrócił po 3, ma lekkiego kaca a ja czuję się jakbym to z nim byla i wypiła tyle co on. No nic. Jakos trzeba przeżyć ten dzień a jutro tylko leżę.

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak w ciąży włosy nie wypadaja dlatego mamy wrazenie ze jest ich wiecej. Ale za to po ciąży jak juz nastepuje spadek hormonów to wypadaja te na biezaco i te co w ciazy nie wypadly. Ja tak ok 5 mcy po ciazy musze ściąć włosy bo inaczej sa wszedzie

Posti77 lubi tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogłaszam koniec prania i prasowania. Samo prasowanie zajęło mi łącznie 6 godzin. Czyli 3 dziennie. Teraz odpocznę i biorę się za pakowanie torby do szpitala.

Co prawda nie planuje używać smoczka i laktatora ale czas pokaże, zastanawiam się czy już je parzyć czy poczekać do skurczy? :P

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 10.25 urodzila sie nasza corcia. Jest malutka 2650 52cm. Niestety ma problemy z oddychaniem bo to troche za wczesnie. Zabrali ja do innego szpitala i lezy pod CEPAPem. 3majcie za nas kciuki! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 15:05

Wirginia, Lena19938, kataloza, agata.gie, Scorpiolenka, Lanay, aphrodita, małamama, Paju, _polin, Mimbla lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka trzymam kciuki!!! Dużo siły i zdrowia dla Was!! :* Trzymajcie się, obyś mogła jak najszybciej jechać do swojej kruszynki :*

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    O 10.25 urodzila sie nasza corcia. Jest malutka 2650 52cm. Niestety ma problemy z oddychaniem bo to troche za wczesnie. Zabrali ja do innego szpitala i lezy pod CEPAPem. 3majcie za nas kciuki! :(
    Nie martw się CEPAP pomoże....moja córcia też była na CPAPIE na poczatku......da radę maluszek zobaczysz:-) Gratuluję!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • agata.gie Koleżanka

Wysłany: 15 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, trzymam kciuki, będzie dobrze! ;)

relg2n0apzfk2ghe.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka będzie dobrze, gratulacje! Ja się urodziłam z podobną wagą, a teraz wcale malutka nie jestem. Wszystko się unormuje.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ogromne gratulacje :)
    Trzymam kciuki za malutką i wierzę,że wszystko będzie dobrze.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka mega gratulacje :) bedzie dobrze kochana ;* duzo sil dwa Was I zdrowka

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Dada Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka gratuluje ,zdrowka dla Was .

Włosy to dopiero bedą tragiczne po 3miesiacu karmienia ja miałam łyse placki teraz mi to odroslo na jakies 10 cm i przy długich włosach śmiesznie wyglada..

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada a nie było to łysienie plackowate? Bo miałam to w dzieciństwie i tak to wyglądało ale dzięki terapii lekami i zastrzykami wyleczylam. Mam nadzieję że już nie będzie takich przygód.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 15 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka gratulacje! Na pewno Maleńka jest silna i wszystko będzie dobrze. A niedługo będziesz miała ją w domku.
    Gratulacje też dla pozostałych trzech mamuś.
    Ja przynajmniej raz w tygodniu Was podczytuję, aby wiedzieć co się dzieje. Teraz pewnie będę częściej, bo będzie się więcej działo :-)
    Trzymam kciuki za wszystkie, abyście się szybko i w miarę bezboleśnie rozwiązały.
    Ja już byłam pogodzona z losem, ale dziś taki dzień, że trochę mi smutno. Myślałam, że będę tego dnia zaczynać 9 miesiąc, a obchodzimy z mężem Dzień Dziecka Utraconego. Takie życie.
    Z innych nowości to udało mi się zmienić pracę a dwa tygodnie później zaliczyć 'wpadkę' i jeśli wszystko będzie dobrze, to urodzi się ona w kwietniu lub maju. Chociaż moim zdaniem tym razem będzie to ON. Na córeczkę będziemy chyba polować dalej, bo chociaż chciałam wcześniej mieć dwoje dzieci, to jednak chcę także córeczkę, którą będzie mi dane wychować. Więc będzie trójka żywych maluchów i Amelka w niebie!
    Trzymajcie się w dwupakach jak najdłużej... no Lanay w trójpaku :-)

Lanay, Lena19938, aphrodita, Paju, rudi lubią tę wiadomość

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka trzymamy kciuki za maleństwo! Gratuluję Ci mamusiu.... Niech rośnie zdrowo i pięknie się rozwija :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka gratulacje :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej zwazylam sie dzis u tesciowej i wyszlo 72kg. Jestem w szoku czyli od wagi z ktorej zaczynalam przytylam dopiero 5kg a z wagi do ktorej spadlam po pierwszym trymestrze 8kg. Toz to piekny wynik hehehe myslalam ze polozna zle mnie wazy ale druga waga tak samo pokazuje no szok.
    Z synem na tym etapie mialam juz 12-13kg na plusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 18:32

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radziszka gratulacje!! Trzymaj sie ciepło, córcia na pewno szybko nabierze sił i nim sie obejrzysz będziecie razem w domku. Dużo zdrówka dla Was

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-HA gratulacje! Na pewno wszystko będzie dobrze :)

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia-HA ,jak fajnie że wpadłaś z taką dobrą wiadomością .Trzymam kciuki,żeby teraz było wszystko ok. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ