X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin a wypozyczyc nie mozna bylo w szpitalu? U mnie przy synku polozna sama mi przyniosla szpitalny I probowalam nim sie bawic troche. Wracaj do sil kochana :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 11:57

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • _polin Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie położne chciały, żeby koniecznie mały sam z cyca zasysał i nie wiem czy tych laktatorów nie było czy na jakieś dziwne położne trafiłam, bo nawet się sama pytałam, ale dostałam w zamian buteleczkę mleczka :)
    ale nie poddajemy się :P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MlodaDamo a co bedzie jak wyjdziemy ze szpitala wtedy podobno starsze dzieci wydają sie takie dorosłe i ogarnięte.

Jak rozwiązuje łóżeczkowej sprawy ? Macie 2 łóżeczka czy jak?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamuśki, na rozkrecenie laktacji pomoze tylko przystawianie maluszka, tylko ten maly ssak jest w stanie wyciagnac mleczko do ostatniej kropelki a nie zaden laktator. Ja wiem ze na początku boli bardzo ale to pierwsze 2-3 tyg. potem będzie tylko lepiej. Naprawde warto troche pocierpiec! Glowy do gory i pierś na przód!

_polin lubi tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picolina i nawet jesli bede miala cc bede chciala wlasnie ciagle dzidziusia przystawiac ,bo to prawda dzidzius to najlepszy laktator na rozruszenie mleczka :)

Dada moj synek spi z nami w lozku od roku niestety... ma juz swoje dorosle pojedyncze lozko ale nauka upadla zrezygnowalam na razie i nie wiem kiedy wrocimy znowu ehh . Takze coz na razie bedzie spal sam z mezem a ja osobno w salonie na poczatku az bede widziec jak malenka spi jak synek sobie radzi . W salonie mam niski naroznik na poczatku bedzie mi wygodniej po poorodzie tam spac . No i wiadomo taki dzidzius regularnie budzi sie na mleko i placze wiec niech oni spokojnie spia. My mamy male mieszkanie 40m2 musimy to jakos pogodzic no.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby rozkręcić laktację to przede wszystkim przestawiać dziecko jak najczęściej. Po każdym karmieniu odciągać metoda 77-55-33. Bywa ciężko ale jak się nie powalczy to niestety z kp może nic nie wyjść. Ja teraz jestem mądra bo dużo czytam, ale z córką za szybko się poddalam. Uważam też że warto skonsultować się z położna laktacyjna która oceni czy dobrze przestawiamy dziecko i coś doradzić. Często położne środowiskowe mają kiepskie pojęcie co do kp.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja mała prawie się nie rusza. Nie wiem co mam zrobić, czy poczekać aż się ożywi czy jechać na ktg. Co poradzicie? Po tym upadku boję się teraz o wszystko

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena możesz podjechać. Myślę że po upadku zawsze lepiej sprawdzić i będziesz spokojniejsza. Na pewno sobie spi ale nie zaszkodzi jak dojedziesz.

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chwilę poczekam. Niby coś podkopuje ale jakoś słabo. Może taki dzień dzisiaj. Gdybym pojechała to pewnie mnie zostawia w szpitalu. Ja tak cholernie tego nie lubię ale z drugiej strony jak mam być spokojniejsza... Jeszcze chwilę poczekam. Znowu mam wisielczy humor

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety przystawianie w szpitalu bylo tragiczne i tu wcale nie chodzi o bol, bo moich brodawek nic nie bolalo. Polozna pokazala mi nawet najwygodniejsza pozycje dla wiekszych piersi - spod pachy i rzeczywiscie bylo wygodniej mi i maluchowi. Jednak jak zupelnie nic nie leci w 3 i 4 dobie mimo przystawiania to laktator raczej jest przydatny. Tez duzo czytalam ale teoria a praktyka to dwie rozne sprawy.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam Lena? Już lepiej? :) Poruszała się tam coś? Może Zjedz jakaś czekoladę :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena lepiej jechac raz za duzo, ale maluchy na tym etapie sa mniej ruchliwe. Wystarczy 10 ruchow po glownych posilkach lub 4 w ciagu godziny. Ale jak po wypadku to moze jedz bedziesz spokojniejsza :-)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się poprawiło. Już zaczęła trochę się kręcić. Może to taki dzień. Jutro jadę do szpitala do mojej gin to pewnie zrobi też ktg. Śpi słonko moje... Dziewczyny powiem Wam że właśnie po tym cholernym wypadku uświadomiłam sobie tak na 100 % co to znaczy być matką i jestem z siebie dumna. Z godnością będę nosić swoje siniaki bo wiem że zrobiłam wszystko żeby tą małą istokę ochronić. Limo jest dziewczynki takie że wyglądam jak ofiara przemocy domowej ;-) no ale ani rozstępy ani kilogramy ani moje siniaki nie są ważne.

Polin trzymam kciuki za laktacje... Nie poddawaj się a jeśli nie masz laktatora to może niech mąż na szybko kupi! Walcz kochana! Jesteś dzielna :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siniaki znikną, kg zrzucisz a tego małego szkraba będziesz miała przy sobie cale życie :* poodpoczywac w domku musisz to ani nie trzeba malować buzi :) a na sińce bardzo dobra jest tania maść arnikowa :)

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czasem sie denerwuje jak malutka malo aktywna, ale dzieci tez maja swoje dni i bywaja bardziej leniwe. Teraz zreszta maja mniej miejsca i juz nie szaleja az tak bardzo. Tez mam momentami strach w oczach, to normalne u nas matek :)
    Dziecko najwazniejsze.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żel arnikowy mam oczywiście. Mąż kupił mi też żelowy kompres do lodówki. No i mam korektor clarins który czyni cuda. Jutro do dewelopera jedziemy i do banku. Potem szpital a we wtorek neurolog. Mąż ze mną będzie przez chyba dwa dni a potem jakoś to będzie. Może tata będzie przyjeżdżał bo ja już nigdzie nie wychodzę sama.

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Życzę powodzenia w załatwianiu wszystkich spraw :) ja też już zbytnio nigdzie sama nie wychodzę, jedynie parę metrów do sklepu ale to też rzadko, zanim ją się wybiore to Mąż zdąży być w tym sklepie 3 razy haha xD

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam wyjścia... Ale teraz będę musiała mieć kogoś obok :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadło mnie jakieś straszne obniżenie nastroju chyba.. normalnie załamka. Z jednej strony już mi się to wszystko ciągnie.. z drugiej wiem że im później tym lepiej. Dopadają mnie już jakieś smutki. Takie bez powodu

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia Słoneczko no kto jak nie Ty? Zawsze pocieszasz i podtrzymujesz na duchu a tutaj melancholia... Przejdzie! Pomyśl że jeszcze chwilę i będziesz najszczesliwsza na świecie :-* no już! A sio melancholio! ;-)

Wirginia, kicia 123 lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ